X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa ja tez tak mam ale nie cały czas tylko takie ataki. To jest u mnie tak bolesne jak atak korzonków i do tego bolą stawy biodrowe jakby mi z nich nogi wyrywali.

Mam tak zawsze po leniwym dniu jak za dużo sie lenie, albo po długi spacerze. Zawsze muszę aktywność wypośrodkować nie za dużo i nie za mało bo kończy sie bólem.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• bbee Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa, mnie boli w nocy od spania na boku, raz jednym, raz drugim, muszę co jakiś czas na plecach, chociaż jest niezalecane... do tego na plecach mnie łapią skurcze łydek, więc unikam. A dziś jak wróciliśmy z zakupów to mnie bolała właśnie tak trochę kość ogonowa ;/

Zagoniłam dzisiaj moich do sprzątania domu, żeby na Nowy Rok było czysto ;) Ale unikają jak mogą trochę poodkurzali i córka się zbuntowała, a mąż już zrobił wycieczkę do piwnicy ;) A mi sprzątać nie pozwala, krzyczy, że mam się nie schylać, nie kucać, więc bajzel będzie dalej... ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak zaczęłam liczyć dokładnie i od pierwszego kopniaka pod ręką to byłby 36tyg a od pierwszego ruchu w brzuchu to 33tyg :O o nie ma opcji Wiki siedzi do zaplanowanego cc i już ! Mama każe :)

Spirit lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trochę ogarnęłam. Nawet szafki w kuchni umyłam ;p i teraz już nie mam na nic weny. Coś dobrego bym zjadła, ale co? Ostatnio na sok pomarańczowy mnie wzięło, i na kiwi, i na awokado, i orzechy włoskie ;p
    Dewa mnie boli jak dłużej siedzę.
    Wczoraj potwierdził mi płeć i tak sobie myślę, biedna ja, sama z 4 facetami ;p Ile sprzątania, i ile jedzenia zejdzie, haha ;p
    Macie doświadczenie z tym aplikatorem Haxe? Chcę kupić, moja szwagierka ma i sobie chwali. Frida mi nie odpowiada, a Katarek to jakoś dzieci mi się odkurzacza bały więc chyba zakupie.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha 89 mi już właśnie pracodawca wypłacił za pierwsze 33 dni. Teraz zawiodłam do ZUS dwa l4 . powiedz mi kochana jak wchodzisz żeby zobaczyć kiedy będziesz miała wypłacone.

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja też trochę ogarnęłam. Nawet szafki w kuchni umyłam ;p i teraz już nie mam na nic weny. Coś dobrego bym zjadła, ale co? Ostatnio na sok pomarańczowy mnie wzięło, i na kiwi, i na awokado, i orzechy włoskie ;p
    Dewa mnie boli jak dłużej siedzę.
    Wczoraj potwierdził mi płeć i tak sobie myślę, biedna ja, sama z 4 facetami ;p Ile sprzątania, i ile jedzenia zejdzie, haha ;p
    Macie doświadczenie z tym aplikatorem Haxe? Chcę kupić, moja szwagierka ma i sobie chwali. Frida mi nie odpowiada, a Katarek to jakoś dzieci mi się odkurzacza bały więc chyba zakupie.
    Rodzinka.pl ;)

Mi się tak zawsze marzyło 3 chłopców <3

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Sylwucha 89 mi już właśnie pracodawca wypłacił za pierwsze 33 dni. Teraz zawiodłam do ZUS dwa l4 . powiedz mi kochana jak wchodzisz żeby zobaczyć kiedy będziesz miała wypłacone.
    u góry w prawym rogu musisz wejść w świadczeniobiorca.
    i wtedy wchodzisz w zasiłki i masz wszystko plus kiedy wypłaty.

Misia 69 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna mam :) 3 dostanę juz kase ;)

bezimienna, monika_89 lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam się martwić o Gonie :/ od ponad tygodnia cisza na priv i tutaj :/...

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, okres swiąteczno-nowroczny. Może nie ma czasu, albo jak zajrzeć na forum.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole w tym tyg jest tu dużo "ciszej"

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:

A ile piwa! :P

Rudzik, bezimienna, blubka lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia widzę że już bezimienna Ci wytłumaczyła, dobrze że już niedługo będziesz miała wypłatę :)

Ja siedzę właśnie w kolejce do mojej gin i już mnie strzela bo co chwila dochodzą osoby które wcześniej zajęły kolejkę... Nie lubię takiego czegoś jak idę to siedzę i czekam buuuuu..

Misia 69 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa mnie też tak ta kość ogonowa czasem boli i dzisiaj też mam takie uczucie wzdęcia, dziwne to strasznie bo się na cały brzuch rozchodzi

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was :) Święta miło spędzone, w rodzinnym gronie, wieczorami jeszcze spotykaliśmy się ze znajomymi. Wszyscy się cieszyli, gratulowali. Ci, którzy mają dzieci, opowiadali jak to jest. Ci, którzy nie mają, wypytywali, jakie to uczucie być w ciąży ;)
    Powróciłam trochę przeziębiona, ale herbata z miodem i cytryną robi swoje :)

Forbidden, ja też czasem mam uczucie ciążącego brzucha, takiego ciężaru ;)

W ogóle trudno mi czasem (zwłaszcza w nocy) przekręcić się z boku na bok, jakbym była jakimś słoniem, a jakaś super gruba to nie jestem, choć przytyło mi się już trochę.

Też zauważyłam, że czuję łaskotanie, ruchy Lili, gdy się zdenerwuję, ona się uaktywnia. No i wieczorem też się uaktywnia i się trochę rusza, a w dzień to cicho siedzi ;p

W ogóle wczoraj, jeszcze przed wyjazdem, jak byliśmy u moich rodziców, to tak mnie skurcz złapał (takie mrowienie), że szlam na kolanach do kuchni. Musiało to komicznie wyglądać, wzięłam sobie dodatkowy magnez i dziś już nie mam mrowień. Ale dodatkowy magnez chyba nie zaszkodzi, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 16:46

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Misia widzę że już bezimienna Ci wytłumaczyła, dobrze że już niedługo będziesz miała wypłatę :)

Ja siedzę właśnie w kolejce do mojej gin i już mnie strzela bo co chwila dochodzą osoby które wcześniej zajęły kolejkę... Nie lubię takiego czegoś jak idę to siedzę i czekam buuuuu..
    Na godziny nie masz u siebie?

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Na godziny nie masz u siebie?

Niestety nie :( ale zazwyczaj nie czekam długo dzisiaj jest kumulacja..

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Kamilutek, musze ściągnąć te kryminały na kindla, ostatni nic mi nie pasuje... Od zawsze pochłaniam książki a w tej ciąży jeszcze nic... Az mi wstyd przed sama sobą ale nic mi się nie podoba...

Ja generalnie czytam bardzo dużo, ale czasem mam takie okresy przestoju, że przez miesiąc nie jestem w stanie zmusić się do wzięcia książki do ręki.

Dewa, kość ogonowa nie boli, ale krzyż już tak - jak leżę, stoję, chodzę, siedzę. I mam problemy z obracaniem się jak leżę, normalnie muszę zamach wziąć, żeby się przekręcić.

Dzisiaj byłam w pracy w takiej sukience obciskającej brzuch, który ewidentnie wyglądał jak ciążowy - ale mnie obcinali wzrokiem! Najbardziej kobiety :) Nikt się nie odezwał jednak za wyjątkiem najbliższych współpracowników, że już super widać brzuszek.

GoNia chyba trzymała z Tośką, może też postanowiła zrobić sobie przerwę?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    A ile piwa! :P
    Chyba dla matki, żeby wytrwala nerwowo ;)

blubka, Kamilutek, Uszczesliwiona, MEGI81 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Chyba dla matki, żeby wytrwala nerwowo ;)

Ha! Niech Ci kupują szampana, a nie piwo ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ