X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwykucha i jak wizyta?
    Dziewczyny a jak jutro spędzanie sylwka? Pojęcie coś? Picollo, wino bezalkocholiwe a może piwo radler lub karmi? Hmmm chciałabym mężowi dotrzymać towarzystwa i się zastanawiam na co by tu postawić ;).

f2w33e3k5idkv34t.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Sylwykucha i jak wizyta?
    Dziewczyny a jak jutro spędzanie sylwka? Pojęcie coś? Picollo, wino bezalkocholiwe a może piwo radler lub karmi? Hmmm chciałabym mężowi dotrzymać towarzystwa i się zastanawiam na co by tu postawić ;).

My zostajemy w domu, będziemy tylko ja i mąż i Ala w brzuchu :) Ale ja oczywiście i tak szykuje dla nas "imprezę" będą przekąski, sałatki itp. Mam Piccolo jak wybije 12 i sok z Hortexu Dzikie wino :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę szykować się na wizytę. Proszę o kciuki :)

Uszczesliwiona, Kleopatra, sylwucha89, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Sylwykucha i jak wizyta?

Do nas przychodzi siostra mojego M z facetem i córką, więc będziemy w piątkę i Igorek w brzuszku :) Piccolo już kupione, jutro zrobię przekąski i kulturalnie posiedzimy ;)

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poluję na wino czerwone bezalkoholowe, ponoć takie cuda gdzieś można dostać

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my idziemy do restauracji na zamknięta imprezę. Bo znajoma prowadzi ta knajpe. Większość to nasi znajomi, bliziutko do domu. Pokolyszemy się trochę... Pojemy i nawet tanio wychodzi.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Sylwykucha i jak wizyta?
    Ja Sylwestra mam w domu :-) i w domu robimy imprezę :-) szykuje górę jedzenia bo będą goście, w lodówce dochodzą śledzie (blee), Bigos, udka, krokiety z barszczem, sałatka z kokardkami,galareta i jeszcze zimna płyta plus ciasto. Dla mnie piwo karmi o smaku żurawiny :-) uwielbiam i Żywiec soczysty :P

• bbee Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita, zazdroszczę wyjścia z domu, ja od sierpnia nosa nie wychyliłam bez dziecka, czy nie pobyłam sama z mężem, była szwagierka zostawia córkę u teściów co drugi weekend, a jak mąż mój się odezwał, że mogłaby babcia drugą wnuczkę też czasem wziąć, to usłyszał, że ona przecież bierze, je na zmianę... (?) to co się będziemy na siłę prosić. Natomiast moi rodzice ostatnio mieli nas we dwie, potem nas wszystkich na święta, wcześniej remont, może w styczniu im wnuczkę "wcisnę" ;) No ale i tak czasem przykro, że nikt nie uważa, że ja też zasługuję na wyjście z domu raz na jakiś czas...

Co do sylwestra to siedzimy w trójkę w domu, plus Aurleka w brzuszku ;) Szampan dziecięcy mam z córą na godzinę 0.00 ;) A tak wcześniej jakieś soczki tylko. Wyżerkę też sobie robimy i spędzimy miło wieczór we trójkę ;)

Oglądam wózki i mam coraz większy mętlik w głowie, albo nic mi się nie podoba, albo te co mi się podobają za drogie na moją kieszeń... Jeszcze przed nami wizyta w sklepie by pooglądać na żywo, szkoda, że u nas nie ma komisów :(

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee, co do wózków to tyle się wczoraj naoglądałam ,że jestem glupsza niż byłam w tym temacie; )
    Ale już wiem co chcę i jest to Tako max one,ma fajną zgrabna gondole i wysoko osadzoną spacerówkę.Taki mi się podoba.
    Jeżeli chodzi o fotelik to Cybex4 lub Cybex5 + baza isofix.
    Więcej nie oglądam, bo znów sobie namieszam w głowie ;)

Gratuluję udanych wizyt <3
    HOPE cudowne wiadomości <3

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co można oprócz apapu ? Wysiadly mi plecy, ani siedzieć ani leżeć. A już płacze z bólu

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciwbólowe to raczej nie wskazane jedynie apap wlasnue.moze zadzwoń do gina i powiedz jaka sytuacja,moze cos poradzi a moze ciepla kapiel troche by ulzyla?

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Dziewczyny co można oprócz apapu ? Wysiadly mi plecy, ani siedzieć ani leżeć. A już płacze z bólu
    W szpitalu mi dali 2 tabletki mocnego paracetamolu na bol. Ale ja myślałam wtedy że umieram, oddychać nie mogłam. Na zwykły bol aż tak dużo bym nie brała.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego właśnie się bałam :( jak mam taki atak bólu to biorę ketonal 100 i pomaga na tyle że ból jest znosny. A apap to mogę zjeść całe opakowanie i nic mi nie daje. Niestety nie mam nr do gin. Musze się jej spytać o niego na następnej wizycie. Byłam już w wannie ale raczej niewiele dało, jedynie umeczylam się żeby z niej wyjść :( fuck.... a miałam taka nadzieje ze w ciąży ominie mnie ta przyjemność :(

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis miałam zrobione sylwestrowe paznokcie (efekt lustra - szał :)) i zawitałem do pracy ze zwolnieniem :) Było mega miło - milion komplementów o tym jak to ładnie wyglądam i jaka szczupła i w ogóle, ze tylko w brzuszek idzie - ah, na tych ludzi zawsze można liczyć!:) Do tego załapałam sie na picollo z okazji końca roku, wiec fajnie, bo był czas, zeby pogadać i pośmiać sie :) A jutro idziemy z Mężem i znajomymi na sale na wiosce na sylwestra, wiec mega sie cieszę :) Lekarz pozwolił iść, tylko z tańcami z umiarem ;) Każda okazja, zeby sie odstrzelić jest super! Już niedługo nie bede miała czasu na to, zeby sobie piękne fale robić i makijaż przez godzinę ;) Picollo gotowe już na jutro :D
    Wspaniałego Sylwestra Wam życzę Dziewczyny! W mniejszym czy większym gronie - wspaniałej zabawy :) I już teraz pozwolę sobie życzyć Wam Szczęśliwego Nowego Roku! :):):)

Kleopatra, marie_marie22, MEGI81, ag194, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz Was nadrobię,ale melduję się po wizycie. Naczekałam się,ale warto było, bo pan doktor powiedział,że "w nagrodę zrobimy połówkowe, bo już wszystko widać."
    No i cudownie. Wszystko w normie. Naoglądałam się tych zastawek, komór i przedsionków, a w mózgu widziałam takie części, że mimo anatomii, którą miałam na studiach, nie wiedziałam,że takie rzeczy mamy w głowie. Ale były i super.
    Mała fikała jak szalona <3 po mamusi!
    A i jest filigranowa w stosunku do tych niektórych forumowych półkilowców, bo ma 286g ale jak na 18+6 to podobno norma,więc się nie martwię, z resztą od poprzedniej wizyty przytyła więcej niż dwukrotnie.
    No i oczywiście jest śliczna,ale fotek nie mam bo Pan się skupił na pomiarach i fotki wyszły beznadziejne,ale mu wybaczam, bo jest super fachurą.

Co do sylwestra to Piccolo w chacie,ale pewnie na północ się przejdziemy do znajomych parę domów dalej :) Mi pasuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 20:24

Kleopatra, Kamilutek, bbee, sylwucha89, Uszczesliwiona, Demsik, marie_marie22, Camilia, Mabelle, gaja_1, blubka, monika_89, mon!ta^, Hope_, MEGI81, ag194, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona może naklej plaster ten przeciwbólowy?
    Moi tesciowie chętnie biorą chłopców Ale osobno ;) dwójką to dla nich za dużo Ale awaryjnie wezmą. Z trójką już chyba nie ma szans ;p
    Jutro siedzimy w domu z chłopcami. Kupili pełno fajerwerków, mamy żarówki obrotowe z biedronki, przekąski, poscimy Polsat i dawaj ;) mój mąż nie piję więc obalony w 4 jednego Piccolo ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez Sylvester w domu robie boeuf strogonow i koreczki, mamy takie fajnefajerwerki z konfetti do strzelania w domu i trochę na zewnątrz dla frajdy dla naszego synka. U nas w Niemczech te bezalkoholowe są wszędzie ale to jest tak nie dobre, dla mnie nie smakuje nawet za winem a ma posmak chemii ja kupiłam picollo ;) o wiele lepsze.

Dzisiaj z synkiem bylismy na lodach i kupiliśmy coś dla naszego brzuszka ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f20cf950600.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bc34e59c2eb.jpg

I jeszcze zapisałam sie w Polsce na usg 4d na 16 stycznia, bo stwierdzam ze te spojrzenie tutaj czy wszystko Ok mnie nie przekonuje. Chociaż dzwonię ze chce usg 4d w 23 tc a babka do mnie ze jakie usg bo są różne i zgłupiałam. To jej powiedziałam ze chce po prostu połówkowe 4d a ona na to ze takiego nie ma. Co za babsztyl, w końcu jej powiedziałam ze pewnie wie lepiej ode mnie jakie sie robi w 23 tc to niech sobie wybierze dla mnie ważne żeby było 4d i z płytka bo będę w Polsce bez męża i chce mu pokazać.

bbee, Uszczesliwiona, marie_marie22, MEGI81, ag194 lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po :) córeczce jajka nie urosły ;) wszystko wygląda ok, szyjka ładna więc same dobre wiadomości!!! Córeczka rośnie i waży ok 260 gram, była wyjątkowo aktywna i słabo można było złapać wymiary ;)

bbee, Rudzik, Spirit, Uszczesliwiona, Kamilutek, Kleopatra, Karissa, marie_marie22, Camilia, Mabelle, Demsik, gaja_1, blubka, monika_89, Arwi, Moniqaaa, mon!ta^, Forbidden, Hope_, MEGI81, ag194, Breezee, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

bylam wczoraj w Warszawie na polowkowych i z naszego synka zrobila sie dziewczynka :)

szwajacarska doktor z taka pewnoscia twierdzila, ze to chlopiec, choc oczywiscie gwarancji 100% nie dala, ze ja sie bardzo nastawilam i nawet zakupy juz pewne mam :/

najwazniejsze, ze dzidzius zdrowy :) wszystko w porzadku: 23 cm i 350 gramow :)

lozysko dobrze, szyjka tez.

u nas sylwester z dwojka :) bo moj narzeczony chory. zycze wam dobrego wejscia w ten przelomowy dla nas rok!!

bbee, sylwucha89, Uszczesliwiona, Kamilutek, Kleopatra, Karissa, marie_marie22, julita, Camilia, Demsik, gaja_1, blubka, monika_89, Arwi, mon!ta^, Forbidden, Hope_, MEGI81, ag194, Breezee, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonią jak na poczatku z pewnością chliec to jeszcze zaczekaj czy znowu się nie zamieni w chłopca ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ