X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik nasze panienki podobnej wielkości więc chyba to norma na ten wiek ciąży :)

My sylwestra spędzamy sami w domu, tzn na początku jedziemy do moich rodziców a ok 22 będziemy już w domu :) wczoraj niby znajomi robili podchody aby się do nas wbić, ale delikatnie zasugerowaliśmy, że mamy inne plany. Od kiedy pamiętam zawsze ja organizowałam sylwestra i wszystkie inne imprezy dopóki nie miałam dzieci to mi to nie przeszkadzało bo nawet to lubiłam ale teraz nie chce mi się stać dwa dni w garach i później Nowy Rok powitać sprzątając pół dnia tym bardziej że mój mąż ani w sprzątaniu ani w gotowaniu mi nigdy nie pomaga. Fajnie gdyby chociaż raz ktoś nas zaprosił na "gotowe" ale niestety zawsze kończy się tak że muszę większość rzeczy przygotować bo inaczej nie ma co jeść ;) w tamtym roku też sami spędzaliśmy sylwestra i bardzo nam to odpowiadało dlatego w tym roku powtórka ;) to się wyżaliłam ;)

Dziewczyny gratuluję samych pomyślnych wizyt, miło się czyta takie relacje :)

Monika szkoda gadać z tą kolejką, ważne że z małą wszystko ok to i nerwy mi już przeszły ale już nigdy nie pojadę tam w piątek ;)

I najlepsze ostatnio czyli jakiś miesiąc temu Nikoś rozwalił moją wiekową wagę więc w Wigilię kupiliśmy nową. Jak się zważyłam to miałam mini depresję na święta bo wyszło że przytylam ponad dwa kilo w miesiąc. Pytam się męża czy dobrze go waga zważyła bo chyba jest nie do końca dobrze ustawiona, a on oczywiście odpowiada że tak i olalam temat i czekałam do wizyty żeby porównać czy rzeczywiście z tą wagą jest coś nie tak czy jednak pochłaniam za dużo słodyczy. W święta zaczęłam puchnąć więc pogodzilam się z tym że waga jest ok a mi po prostu znowu woda zaczyna się zatrzymywać. Dzisiaj przed wyjściem z domu się zwazylam a później u mojej gin i okazało się, że jednak waga źle waży bo zawyża ok 1,5 kg ;) mówię później u teściów że nasza nowa waga źle waży i nagle wszyscy odetchnęli z ulgą bo okazało się że każdemu z.nich pojawiły się dodatkowe kg łącznie z moim mężem tylko każdy myślał, że przytył i się nie chwalił ;)

Spadam spać dobranoc :)

Rudzik lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik my mamy taki sam problem. Tylko u nas stale nie wybijają jedynek a krzywo rosną :( tak do środka. Robiłam małemu zdjęcie panoramiczne i idę do ortodonty bo boję się to zostawić samemu sobie.
    Jonka super maluszek.
    Gaja śliczna córcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 03:20

gaja_1 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • bbee Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, gratuluję kopniaków :)

Sylwucha, śmiesznie z tą wagą :) ja to się boję co będzie u mnie teraz na wadze... Czekam do wizyty, ale pewnie już popłynęłam:( ale podobno w drugiej połowie zawsze się więcej tyje.

Wstałam już pół godziny temu i w piekarniku pieką się bagietki ;) Aurelia kopie głodna ;)

sylwucha89 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jake Wasze spanie w nocy? Ja się budzę kilka razy :-/

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym moim brzuchem to zaraz zwariuję. Od dwóch dni był jak balon napompowany, że nie mogłam się wyprostować a dzisiaj w górnej części mnie boli i kłuje, możliwe że to żołądek ale pewności nie mam, trudno to zlokalizować. Boli od momentu jak wstałam :/ biorę no-spę i magnez ale to mi nic nie daje, bo to nie są skurcze. Super sylwester mi się szykuje, nie ma co :/

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Pozniej pewnie nie będę miała czasu, więc... :)

Z OKAZJI NADCHODZĄCEGO☆☆2017☆☆ROKU!!!
    Życzę Wam, żeby spełniały się marzenia - te małe, o których wstydzimy się mówić głośno i te wielkie, które być może teraz wydają się niemożliwe. Życzę także spełniania życiu zawodowym, realizacji planów i wspinania się po drabince kariery. A w życiu rodzinnym spokoju i bezpieczeństwa <3 <3 <3

Demsik, bbee, MEGI81, ag194, sylwucha89, Kleopatra, Camilia, rybka33, Karissa, Maniuś lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha ty sobie kupilas wage a ja wage dostalam od ....tesciowej i tez sie przerazilam jak sie zwazylam.czyzby podkrecila srubki???;););)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/327255bcca28.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 09:03

MEGI81, Mabelle, sylwucha89, Kleopatra, Camilia, aneta.be lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • dewa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Dziewczyny z tym moim brzuchem to zaraz zwariuję. Od dwóch dni był jak balon napompowany, że nie mogłam się wyprostować a dzisiaj w górnej części mnie boli i kłuje, możliwe że to żołądek ale pewności nie mam, trudno to zlokalizować. Boli od momentu jak wstałam :/ biorę no-spę i magnez ale to mi nic nie daje, bo to nie są skurcze. Super sylwester mi się szykuje, nie ma co :/
    Od dwöch dni mam podobnie. Może brzuch nie jest wzdęty, ale szczerze mówiąc, to czuję jakby kilka upiornych bączków siedziało w jelitach, pod pępkiem i nie mogło wyjść. Aż kłuje :/ Wzięłam raz ulgix, ale nie pomogło. Eeech, może to świąteczne przejedzenie wychodzi? ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, gratuluję pierwszych kopniaczków! Skoro Ty już czujesz, a masz tu najmłodszą Dzidzię, to ja też już na dniach powinnam coś poczuć...mam nadzieję! ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:-)
    Gratuluje wszystkim udanych wizyt:-)
    Dziewczyny czy to mozliwe ze zaczęła mi się saczyc siara?? Wstalam rano i przy lewym sutku mialam mokra plame na bluzce.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska tak to mozliwe ;))
    Ale juz u kazdej zaczela sie produkcja i przygotowanie piersi do tej waznej roli.
    To ze siara juz leci czy nie leci nie ma wiekszego znaczenia przed porodem. Wazne by po porodzie byl kontakt noworodka z matką. A wlasciwa siara zacznie leciec niezaleznie od sposobu porodu. Zacznie leciec jak mozg otrzyma wiadomosc o urodzeniu lozyska ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 09:30

monika_89 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Uska Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dobrze bo wydawalo mi sie to troche za wczesnie:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:37

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i ślicznych zakupów :)

My wczoraj spędziliśmy bardzo miły wieczór. Mój Mąż miał spotkanie z 3 kolegami, z którymi przyjaźni się od czasu liceum. Wszyscy mieszkają w różnych częściach kraju i nie miałam okazji wcześniej ich poznać. Oczywiście przyjechali na nasz ślub cywilny, ale nie mieliśmy wtedy okazji na większe poznanie się. Wczoraj przyjechali z żonami i była wielka niespodzianka, bo dwie z nich są tez w ciąży - jedna ma termin na marzec, a druga tak jak ja na maj :) wszyscy mężczyźni trzymali to w tajemnicy, bo chcieli się pochwalić ciążą na tym spotkaniu :) i wyszła fajna sytuacja :) z naszej ciąży cieszyli się bardzo mocno, bo wspierali Męża w marcu, jak opłakiwaliśmy Aniołka i wiedzieli, że bardzo się staramy o Maleństwo. Faceci oczywiście sobie wypili i wspominali czasy szkoły, studiów (też razem kończyli politechnikę, robili doktorat) itp. My byłyśmy upłakane ze śmiechu :) poza tym chłopaki mieli z nas ubaw, bo wszystkie miałyśmy niezły apetyt i zaczęłyśmy deserami lodowymi, później mega wielkie i pyszne hamburgery, a na deser brownie z lodami i bitą śmietaną :)
    Dzisiaj, jak się uda to chcemy powtórzyć spotkanie :)

Życzę Wam wszystkim udanego wieczoru i szczęśliwego Nowego Roku :) niech przyniesie same radosne dni, spokój, szczęście i dużo sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym. Żebyśmy wszystkie radosne i zadowolone wytrwały w dwupakach do maja, miały lekkie i łatwe porody, które przyniosą nam nasze Maleństwa :)

Uska, Madu1611, monika_89, Kamilutek, Demsik, ag194, Rudzik, sylwucha89, dewa, blubka, Kleopatra, bbee, Breezee, Camilia, rybka33, Karissa, aneta.be, Maniuś lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Zaraz 2017 - nasz rok! :)

edit: witam sie w 23 tygodniu! 6 miesiac, ale ten czas leci :O

Carolina ja mam expandora mondo i jestem zadowolona, w sumie niewiele złego mogę o nim powiedzieć. Na ogrodzie daje radę, na spacerze po osiedlu też, gondola jest bardzo duża, głęboka, spacerówka też ok spoko

Camilia jakby mnie Paula nie budziła to przesypiam cale noce ;)

Uska ja już mam siarę od dobrych 2/3 tygodni więc wg mnie całkiem realne. NO i popieram jonkę to że treaz komuś leci lubi nie (bo pewnie niektóre bedą się martwić) nie ma wpływu na późniejszą laktację, podoobnie jak rozmiar biustu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 10:35

mon!ta^, Demsik, MEGI81, sylwucha89, Uszczesliwiona, Kleopatra, Uska, bbee, Rudzik, Spirit, ag194, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby kolejny rok był lepszy niż ten co zostawiamy. Niech nasze ciążę dobrna do tych terminów lub chociaż do ponad 36 tygodnia. Żebyśmy przeszly bez powikłań. Niech nasze dzieci urodza się zdrowe. A Ci którzy odeszli od nas żebyśmy mieli ich w pamięci oraz żeby czuwali nad nami :)

MEGI81, Uska, Demsik, Mabelle, ag194, blubka, rybka33 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ostatni dzień roku. Belly mi komunikuje ze to już 22tydzien i 6miesiac rozpoczęty. Właśnie zostałam zbesztana ze szampana nie kupiłam i chociaż piccollo mam kupić :-)
    My sylwestra spędzamy w domu sami bo nasz syn o 00.40. się urodził, w tym roku (a właściwie przyszłym) kończy 9 lat i u nas jest tradycja puszczania fajerwerków o tej godzinie. Fajerwerki przygotowania, prezent czeka, tradycji stanie się zadość;-)

Do nas przyjedzie prawdopodobnie moja mama, bo tato nie dojechał na święta w tym roku, a koleżanka z którą się umawiała nie wróciła ze świąt od córki.

Arwi, MEGI81, Demsik, bbee, ag194, blubka lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi fajna niespodzianka :) fajnie spędzony czas i najważniejsze fajni ludzie

Monika 89 masz z Eco skóry czy materiałowy? Mi się te wózki bardzo podobają i z mezem oboje skłaniamy się do zakupu takiego
    Miałam upatrzyłam tutaj w uk za 650£ ale ja znam siebie to nie moje pierwsze dziecko i wiem że na tym wózku się nie skończy więc też nie chcę wydawać nie wiadomo ile żeby później odsprzedać go za grosze

U nas właśnie maz zmienił plany i chce iść do brata na sylwestra oh jak ja nie lubię zmiany planów

MEGI81 lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miał być super sylwester z moim kuzynem i jego narzeczona. No, ale niestety musiałam odwołać plany, bo mama mnie zaraziła :(
    A nie zaryzykuję zarażenia Pati, bo ona ciągle w 1 trymestrze jest.

Także u nas sylwester z polsatem/dwójką, czy co tam będzie najlepiej grało :)

Biorę teraz 3x1 chlorchinaldin, co 8h syropek z paracetamolem, wit C 1000, jeśli do 3.01 nie przejdzie to antybiotyk :(
    Do tego płuczę gardło wodą z wodą utlenioną, piję syropek cebulowy, herbatę z cytryną i miodem i na wieczór mleko z miodem i czosnkiem.
    I to cholera nic nie pomaga :( Ciągle 37-38° gorączki, ból gardła i uczucie obrzmienia, aż na wymioty się zbiera :(

Oby tylko Kubusiowi to nie zaszkodziło! Wiem, że mój mały cud jest silny, ale nie chcę mu dodatkowo dokładać :<

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera piękna tradycja :)

Carolina ja mam materiałowy, szaro czarny bo chciałam uniwersalny w razie gdyby drugi byl syn (wykrakałam sobie :P) na czarnym stelażu. Jest dosc wysoki i ma regulowaną rączkę więc bez problemy prowadzę go i ja 156cm i mój 30cm wyższy mąż

Qasha zdrowka! z Kubusiem na pewno wszystko ok

Espera lubi tę wiadomość

‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ