MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kleopatra wrote:Uszczesliwiona może naklej plaster ten przeciwbólowy?
Moi tesciowie chętnie biorą chłopców Ale osobnodwójką to dla nich za dużo Ale awaryjnie wezmą. Z trójką już chyba nie ma szans ;p
Jutro siedzimy w domu z chłopcami. Kupili pełno fajerwerków, mamy żarówki obrotowe z biedronki, przekąski, poscimy Polsat i dawajmój mąż nie piję więc obalony w 4 jednego Piccolo ;p
A jaki plaster można? W ogóle się na nich nie znam -
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Juz tylko takie nas czekają
Tez byłam dziś na połowkowym. Wszystko dobrze. Dziewczynka 419g. Szyjka 4,1 cm. Walka o imię trwa.
Mi również ciąża szybko mija. Leci tydzień za tygodniem nie wiadomo kiedy.
Co do sylwestra prawdopodobnie pojedziemy do siostry męża o ile ich dziewczynki będą się dobrze czuły. Jak nie to spędzimy z sąsiadami.
Kleopatra Nie widziałam wcześniej takiego aspiratora ale wygląda ciekawie. Chyba się skuszę zwłaszcza, że córka przestała współpracować przy smarkaniu. Mamy fride ale szału nie ma.Kleopatra, Spirit, Uszczesliwiona, Camilia, Rudzik, Kamilutek, marie_marie22, Mabelle, Demsik, gaja_1, Madu1611, blubka, sylwucha89, Arwi, bbee, mon!ta^, Hope_, MEGI81, ag194, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość
-
My spędzamy Sylwestra w domu z sąsiadami, którzy mają córkę w wieku naszej Julki także dziewczyny się pobawia.
Czy Was również tak męczy zgaga? Często w ciągu dnia a najbardziej wieczorem. Niekiedy biorę Rennie ale nie chcę przesadzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 21:43
-
Hej dziewczyny nie odzywam się zbyt często ale czasami Was podczytuję i każdej oczywiście mocno kibicuję!
Dziś byłam na usg połówkowym i wychodzi na to, że spodziewamy się drugiego synka
A zdjecie udalo sie zrobic przez przypadek jak doktorek chcial obejrzec serduszko.niezle mu sie udalo
)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86c8385d2840.jpg
Dzidziuch jest o tydzien wiekszy wg pomiarow. Wazy ju zawrotne 522g!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b62e076fd555.jpg
Tutaj buziulka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/517e7ba69ece.jpg
Tutaj podobno jest dowód na 2 synka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c0ba6936eb4.jpg
Szyjkę mam długą 4,2 cm. Wszystkie narządy u dziecka, serduszko, wszystko jest ok!
U nas "roboczym" imieniem jest Kubuś ale pewnie tak zostanie) starszak to Filip
marie_marie22, Demsik, bezimienna, gaja_1, Madu1611, blubka, monika_89, Uszczesliwiona, sylwucha89, Elmo13, Kleopatra, bbee, mon!ta^, Forbidden, Kamilutek, Hope_, MEGI81, ag194, Breezee, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość
-
a ja robiłam dzisiaj stałej klientce stopy i dłonie na Sylwka i musiałam się troszeczkę pozginać a tu czuję puk puk - mój pierwszy puk puk mojego maluszka
w 19 tc
pewnie go ucisnęłam i było mu nie wygodnie i się wkurzył i popukał matce
Mabelle, Demsik, blubka, Uszczesliwiona, dewa, Arwi, Kleopatra, Misia 69, bbee, Kamilutek, MEGI81, ag194, Rudzik, Breezee, rybka33, Karissa, aneta.be, Maniuś lubią tę wiadomość
-
uszczęśliwiona można brać i no-spę (forte też) i apap (wszystko co na paracetamolu) ale jak wiadomo w ciąży wszelkie leki nawet przeciwbólówki trzeba konsultować, nie jestem pewna czy w 2 trymestrze nie można przez przypadek też brać ibuprofenu.
Polecam Wam zapoznać się z Laktacyjnym Leksykonem Leków (w skrócie LLL) jest tam spis substancji czynnych leków z oznaczeniami które są bezpieczne w ciąży i przy karmieniu piersią. Warto o tym wiedzieć, ze względu na braki wiedzy naszej kadry lekarskiej w tym zakresie!
Linki:
tu opis
http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=131&Itemid=49
tu substancje czynne leków wraz z oznaczeniami:
http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php
Ach i sprawdzamy po angielskiej nazwie substancji czynnej
czyli sprawdzając np Apap szukamy w spisie paracetamolWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 22:03
malgorzatka199, Demsik, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:a ja robiłam dzisiaj stałej klientce stopy i dłonie na Sylwka i musiałam się troszeczkę pozginać a tu czuję puk puk - mój pierwszy puk puk mojego maluszka
w 19 tc
pewnie go ucisnęłam i było mu nie wygodnie i się wkurzył i popukał matce
Sylwia , super prezent Ci maleństwo zrobiło na koniec roku -
Kochane wlasnie odkryłam u synka za jedynka gorna mleczna urosla sobie jedynka stala:/wiec raczej dentysta i wyrwanie mleczaka skoro tamten juz jestDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Demsik wrote:Kochane wlasnie odkryłam u synka za jedynka gorna mleczna urosla sobie jedynka stala:/wiec raczej dentysta i wyrwanie mleczaka skoro tamten juz jest
mon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Wróciliśmy
Alicja jest nadal Alicją i już nic się raczej nie zmieni, bo widać macice. Dodatkowo pan dr wypatrzył nawet rzęsy
Malutka zdrowa, wszystkie wymiary w normie, waży 320 g. Jesteśmy przeszczęśliwi
I wreszcie zapozowała do zdjęcia 3D.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/065a88c39b7b.jpg
I jak zwykle w nagrodę dumny tatuś zabrał nas póniej na zakupy i oto moje zdobycze
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3595b2fb0d37.jpgMabelle, blubka, monika_89, Spirit, Madu1611, Uszczesliwiona, sylwucha89, Arwi, Kleopatra, bbee, mon!ta^, Camilia, Demsik, Kamilutek, Hope_, Rudzik, MEGI81, ag194, sylwia1985, Breezee, Karissa, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Hej, my dziś cały dzień zalatani w marketach budowlanych, mam nadzieję, że w końcu uda nam się podgonić i wprowadzić latem. Za to niestety odchorowuję to bólem krzyża i twardszym brzuchem ale ile mogę musze powybierać póki jestem na chodzie
Kamilutek u mnie sie ten sposób liczenia nie sprawdził
Hope cudowne wiadomosci
sylwucha jak zajęły niby kolejkę? bez snesu
uszcześliwiona poproś męża o masaż, mi pomaga polewanie sie ciepłą wodą po lędźwiach, nie siedzenie w ciepłej wodzie
gonia a to niespodzanka z córeczką
My sylwestra nie mam pojęcia. są dwie opcje we troje/czworow domu albo pójdziemy do mojej siostry, zobaczymy jeszcze.
W każdym razie picollo sie mrozi, a ja mam zamiar dogodzić sobie shushi. Szkoda tylko że tyle roboty przy tym
____________________________________________________________________________________
płeć na liście się wyrównala -
Dzieciaczki rosną jak na drożdżach
. Super, gratuluję udanych wizyt.
U nas Sylwester będzie mega spokojny. Wszyscy znajomi mieszkają dosyć daleko od nas a do tego mój mąż w pracy do 22:00. Mam nadzieje, że do 23:00 dotrze do domku. Także wzniesiemy toast o północy, zrobię jakąś dobrą kolację i to tyle z imprezowania. W ogóle zastanawiam się za ile lat będziemy mogli zaszaleć na jakimś balu? Pewnie za jakieś dwa, trzy latka się uda. Ale jakoś się mocno noe smucę z tego powodu. Cieszę się, że mam zdrową, fajną i już prawie czteroosobową rodzinkęa imprezki poczekają.
Pisałyście o bólu w okolicach zadków itp. No to ja dla odmiany czuję ból taki jakby mnie ktoś kopnął ale w kość łonową. Denerwuje mnie to. Boli jak wstaję albo jak przewracam się na drugi bok w nocy. Jak chodzę to też, dopiero po paru minutach jak to rozchodzę to mija na jakiś czas. Poprzednio też tak miałam ale znacznie później, jakoś tak pod koniec ciąży dopiero. Starość jak nic
.
-
monika_89 wrote:jonka swego czasu robiłam czystki na liście i osoby których nie było pousuwałam bo było sporo "duchów"
już dopisalam CIę spowrotem
Spokojnie;) nie gniewam się
Sama swego czasu prowadzilam tu na belly listę i wiem co to znaczy)
Postaram się czesciej zagladac ale przy rozbieganym 2 latku, pracy, 2 forum jest po prostu ciezko -
Demsik wrote:Kochane wlasnie odkryłam u synka za jedynka gorna mleczna urosla sobie jedynka stala:/wiec raczej dentysta i wyrwanie mleczaka skoro tamten juz jest
Po kilku dniach same wypadały więc obyło się bez dentysty
Sylwia super ze maluch się odezwał teraz już zacznie puka częściej
Moj puka już intensywnie ale ma swoje godziny na to
Dziś córka próbowała go obudzić żeby ją kopnął ale nic z tego mały spał i nie zamierzał sprzedać siostrze kopniaki
Madu u nas tak samo tyle że mąż w domu cały dzień
Bratowa męża urodziła więc tam się nie pchamy i spędzimy czas w domu przy dobrej kolacji
Wiem, że już był temat wózków ale wracam do tematu
Chcieliśmy z mezem kupić Silver cross ale zaczęliśmy przeglądać pl strony i podoba nam się
expander mondo lub bebetto Holland
Macie jakieś dziewczyny opinie o tych wózkach?