X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek to prawda, czas przyspiesza z dnia na dzień... Wczoraj mowie do meza żeby mi poznosil kartony z najmniejszymi ciuszkami po Stasiu, a on na to ze kupa czasu jeszcze i ze nawet płci nie znamy... Jak to kupa czasu? Ja już w 32tyg chce torbę mieć gotową!!!! Wrrr!!! Onto i w kwietniu będzie miał kupę casu, a potem nagle "to już?"

Daje mu czas do 12/01. Mam nadzieje ze dzidzia już się ujawni z plcia i mężuś już nie będzie miał tego argumentu ;-)

Kamilutek, Madu1611 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta ciąża to w ogóle ekspresem leci ale chyba dlatego, że nie mam czasu leżeć, czytać o kolejnych etapach ciąży i rozczulać sie nad każdym dniem. Owszem pierwsza ciaża pod tym względem była fajna bo człowiek jakoś to tak bardziej przeżywał, ale teraz zwyczajnie nei mam na to czasu. Też dobrze bo nie myślę, tylko kolejne tygodnie mi migają w oczekiwaniu na Maksa, ani sie obejrze a będzie maj.
    przecież ja za 3 tygodnie robię imprezę roczkową a ledwo co urodziłam Paulinkę

• natalia1354 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam bo mi się tak dłuży....

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię czytać dobre wieści z wizyt, gratuluję :)

Mnie też czas szybko leci, co mnie bardzo dziwi. Zawsze byłam dosyć aktywna i nie lubiłam zostawać w domu nawet jak byłam chora (jako dziecko ryczałam, że nie mogę iść do szkoły). I mówiłam, że w ciąży nie wyobrażam sobie być na zwolnieniu, bo wydawało mi się, że jak będę siedzieć w domu przez 9 m-cy to zwariuje, a tu się okazuję, że wogóle się nie nudzę, czas mi tak szybko leci, że mam wrażenie, że mój P. wychodzi do pracy i za chwilę wraca :) Nie wiem kiedy a już zleciała połowa, a jestem na zwolnieniu od 6 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 20:14

Karissa lubi tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta tez okej:) szyjka trzyma, dzidzia wyglada na zdrowa dziewczynke ;)

Kamilutek, Forbidden, Madu1611, monika_89, natalia1354, Uszczesliwiona, blubka, mon!ta^, gaja_1, Kleopatra, ag194, sylwucha89, Breezee, bezimienna, Demsik, MEGI81, Misia 69, aneta.be, bbee, Uska, Camilia, Karissa, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Przede wszystkim grtuluje kolejnych wizyt! Niewiarygodne jakie już duże dzieciaki w brzuszkach siedzą. Szok normalnie.

Wracając na chwile do starych tematów (z wczoraj chyba) mi głaskanie i klepanie brzuszka kompletnie nie przeszkadza. Jak ktoś ma ochotę się przywitać z dzidzią to proszę bardzo. Póki co nikt tego nie nadużywa i nie jest to w żaden sposób krępujące. Oczywiście nikt obcy w sklepie ani na ulicy rąk do mnie nie wyciąga ;) .
    A po za tym to wylądowałam na antybiotyku niestety :( . Nie mogłam domowymi sposobami zwalczyć przeziębienia i miałam tak wredny kaszel aż dech zapierało. Umeczylam się okropnie przez te kilka dni. Od wczoraj biorę antybiotyk i już jest znaczna poprawa. Ufff...
    Dewa, fajnie że sprawy toczą się po Twojej myśli.

Mi czas w tej ciąży zapierdziela strasznie szybko!!! A chciałabym się tym stanem nacieszyć, bo prawdopodobnie to ostatni raz. W ogóle to uwielbiam być w ciąży :) . No i w końcu poczyniłem pierwsze, małe zakupy dla mojej córy.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Kamilutek to prawda, czas przyspiesza z dnia na dzień... Wczoraj mowie do meza żeby mi poznosil kartony z najmniejszymi ciuszkami po Stasiu, a on na to ze kupa czasu jeszcze i ze nawet płci nie znamy... Jak to kupa czasu? Ja już w 32tyg chce torbę mieć gotową!!!! Wrrr!!! Onto i w kwietniu będzie miał kupę casu, a potem nagle "to już?"

Daje mu czas do 12/01. Mam nadzieje ze dzidzia już się ujawni z plcia i mężuś już nie będzie miał tego argumentu ;-)

Espera, mój mąż to taki sam typ. On ma zawsze dużo czasu i ze wszystkim zdąży. Czasami to jest trochę irytujące. On za pięć dwunasta wszystko załatwia i też by w maju wszystko na przyjście dziecka szykował. To jest raczej cecha niereformowalna ;).

rybka33 lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde paranoja. Kierowałam właśnie 150 km, zajechalismy do maka, stanęłam nad kiblem w maku i zwymiotowalam- tak bez niczego, Dobrze się czulam tylko zmęczona jestem..teraz juz leże do gdanska..
    Chociaż wole wymioty raz na tydzień niż mdłości non stop

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope Ty chyba też dzisiaj masz pierwsze połowówkowe?? Czekamy na wieści :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!! Ale już duże dzieciaki macie :) Moja królewna z końca miesiąca więc pewnie sporo mniejsza :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop, hope? Jak tam?

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ta ciaza rowniez ucieka przez palce ale juz chyba tak jest ze jak ma sie rodzine i male dziecko i mnistwo ovowiazmow to dzien za dniem znikaja nie wiadomo mawet kiedy.
    Ja wlasnie klade sie spac.gralismy z. Mezem i synkiem w planszowke Pelny Kurnik i zrobiło sie mega pozno.dobranoc kochane

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię wczoraj ok. 23 po raz pierwszy zdzieliło mnie kopniaczkiem! Czytałam sobie kryminał w łóżku (btw polecam Wojciecha Chmielarza, jeśli któraś z Was lubi kryminały), trzymałam rękę na brzuchu tuż nad spojeniem łonowym i nagle tak brzuch mi śmiesznie podskoczył w jednym punkcie, dosłownie na sekundę - ale nie da rady pomylić tego z czym innym :)
    Dziewczyny, najlepsze uczucie na świecie :) W końcu Was rozumiem :)

Kciukasy za wizytujące, miłego dnia wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 08:38

sylwucha89, bbee, Madu1611, Uska, MEGI81, Moniqaaa, Spirit, ag194, Rudzik, Demsik, Mabelle, Karissa, monika_89, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama niedawno mi powiedziała, że za jej czasów termin porodu liczono tak: data pierwszego kopniaka + 4,5 miesiąca. W przypadku mnie i mojego brata to się sprawdziło (co do dnia), a terminy wyliczone z OM były za każdym razem o kilkanaście dni później.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry widzę że dzisiaj równeż poranna cisza ;)

Hope daj znać co u Ciebie!

Mi też ta ciąża za szybko mija. Nie mam nawet czasu do końca się nią nacieszyć. Już zaraz będzie połowa, potem się nie obejrzymy jak będzie kwiecień, Wielkanoc i wielkie rozpakowywanie ;).

Ja już mam stres przedwizytowy, mam nadzieję że córeczka jest zdrowa i zadowolana z apartamentu u mamusi ;) i że nadal jest córką bo powoli zaczęłam zakupy ;)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, współczuję, podróż Cię pewnie zmęczyła :(

Kamilutek, gratuluję kopniaczków :)

Pisałyście wczoraj o problemach z sercem, o szybkim zmęczeniu, sapaniu itd. Podobno to wszystko dlatego, że nasze serce w ciąży musi wykonać dwa razy więcej pracy niż normalnie. Ja nawet jak muszę przejść do sklepu 2km w dwie strony to się martwię czy podołam...

Mi ciąża w sumie też dość szybko leci, szybciej niż w pierwszych tygodniach. Wcale mnie to nie cieszy ze względu na to, że jeszcze nie jestem gotowa z wieloma rzeczami, a ja lubię mieć wszystko na tip top, sprawdzone, obmyślone. A teraz nawet obmyślać nie mogę bo mnie wkurza to, że i tak teraz nic nie kupię.

Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:37

Kamilutek, aneta.be, sylwucha89, Forbidden, nadia1, Uszczesliwiona, Kleopatra, MEGI81, blubka, bezimienna, gaja_1, Madu1611, bbee, marie_marie22, ag194, Rudzik, Demsik, Espera, Camilia, Mabelle, Karissa, monika_89, Breezee, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:37

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) melduje się w 22 tyg :) co do uplywajacego czasu w ciąży to mi leci baaardzo szybko :)

Uszczesliwiona, MEGI81, Spirit, monika_89 lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek ja też wczoraj poczułam ruchy :) leżę sobie na plecach, a tu czuję nad spojeniem po prawej stronie takie jakby wypychanie. Przyłożyłam rękę, a tam twarda kulka i za chwilę uciekła, jestem pewna że to Synuś się rozpychał, no bo co innego? Ale super uczucie :)

Trochę się martwię, bo wczoraj cały dzień przeleżałam przez ten mój brzuch. Przy chodzeniu miałam tak napompowany balon, że miałam wrażenie jakby mi skóry brakowało. Wzięłam magnez i no-spę i leżałam. Dzisiaj jest już lepiej, brzuszek miękki ale niepokój pozostał bo nadal przy chodzeniu czuję się tak dziwnie, nie umiem nawet tego opisać. Mam nadzieję, że to macica się rozrasta bo z dnia na dzień brzuszek rośnie i to widać

Kamilutek, ag194, Rudzik, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ