SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczyny - jestem Grudniową mamusią 2016 (i Listopadową 2014)

Mam do sprzedania w bardzo dobrej cenie detektor tętna płodu Sonoline C - kupiony we wrześniu tego roku - używany tylko kilka razy w tej ciąży (24 miesiące gwarancji od momentu zakupu)
    Własciwie nie nosi śladów użytkowania!
    Cena: 299 PLN (cena nowego ok 450 pln)

Do tego dwie butelki z żelem GRATIS (jedna lekko napoczęta :))

Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana poproszę o wiadomość prywatną (dodanie do przyjaciółek) lub kontakt przez OLX.

https://www.olx.pl/oferta/detektor-tetna-sonoline-c-CID88-IDjqQVI.html#5a867ef945

Pozdrawiam i życzę szczęśliwych rozwiązań!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa trzymam kciuki.

Gdzie mieszkacie w Niemczech? My obecnie w hamburgu a za dwa tygodnie wyprowadzamy sie pod Lubekę.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• dewa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod Kolonią Amilka.

Boooże, mam tętno 118 z tego cholernego stresu. Ciśnienia nawet nie mierzę. Jak tu się rozluźnić? Czekamy na ważne wieści, już dawno powinni dzwonić. Wrrr.

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, trzymam kciuki za wizytujące i za Dewę :)
    Czekamy na relacje - to najlepsza część tego forum :)

Ja też mam ciągle zapchany nos, opuchnięte śluzówki utrudniają oddychanie do tego stopnia, że zaczęłam w nocy... chrapać! I budzę się z podrażnionym, suchym gardłem. Ale nic się z tym nie zrobi niestety.

Kleopatra, miłego szwendania się po Parku Oliwskim, ciekawa jestem, czy jest śnieg.

Dzisiaj miałam jedną z ostatnich jazd i gdyby to był egzamin, to nie zdałabym, bo nie udało mi się zatrzasnąć przedniej klapy... masakra jakaś, to nic, że wszystkie parkowania bezbłędnie, nawet w kopertę bardzo ciasną idealnie się zmieściłam, na mieście bez żadnego błędu przez prawie 2 godziny jeżdżenia, ważne, że klapa się nie zamknęła, tylko odskoczyła, i za to mogą uwalić. Paranoja do kwadratu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 11:12

Kleopatra, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21 tygodniu :)

Za wizytujące dzisaj mocno trzymam kciuki i Dewa oczywiście w Twojej sprawie też :)

Ja mam ciągle zatkany nos i sapię jak lokomotywa, aż mój mąż się martwi czy coś się dzieje złego :P Ale to tylko "uroki" ciąży :)

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zbieram się do pracy :) trzymam kciuki za was dziewczyny :)

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa kciuki;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa kciuki zacisniete. Daj znac jak ta tajemnicza sprawa ;)

• Espera Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problem ze śluzówką, zwłaszcza w nocy. W sypialni już praktycznie nie grzejemy bo wtedy było jeszcze gorzej... Nos się zatyka, budzę się z przesuszonym bolącym gardłem... A teraz przy przeziębieniu to już wogole masakra...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dołączam do wizytujących, niecierpliwie czekam na spotkanie z Maksiem :)

megi świetne wiadomosci :)

Karissa pół kilo jak to poważnie brzmi! super że lożysko poszlo do góry, jedno zmartwienie mniej

Carolina po połowkowym mnie bolał bo lekarz dlugo robił usg i mocno dociskał głowicę, normalnie zawsze jest ok

małgorzatka kciukiA

sylwucha89, Kleopatra, MEGI81 lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, już po, już wiemy co i jak, uuuuf! Dziękuję Dziewczynki! :)

Sprawa tajemnicza, ale to tylko dlatego, że nie chcę Was zanudzać swoimi problemami. Wiecie, każdy coś ma.

Ale bardzo dziękuję! Swoją drogą, jak intensywnie organizm reaguje na stres..niby nic, a tętno głowę rozwala. Eeeeech.

MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Dobra, już po, już wiemy co i jak, uuuuf! Dziękuję Dziewczynki! :)

Sprawa tajemnicza, ale to tylko dlatego, że nie chcę Was zanudzać swoimi problemami. Wiecie, każdy coś ma.

Ale bardzo dziękuję! Swoją drogą, jak intensywnie organizm reaguje na stres..niby nic, a tętno głowę rozwala. Eeeeech.

Oj z tym stresem to wiem cos o tym ;) Najwazniejsze ze tajemnicza sprawa ma sie dobrze ;)

• Arwi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Witam się w 23. tygodniu i 6. miesiącu! Robi się poważnie, podobno od 6. miesiąca leci już z górki :D

U mnie w domu wszyscy chorzy, tylko ja się jakoś trzymam. Wypędziłam właśnie rodziców do lekarza, bo ja jeszcze mnie zarażą to będzie nieciekawie. Poszli i oby im coś lekarz sensownego przepisał :)

Ale mam ochotę na hot doga. I zupę cebulową!

Kciuki za wszystkie wizyty <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 13:00

MEGI81, monika_89, Demsik, Uszczesliwiona, ag194, marie_marie22 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, nie stresuj się, będzie dobrze :)

Ja wczoraj miałam dzień lenistwa, a dziś jak patrze na ten syf w domu, to aż nie wiem od czego zacząć :o Codziennie się sprząta, a i tak jest bałagan... Więc ja dziś spędzam dzień na sprzątaniu :D

Powodzenia wizytującym i miłego dnia dla Was mamusie :*

malgorzatka199, Demsik lubią tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa u mnie malutki stres a mały reaguje boksowaniem mnie
    Mam nadzieję że wszystko ok i wieści są dla Ciebie pozytywne

Dziewczyny pomóżcie
    Jak już wcześniej pisałam od 26 tygodnia przechodze na macierzynski ( jeszcze moja manager ma mi się dowiedzieć o to )
    Kiedy będzie mój 26tydzien ciazy
    My mówimy że jesteśmy w ciazy jak suwaczek pokazuje np 20tc to my mówimy że jesteśmy w 21
    USG wczoraj pokazało że jestem w 20tc i 5 dni czyli tak samo jak pokazuje suwak
    Czyli jutro będzie 21tyhodni plus dodać 5 tygodni tak?
    Liczymy tak jak suwak pokazuje nie tak jak my zawsze mówimy o rozpoczętych tyg :) ?
    Mam.nadzije że mnie rozumiecie

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:37

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:

Ja już ogarnełam jaskinię młodego i salon więc sukces teraz spróbuję dobrać się do kuchni ;) ale kurde kondycji zero godzina roboty a ja ledwie dyszę.. Do tego często mam takie jakby kołatania serca muszę się jutro o to na wizycie zapytać.
    tez mam takie kołatania i są coraz częstsze. Mam je wtedy, kiedy się położę, albo w pozycji wpół siedzącej, rzadko i słabiej jak siedzę. W ruchu nie mam w ogóle. Tydzień temu byłam w szpitalu, bo dostałam kolkę żółciową i przy okazji powiedziałam o tym. Zrobili mi ekg i wyszło dobrze. Później zrobili mi drugi raz jak zaczęło kołatać, bo poprosiłam i wyszedł ze to dodatkowy skurcz, gdzie ja czuje takie jakby mocniejsze jedno uderzenie. Zaprowadzili mnie do kardiologa, zrobił usg serca i wszystko łącznie z przepływami ok. Powiedział ze może to być od hormonów, zalecił magnez 3x1 i w 7 miesiącu kontrola na wszelki wypadek. W pierwszej ciąży tez to miałam, ale szybko się skończyła i kołatania przeszły po ok miesiącu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 14:05

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wydaje mi się, że liczone są skończone tygodnie, czyli jak suwaczek pokaże 26+0 ale jeszcze może dopytaj w pracy dla pewności.

uwo9yx8db7dsv504.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny ale mnie właśnie mój prawie pięciolatek wkurzył. Normalnie po 3 godzinach kłótni ze mną o wszystko i ryku sie w końcu na niego wydarlam i sama sie poryczalam i zamknęłam w innym pokoju. Mam tak fajne dziecko ale ma takie dni czasami, ze mam ochotę trzasnąć drzwiami i wyjść. W takich momentach czuje sie beznadziejna matka i nie wiem jak sobie z dwójka poradzę ;( masakra ;(

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• ag194 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b26322cdaaec.jpg

Witam w chyba? 6 miesiącu :*

Podjelismy decyzje o ślubie, w sierpniu łączymy z chrzcinami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 13:42

Forbidden, Anstice, Uska, MEGI81, bezimienna, Breezee, monika_89, sylwucha89, Demsik, Kleopatra, Arwi, sylwia1985, Kamilutek, bbee, malgorzatka199, Hope_, Rudzik, Madu1611, Uszczesliwiona, marie_marie22, Mabelle, Karissa, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ