MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_ wrote:Ju14 ja w HM kupiłam sobie takie za 79,99 (-20% miałam jakiś kod) i wg mnie nie są cienkie.
(one mają jakby na dole ściągacze i kieszenie z boku z przodu, ale nie odznaczają się mocno) a są mega wygodne i wytrzymałe (kupowałam z allegro jak byłam w ciaży z Jaśkiem to robiły mi się szybko dziury... a tu mam po kumpeli która nosiła je non stop i są ok)
Gdzie Ty dokładnie mieszkasz? Jaka dzielnica?
A to muszę zobaczyć, bo ja patrzyłam tylko na takie dwupaki jakoś po 40 zł.
Ja mieszkam Gdańsk Maćkowy... także prawie na końcu świata -
Bbee ja tez zlapalam dzias strasznego lenis, az mi wstyd. Zawiozlam syna do przedszkola, po drodze kupilam pieczywo i po sniadanku polożylam sie do łozka i eyjsv z niego nie potrafie
Moze dzisiaj taki dzień.
Na poludniu Polski biało i mroznopięknie siedzac w domu, gorzej wyjechac na droge.
Trzymam kciuki za pozytywne wiesci wizytujacych. -
Trzymam kciuki za wizytujące
Mnie też coś dopadło bo dziś obudziłam się ze strasznym bólem gardła i gilem do pasa, oby mi przeszło bo w przyszłym tygodniu idę na badania i mam połówkowe
Kamilutek, Natalia super imię, ale nienawidzę jak ktoś mówi 'NATKA' 'NATALKA' to jest straszne:D Sama zastanawiałam się nad Matyldą, piękne imię MatysiaJa jestem fanką takich zdrobnień, ale mój Tomek mówi, że już się przyzwyczaił mówić do brzuszka Michasia i nie umie powiedzieć inaczej.. Coś w tym jest bo ja też już nie umiem :o
Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Kamilutek! Tak, tak...Natalia! To imię brzmi milion razy ładniej niż Matylda! Mam nadzieje, ze nie urazę Cię, ale to można ładnie odmieniać i po prostu brzmi tak wdzięcznie
A Matylda tak....twardo... Jesli wiesz o co mi chodzi
Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Hej dziewczyny ale naskrobalyscie później Was nadrobie:)
My dziś many wizytę i oglądanie maluszka ale się cieszę ale to dopiero wieczorkiem
My wczoraj cały dzień na zakupach i koniec końcowi kupiliśmy łóżeczko
Maz zakochany w nim i ja również a że udało się kupić w obniżonej cenie woec Już kupiliśmy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac1f4fa3e148.jpg
Teraz pościel i materacyk
Łóżeczko w późniejszym czasie rozkłada się na kanapę która wygląda bajecznie.
Maly jak zacznie przesypiac całe noce pójdzie do córki pokoju ale to wiadomo daleka przyszłość
Ja obciążenie glukozy mam pod koniec stycznia więc jeszcze trochę czasu
Ju14 w Polsce jak mieszkałam to też powoli już był koniec świata ( Gdańsk Jasień) a wychowana na Przymorzu i Chełmie
Hope a Ty z jakiej dzielnicy jesteś?
Kofeina ja mam szyjke 2.5cm mam nadzieję że dziś się dowiem że nic się nie skrócila
Gonia zazdroszczę śniegu w UK niestety go nie ma
Chociaż ja mieszkam na obrzeżach miasta i zaraz za domem mam pola więc rano jest bialo ale to nie do samo co w pl
Normalny śnieg a nie przymrozona trawa
Chorujacym dziewczynom współczuję ja przeszłam przez okropna grypę w 3msc ciazy coś okropnego
Jeszcze mam pytanie do Was jak to mówiła Toska
Czy boli Was czasami " Grazyn"
Kurcze wczoraj mnie bolala cała ciągnęło w dół do tego stopnia ze nie moglam nawet nogę wyżej unieść bo ciągnęło aż do nóg
I na sam koniec tak minimalnie się wyzale i jakbym mogła liczyć na Waszą opinie bo chyba najlepiej ja usłyszeć od osób postronnych
Jestem po rozwodzie
Mam z ex mezem córki i w tym jedna mała 7 lat
Moj ex od momentu jak nie jesteśmy razem ma dobry kontakt z dziećmi
Ja nigdy nie utrudnialam tych relacji
Mała chodzi do ojca albo co weekend albo co drugi weekend
Noe zawsze ja daje na każdy weekend z racji że ja również chce z nią spędzać czas ale bardzo dużo mała chodzi co każdy weekend do taty
Te święta rozegrałam tak:
Ex wziął mała 23.12
Miał ja do 24.12 do godziny 19stej przywiózł ja po kolacji wigilijnej
I wtedy ja zrobiłam u mnie w domu kolacje ( oczywiście mała już nie jadła bo była objedzona )
25.12 dalam mała ex około godziny 18stej i oddał mi ja 28.12 o 18stej w dzień jej urodzin
Wczoraj dostałam smsa od ex o godzinie 12.30 w nocy o długiej treści a w niej między innymi, że
To ja miałam mała na święta a nie on
Ze on się nudzi w domu bo ma wolne a ja za mało dalam mu córkę ( przecież miał ją 23-24-25 na całe dnie i od 25 do 28.12 cały dzień jej urodzin )
Usłyszałam że traktuje go jak trendowatego ponieważ
W jej urodziny był u mnie mój brat z żoną a jego ja nie zaprosiłem na torta
( właśnie po to dalam mu córkę na cały dzień jej urodzin żeby mógł zrobić co chce w jej urodziny )
Kolejna sprawa w urodziny córki również mój mąż ma urodziny więc my je obchodzimy podwójnie maz i córka
A moj brat przyszedł bo przecież nie potrzebuje zaproszenia do własnej siostrzenicy ale ex zabolalo że jaj jej zrobiłam urodziny z tortem balonami itd a jego noe zaprosiłam
Usłyszałam również że on nie czuję się ok w anglii i jest tylko tu dla dzieci a ja mam to w dupie bo jestem szczęśliwa z mezem i czekamy na dziecko
Przeszła mnie teraz myśli bo ex chce wziąć mała w lutym do Polski a później w maju i później w lipcu i jakoś dziwnie mi dlaczego nagle tak często chce lecieć do pl
Zawsze brał mała na wakacje do pl na dwa tygodnie ale Teraz jakoś dziwnie sporo tych wyjazdów i może to głupie ale boję się że weźmie mała do pl i nie będzie chciał wrócić
Nie wiem ale nie czuję się winna bo uważam że kontakt mój ex z mlodsza ma rewelacyjny widuje się często
Ex dzwoni do małej i ja nigdy nie przerwałam rozmowy a potrafią rozmawiać po 2h
Tak się wczoraj zdenerwowalam myśleniem mojego ex że nie mogłam zasnąć a moj maz wściekły na mojego ex że narusza spokój pisze w nocy i do tego pisze nieprawdę...
Nienawidzę się kłócić a tym bardziej cokolwiek robić co może odbić się na dzieciach a nazwanie mnie przez ex szantażystka jest nie ok
Nadmienie że ex nie chce brać małej w tygodniu bo pracuje ( tylko weekend )
Kiedy mała jest chora nigdy nie weźmie pół dnia wolnego
Zawsze ja na wolnym siedziałam
Kiedy dzwonią że szkoły bo się np mała źle poczuła ja zrywalam się z pracy i leciałam ja odebrać ryzykując że mnie w końcu z roboty wywala
To ja latam i wszystko załatwiam od szkół lekarzy wywiadowek w szkole
To ja chodzę na przedstawienia w szkole które są w godzinach pracy bo ex nie weźmie wolnego
( nawet mój obecny mąż bierze wolne na takie okoliczności)
Kurcze przykro mi że mój ex może tak głupio myśleć dosłownie czuje ze jemu się nie da dogodzić bo z racji bycia samemu bez kobiety cała frustrację wylewa na mnie
Edyta84, bbee, aneta.be, monika_89, Kamilutek, ag194, marie_marie22, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane
Dawno się nie odzywałam, to przez zabiegane Święta i Nowy Rok. Właśnie Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku.
Dziewczyny, które biorą eutyrox (ja biorę od dzisiaj)czy przed jakimi kolwiek badaniami też bierzecie ten lek czy dopiero po? Przeraża mnie w ogóle branie tych lekarstw, bo najpierw ten eutyrox na czczo po pół godziny tardyferon i dopiero za pół godziny mogę zjeść śniadanie. Rano jestem bardzo głodna
Ja smaruję brzuszek, piersi olejkiem jojoba. Na razie nie mam rozstępów. Zobaczymy bo tak jak pisały dziewczyny te rozstępy to taka loteria.
Jeśli chodzi o antybiotyki to ja brałam już dwa razy, przez bakterie w moczu. Teraz byłam na wynikach i znowu wyszła. Jutro wizyta u gina pewnie skieruje mnie na posiew i znowu antybiotyk. Ale jak trzeba to trzeba. Już nawet kupiłam sobie w aptece gmini sok z żurawiny 100 % i piję, zobaczymy.
Glukoza no cóż, to ja jestem dziwna, od zawsze lubiłam lukier, pewnie teraz na wizycie też dostanę skierowanie i wypiję ją bez problemu. Tylko się obliżę
Ja na +5 kg zobaczymy w pierwszej ciąży tyłam tak samo, a skończyłam na +15 kg. Jakoś po 2 m-cach nie było po nich śladu.
Dzisiaj w przedszkolu Pani powiedziała, że w przyszły piątek dzieci mają bal karnawałowy i muszę mojej malutkiej kupić jakiś strój. Jutro wyruszam czegoś szukać.
Kciuki za wizytujące zaciśnięte.MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Mam pytanko czy kwota która ZUS podaje ( swiadczenia) za l4 to to jest kwota netto czy brutto? Chodzi mi jak sprawdzam na stronie pue.
My wczoraj zakupiliśmy wozek firmy camarelo sirion. Jest to wozek bardzo lekki a na drugie piętro żeby je nosić to jest odpowiedni. Ja 12 stycznia mam polowkowe a jakoś się stresuje. -
nick nieaktualnyKofeina wrote:Hej kochane . Gratulacje udanych wizyt . Jakie śliczne brzuszki już macie . Ja mam ogromny . Aż sama nie wiem skąd takie duże brzuchy się u mnie biorą. Może dlatego że niska jestem. No ale cóż nic nie zrobię. Taka moja uroda .
A Ja właśnie wróciłam od ginekologa . Dzidzia ok. Akurat dziś główka w dół. Ale strasznie się rusza i cały czas czuje go w kroczu. Dziś lekarz sprawdził mi szyjki i skrócona jest na 3.18 . Wcześniej była coś ponad 4. Lekarz kazał mi dużo odpoczywać bo to za szybko na skracanie szyjki tym bardziej że cały czas czuje jak mały mnie tam ciśnie. A jak u was z szyjka . ???
Nie martw sie. Ja na jednej wizycie mialam 3,8 na kolejnej za 2 dni 4,4 a ostatnio 4,9. Duzo lez i odpoczywaj to bedzie dobrzeKofeina, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
ktoras z was ostatnio pisala ze jadla cukierki a potem zobaczyla ze w skladzie mialy spirytus ... przypomnialo mi sie o tym i zobaczylm ze cukierki ktore jadlam ostatnio tez maja w skladzie spirytus ... nie zjadlam ich duzo ale mam wyrzuty sumienia i w internecie straszą FAS ... bede teraz wszystko 2 razy sprawdzac ... Mogło to dziecku zaszkodzic ? dzis jednego zjadlam i wczoraj jednego ...a z miesiac temu jednego dnia to z 5 .. -.-
Wiem panikuje ale internet nastraszył ...
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
nick nieaktualnyKlaudia0727 wrote:ktoras z was ostatnio pisala ze jadla cukierki a potem zobaczyla ze w skladzie mialy spirytus ... przypomnialo mi sie o tym i zobaczylm ze cukierki ktore jadlam ostatnio tez maja w skladzie spirytus ... nie zjadlam ich duzo ale mam wyrzuty sumienia i w internecie straszą FAS ... bede teraz wszystko 2 razy sprawdzac ... Mogło to dziecku zaszkodzic ? dzis jednego zjadlam i wczoraj jednego ...a z miesiac temu jednego dnia to z 5 .. -.-
Wiem panikuje ale internet nastraszył ...
Ja ostatnio ugryzlam batonika Pawelka, a tam alkohol... ale reszte oddalam chlopu. A tymi cukierkami bym sie nie przejmowala. Kolezanka sie upila w 8tc bo nie miala pojecia ze moze byc w ciazy i maly to okaz zdrowia. A wypila wiecej niz 5 cukierkow.
TYLKO ICH JUZ NIE JEDZ ! -
Carolina, jak dla mnie Twój ex powinien spróbować ułożyć sobie życie, a nie praca od pon do pt i weekendy z córeczka, zeby sie nie nudzić... Przyjdzie taki dzien, gdy jego córeczka zacznie dorastać i sama będzie decydować z kim chce spędzać czas i w weekendy będzie chciała spotkac sie ze znajomymi, a Tatuś co wtedy zrobi? Poza tym dziecko to tez obowiązki, a nie tylko zabawa, a on zdaje sie tego kompletnie nie rozumieć. Nie wspominając o tym, ze totalnie nie docenia tego jak dużo czasu moze z nią spędzać... nie każda mama by była tak wyrozumiała jak Ty.
Co do rozstępów, to póki co u mnie brak i mam nadzieje, ze tak zostanieGeny to pewnie 80%, ale jestem pewna, ze same tez mamy duży wpływ na to czy beda czy nie, po 1 nie tyjąc do przesady, a po 2 dbając o elastyczność skory
Ja smaruje sie od jakiegoś 3msc. Po kąpieli piersi Oillan mama pielęgnacyjny żel do piersi, brzuszek Oillan mama aktywnie ujędrniający balsam do ciała i resztę ciała zwykłym kremem nawilżającym (szkoda mi Oillanu
), a przed pójściem spac jeszcze sam Oillan na brzuszek. Poza tym średnio raz na tydz robię sobie peeling piersi, brzusia, pupy i ud
Wczoraj zrobiłam sama peeling z białego i brązowego cukru, oliwy, oleju ze słodkich migdałów i startej skórki z mandarynki, także zaraz będzie moje domowe spa
Ps. Pitole odwyk slodyczowy - schudłam 0,5kg w stosunku do zeszłego tyg i to mimo mieszkania u Teściów, którzy ciagle mnie dokarmiają!:p Także teraz mamy 3,5kg na plusieaneta.be, MEGI81 lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
ag194 wrote:Ale jazda! Leże sobie mała kopie i widzę jak podnosi się w tym miejscu brzuch w czasie kopa:)
U mnie widac juz od dwóch tygodnistrasznie fajne
Sorki ze sie nie odzywalam ale zabieganabjestem ostatnio przeczytałam tylko ostatnie pare stron, mam nadzieje ze nie ominely zadne wazne info, chociaz na pewno cos ech nie.mam tyle czasu na forum:(ag194, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Klaudia N. wrote:U mnie widac juz od dwóch tygodni
strasznie fajne
Sorki ze sie nie odzywalam ale zabieganabjestem ostatnio przeczytałam tylko ostatnie pare stron, mam nadzieje ze nie ominely zadne wazne info, chociaz na pewno cos ech nie.mam tyle czasu na forum:(
Tez tak mam od 3 -4 tygodniudało mi się to nawet nagrać
Karissa lubi tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Karisa mam identyczne zdania i nawet podzieliłam się z nim z ex
Ja rozumiem miłość do dzieci sama kocham moje dziewczyny nad życie ale w życiu też trzeba czerpać chwile prywatności
Moj ex miał kobietę ale bardzo krótko i się związek rozsypal z nieznanych mi powodów...
Ex tylko widzi pracę od poniedziałku do piątku a weekendy wszystkie chce spędzać z mlodsza pociecha a tak jak piszesz mała robi się coraz starsza i już są dni że chce zostawać w domu bo tu gdzie mieszkam w każdym domu jest dziecko w bardzo podobnym wieku do małej i dla niej spędzanie czasu z rówieśnikami jest po prostu frajda
Mam nadzieję, że w końcu do ex to dotrze bo nie widzę go w uk w dalszej przyszłości
Samemu , skupiając się tylko na dzieciach można zwariować tym bardziej że ex ma 38 lat więc jeszcze życie poprzednim
Ja cukierki z alko też zjadłam ale jakoś w ogóle nie biorę do siebie ze coś mogło się stać i nie ukrywam że baryłki z alkoholem chodzą już za mną od 2 msc ha ha
Karissa, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Demsik wrote:Echo serca bada sie teraz,wszelkie wplywy do serca i zyly wychodzace,mi dr bardzo dokladnie badal serduszko.uczulil takze ze badanie warto wykonac jeszcze w 30tc a wiele kobiet to juz bagatelizuje po polowkowych bo wtedy mozna zobaczyc rozwiniety pecherz oczowy,czy nie ma zastoju itd.
Kilka dni mnie nie bylo.moj synek z mleczakiem spotkali sie z pania dentystka ktora mu usunela jedynke.byl bardzo dzielny,wrozka zebuszka docenila a maly rano "tylko dycha":/rece i cycki mi opadly;)
A tak wogole mowila ze raczej bez ortodonty sie nie obejdzie bo mleczaki ma drobne a stale rosna dosc szerokie.