MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamilutek ja miałam mieć Natalkę
gdyby była córeczka. Tylko to jedno imię mieliśmy i mój Mąż cały czas twierdził, że będzie Natalia, choć ja mówiłam, że będzie drugi syn
ale Matylda też mi się bardzo spodobała
Kamilutek lubi tę wiadomość
-
Qasha wrote:U mnie ciężka noc. Gorączka 39° i zapchany nos. Chyba dzisiaj dostanę antybiotyk... no i siedzę i kminię, czy antybiotyk nie zaszkodzi Kubusiowi... a z drugiej strony, czy to choróbsko nie zaszkodzi mu bardziej.
Miałam cały łeb gorący, więc Marcin mi zrobił chłodny okład ze zmoczonego ręcznika, po godzinie zrobiło mi się tak zimno, że poszłam się umyć w ciepłej wodzie. O dziwo w zaparowanej łazience o wiele łatwiej mi się oddycha! Szkoda, że nie ma tam łóżka, odkręciłabym ciepłą wodę na maksa i tam została
No cóż, teraz sobie zdycham, a Marcin by mi ulżyć w cierpieniu robi mi KISIELMEGI81 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkich serdecznie w Nowym 2017 Roku. Dużo szczęścia życzę wam oraz zdrowych i planowo urodzonych dzidziusiów!
Mnie tu dlugo nie było ale zaglądam tu do was często. Gratuluję udanych wizyt i ładnych brzuszków.
Ja mam wizytę 5.01. Stresuje się ogromnie tym że mam ciągle minus dwa kg na wadze i bardzo mały i mięciutki brzuszek, centymetrowo to od początku grudnia mam 4 cm - 6 cm więcej zależy od dnia. Mój mąż mi mówi że zaczynam być 'ciężaróweczka' ale ja tego nie dostrzegam. Ruchy czasem bardzo intensywne są dni że nic ... po czekoladzie zero wiertów i kopnoaków...Ale jestem panikara....
Co do antybiotyków nawiązując do powyzszych waszych postów. Ja w 3 miesiącu brałam antybiotyk - musiałam bo organizm nie dawał rady z przeziębieniem i lekarz powiedział mi że nie mogę dłuzej czekać aż minie przeziębienie to duże ryzyko dla dziecka. Antybiotyk wxiełam jezeli dobrze pamiętam 3 dni i miałam brak tolerancji na ten lek. Ale był to lek dozwolony dla kobiet w ciąży. Są jakieś 3 grupy leków i jedna z nich jest najbezpieczniejsza dla kobiet w ciąży. Są w necie artykuły i siostra mi mówiła doświadcxona mamka
Ja chyba poza tym ciàgle choruje jak nigdy już zapisałam się do laryngologa od miesiąca problem z uchem w grudniu byłam u laryngologa to dostałam krople sterydowe z antybiotykiem .... które nie pomogły i muszę iść na kolejnà wizytę poza tym zatoki ciągle się zapychają. Ale poza lekami od lekarzy choćbym 'zdychała' na bóle ucha czy głowy od ucha to nie wezme choćby apapu.
Trzymam się rad lekarzyi jedno wiem że jak przeziębienie tezyma za długo lepiej juz wziasc antybiotyk zeby przeziebienie nie miało dalszych głebszych skutków.
Odezwe się 5.01 między 12:30 a 13:30 trzymajcie kciuki. Może odsłonimy tyż moją wstydliwą fasolkę i poznamy płećbbee, Uszczesliwiona, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja idę na obciążenie glukozy 5.01. Idę się dzisiaj zapisać to podpytam o szczegóły o to na czczo.
Co do antybiotyku to ja na początku drugiego trymestru brałam z uwagi na moją bakterie e.coli. Też się bałam, ale był to antybiotyk dozwolony w ciąży i większe zagrożenie dla ciąży stanowiła bakteria. Na antybiotyk czekaliśmy do początku drugiego trymestru żeby nie było żadnych wątpliwości. Miałam wykonane antybiotykodiagramy, jaki antybiotyk dokładnie zadziała no i na szczęście zadzialal. Zdrowia! -
co do antybiotyków to jak byłam z synkiem w ciąży to dostałam antybiotyk w 10 tc - bardzo się bałam bo był to 3 miesiac a wiadomo najważniejsze są 3 mce - potem jak trzeba to spokojnie mozna brać- są antybiotyki które mogą brać kobiety w ciąży chyba należy do nich DUOMOX o ile pamiętam dobrze nazwę
-
Dzień dobry słodyczoholiczki
Też nie cierpię brać antybiotyków i można policzyć na palcach jednej ręki ile razy mialam je przepisane ale jak trzeba to trzeba, nawet w ciąży. Właśnie z tydzień temu wspominałam Wam, że meczy mnie wstrętny kaszel i za dwa dni byłam u lekarza, bo już się żyć z tym nie dało. Usłyszałam, że bez antybiotyku może być tylko gorzej wiec bez marudzenia łykałam go przez pięć dni tylko i jest ok. Tez mi lekarz powiedział, że ten akurat jest stosowany od lat u kobiet w ciąży i na ulotce było wyraźnie napisane, że nie jest zabroniony w czasie ciąży i karmienia.
-
marie_marie22 wrote:hej! hi! hello!
Jaki odwyk słodyczowy?? co Wy piszecie?? Ja na żaden odwyk nie idę!:P
Wczoraj byłam na badaniach moczu i krwi, wyniki takie sobie, ale nie przejmuję się, bo niewielkie odstępstwa od normy.
Któraś (przepraszam, nie pamiętam) pisała o tym, że idzie na badanie glukozy na czczo. To się robi w 24 tc? 26tc? Czy bardzo istatony jest tydzień ciąży?
Qasha, współczuję mocno choroby, ja bym mimo wszystko antybiotyku nie brała ze względu na dziecko.
Ja brałam antybiotyk w ciąży . I lekarze mi powiedzieli ze jest grupa bezpiecznych antybiotyków w ciąży i ze jeżeli jest potrzeba to lepiej brać niż nie brać bo właśnie tym że sie go nie weźmie a choroba będzie się rozwijać można zaszkodzić maluszkowi . Więc jeżeli.jest się chorym nie przeziebionym tylko chorym to trzeba moim zdaniem iść do lekarza bo temperatura powyżej 38 robi się niebezpieczna dla dzieckaa jak nie wiecie czy brać przypisany antybiotyk to dzwonić do swoich ginekologow
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
hej Dziewczyny!
A ja mam pytanie z innej beczki. Czy robią się już Wam rozstępy? Czym się przed nimi ratujecie? Ja mam na razie problem z piersiamichyba naczynka mi popękały i nie wiem co zrobić żeby jeszcze bardziej się to nie rozchodziło... co radzicie??
2017 -syn
2019 - córka -
Ja mam obciążenie glukoza za 3 tygodnie mam przyjść po lekkim ale nie słodkim śniadaniu i mam wziąć ze sobą coś do jedzenia jakby mi było słabo jak cukier będzie spadał po badaniu. Powiedzieli ze najpierw pobiorą krew potem wypije glukozę następnie podłącza mnie do ktg na pół godziny, po czym moja gin zrobi mi wizytę i na koniec po godzinie pobiorą znowu krew. Po tym pobraniu położna powiedziala ze koniecznie coś zjesc.
wersja z OM