X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi Dziewczyny :)
    Gonia, fajnie, że wróciłaś :D ładny brzuszek :)

GoNia1979 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek ja miałam mieć Natalkę :) gdyby była córeczka. Tylko to jedno imię mieliśmy i mój Mąż cały czas twierdził, że będzie Natalia, choć ja mówiłam, że będzie drugi syn :) ale Matylda też mi się bardzo spodobała :)

Kamilutek lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wiem od lekarza, że na tą glukozę muszę iść na czczo i nie wiem tylko czy będę miała badanie po godzinie czy po dwóch od wypicia tego świństwa. Dzisiaj spytam lekarza.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia brzuszek śliczny :)

GoNia1979 lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się na półmetku :) ale czas szybko leci

bbee, MEGI81, Mabelle lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    U mnie ciężka noc. Gorączka 39° i zapchany nos. Chyba dzisiaj dostanę antybiotyk... no i siedzę i kminię, czy antybiotyk nie zaszkodzi Kubusiowi... a z drugiej strony, czy to choróbsko nie zaszkodzi mu bardziej.
    Miałam cały łeb gorący, więc Marcin mi zrobił chłodny okład ze zmoczonego ręcznika, po godzinie zrobiło mi się tak zimno, że poszłam się umyć w ciepłej wodzie. O dziwo w zaparowanej łazience o wiele łatwiej mi się oddycha! Szkoda, że nie ma tam łóżka, odkręciłabym ciepłą wodę na maksa i tam została :(

No cóż, teraz sobie zdycham, a Marcin by mi ulżyć w cierpieniu robi mi KISIEL :)
    Ja brałam antybiotyk. Wydaje min się ze prsegrzanie organizmu i infekcja są gorsza dla dziecka niż antybiotyk. Ale rozimiemnCie, też się bałam :/

MEGI81 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jutro wizytuję o 13 ale u innego gina i mam nadzieję że zrobi mi usg - do swojej idę 9 stycznia ale z pewnością zbada tylko szyjkę i wsio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 09:14

GoNia1979, MEGI81 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee ja pytalam - na czczo i mam zrobic ta po godzinie i po dwoch...

bbee, MEGI81 lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to apartament mojego krecika

9f28127c0f170388med.jpg

MEGI81, GoNia1979, Anstice, aneta.be, ag194, sylwucha89, bbee, Demsik, Uszczesliwiona, Rudzik, Karissa, Uska, marie_marie22, Camilia, blubka, Kleopatra, Mabelle, Maniuś lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, lubię za info, nie lubię za dłuższe badanie :( Ja mam nadzieję, że w tej ciąży tylko raz będę musiała sprawdzać po godzinie...

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich serdecznie w Nowym 2017 Roku. Dużo szczęścia życzę wam oraz zdrowych i planowo urodzonych dzidziusiów!

Mnie tu dlugo nie było ale zaglądam tu do was często. Gratuluję udanych wizyt i ładnych brzuszków.

Ja mam wizytę 5.01. Stresuje się ogromnie tym że mam ciągle minus dwa kg na wadze i bardzo mały i mięciutki brzuszek, centymetrowo to od początku grudnia mam 4 cm - 6 cm więcej zależy od dnia. Mój mąż mi mówi że zaczynam być 'ciężaróweczka' ale ja tego nie dostrzegam. Ruchy czasem bardzo intensywne są dni że nic ... po czekoladzie zero wiertów i kopnoaków... :/ Ale jestem panikara.... :/

Co do antybiotyków nawiązując do powyzszych waszych postów. Ja w 3 miesiącu brałam antybiotyk - musiałam bo organizm nie dawał rady z przeziębieniem i lekarz powiedział mi że nie mogę dłuzej czekać aż minie przeziębienie to duże ryzyko dla dziecka. Antybiotyk wxiełam jezeli dobrze pamiętam 3 dni i miałam brak tolerancji na ten lek. Ale był to lek dozwolony dla kobiet w ciąży. Są jakieś 3 grupy leków i jedna z nich jest najbezpieczniejsza dla kobiet w ciąży. Są w necie artykuły i siostra mi mówiła doświadcxona mamka :-)
    Ja chyba poza tym ciàgle choruje jak nigdy już zapisałam się do laryngologa od miesiąca problem z uchem w grudniu byłam u laryngologa to dostałam krople sterydowe z antybiotykiem .... które nie pomogły i muszę iść na kolejnà wizytę poza tym zatoki ciągle się zapychają. Ale poza lekami od lekarzy choćbym 'zdychała' na bóle ucha czy głowy od ucha to nie wezme choćby apapu.
    Trzymam się rad lekarzyi jedno wiem że jak przeziębienie tezyma za długo lepiej juz wziasc antybiotyk zeby przeziebienie nie miało dalszych głebszych skutków.

Odezwe się 5.01 między 12:30 a 13:30 trzymajcie kciuki. Może odsłonimy tyż moją wstydliwą fasolkę i poznamy płeć :-)

bbee, Uszczesliwiona, Kleopatra lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja idę na obciążenie glukozy 5.01. Idę się dzisiaj zapisać to podpytam o szczegóły o to na czczo.
    Co do antybiotyku to ja na początku drugiego trymestru brałam z uwagi na moją bakterie e.coli. Też się bałam, ale był to antybiotyk dozwolony w ciąży i większe zagrożenie dla ciąży stanowiła bakteria. Na antybiotyk czekaliśmy do początku drugiego trymestru żeby nie było żadnych wątpliwości. Miałam wykonane antybiotykodiagramy, jaki antybiotyk dokładnie zadziała no i na szczęście zadzialal. Zdrowia!

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do antybiotyków to jak byłam z synkiem w ciąży to dostałam antybiotyk w 10 tc - bardzo się bałam bo był to 3 miesiac a wiadomo najważniejsze są 3 mce - potem jak trzeba to spokojnie mozna brać- są antybiotyki które mogą brać kobiety w ciąży chyba należy do nich DUOMOX o ile pamiętam dobrze nazwę

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry słodyczoholiczki ;)

Też nie cierpię brać antybiotyków i można policzyć na palcach jednej ręki ile razy mialam je przepisane ale jak trzeba to trzeba, nawet w ciąży. Właśnie z tydzień temu wspominałam Wam, że meczy mnie wstrętny kaszel i za dwa dni byłam u lekarza, bo już się żyć z tym nie dało. Usłyszałam, że bez antybiotyku może być tylko gorzej wiec bez marudzenia łykałam go przez pięć dni tylko i jest ok. Tez mi lekarz powiedział, że ten akurat jest stosowany od lat u kobiet w ciąży i na ulotce było wyraźnie napisane, że nie jest zabroniony w czasie ciąży i karmienia.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jest taki antybiotyk chyba monural, czy jakoś tak. W jednej dawce się go bierze. Mój lekarz to podaje ale na moją bakterie nie zadziałałby, jest bardzo bezpieczny.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    hej! hi! hello! :)

Jaki odwyk słodyczowy?? co Wy piszecie?? Ja na żaden odwyk nie idę! :P:P

Wczoraj byłam na badaniach moczu i krwi, wyniki takie sobie, ale nie przejmuję się, bo niewielkie odstępstwa od normy.

Któraś (przepraszam, nie pamiętam) pisała o tym, że idzie na badanie glukozy na czczo. To się robi w 24 tc? 26tc? Czy bardzo istatony jest tydzień ciąży?

Qasha, współczuję mocno choroby, ja bym mimo wszystko antybiotyku nie brała ze względu na dziecko.

Ja brałam antybiotyk w ciąży . I lekarze mi powiedzieli ze jest grupa bezpiecznych antybiotyków w ciąży i ze jeżeli jest potrzeba to lepiej brać niż nie brać bo właśnie tym że sie go nie weźmie a choroba będzie się rozwijać można zaszkodzić maluszkowi . Więc jeżeli.jest się chorym nie przeziebionym tylko chorym to trzeba moim zdaniem iść do lekarza bo temperatura powyżej 38 robi się niebezpieczna dla dziecka :) a jak nie wiecie czy brać przypisany antybiotyk to dzwonić do swoich ginekologow

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu...U mnie to też był chyba dopiero 5 antybiotyk w życiu.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny!

A ja mam pytanie z innej beczki. Czy robią się już Wam rozstępy? Czym się przed nimi ratujecie? Ja mam na razie problem z piersiami :( chyba naczynka mi popękały i nie wiem co zrobić żeby jeszcze bardziej się to nie rozchodziło... co radzicie??

2017 -syn
    2019 - córka
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam obciążenie glukoza za 3 tygodnie mam przyjść po lekkim ale nie słodkim śniadaniu i mam wziąć ze sobą coś do jedzenia jakby mi było słabo jak cukier będzie spadał po badaniu. Powiedzieli ze najpierw pobiorą krew potem wypije glukozę następnie podłącza mnie do ktg na pół godziny, po czym moja gin zrobi mi wizytę i na koniec po godzinie pobiorą znowu krew. Po tym pobraniu położna powiedziala ze koniecznie coś zjesc.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Demsik Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie smaruje palmers na rozstepy

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ