MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Uszczesliwiona wrote:Teraz jest to echo serca na 98%. W 3 też robią badanie serduszka ale nie jest podajze ono takie dokładne jak teraz więc wydaje mi się że to to badanie
Kamilutek Wiktoria miała 241g w 18+4 podajze więc u Ciebie tez waga musi być oki
Tzn mi chodzi o to badanie na którym już tylko serduszko badają. Nie to, co sprawdzają w trakcie połówkowegoBo na połówkowym mi powiedzieli, że to badanie powinnam zrobić ze względu na wadę serca (mimo że na połówkowym wszystko wyglądało ok), tylko że jest ono płatne, chyba że będę mieć skierowanie ze szpitala. No i dopiero teraz sobie o tym przypomniałam i nie wiedziałam, czy to jest dodatkowe badanie, czy już to trzecie prenatalne będzie
Jutro wizyta, ciekawe ile Kubuś przypakował
A ja dalej chora, gardło już lepiej, gorączka o wiele niższa, ale za to katar strasznyAż mam cały nosek czerwony i piekący
-
Qasha, echo serca płodu to rozszerzone połówkowe. Miałam ostatnio to wiem akurat
Generalnie robią te same badania do przy połówkowych + baaardzo dokładne badanie serduszka. Ja to miałam ze względu na obciążony wywiad rodzinny. Ze skierowaniem z Medicover było bez dodatkowych opłat w innej placówce, w której takie badanie wykonują. U nas to badanie sie przydało, bo podczas pierwszego połówkowego zobaczyła gin plamkę za serduszku i echo serca rozwiało wątpliwości co do tego co to dokładnie i czy przeszkadza
Dziewczyny, zastrzelę sie! U Teściów codziennie jadłam cos słodkiego i sie uzależniłam!:p Niby niedużo, bo 2-3 Michalki (u-wiel-biam!:p), ale wystarczyło... Teraz kończyłam prace nad tłumaczeniem jednego tekstu z ang na polski dla kuzyna mojego M i tak zaczęło za mną chodzić cos słodkiego, ze wszamalam dwa małe kawałki ciasta! I to mimo, ze nie jestem fanka ciast! Gorzej, ze jedno z nich było chyba na bazie alko, bo taki dziwny posmak mi po nim zostałMam nadzieje, ze tak jak pisalyscie alko z ciasta rozkłada sie już w buzi, w ślinie... Teść dostanie bana na kupowanie na nasze przyjazdu słodyczy, a już na pewno na pakowanie ich nam do domu!:p Od jutra zaczynam z Wami odwyk slodyczowy...ja! Osoba, która słodycze je tylko jak ma gości. Uhhh...
Powodzenia dla dziewczyn wizytujących!MEGI81 lubi tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Z cyklu koszmary ciezarnej: śniło mi się ze jadłam sałatkę. Obudziłam się - sałatki nie ma. Jestem rozczarowana
Klaudia0727, Arwi, marie_marie22, MEGI81, sylwucha89, Espera, Uska, amilka87, Uszczesliwiona, Karissa, Maniuś lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Dziękuję dziewczyny. Lekarz mnie nastraszyl a po prostu chyba mu się słowo uwaga przesunelo w kompie. Na karcie mam napisane że komory boczne środkowa są prawidłowe a że linijka.się skończyła to od nowej było napisane mozdzek 22mm a obok słowo uwagi i to słowo po prostu musiało się podciągnąć
-
U mnie ciężka noc. Gorączka 39° i zapchany nos. Chyba dzisiaj dostanę antybiotyk... no i siedzę i kminię, czy antybiotyk nie zaszkodzi Kubusiowi... a z drugiej strony, czy to choróbsko nie zaszkodzi mu bardziej.
Miałam cały łeb gorący, więc Marcin mi zrobił chłodny okład ze zmoczonego ręcznika, po godzinie zrobiło mi się tak zimno, że poszłam się umyć w ciepłej wodzie. O dziwo w zaparowanej łazience o wiele łatwiej mi się oddycha! Szkoda, że nie ma tam łóżka, odkręciłabym ciepłą wodę na maksa i tam została
No cóż, teraz sobie zdycham, a Marcin by mi ulżyć w cierpieniu robi mi KISIEL -
Czy Wy też przez cały okres ciąży musicie się stresować i przeżywać nerwy z powodu osób trzecich? Opisałam swoje doświadczenia na blogu, bo musiałam znaleźć jakieś ujście: http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358147447,title,O-dwoch-takich-co-rozum-postradaly,index.html Zapraszam Was w wolnej chwili, może ktoś boryka się z podobnymi problemami...
-
Karotka wrote:Mi lekarz od połówkowego coś wspomniał o usg dopplerowskim w 30 tygodniu.
W pierwszej ciąży dostałam oddzielne skierowanie na echo serca płodu bo na połowkowym nie mógł czegoś zmierzyć czy dostrzec.
Kilka dni mnie nie bylo.moj synek z mleczakiem spotkali sie z pania dentystka ktora mu usunela jedynke.byl bardzo dzielny,wrozka zebuszka docenila a maly rano "tylko dycha":/rece i cycki mi opadly;)
A tak wogole mowila ze raczej bez ortodonty sie nie obejdzie bo mleczaki ma drobne a stale rosna dosc szerokie.
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
hej! hi! hello!
Jaki odwyk słodyczowy?? co Wy piszecie?? Ja na żaden odwyk nie idę!:P
Wczoraj byłam na badaniach moczu i krwi, wyniki takie sobie, ale nie przejmuję się, bo niewielkie odstępstwa od normy.
Któraś (przepraszam, nie pamiętam) pisała o tym, że idzie na badanie glukozy na czczo. To się robi w 24 tc? 26tc? Czy bardzo istatony jest tydzień ciąży?
Qasha, współczuję mocno choroby, ja bym mimo wszystko antybiotyku nie brała ze względu na dziecko.bbee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyQasha jesli potrzebny jest antybiotyk to bierz. Lekarz Ci dopasuje taki bezpieczny w ciazy. Nieleczona infekcja zwlaszcza przebiegajaca z goraczka moze byc gorsza niz ten antybiotyk. A osobiscie znam dwie osoby ktore braly antybiotyk a dzieci to okaz zdrowia
-
Wydaje mi sie ze goraczka wysoka jest grozniejsza niz antybiotyk.nie bez powodu zabronione sa solarium czy sauna lub dluga goraca kąpiel bo rozgrzewaja za mocno organizm.Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Qasha wrote:U mnie ciężka noc. Gorączka 39° i zapchany nos. Chyba dzisiaj dostanę antybiotyk... no i siedzę i kminię, czy antybiotyk nie zaszkodzi Kubusiowi... a z drugiej strony, czy to choróbsko nie zaszkodzi mu bardziej.
Miałam cały łeb gorący, więc Marcin mi zrobił chłodny okład ze zmoczonego ręcznika, po godzinie zrobiło mi się tak zimno, że poszłam się umyć w ciepłej wodzie. O dziwo w zaparowanej łazience o wiele łatwiej mi się oddycha! Szkoda, że nie ma tam łóżka, odkręciłabym ciepłą wodę na maksa i tam została
No cóż, teraz sobie zdycham, a Marcin by mi ulżyć w cierpieniu robi mi KISIEL
Qasha weź paracetamol. Poza tym gorączkę obniża naturalny sok z malin i okłady z wody z octem. Mi to bardzo szybko pomogło. Musisz zbić temperaturę. To ona może być niebezpieczna. Antybiotyk dostaniesz taki, co można brać w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 08:43
-
Witajcie dziewczyny.. nie bylo mnie dlugo ale podczytuje Was..
Gratuluje pieknych dzidzioli i super wynikow z badan polowkowych..
Ja wizyte mam jutro dzidziol daje ostro znac o sobie od paru dni teraz jestem juz pewna ze to ONO HEHE bo plci nie znamy moze.w koncu jutro sie dowiemy..
Marie_marie22 ja obciążenie glukoza mialam robione tydzien temu to byl 19 tydzien wg Belly.. potem dwa dni migrena mnie trzymala..
Lekarz wyslal mnie juz a inne ida wlasnie po 20 tyg nie wiem od czego to uzależnione jest..
A tak prezentuje sie moj domek dla dzidzi w 20tyg wg belly
<a href=https://zapodaj.net/3b4eb63a4427a.jpg.html>IMG_20170102_092240.jpg</a>
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 08:49
MEGI81, Rudzik, Kamilutek, bbee, marie_marie22, sylwucha89, Madu1611, Hope_, monika_89, Uszczesliwiona, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Mi też lekarz powiedział, że antybiotyk daje się tylko wtedy, kiedy nieleczenie choroby może mieć gorsze skutki niż podawanie leku. Więc wydaje mi się, że antybiotyki nie są przepisywane każdemu jak leci, tylko wtedy, gdy jest to konieczne.
Wczoraj pogrzebałam w statystkach biometrycznych populacyjnych i moja Kruszynka jest z wagą nieco powyżej 5 percentyla, inne pomiary też są w tej okolicy za wyjątkiem dość szerokiej głowy. Wiec skoro wszystko ma malutkie, to znaczy, ze rozwija się harmonijnie, problem byłby gdyby był duży rozrzut. Więc przestaję się martwić natychmiast.
Dzisiaj rano Malutka tak dokazywała, że nawet Tatuś miał okazję poczuć pod ręką jej nóżkę
No i wróciła u nas sprawa imienia - obok Matyldy wyrósł konkurent-Natalia. Też mi się bardzo podoba, zwłaszcza, ze można tak fajnie zdrabniać do Natki, a ja po części botanik jestem wiec do natek sentyment.
Miłego dnia wszystkim! Czy ktos dzis wizytuje? Jedna z nas na pewno, ale nie pamiętam, która.Karissa lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
marie_marie22 wrote:
Jaki odwyk słodyczowy?? co Wy piszecie?? Ja na żaden odwyk nie idę!:P
Któraś (przepraszam, nie pamiętam) pisała o tym, że idzie na badanie glukozy na czczo. To się robi w 24 tc? 26tc? Czy bardzo istatony jest tydzień ciąży?
Ja też broń Boże na odwyk słodyczowy nie idęDzisiaj po odprowadzeniu córki do przedszkola tak mi było źle i słabo, że dopiero jak w domu się położyłam i zjadłam ferrero rocher to mi się poprawiło
Oczywiście bez przesady ze słodyczami, ale ja nienawidzę sobie odmawiać czegokolwiek
Na glukozę zwykłą z krwi i tą obciążeniową się chodzi na czczoJa idę 17 stycznia do gina, wtedy pewnie mi da skierowanie na glukozę obciążeniową, mam nadzieję, że tą z krótszym czekaniem, bo ostatnio w pierwszej ciąży byłam na takiej podwójnej
to się idzie umęczyć, nie dość, że na czczo to jeszcze tyle czekać.
Teraz czytam w artykule jakimś, że niby nie trzeba być na czczo na tym obciążeniowym http://www.medonet.pl/ciaza-i-dziecko/badania-w-ciazy,test-obciazenia-glukoza-w-ciazy---badanie-glukozy-75g,artykul,1591011.html
Kto ma najbliżej wizytę by zapytać lekarza o to?Przyznam, że bardzo by mi było na rękę jakby nie trzeba było być na czczo
Madu1611 lubi tę wiadomość