X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na IP .... czekam 40 min bo lekarz tak pilnie do mnie idzie ...

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Jestem na IP .... czekam 40 min bo lekarz tak pilnie do mnie idzie ...
    Klaudia ja ostatnio czekałam 2h bo cesarkę robiła. Trzymam kciuki

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Jestem zapisana druga na dzisiejsze badania i juz jest 20 minut opóźnienia. Nie mają litości dla moich zszarganych nerwów!
    o to i tak dobrze ja czasem 2 godziny czekam bo takie opoznienie jest

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troszeczke rozruszalam kosci - mlody wlasnie wstal ide robic mu jedzonko

Klaudia czekam na info

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Jestem zapisana druga na dzisiejsze badania i juz jest 20 minut opóźnienia. Nie mają litości dla moich zszarganych nerwów!

ja mam prenatalne w srodę. i musialam sie przesunąć z 17:00 na 19:30 bo zaczynam zajęcia w szkole rodzenia (zajęcia az d polowy marca!). Juz i tak ledwo mogę wytrzymać a tu jeszcze 2,5 h więcej czekania

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    Mam tak samo. Brzuch mialam plaski i nagle zaczelo mi go wypychac. A masz przy tym wrazenie ze zrobil sie twardszy i taki sprezysty?

Tak zrobił się twardszy i na początku trochę się wystraszyłam bo mnie tak mega rozpychało od środka, ale nie miałam przy tym skurczy ani nic, także to chyba normalne. Sama nie wiem co jest ok, a co może być niebezpieczne także zdaję się na intuicję że wszystko jest ok

malgorzatka199 lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    troszeczke rozruszalam kosci - mlody wlasnie wstal ide robic mu jedzonko

Klaudia czekam na info
    Sylwia, powiedzieliście w końcu teściowej? :D

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po :)
    Matylda jest malutka, 264 gramy - a przecież niektóre z Was miały półkilowych przystojniaków w brzuchu na połówkowych - ale piękna i zdrowa. Wszystkie pomiary biometryczne są w dolnych granicach norm. Wszystko prawidłowe. Bardzo się ruszała podczas badania, ale zachęcona słownie odpowiednio się ustawiała pod głowicą, bardzo kooperatywna jest :) Uśmiechała się pięknie do zdjęć.
    Kamień z serca z jednej strony, z drugiej oczywiście się martwię, że jest taka malutka.

Klaudia, daj znać, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.

bbee, ag194, monika_89, sylwucha89, natalia1354, MEGI81, gaja_1, Hope_, Forbidden, Anstice, Misia 69, Rudzik, amilka87, Madu1611, Uska, Kleopatra, Karissa, Demsik, Camilia, Mabelle, Maniuś lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • dewa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, masz po prostu drobną Kruszynkę, ot co! <3 Po co ma być wielka jak koledzy, skoro to Dziewuszka <3 Grunt, że zdrowa i ruchliwa! :)

Kamilutek, sylwucha89, MEGI81, Arwi, Karissa, Demsik lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wygląda dziecię me:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3d732f39211.png

Dokładnie 20 tydzień + 0 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 10:36

bbee, ag194, dewa, monika_89, sylwucha89, natalia1354, MEGI81, gaja_1, sylwia1985, Hope_, Forbidden, Anstice, Rudzik, Madu1611, Uska, Kleopatra, marie_marie22, Karissa, blubka, Demsik, Camilia, Maniuś lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, nie przejmuj się te pomiary wagowe nie są do końca prawdziwe i nie ma co się tak nimi sugerować ;) Mi pod koniec ciąży z córką mówili, że dzidzia już taka duża, że się duże dziecko urodzi itd, a wyszła kruszynka 3 kg na tydzień przed TP, z cechami wcześniaka na dodatek. W 20 tyg ciąży typowy rozmiar dzidzi to ok 300g ;) Nie martw się na zapas, nie ma czym jeśli reszta pomiarów jest prawidłowa ;) Lekarz nie zalecił dalszych badań, genetyka itd, więc naprawdę nie ma czym się przejmować.

Kamilutek, Arwi, Karissa lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczyny! Fajnie, że jest gdzie się wygadać i zostać podniesionym na duchu :)

Demsik lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Tak zrobił się twardszy i na początku trochę się wystraszyłam bo mnie tak mega rozpychało od środka, ale nie miałam przy tym skurczy ani nic, także to chyba normalne. Sama nie wiem co jest ok, a co może być niebezpieczne także zdaję się na intuicję że wszystko jest ok

Tez mam takie wrazenie rozpychania od srodka. Az sorawdzam co chwila czy to nie skurcze jakies albo napinania. Ale nic takiego nie zauwazylam. A w miejscu gdzie czuje napinanie zwykle po chwili czuje ruchy. Wiec chyba dziecko sie rozpycha a macica powoli rosnie. Wychodzi na to ze niepotrzebnie panikuje.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek gratuluję córeczki! waga ok wg mnie :) Mój Maks miał pół kilo ale nie na połówkowych tylko w ostatni czwartek na kontroli ;)

Klaudia jak tam?

Kamilutek lubi tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ślicznie się Kruszynka uśmiecha! 264 gramy miłości Kamilutek! :)

Kamilutek, Karissa lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Jestem już po :)
    Matylda jest malutka, 264 gramy - a przecież niektóre z Was miały półkilowych przystojniaków w brzuchu na połówkowych - ale piękna i zdrowa. Wszystkie pomiary biometryczne są w dolnych granicach norm. Wszystko prawidłowe. Bardzo się ruszała podczas badania, ale zachęcona słownie odpowiednio się ustawiała pod głowicą, bardzo kooperatywna jest :) Uśmiechała się pięknie do zdjęć.
    Kamień z serca z jednej strony, z drugiej oczywiście się martwię, że jest taka malutka.

Klaudia, daj znać, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.

Moja dzidzia wazyla 285g A po 1,5 tyg juz 420g. Nie martw sie. Skoroz sie ruszala to znaczy ze ma sie dobrze i rosnie w sile :)

Kamilutek, Karissa lubią tę wiadomość

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) jutro polowkowe na 12:00 trzymajcie kciuki dziewczyny :)! P.S Żyrcia przez przypadek Cie trafiłam na Facebooku z Elodie details :P

sylwucha89, sylwia1985, Arwi, Kleopatra, Uszczesliwiona, Karissa, Demsik, aneta.be lubią tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek tak jak piszą dziewczyny granica błędu na tym etapie to +/- 100 g więc nie masz powodów do niepokoju :) śliczny uśmiech ma Twoja córeczka :)

Kamilutek lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiła nam wielką niespodziankę z tym uśmiechem :)
    Aż dziw bierze, że człowiek odkrywa w sobie takie pokłady czułości!

Marta, kciuki zaciśnięte! To jest forum samych dobrych wiadomości, więc na pewno będzie dobrze :)

Karissa lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt ;) fajowe foty, mma nadzieje ze w xzwartek tez coa fajnego cykniemy ;D

Marta Ty mnie na fb, Klaudia ostatnio na insta :D wszedzie mnie pelno haha ;D

Zamowilam wczoraj z Elodie wozek Leonowi :D jutro lub pojutrze ma byc i juz podjarana jestem :D a niech mi dziad sprobuje nie chciec jezdzic !!

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ