MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamilutek wrote:Jestem zapisana druga na dzisiejsze badania i juz jest 20 minut opóźnienia. Nie mają litości dla moich zszarganych nerwów!
ja mam prenatalne w srodę. i musialam sie przesunąć z 17:00 na 19:30 bo zaczynam zajęcia w szkole rodzenia (zajęcia az d polowy marca!). Juz i tak ledwo mogę wytrzymać a tu jeszcze 2,5 h więcej czekania -
malgorzatka199 wrote:Mam tak samo. Brzuch mialam plaski i nagle zaczelo mi go wypychac. A masz przy tym wrazenie ze zrobil sie twardszy i taki sprezysty?
Tak zrobił się twardszy i na początku trochę się wystraszyłam bo mnie tak mega rozpychało od środka, ale nie miałam przy tym skurczy ani nic, także to chyba normalne. Sama nie wiem co jest ok, a co może być niebezpieczne także zdaję się na intuicję że wszystko jest okmalgorzatka199 lubi tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Jestem już po
Matylda jest malutka, 264 gramy - a przecież niektóre z Was miały półkilowych przystojniaków w brzuchu na połówkowych - ale piękna i zdrowa. Wszystkie pomiary biometryczne są w dolnych granicach norm. Wszystko prawidłowe. Bardzo się ruszała podczas badania, ale zachęcona słownie odpowiednio się ustawiała pod głowicą, bardzo kooperatywna jestUśmiechała się pięknie do zdjęć.
Kamień z serca z jednej strony, z drugiej oczywiście się martwię, że jest taka malutka.
Klaudia, daj znać, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.bbee, ag194, monika_89, sylwucha89, natalia1354, MEGI81, gaja_1, Hope_, Forbidden, Anstice, Misia 69, Rudzik, amilka87, Madu1611, Uska, Kleopatra, Karissa, Demsik, Camilia, Mabelle, Maniuś lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Tak wygląda dziecię me:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3d732f39211.png
Dokładnie 20 tydzień + 0 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 10:36
bbee, ag194, dewa, monika_89, sylwucha89, natalia1354, MEGI81, gaja_1, sylwia1985, Hope_, Forbidden, Anstice, Rudzik, Madu1611, Uska, Kleopatra, marie_marie22, Karissa, blubka, Demsik, Camilia, Maniuś lubią tę wiadomość
Kamilutek, nie przejmuj się te pomiary wagowe nie są do końca prawdziwe i nie ma co się tak nimi sugerować
Mi pod koniec ciąży z córką mówili, że dzidzia już taka duża, że się duże dziecko urodzi itd, a wyszła kruszynka 3 kg na tydzień przed TP, z cechami wcześniaka na dodatek. W 20 tyg ciąży typowy rozmiar dzidzi to ok 300g
Nie martw się na zapas, nie ma czym jeśli reszta pomiarów jest prawidłowa
Lekarz nie zalecił dalszych badań, genetyka itd, więc naprawdę nie ma czym się przejmować.
Kamilutek, Arwi, Karissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyForbidden wrote:Tak zrobił się twardszy i na początku trochę się wystraszyłam bo mnie tak mega rozpychało od środka, ale nie miałam przy tym skurczy ani nic, także to chyba normalne. Sama nie wiem co jest ok, a co może być niebezpieczne także zdaję się na intuicję że wszystko jest ok
Tez mam takie wrazenie rozpychania od srodka. Az sorawdzam co chwila czy to nie skurcze jakies albo napinania. Ale nic takiego nie zauwazylam. A w miejscu gdzie czuje napinanie zwykle po chwili czuje ruchy. Wiec chyba dziecko sie rozpycha a macica powoli rosnie. Wychodzi na to ze niepotrzebnie panikuje. -
nick nieaktualnyKamilutek wrote:Jestem już po
Matylda jest malutka, 264 gramy - a przecież niektóre z Was miały półkilowych przystojniaków w brzuchu na połówkowych - ale piękna i zdrowa. Wszystkie pomiary biometryczne są w dolnych granicach norm. Wszystko prawidłowe. Bardzo się ruszała podczas badania, ale zachęcona słownie odpowiednio się ustawiała pod głowicą, bardzo kooperatywna jestUśmiechała się pięknie do zdjęć.
Kamień z serca z jednej strony, z drugiej oczywiście się martwię, że jest taka malutka.
Klaudia, daj znać, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
Moja dzidzia wazyla 285g A po 1,5 tyg juz 420g. Nie martw sie. Skoroz sie ruszala to znaczy ze ma sie dobrze i rosnie w sileKamilutek, Karissa lubią tę wiadomość
-
Zrobiła nam wielką niespodziankę z tym uśmiechem
Aż dziw bierze, że człowiek odkrywa w sobie takie pokłady czułości!
Marta, kciuki zaciśnięte! To jest forum samych dobrych wiadomości, więc na pewno będzie dobrzeKarissa lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyGratuluje wizyt
fajowe foty, mma nadzieje ze w xzwartek tez coa fajnego cykniemy
Marta Ty mnie na fb, Klaudia ostatnio na instawszedzie mnie pelno haha
Zamowilam wczoraj z Elodie wozek Leonowijutro lub pojutrze ma byc i juz podjarana jestem
a niech mi dziad sprobuje nie chciec jezdzic !!