MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
malgorzatka199 wrote:Dziewczyny jakie sa Wasze brzuszki w dotyku? Mieciutkie czy raczej twardawe i sprezyste?
u mnie zależnie od pory dniarano mięciutki a wieczorem nabrzmiały
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dziewuszki! MAJ coraz bliżej!malgorzatka199, bbee, ag194 lubią tę wiadomość
2017 -syn
2019 - córka -
Witam się po długim czasie
Ja po wizycie leci 24 tydzień i będzie synuś sylwester. Wola męża. Najlepsze jest to , że waga stoi w miejscu. Nie przytyłam ani grama, ale ja sama w sobie jestem duża. Waga dziecka 767g:)Kamilutek, sylwia1985, Camilia, Uska, Kleopatra, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A dziewczyny na kiedy "obstawiacie" swój poród? Ja mam termin w zależności od terminu usg czy on 5/7/9/11 maj a belly liczy 11 a ciąże donoszona pokazuje19 kwietnia. To kiedy mogę zacząć rodzic? Chciałabym mniej więcej policzyć ile mi czasu zostało ^^
I jak jest w przypadku cesarski? Parę dni wcześniej od tego kwietnia czy mają?2017 #1
2019 #2
-
Spirit jak jest ciąża donoszona to można już rodzić i jak chcesz urodzić szybciej to można pić olej z wiesiołka albo herbatę malinową , sok malinowy ale mi to nie pomogło choć zaczęłam to stosować jak ciąż była donoszona
cesarkę robią zazwyczaj wtedy kiedy masz obliczony termin porodu z usg chyba że coś się dzieje to zrobią szybciej np masz cukrzycę ciążową to wtedy najlepiej jest urodzić między 38-39 tc tak mi mówili - ja urodziłam w 39
dużo sexu to też ponoć przyśpiesza - my baraszkowaliśmy porządnie w sobotę a w niedzielę mi odeszły wody ale chciałam urodzić wcześniej zresztą położna mi mówiła że mam robić wszystko by tak się stało bo liczyli że dziecko będzie powyżej 4 kg a to już ryzyko w moim przypadku było dlatego każdy kolejny dzień to dodatkowe przybranie na wadze dziecka
na szczęcie młody urodził się nie taki duży 3450 bo margines błędu jest- chociaż podczas przytjmowania mnie na porodowke babeczka popatrzyla na mnie i powiedziala ze powyzej 4kg bedzie dziecko a ja bylam waska w biodrach ale mnie zmierzyli i powiedzieli ze dam rade - bylo ciezko ale dalam -
Spirit kiedy urodzisz to loteria
przyjmij za tą prawidłową datę tą z pierwszego badania prenatalnego, jest najbardziej prawdopodobna. Urodzic możesz równie dobrze w 37tc co w 42tc
Co do CC to to zalezy od wielu czynników. Mój lekarz na pewno będzie chciał zrobić przed TP z powodu cukrzycy ciażowej i niedawnej cesarki, dużo będzie zależeć od stanu łożyska i blizny.
Skoto jesteś pierworódką myślę że po terminie będą próbowali wywołac poród i jak Cię nic nei ruszy to dopiero wtedy wezmą Cię na stół
edit: dodam do postu Sylwii że herbatę z liści malin (nie malinową) i olej z wiesiołka mozna brac od skończonego 36tc(37?) teraz nie pamietam .
Ja brałam i jedno i drugie. Codziennie dwie herbaty, wiesiołek 3x2 tabletki i nic
Pomaga też skakanie na piłce (pffff)
Podobno super działa seks, ale to zalezy czy mąż chce współpracowaćno i masaż sutków, 3x30min
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 15:12
-
nick nieaktualnyForbidden wrote:WreszcieMama ale super brzuszek okrąglutki
mój też przez ostatnie 3 dni tak wywaliło do przodu, że wszystko mnie ciągnie i rozpycha, rosnę ekspresowo
Mam tak samo. Brzuch mialam plaski i nagle zaczelo mi go wypychac. A masz przy tym wrazenie ze zrobil sie twardszy i taki sprezysty?
-
Właśnie się przeszłam po córkę do przedszkola i biodro się trochę rozchodziło
Klaudia, mam nadzieję, że to nic poważnego.
Małgorzatka, mój brzuch średniotwardy i sprężysty. Już teraz dosyć widoczny się robi, spory skok przez ostatnie 2 tyg. Ale spod kurtki i tak nic nie widaćluźny sweter też zasłoni.
Aga, moja mała też jest dosyć aktywna, bardzo często czuję choćby kopniaczka, rozciąganie, wypychanie, pukanie, tak samo się zastanawiam kiedy ten dzieć śpiNa pewno wiem, że zawsze jak głód przypili to zaraz mnie mała kopie nerwowo póki nie zjem, a 10-15 min po jedzeniu delikatnie puka
śmiesznie, już się komunikuje
Sylwia, podziwiam, że chce Ci się ćwiczyćJa przed ciążą przez dwa lata ćwiczyłam codziennie, miałam już dosyć umięśnione i zbite ciało, waga dosyć dosyć, ale mięśnie ważą więcej
Teraz mam tą piłkę i fajnie by było poćwiczyć, ale ciągle coś boli
Staram się dużo spacerować, codziennie, ale waga u lekarza pewnie pokaże efekt mojego lenistwa
Co do terminu porodu to czasem mi się wydaje, że nie mamy dużego wpływu na to kiedy urodzimy, jak już ciąża donoszona, tyle kobiet przenosi dzieci, robią wszystko by urodzić, a tu nie ma postępu...ag194, malgorzatka199 lubią tę wiadomość
-
ja nie wiem co robic... Brzuch mnie dalej boli. Chlop kazał się połżyć, zrobi obiad jak przyjdzie z pracy.. Czekam na telefon z LuxMedu czy mnie gdzieś przyjmą dzisiaj. Poszłam na drobne zakupy i wlokłam się jak stara baba, nie mogłam kozaka założyć wychodząc - jak się schylę to nie mogę się wyprostować. Nie wiem o co kaman...