X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    Dziewczyny jakie sa Wasze brzuszki w dotyku? Mieciutkie czy raczej twardawe i sprezyste?

u mnie zależnie od pory dnia :) rano mięciutki a wieczorem nabrzmiały :)

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dziewuszki! MAJ coraz bliżej! :D

malgorzatka199, bbee, ag194 lubią tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
  • Aleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długim czasie :)
    Ja po wizycie leci 24 tydzień i będzie synuś sylwester. Wola męża. Najlepsze jest to , że waga stoi w miejscu. Nie przytyłam ani grama, ale ja sama w sobie jestem duża. Waga dziecka 767g:)

Kamilutek, sylwia1985, Camilia, Uska, Kleopatra, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny .ja dziś dostałam lekkich plamien i jade właśnie na IP

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia trzymamy kciuki, oby to nie było nic poważnego... daj znać!

2017 -syn
    2019 - córka
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa spokojnie a też nie czułam a 2 dni przed końcem roku poczułam delikatne puk puk

Ja mam 163 wzrostu czyli nie jestem wysoka i przed ciążą ważyłam 50 kg
    po świętach ważę już 53 kg czyli od początku ciąży 3 kg na plusie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    daj znać - trzymam kciuku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 14:44

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:

Trzymam kciuki!!

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ćwiczeń to ja ćwiczę teraz 2 razy w tygodniu czasem trzy to zależy od mojego samopoczucia - ćwiczę z you tube i są to specjalne ćwiczenia dla kobiet w ciąży

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę na tapecie temat materacy. My mamy gryka pianka kokos i ja jestem zadowolona

Kaludia oby to tylko skurcze BH. Kciuki

• Spirit Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny na kiedy "obstawiacie" swój poród? Ja mam termin w zależności od terminu usg czy on 5/7/9/11 maj a belly liczy 11 a ciąże donoszona pokazuje19 kwietnia. To kiedy mogę zacząć rodzic? Chciałabym mniej więcej policzyć ile mi czasu zostało ^^

I jak jest w przypadku cesarski? Parę dni wcześniej od tego kwietnia czy mają?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit jak jest ciąża donoszona to można już rodzić i jak chcesz urodzić szybciej to można pić olej z wiesiołka albo herbatę malinową , sok malinowy ale mi to nie pomogło choć zaczęłam to stosować jak ciąż była donoszona

cesarkę robią zazwyczaj wtedy kiedy masz obliczony termin porodu z usg chyba że coś się dzieje to zrobią szybciej np masz cukrzycę ciążową to wtedy najlepiej jest urodzić między 38-39 tc tak mi mówili - ja urodziłam w 39

dużo sexu to też ponoć przyśpiesza - my baraszkowaliśmy porządnie w sobotę a w niedzielę mi odeszły wody ale chciałam urodzić wcześniej zresztą położna mi mówiła że mam robić wszystko by tak się stało bo liczyli że dziecko będzie powyżej 4 kg a to już ryzyko w moim przypadku było dlatego każdy kolejny dzień to dodatkowe przybranie na wadze dziecka

na szczęcie młody urodził się nie taki duży 3450 bo margines błędu jest- chociaż podczas przytjmowania mnie na porodowke babeczka popatrzyla na mnie i powiedziala ze powyzej 4kg bedzie dziecko a ja bylam waska w biodrach ale mnie zmierzyli i powiedzieli ze dam rade - bylo ciezko ale dalam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit kiedy urodzisz to loteria ;) przyjmij za tą prawidłową datę tą z pierwszego badania prenatalnego, jest najbardziej prawdopodobna. Urodzic możesz równie dobrze w 37tc co w 42tc ;)

Co do CC to to zalezy od wielu czynników. Mój lekarz na pewno będzie chciał zrobić przed TP z powodu cukrzycy ciażowej i niedawnej cesarki, dużo będzie zależeć od stanu łożyska i blizny.
    Skoto jesteś pierworódką myślę że po terminie będą próbowali wywołac poród i jak Cię nic nei ruszy to dopiero wtedy wezmą Cię na stół

edit: dodam do postu Sylwii że herbatę z liści malin (nie malinową) i olej z wiesiołka mozna brac od skończonego 36tc(37?) teraz nie pamietam .
    Ja brałam i jedno i drugie. Codziennie dwie herbaty, wiesiołek 3x2 tabletki i nic :P
    Pomaga też skakanie na piłce (pffff :P)

Podobno super działa seks, ale to zalezy czy mąż chce współpracować ;) no i masaż sutków, 3x30min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 15:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    WreszcieMama ale super brzuszek okrąglutki ;) mój też przez ostatnie 3 dni tak wywaliło do przodu, że wszystko mnie ciągnie i rozpycha, rosnę ekspresowo :)

Mam tak samo. Brzuch mialam plaski i nagle zaczelo mi go wypychac. A masz przy tym wrazenie ze zrobil sie twardszy i taki sprezysty?

• dewa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, kciuki! Czekamy na info! :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Monika czyli można to podsumować krótko - dziecko wyjdzie kiedy będzie chciało ?:D liczyłam ze mi się rozjaśni w głowie ale widzę ze nic z tego :D

sylwia1985 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit no niestety :P ja próbowałam domowych sposobów, w szpitalu wlewali we mnie na litry oxy i nic. Po prostu dziecko musi byc gotowe do wyjścia i tyle :P
    choć można próbować pomóc naturze ;)

• bbee Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się przeszłam po córkę do przedszkola i biodro się trochę rozchodziło :)

Klaudia, mam nadzieję, że to nic poważnego.

Małgorzatka, mój brzuch średniotwardy i sprężysty. Już teraz dosyć widoczny się robi, spory skok przez ostatnie 2 tyg. Ale spod kurtki i tak nic nie widać ;) luźny sweter też zasłoni.

Aga, moja mała też jest dosyć aktywna, bardzo często czuję choćby kopniaczka, rozciąganie, wypychanie, pukanie, tak samo się zastanawiam kiedy ten dzieć śpi ;) Na pewno wiem, że zawsze jak głód przypili to zaraz mnie mała kopie nerwowo póki nie zjem, a 10-15 min po jedzeniu delikatnie puka :) śmiesznie, już się komunikuje :)

Sylwia, podziwiam, że chce Ci się ćwiczyć :) Ja przed ciążą przez dwa lata ćwiczyłam codziennie, miałam już dosyć umięśnione i zbite ciało, waga dosyć dosyć, ale mięśnie ważą więcej ;) Teraz mam tą piłkę i fajnie by było poćwiczyć, ale ciągle coś boli :P Staram się dużo spacerować, codziennie, ale waga u lekarza pewnie pokaże efekt mojego lenistwa :P

Co do terminu porodu to czasem mi się wydaje, że nie mamy dużego wpływu na to kiedy urodzimy, jak już ciąża donoszona, tyle kobiet przenosi dzieci, robią wszystko by urodzić, a tu nie ma postępu...

ag194, malgorzatka199 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cesarske 21 lipca a termin z OM 24 lipca. Cukrzyca ciążowa też mi wtedy dolegala.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem co robic... Brzuch mnie dalej boli. Chlop kazał się połżyć, zrobi obiad jak przyjdzie z pracy.. Czekam na telefon z LuxMedu czy mnie gdzieś przyjmą dzisiaj. Poszłam na drobne zakupy i wlokłam się jak stara baba, nie mogłam kozaka założyć wychodząc - jak się schylę to nie mogę się wyprostować. Nie wiem o co kaman...

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zapisana druga na dzisiejsze badania i juz jest 20 minut opóźnienia. Nie mają litości dla moich zszarganych nerwów!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ