MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dewa, ja tez nie czulam ruchow bardzo dlugo...dopiero od jakiegos tygodnia czuje regulanie ruchy. ale sa dni/ pory dnia kiedy cisza...
ginekolog na polowkowych powiedziala mi, ze to normalne szczegolnie w pierwszej ciazy!
wspolczuje sytuacji mieszkaniowej...u mnie po "pozarze" w kuchni to malo w depresje nie wpadlam. dobrze, ze to bylo lato, mamy balkon, moglismy spedzac czas po pracy gdzies nad jeziorem.
jakby to sie stalo w czasie ciazy i w zime to nie wiem co by bylo...
dziewczyny, wspolczuje klotni sylwestrowych, rozwozenia pijanych po sylwestrze, sprzatania pol dnia po imprezach...
pozna ciaza (mam 35 lat) ma swoje zalety takie, ze troche dojrzalsze osoby mam dookola siebie. tzn. moj narzeczony tez mnie potrafi wkurzyc, uwaza, ze wyprawke to sie najlepiej kupuje po urodzeniu "bo wtedy sie wie, co jest potrzebne i (uwaga!!!) co pasuje do dziecka" hehe
sciskam wszystkie mamy! w tym roku bedziemy mamami)))
Kleopatra, marie_marie22, Karissa, rybka33 lubią tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
CzesC dziewczyny, kilka ladnych dni nie wchodziłam na forum, troche zmeczyly mnie spory forumowe.
Od 3 dni czuje juz wyraźnie ruchy, nawet widac kopniaki
Wieczorem zaczął mnie bolec bok brzucha, mam wrażenie ze to przez zaparcia. Bol taki ze lewej nogi nie mogę swobodnie podnieść. Ale nie plamie i nie nam żadnych skurczy a bobas hasa w brzuchu wiec to chyba nie ciążowe problemy -
Ja po tym wczorajszym sprzątaniu nie mogę się dziś ruszyć... Bolą mnie plecy okropnie, nie mogę się schylać :o
Co do materaca, ja już dawno upatrzyłam sobie kokos-pianka, podaje Wam link:
https://www.dwaniedzwiadki.pl/pl/p/Materac-kokos-pianka-120x60-cm%2C-bialy/3192
Bardzo podoba mi się ta strona, zamówiłam od nich łóżeczko, informują na bieżąco o stanie przesyłki i dodatkowo obiecali, że dotrze 21 grudnia i tak faktycznie było. Jestem bardzo z nich zadowolonaJakość łóżeczka też nienaganna, nie mam na co narzekać!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 12:40
👧 05.2017r.
👶 05.2022r. -
Witam się w Nowym Roku, wszystkim przyszłym mamusiom życzę wszystkiego co najlepsze! Czy możecie mi wytłumaczyć jak to jest z tym kalendarzem belly? Pokazuje mi, że jestem w 6 miesiącu, wydawało mi się, że skoro termin na 14 maj to gdzieś mniej wiecej 14 stycznia zacznę 6?
-
Dzień dobry!
I ja się z Wami witam w nowym roku
szczęścia, zdrówka, samych przespanych nocy, zdrowych dzieciaczków i szybkich bezproblemowych rozwiązań
Pięknie wszystkie rośniecie.
Powodzenia dzisiaj dla wszystkich wizytujących mam.
Wy jesteście takie obeznane ze sklepami i wyprzedażami, gdzie znajdę jakieś grubsze ciążowe leginsy?Kleopatra lubi tę wiadomość
-
Kamilutek powodzenia na wizycie!
Ja chyba się zdecyduję na materac pianka - kokos. Nic konkretnego jeszcze nie wypatrzyłam, więc jakbyście coś ciekawego znalazły to dawajcie linki, bo od lutego zamierzam na poważnie już zabrać się do kompletowania wyprawki
A mój mąż chory... Pół nocy sapał, później zmierzył temperaturę a tam 39 st, rano lekarz i antybiotyk. Mam tylko nadzieję, że się nie zarażę. Kupiłam syrop Prenalen i chyba popije zapobiegawczo. Z drugiej strony jak trochę odzyska przytomność to chociaż nie będę sama w domuKamilutek lubi tę wiadomość
-
dewa wrote:Gaja, chłop i 39 stopni? I on jeszcze nie stracił przytomności? xD
Jakimś cudem nieChyba ze względu na mnie jakoś się trzyma, gdybym nie była w ciąży pewnie musiałabym go na plecach do lekarza zaciągnąć, robić zimne okłady na główkę i podawać herbatkę i leki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 13:22
MEGI81, dewa, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Witam się w nowym roku
WreszcieMama dobrze że się odezwałaś, a brzuszek śliczny tylko piłeczka
Dewa współczuję remontu, u mnie remonty nieprzerwanie trwają od ponad dwóch lat więc już jestem weteranem
Przyłączam się do noworocznej akcji stop słodyczom, bo jak przestałam na nie uważać to w ciągu 3 dni prawie kilo na plusOgólnie i tak jest dużo lepiej niż w poprzedniej ciąży bo mam ok 2,5 na plus od wagi startowej ale boję się że znowu dopadnie mnie cukrzyca ciążowa.
Jakiś przypływ energii mam w tym rokubyłam już na zakupach i spacerze z młodym bo chwilowo przeprosił się z wózkiem
chałupa względnie ogarnięta, rosół się gotuje i makaron zagnieciony czekam aż ciasto odpocznie i idę ciąć
a w planach jeszcze chałki do upieczenia także jak na mnie to sukces bo do perfekcyjnej Pani domu mi sporo brakuje
Kto dzisiaj wizytuje?
Ja już nie mogę się doczekać połówkowych a tu jeszcze ponad tydzień czekania.. -
Ja już +5 kg więc muszę zacząć uważać na to co jem.
Materac polecam Vitmat kokosowo- lateksowy (cena około 200 zł).
A co do ruchów to ja w pierszej ciąży poczułam w 22 tc a teraz w 19 tc także spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 14:05
-
gaja, ja znalazałm taki materac i chyba taki będę zamawiać http://allegro.pl/materac-piankowy-kokos-nie-gryka-120x60-dzieciecy-i6176394846.html
Przeszłam się dzisiaj do sklepu 2km x2 z mężem i coś mi w biodro wlazłociągnie mnie tak w biodrze i w pachwinie
do tego mnie w lędźwiach ciągnęło ale przeszło.
-
nick nieaktualny
-
Hope_ wrote:ag194 - wrzucisz fotki 3d?
Ja z ciąży z Jasiulem miałam super fotkę z 26 tygodnia, ale robioną u lekarza mojego prowadzącego i do niego już nie wrócę po tym co miałąm przy porodzie..., więc szukam kogoś innego właśnie typowo pod fotki.
No i nie w cenie preisa/świątkowskieju niego usg zwykłe+usg 4d+nagranie+zdjęcia 260zł
Jak tam aktywność Waszych maleństw? mam wrażenie, że moja śpi max kilka godzin. Ciągle się przekręca, kopie. Generalnie nie spodziewałam się tak częstych ruchów
Dewa, nie martw się, poczujesz, może od razu mocne kopniaki
Małgorzatka mój teraz taki średni, ani twardy ani miękki
bbee odpoczywaj..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 14:23
malgorzatka199, bbee lubią tę wiadomość