X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina ale cudny szczeniak :)
    Lorenzo to hiszpańskie imię? U nas będzie francuskie Laurent czyli to samo imie tylko francuskie moja maz jest miłośnikiem francuskich imion pomimo krwi hiszpańsko-portugalsko-wenezuelskiej ;) jak to się śmiejemy maz nie ma rodowodu ha ha
    U Was skąd się wzięło imię Lorenzo?

Dziewczyny współczuję kłótni sylwestrowych :(
    U nas bardzo spokojnie jednak zostaliśmy w domu maz dał się przekonać jak również zrozumiał, że bratowa może nie chce odmówić ale ja np ja rozumiem że woli sama być z mezem i 3 dni dniowy dzieckiem i nie wypada się pchać do nich
    Także spędziliśmy czas z dziećmi w domu, było super ja poszłam spać o 2 a maz o 4 bo siedział z moim starszym dzieckiem i oglądali filmy
    Dziś byliśmy odwiedzić na chwilę męża brata i żonę i malutka Nadie
    Boże jaka ona cudowna i maleńka 46cm :)

Madu mam pytanie orientujesz się czy zakład pracy może mnie wzywać na rozmowę?
    Mam przyjść w czwartek do pracy na rozmowę z managerem
    Wiem od koleżanki która też taka rozmowę miała, ze to nic takiego jakieś standardowe pytania typu " jak możemy Ci pomóc żebyś wróciła do pracy itd "
    Ale następnego dnia zadzwonili do niej żeby się umówić na rozmowę z lekarzem ( czyli poniekąd kontrola )
    Ja się nie martwię bo mam dużo wskazań do bycia na zwolnieniu
    -biodro obciążone ciaza
    - szyjka 2.5cm
    - 2 poronienia w krótkim czasie
    I nie zamierzam już wracać do pracy bo nie ma sensu ale jakiś stres czuje przed pójściem na tą rozmowę

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek i Natalia nie zazdroszczę Wam spięcia z Waszymi Mężczyznami. A takich słów nigdy nie powinni mówić. Nawet wypowiedziane po pijaku bardzo ranią. Ale musicie wziąć pod uwagę, że alkohol czasami odbiera rozum i logiczne myślenie - Wasi Mężczyźni mieli chwile słabości i pewnie wcale tak nie myślą. Ech musicie wybaczyć chłopom, że dostali małpiego rozumu po alkoholu :)

natalia1354, Kamilutek lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Espera Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina, słodki psiaczek, cieszę się ze u Ciebie wszystko ok.
    Dewa, poradzicie sobie na pewno...
    Ja tez zaczynam slodyczowy detox. Za 10 dni test obciążenia glukoza i już się boje po tych świątecznych hulankach...
    Moje male tez w brzuchy szaleje. Moze 12/01 wreszcie ujawni nam swa płeć ;-)

natalia1354, Kofeina lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany, to już 2017!! Zaraz będzie upragniony MAJ i przytulimy nasze maleństwa <3 Niby dni lecą mi wolno, ale jak tak myślę, że we wrześniu robiłam test i zobaczyłam II kreski, a już styczeń - szybko zleciało :) Chyba trzeba na poważnie wziąć się za wyprawkę :D

Jeszcze dla siebie muszę kupić koszulę, szlafrok, kapcie! Nie mam nic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 22:06

Kamilutek, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Kamilutek i Natalia nie zazdroszczę Wam spięcia z Waszymi Mężczyznami. A takich słów nigdy nie powinni mówić. Nawet wypowiedziane po pijaku bardzo ranią. Ale musicie wziąć pod uwagę, że alkohol czasami odbiera rozum i logiczne myślenie - Wasi Mężczyźni mieli chwile słabości i pewnie wcale tak nie myślą. Ech musicie wybaczyć chłopom, że dostali małpiego rozumu po alkoholu :)

Jednak nie wytrzymałam i zapytałam Chłopa, co miał na myśli :)
    I dobrze zrobiłam, bo inaczej bym w sobie dusiła, a tak wszystko jest ok. W ogóle to powiedział, że "przerasta go posiadanie dziecka", ale oczywiście po pijaku nie umiał dokładnie ubrać myśli w słowa. Generalnie chodziło mu o to, że przerasta go cały najbliższy czas - zmiany w pracy (nowa ustawa...), a że jest na głównym stołku, to nie wiadomo, w jakim stopniu dotknie go rewolucja, trzeba wziąć pod uwagę, że może nawet stracić pracę, do tego rozgrzebany dom w remoncie, dopiero w styczniu będzie zakończone ogrzewanie, hydraulika i elektryka, a wykończenie nie wiadomo kiedy - a tu do maja trzeba być gotowym.

Natalia, Rybka, będzie dobrze!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba we wtorek skoczę na drugie połówkowe, na dużo lepszym sprzęcie i zrobię to 3d :) o ile będą jeszcze miejsca.

kurde niedobrze mi po pizzy z sosem czosnkowym i teraz imbir piję :)
    nie zazdroszczę Wam tych kłótni, ale wiem, że w nerwach mówi się różne rzeczy, a nie zawsze się tak myśli. Gorzej, że niektóre słowa ranią tak, że ciężko to potem odkręcić i zapomnieć. Sama potrafię powiedzieć coś paskudnego jak jestem zła, do osób, które kocham, one do mnie też, ale zawsze jakoś to wyjaśniamy, bo znamy swój charakter i porywczość w trudnych momentach.

I w tym tygodniu też lecę na obciążenie glukozą, na samą myśl mi niedobrze

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:

Wiem od koleżanki która też taka rozmowę miała, ze to nic takiego jakieś standardowe pytania typu " jak możemy Ci pomóc żebyś wróciła do pracy itd "
    Ale następnego dnia zadzwonili do niej żeby się umówić na rozmowę z lekarzem ( czyli poniekąd kontrola )
    -biodro obciążone ciaza
    - szyjka 2.5cm
    I nie zamierzam już wracać do pracy bo nie ma sensu ale jakiś stres czuje przed pójściem na tą rozmowę

Carolina, zapytaj lekarza na wizycie najlepiej. Nie jestem pewna jak to jest z ciężarnymi czy mogą tak wzywać czy nie.
    Mam koleżankę, która była na zwolnieniu po zabiegu ortopedycznym i wiem, że ją wzywali właśnie żeby zapytać jak się sprawy mają i czy oni mogą coś jej ewentualnie "dopomóc"w powrocie do pracy. Wizyty z "ich"lekarzem raczej nie miała.
    Szperałam teraz trochę w necie na ten temat ale nic konkretnego nie znalazłam. Takie tylko ogólne info o prawach w czasie ciąży.
    Napisz koniecznie co Ci lekarz na to powie bo sama jestem ciekawa jak to jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 22:30

gannskjoqlc3hmdm.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przechodzę na detox od słodyczy. Koniecznie i zaczynam chodzić na basen dla ciężarnych zaraz po przeprowadzce.

Mocne postanowienie poprawy na ten rok. Zazdroszczę wam niskich wag ja to mam na celu 100 nie przekroczyć ;(
    W ostatniej ciąży 28 kg przybrałam i 10 zostało na stałe tym razem bardziej uważam ale nie wiem kiedy mi te kg rosną.

Mały sie tam w brzuchu tak rozpycha ze albo mam zgagę i ogromne ciśnienie na pęcherz. Albo mi brzuch odstaje na kilometr ;)
    Czasem jak sie na plecach położę to widać na brzuchu długi kształt i tam jest brzuch taki mocno twardy wczoraj mojemu mężowi tłumaczyłam ze mi sie coś wydaje ze to plecki są i pupa po kształcie pasuje;) bo jak on sie odwróci i cały brzuch jest miękki to czuje po prawej stronie brzucha ze tam są nogi bo tak są mocne kopniaki i takie lekkie łaskotanie po lewej gdzie zakładam ze są ręce ;)

To jest tak niesamowite nosić maleństwo pod sercem ;) mam nadzieje ze to nie ostatni raz i ze będzie nas stać na trzecie w przyszłości ;)

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Kofeina Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Kofeina ale cudny szczeniak :)
    Lorenzo to hiszpańskie imię? U nas będzie francuskie Laurent czyli to samo imie tylko francuskie moja maz jest miłośnikiem francuskich imion pomimo krwi hiszpańsko-portugalsko-wenezuelskiej ;) jak to się śmiejemy maz nie ma rodowodu ha ha
    U Was skąd się wzięło imię Lorenzo?

Dziewczyny współczuję kłótni sylwestrowych :(
    U nas bardzo spokojnie jednak zostaliśmy w domu maz dał się przekonać jak również zrozumiał, że bratowa może nie chce odmówić ale ja np ja rozumiem że woli sama być z mezem i 3 dni dniowy dzieckiem i nie wypada się pchać do nich
    Także spędziliśmy czas z dziećmi w domu, było super ja poszłam spać o 2 a maz o 4 bo siedział z moim starszym dzieckiem i oglądali filmy
    Dziś byliśmy odwiedzić na chwilę męża brata i żonę i malutka Nadie
    Boże jaka ona cudowna i maleńka 46cm :)

-biodro obciążone ciaza
    - szyjka 2.5cm

Kochana u nas takie imię bo tatuś to Portugalczyk . A że uwielbia to imię to uległam bo nie miałam innego 2 narodowościowego które by mi się podobało. Córka jest Maria Gabriella a 2 synek był Dominik Salvador . Każde z tych imion występuje w obu z naszych krajów. Niestety tym razem nie miałam pomysłu innego . Chcieliśmy Alexander ale niestety nie może mi to przez gardło przejść. Tak jak by dziecko nie chciało mieć tak na imię. Aż mi włosy stają na rękach jak je wymawiam. Więc zostało Lorenzo Romano . Tatuś zachwycony a mi się imię nawet podoba. Imiona oczywiście 2 członkowie że względu na tradycje portugalska .

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2c6e6bf13bc.jpg

58.5kg na wadze i pierwszy dzień 21tyg :) mała dokazuje bardzo ale taty kopać nie chce :P

Współczuję sytuacji z mezami, wierzę że nie mieli nic złego na myśli tylko alko im głowy zamroczyl :(

Kofeina fajnie ze się odezwalas :)

Edit. Sprzątanie łazienki jutro :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 23:14

monika_89, amilka87, natalia1354, ag194, bbee, sylwucha89, Camilia, Uska, Breezee, MEGI81, Kleopatra, marie_marie22, rybka33, Maniuś lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    Kochana u nas takie imię bo tatuś to Portugalczyk . A że uwielbia to imię to uległam bo nie miałam innego 2 narodowościowego które by mi się podobało. Córka jest Maria Gabriella a 2 synek był Dominik Salvador . Każde z tych imion występuje w obu z naszych krajów. Niestety tym razem nie miałam pomysłu innego . Chcieliśmy Alexander ale niestety nie może mi to przez gardło przejść. Tak jak by dziecko nie chciało mieć tak na imię. Aż mi włosy stają na rękach jak je wymawiam. Więc zostało Lorenzo Romano . Tatuś zachwycony a mi się imię nawet podoba. Imiona oczywiście 2 członkowie że względu na tradycje portugalska .
    Czyli podobnie jak u mnie tyle, że mój mąż jest portugalczykiem od strony mamy a tata Hiszpan a maz urodzony w wenezuelii
    U nas miał być Alex Olivier ale mąż bardzo się sprzeciwial a kocha imię Laurent z tego co patrzę to Lorenzo lorenço Laurent wszystko to samo :) więc u nas Lauren Paul

Dziewczyny czy na wieczór robią Wam się większe brzuszki i czujecie ociezalosc?

U mnie 3kg na plus a ja się czuję jak sloniontko wieczorami ;) startowałam z wagę 57 a teraz 60
    U mnie dieta jest norma bo muszę uważać na biodro żeby za wiele nie przytyć
    Uszczesliwiona ślicznie wyglądasz piękny brzuszek mój trochę się rozłal na boki ;)

Uszczesliwiona, Kofeina lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Carolina Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Carolina, zapytaj lekarza na wizycie najlepiej. Nie jestem pewna jak to jest z ciężarnymi czy mogą tak wzywać czy nie.
    Mam koleżankę, która była na zwolnieniu po zabiegu ortopedycznym i wiem, że ją wzywali właśnie żeby zapytać jak się sprawy mają i czy oni mogą coś jej ewentualnie "dopomóc"w powrocie do pracy. Wizyty z "ich"lekarzem raczej nie miała.
    Szperałam teraz trochę w necie na ten temat ale nic konkretnego nie znalazłam. Takie tylko ogólne info o prawach w czasie ciąży.
    Napisz koniecznie co Ci lekarz na to powie bo sama jestem ciekawa jak to jest.
    Madu dam znać nie wiem czy mój prywatny lekarz będzie coś wiedział bo to polak a angielskiego gina ma 4.01 na 13 a spotkanie w pracy na 10

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, A nie chcesz przełożyć spotkania w pracy na inny dzień? Nie za dużo wrażeń będziesz miała na jeden dzień?

Ja weszłam dziś na wagę i to był mój błąd :/. Zepsułam sobie tylko humor. Przez długi czas miałam tylko 3kg na plusie a tu nie wiadomo kiedy kolejne 2 kg wpadło. Od początku ciąży to już 5 extra.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba nie wejdę na wagę póki nie wrócę do "normalnego" jedzenia, bo po tygodniu u Teściów pewnie bym sie popłakała :p Marzy mi sie pójście na jakieś zajęcia dla ciężarnych... basen czy pilates. Czekam na SMS od gina czy mogę już sobie na to pozwolić skoro łożysko już jest wysoko i mogę normalnie funkcjonować, ale od środy mi nie odpisał, a nie chciałam mu truć. Jutro sie przypomnę.
    U nas Sylwester minął miło, na balu sylwestrowym na jednej wiosce :) Fajna ekipa siedziała z nami wiec mimo braku alko i faktu, ze ludzi wcześniej nie znałam w większości, to bawiliśmy sie bardzo dobrze :) Przyznam, ze to miłe, ze w rozkloszowanej sukience od każdego słyszałam "a koleżanka to czemu nie pije? Kierowca? (...) Co?! 6msc?!?!?! W ogóle nie widać!" :p Każdy gratulował, mega o mnie dbał, Maz ciagle mnie osłaniał, zeby mnie nikt nie uderzył...śmiesznie :p Brzuch oczywiście był, tylko ta kiecka wybitnie go ukrywa (to była ostatnia szansa, zeby ja założyć, bo jak siadam, to sie wbija w żołądek :p). Dodatkowo przyjaciele, którzy starają sie od kilku msc o dziecko mnie wymacali, zeby "sie zarazić" :) Oby im sie udało, bo sa cudowni, a w klinice leczenia niepłodności usłyszeli, ze u nich to wchodzi w grę in vitro, bo u niego jest mało plemników, a u niej jajniki policystyczne, czy jakoś tak... No ale ta klinika uwielbia "wciskać" in vitro :/ Teraz moj zaufany gin nad nimi zaczął pracować wiec trzymam za nich kciuki!

Uszczesliwiona, MEGI81, Rudzik, marie_marie22 lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Carolina, A nie chcesz przełożyć spotkania w pracy na inny dzień? Nie za dużo wrażeń będziesz miała na jeden dzień?

Ja weszłam dziś na wagę i to był mój błąd :/. Zepsułam sobie tylko humor. Przez długi czas miałam tylko 3kg na plusie a tu nie wiadomo kiedy kolejne 2 kg wpadło. Od początku ciąży to już 5 extra.
    Madu maz wziął wolne żeby iść ze mną do gina w szpitalu angielskim więc wykorzystam to i będziemy mogli iść razem do mnie do pracy
    3.01 mam wizytę prywatna to porozmawiam z prywatnym ginem
    Ciekawa jestem czy lekarz angielski będzie tego samego zdania co polski że sn odpada
    Karisa fajnie się Ciebie czyta az miło się robi i bardzo pozytywnie :)
    Moj ma ten sam odruch " brinienia brzucha" żeby ktoś przypadkowo nie uderzył :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 00:46

Karissa lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:45

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny łącze się z Wami w słodyczowym detoksie haha

MEGI81, Karissa lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) ja za to przechodzę na dietę mż (dla nie wtajemniczonych w tajniki dietetyczne-mniej żreć :P) bo napewno nie jest dla dwojga tylko za dwoje :O ale ja po obiedzie za godzinę jestem godna :(

Arwi, rybka33 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amilka87 wrote:
    Ja tez przechodzę na detox od słodyczy. Koniecznie i zaczynam chodzić na basen dla ciężarnych zaraz po przeprowadzce.

Mocne postanowienie poprawy na ten rok. Zazdroszczę wam niskich wag ja to mam na celu 100 nie przekroczyć ;(
    W ostatniej ciąży 28 kg przybrałam i 10 zostało na stałe tym razem bardziej uważam ale nie wiem kiedy mi te kg rosną.

Mały sie tam w brzuchu tak rozpycha ze albo mam zgagę i ogromne ciśnienie na pęcherz. Albo mi brzuch odstaje na kilometr ;)
    Czasem jak sie na plecach położę to widać na brzuchu długi kształt i tam jest brzuch taki mocno twardy wczoraj mojemu mężowi tłumaczyłam ze mi sie coś wydaje ze to plecki są i pupa po kształcie pasuje;) bo jak on sie odwróci i cały brzuch jest miękki to czuje po prawej stronie brzucha ze tam są nogi bo tak są mocne kopniaki i takie lekkie łaskotanie po lewej gdzie zakładam ze są ręce ;)

To jest tak niesamowite nosić maleństwo pod sercem ;) mam nadzieje ze to nie ostatni raz i ze będzie nas stać na trzecie w przyszłości ;)
    Amilka, te zajęcia na basenie dla ciężarówek to prywatnie czy na kasę? Bo czytałam, że w Niemczech kobietom ciężarnym różne zajęcia, od akupunktury przez baseny i inne ciekawostki :D

Buuuuuuu, ja już chcę czuuuuuuuć, cokolwieeeeeek! Dziewczyny, czy dodatkowa warstwa sadełka i fakt, że to pierwsza ciąża, może być powodem dla którego nie czuję? Sorki, że tak smęcę Wam, ale mam wrażenie że wszystkie już czujecie.

Która z Was jeszcze nie czuje? Pocieszcie mnie :D

Właśnie przyszli fachowcy...pomierzyli jakimiś czujnikami podłogi i stwierdzili, że jeszcze mokre, trzeba czekać. Ile? Nie mam pojęcia, może tydzień, może dwa i dopiero wtedy zaczną cokolwiek robić... :/

qb3canlimmmj6sap.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:-)

Madu mi pod wieczor brzuch robi się większy i jest napompowany jak balon:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ