X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż pomaga mi we wszystkich czynnościach domowych, a teraz w moim obecnym stanie przejął je prawie całkowicie i mi każe odpoczywać. Nie mogę złego słowa na ten temat powiedzieć :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Dziewczyny a z innej beczki, jak myślicie upomniec się w zusie o pieniądze? Jeszcze nie mam przyznanego zasiłku a nie mówiąc już o wypłacie a na l4 jestem od 3.10 i ostatnie pieniądze dostałam od szefowej za 5 dni listopada a nie powiem że już powoli robi się u mnie pod kreska :( co sądzicie o tej sytuacji?

Ps. Księgowa twierdzi że wszystkie papiery złożyła
    Upominaj się i to prędko, za listopad już dawno powinni Ci wypłacić i w sumie grudzień też. U mnie za okres od 6-20 grudnia jutro kasa na koncie, więc u cb tyle czasu bez kasy to przegięcie. A szefowa podała w ZUS twój nr konta bankowego? Bo przekaz pocztowy może się trochę odwlec ale bez przesady mamy styczeń a Ty za listopad kasy nie jeszcze nie dostałaś. Dzwoń i pytaj gdzie są Twoje pieniądze!!!

• rybka33 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny gratuluję wam wizyt i dobrych wiadomości.Już duże te wasze dzieciaczki.
    Ja jutro mam wizytę to może dowiem się kto mieszka u mnie w brzuszku. Ruchów jako tako wyraźnych,znaczących nadal brak.Wczoraj bodajże poczułam jakieś delikatne pukanie ale pewności nie mam. Na wadze od początku ciąży + 5 kg,teraz ważę około 55,5 kg przy wzroście 162 cm.Na razie jest stabilnie ale ile jeszcze przytyję to nie wiem i mam nadzieję że nie więcej niż 6 kg.Oby jutro było wszystko dobrze z dzidzią bo nie podglądałam prawie 2 miesiące a dla mnie to długo,za długo.
    Jeszcze któraś jutro lub pojutrze wizytuje?Jeśli tak to powodzenia życzę i tylko dobrych wiadomości :)

:(
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczęśliwona no typowy chłop, zmęczony po pracy :P Co do zusu to proponuję profil elektroniczny będziesz miała wypisane kiedy będzie kasa./ Teraz bym zadzwoniła na infilonię dowiedzieć sie co i jak

ag mnie zbiera na wymioty rano jak muszę przebrac pampersa młodej :P ale tylko rano takie akcje ;)

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka właśnie z księgową mialam zatarg na stopie prywatnej kiedys a niestety okazało się że jest księgowa w firmie, jaki ten świat mały. I niestety o nr konta upomniala się dopiero na początku grudnia (mimo że wypłata szła na konto, ale podobno musi być mój podpis pod tym numerem?) Więc odrazu jej to dałam. Jak pisałam po świętach do zusu to dostałam informację że nie został mi przyznany jeszcze zasiłek, bo nie ma jeszcze wszystkich niezbędnych dokumentów. I nie wiem w tym momencie czy zus leci w kulki czy ta pipa specjalnie wszystko opóźnia :/ a nie chce też szefowej robić problemu bo fajna z niej babeczka.
    Konto na zus pue mam założone ale nie mam jeszcze zakładki swiadczeniobiorca bo mi jeszcze zasiłku nie przyznali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 21:55

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, pamiętam, że kiedyś był temat skurczy mięśni i co łykać, żeby przestały chwytać, ale nie mogę się dokopać - czy Aspargin jest ok?
    Łapią mnie nagle skurcze łydek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 21:51

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    dziewczyny, pamiętam, że kiedyś był temat skurczy mięśni i co łykać, żeby przestały chwytać, ale nie mogę się dokopać - czy Aspargin jest ok?
    Łapią mnie nagle skurcze łydek
    Lepszy będzie asmag bo to sam magnez i możesz brać do 8 tabletek na dobę, aspargin z tego co pamiętam to magnez z potasem a tego drugiego nie jestem pewna czy można czy nie bo nie używałam to nie chce Cie wprowadzić w błąd

Kamilutek lubi tę wiadomość

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile nosp dziennie można wziąć ? Jak wezmę 2 ( nie na raz ) będzie okej ?

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope no u mnie niestety szyjka 3.18 no i łożysko od szyjki jest tylko 2.11 cm . Postaram się dużo odpoczywać. Żeby Lorenzo szybciej nie wyszedł.
    A ja dziś czułam pierwszy raz czkawke małego. Cały czas mnie kopie ale czkawki do dziś jeszcze Nie było. Jadłam spaghetti więc może dlatego ha ha małemu smakowało;)

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:26

zem3o7esxha3u0v7.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Dziewczyny ile nosp dziennie można wziąć ? Jak wezmę 2 ( nie na raz ) będzie okej ?

Ja na początku ciąży miałam brać 3x1 (teraz biorę już spasmolinę) a z tego co się orientuje to można nawet 3x2

uwo9yx8db7dsv504.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Muszę przyznać, że powoli dochodzi do tego też być może ze stresu, mam teraz straszny okres na uczelni, uczę się i piszę nawet w nocy..Mam nadzieję, że obudzę się pod koniec lutego z dyplomem w ręku :)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Blubka właśnie z księgową mialam zatarg na stopie prywatnej kiedys a niestety okazało się że jest księgowa w firmie, jaki ten świat mały. I niestety o nr konta upomniala się dopiero na początku grudnia (mimo że wypłata szła na konto, ale podobno musi być mój podpis pod tym numerem?) Więc odrazu jej to dałam. Jak pisałam po świętach do zusu to dostałam informację że nie został mi przyznany jeszcze zasiłek, bo nie ma jeszcze wszystkich niezbędnych dokumentów. I nie wiem w tym momencie czy zus leci w kulki czy ta pipa specjalnie wszystko opóźnia :/ a nie chce też szefowej robić problemu bo fajna z niej babeczka.
    Konto na zus pue mam założone ale nie mam jeszcze zakładki swiadczeniobiorca bo mi jeszcze zasiłku nie przyznali.
    No to ewidentnie sprawka pipy dała niekompletne dokumenty i twoja sprawa wisi nierozwiązana. Dzwoń do szefowej niech kopnie księgową do roboty.Powiedz że byłaś w ZUS i powiedzieli ci że papiery od pracodawcy są niekompletne, a ty rozmawiałas z księgowa a ta zapewniała cię że wszystkie złożyła. Zapytaj grzecznie czy może masz jeszcze coś podpisać albo dowiedz. Zagraj trochę. W myśl zasady jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. jak księgowa tobie tak ty jej. Nikim się nie przejmuj bo jak widać tobą się nie przejmują. Szefowej nie podpadniesz. A pieniądze potrzebne choćby na waciki :-) Dbaj o swoje interesy!

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tak mi szybko dzień zleciał, że nie miałam czasu podczytywać Was i dopiero teraz nadrobiłam cały dzień na forum.

Sporo fotek dziś przybyło i wszystkie są super. I brzuszki i dzieciaczki piękne, i co najważniejsze zdrowe.
    Carolina, jeszcze na Twoją relację z wieczornej wizyty czekamy. Dawaj znać co i jak. Co do exa to strasznie roszczeniowy jest :/. Spędzać przyjemnie czas z dzieckiem to jak najbardziej mu pasuje ale obowiązki to już mu nie na rękę...Co do częstych wyjazdów do pl to jak myślisz? Stać go na taki ruch żeby spróbował nie wrócić z dzieckiem do uk? Na ile mu ufasz w tej kwestii? Czy w ogóle możesz mu zaufać?

Jeszcze o mężach wspominałyście. Ja na szczęście narzekać nie mogę, sprzątania nie unika i ugotować tez potrafi. Dzieckiem zajmować się bardzo lubi. Choć jedynak i w domu miał wszystko gotowe, podstawione pod nos to jednak jak wyjechał z pl musiał szybko nauczyć się domowe sprawy ogarniać. Jak się poznaliśmy to życie już go nauczyło jak prać, prasować, robić zakupy, gotować itp itd ku mojej teraźniejszej wygodzie ;). Oczywiście teraz ja przebywam więcej w domu wiec i więcej robię ale jak jestem padnięta albo mam lenia i odpuszczam co nieco to nie robi fochów i jest wyrozumiały.

gannskjoqlc3hmdm.png

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szefowa wie o wszystkim i ona rozmawia z pipa bo ja dostaje ciśnienia 500 jak tylko ją słyszę więc nie chce mnie już denerwować na zwolnieniu i sama ja ciśnie. No nic jutro spróbuję się coś dowiedzieć, albo telefonicznie albo podjadę do zus bo nie mam daleko. Dziękuję za pomoc :*

Edit. Dokładnie coś takiego dostałam w odp

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c91a84a3fc2.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 22:53

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Szefowa wie o wszystkim i ona rozmawia z pipa bo ja dostaje ciśnienia 500 jak tylko ją słyszę więc nie chce mnie już denerwować na zwolnieniu i sama ja ciśnie. No nic jutro spróbuję się coś dowiedzieć, albo telefonicznie albo podjadę do zus bo nie mam daleko. Dziękuję za pomoc :*
    Wg mnie to księgowa nie wyliczyła/nie podała ZUS jakie przysługuje ci wynagrodzenie i oni nie wiedzą na jakiej podstawie ci liczyć L4. A na pue widzisz swoje zaświadczenia lekarskie?

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Wg mnie to księgowa nie wyliczyła/nie podała ZUS jakie przysługuje ci wynagrodzenie i oni nie wiedzą na jakiej podstawie ci liczyć L4. A na pue widzisz swoje zaświadczenia lekarskie?

Tak, widzę dwa l4 :(

blubka lubi tę wiadomość

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to księgowa poległa, bo ZUS nie wie jaka miałaś płacę i nie może wyliczyć ci chorobowego
    Od 6 listopada nie uzupełniła braków formalnych, przecież to wstyd dla niej samej, to już dwa miesiące!!!! Szok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 23:13

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

• GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka33 wrote:
    Hej dziewczyny gratuluję wam wizyt i dobrych wiadomości.Już duże te wasze dzieciaczki.
    Ja jutro mam wizytę to może dowiem się kto mieszka u mnie w brzuszku. Ruchów jako tako wyraźnych,znaczących nadal brak.Wczoraj bodajże poczułam jakieś delikatne pukanie ale pewności nie mam. Na wadze od początku ciąży + 5 kg,teraz ważę około 55,5 kg przy wzroście 162 cm.Na razie jest stabilnie ale ile jeszcze przytyję to nie wiem i mam nadzieję że nie więcej niż 6 kg.Oby jutro było wszystko dobrze z dzidzią bo nie podglądałam prawie 2 miesiące a dla mnie to długo,za długo.
    Jeszcze któraś jutro lub pojutrze wizytuje?Jeśli tak to powodzenia życzę i tylko dobrych wiadomości :)
    Rybka33 ja jutro smigam na wizyte i z emocji nie moge zasnac.. wizyta na 16.20 mam nadzirje ze obsuwy nie bedzie

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Rybka33 ja jutro smigam na wizyte i z emocji nie moge zasnac.. wizyta na 16.20 mam nadzirje ze obsuwy nie bedzie
    GoNia do 16 zdążysz się wyspać :P
    A ja dziś po raz pierwszy w tej ciąży doświadczam uroku zgagi :-)

‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ