X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj wizytuję o 13 - okropnie się boję i mam nadzieję że dowiem się czy z dzidzią wszystko w porządku i może któż to jest on czy ona - obstawiam chłopczyka

trzymajcie kciukaski

ag194, Kleopatra, Demsik, Uszczesliwiona, sylwucha89, Karissa lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja dzisiaj wizytuję o 13 - okropnie się boję i mam nadzieję że dowiem się czy z dzidzią wszystko w porządku i może któż to jest on czy ona - obstawiam chłopczyka

trzymajcie kciukaski
    Powodzenia! :D powiem Ci, że mam przeczucie, że u Ciebie będzie dziewczynka (ale nie wiem skąd to przeczucie, ot tak po prostu) ;P

sylwia1985 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek skoro jest szansa i Ty rozważasz takie możliwości, to zrób tak, jak pisze Marie_Marie i niech Mąż podejmie decyzję.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie niech Twoje przeczucie się spełni :)

marie_marie22 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kciukasy mocno zaciśnięte :) wszystko będzie dobrze :) czekamy na wspaniałe wieści :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za dzidzie
    Ja zaraz idę na spotkanie z manager jeszcze jej na oczy nie widziałam bo przyszła niedawno do pracy a ja na zwolnieniu
    A na 13 do szpitala czeka mnie rozmowa jak będę rodzic ciekawe co uk powie na moje wskazania do cc

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zakrztusilam dziś herbata i no jak po zakrztuszeniu to kaszlalam ... i coś mne rwlao w dole brzucha mega dziwne uczucie . I to tak bardzo z prawej strony brzucha . Ne przyjemne to było baaardzo .

Tak wgl to dzień dobry :) mi wieczorem coś zaczął brzusio napinac ale już nie panikuje bo lekarz na pogotowiu w poniedziałek powiedział że nawet 10 razy dziennie może tak być i jeśli nie jest więcej to zupełnie normalne :)

Dziewczyny czy wy też czasem czujecie takie okropne kłucie w pochwie ? Czy tylko ze mna coś nie tak ?

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dzisiaj w nocy coś w powietrzu było, ja tez nie moglam spac. Najpierw wichura potem mały niezle mnie skopał, a zawsze śpi w nocy. Dzisiaj mam przez to cały brzuch obolały.

Słodyczowy detox i zdrowe jedzenie sie opłaca, już jest pół kg mniej ;) a wiec 5,5 kg na plusie. Może jeszcze gdzieś jest światełko w tunelu i nie dobije do 100 kg. Tylko żeby mnie w 8 miesiącu nie rzucilo mnie znowu na tort cytrynowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 10:08

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy na relacje z wizyt :). Sylwia, jestem mega ciekawa kto tam siedzi w Twoim brzuszku. Jakiś mega kryjak, mam nadzieję, że się dziś ujawni.

Carolina, termin cesarki mam ustalony na 11 maja jak sama się wcześniej akcja nie rozpocznie to właśnie wtedy na stół. Pozostałe dwa terminy to z pierwszego usg na 6 maja i z drugiego usg na 30 kwietnia.

Ja smaku glukozy nawet nie znam i nie jestem go ciekawa :P.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Kciuki za wizytujące! Przynieście dobre wieści i zdjęcia fikających Maluszków :D

Carolina, co do sytuacji z ex to się nie wypowiem, bo w swoim życiu spotkałam zbyt wiele wrednych bab, ktöre w dupie mają dobro dziecka i robią wszystko, żeby tylko zrobić na złość byłemu.

Z tego co widzę, Ty jesteś rozsądna i masz do tego zdrowe podejście, uff! :) Jeżeli Dziecko ma dobry kontakt z Tatą, to warto zrobić wiele i pójść na kompromisy. Trzymam mocno kciuki :*

Jutro połówkowe! Jestem meeeeega podekscytowana!

MEGI81, aneta.be, Kamilutek, amilka87, marie_marie22, sylwucha89, Karissa lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja też mam takie kłucie czasami. Lekarz mówi, że mam się tym nie stresować.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! powodzenia wizytującym :)

Wy tu wszystkie o chłopach to ja musze pochwalić mojego. Na szczęscie dużo pomaga i przy Pauli i w obowiązkach domowych (a wcześniej teściowa rozpuściła go do granic możliwości, jak widać wszystkiego da sie oduczyc a ja zbieram od teściowej pochwały że Bartek coś robi w domu :P)

Megi normalnie możesz chodzić, ona sie rozpuści w środku

Kamilutek ciężki orzech do zgryzienia, jesli nei przeszkadza Ci odpuszczenie pracy to probujcie szczęścia

madu próbujesz SN? szacun, ja odpuszczam :P

MEGI81, Kamilutek lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Ile dobrych informacji spłynęło po wczorajszych wizytach :)

Trzymam kciuki za wszystkie Dziewczyny, które dzisiaj wizytują :)

Ja właśnie zaaplikowałam sobie pierwszą tabletkę luteiny. Ciekawe jak organizm ją przyjmie. Mogę normalnie chodzić, nie wypadnie ta tabletka? Jakieś skutki uboczne po tym miałyście?
    Jak dopochwowo zaleca się leżeć pół godzinki żeby się lepiej wchłonela :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:48

MEGI81, Uszczesliwiona, Hope_, Madu1611, bbee, Kleopatra lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Ja się zakrztusilam dziś herbata i no jak po zakrztuszeniu to kaszlalam ... i coś mne rwlao w dole brzucha mega dziwne uczucie . I to tak bardzo z prawej strony brzucha . Ne przyjemne to było baaardzo .

Tak wgl to dzień dobry :) mi wieczorem coś zaczął brzusio napinac ale już nie panikuje bo lekarz na pogotowiu w poniedziałek powiedział że nawet 10 razy dziennie może tak być i jeśli nie jest więcej to zupełnie normalne :)

Dziewczyny czy wy też czasem czujecie takie okropne kłucie w pochwie ? Czy tylko ze mna coś nie tak ?

Ja tez tak mam. Zwlaszcza od kiedy biore luteine dopochwowa to jakos czesciej. Nawet kilka razy dziennie. Lekarz mowil ze dopoki nie ma przy tym skurczy, nie jest to regularne i nie ma objawow infekcji pochwy to mam to olac ;)

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    A na pue zus są widoczne twoje zwolnienia? Jeśli tak i masz podany numer bankowy to kasa juz powinna być jeśli konta podanego nie masz to powinni przekazem wysłać. Zazwyczaj jeśli na stronie np masz datę 4.01 do wypłaty to od dwóch do 3 dni przychodzi poczta o ile nie ma świat i weekendu.

Olis gratuluję niech fasolę rośnie jak na drożdżach :)

Sa widoczne dwa zwolnienia, ale nie mam zakładki swiadczeniobiorca (dlatego też nie mam daty wyplaty), jak pisałam do zus to dostałam taka odpowiedz:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c91a84a3fc2.png

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dzisiejszych :)

Megi ja po Luteinie kłade się jeszcze na chwilę żeby się lepiej wchłonęła, ale tabletka nie wypadnie. Później trochę wypływa już rozpuszczonej i jeśli chodzi o mnie to bardzo mnie to podrażnia i muszę powoli odstawiać Luteine.

Wkurzyłam się dzisiaj, bo chodzę do gina na ubezpieczenie z PZU dzwoniłam do nich już z tydzień temu żeby umówili mi wizytę na 10.01, bo tak kończy mi się zwolnienie. Później zadzwoniłam w poniedziałek spytać czy umówili mi tą wizytę bo nie dostałam sms to mi powiedzieli, że przychodnia była zamknięta w tym tygodniu między świętami i sylwestrem, więc będą dopiero dzwonić, a dzisiaj dzwonią że juz nie ma terminów, noż kurde. Na 13.01 mnie umówili ale chyba zwolnienie wstecz od 10.01 będzie mogła mi wystawić? Orientuje się ktoś?

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja podobno mozna do 3 dni wstecz. Ale ekspertem nie jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 11:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja jak odczuwasz to podraznienie po luteinie? Po prostu Cie swedzi czy jak?

• gaja_1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    Gaja jak odczuwasz to podraznienie po luteinie? Po prostu Cie swedzi czy jak?

Piecze mnie troche i są bardzo zaczerwienione wargi

uwo9yx8db7dsv504.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ