X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    GoNia do 16 zdążysz się wyspać :P
    A ja dziś po raz pierwszy w tej ciąży doświadczam uroku zgagi :-)

Wlasnie jest problem rano dzieciaki do szkoly i przedszkola musze zawiesc potem mam troche spraw.do zalatwienia potem zakupy obiad meza odebrać dzieciaki i do lekarza.. odespie w week albo jak da rade to pojutrze hehehe

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka ja.zgagi.nie.zaznalam w tej ciazy jeszcze i mam nadzieje ze nie zaznam w pierwszej tez mnie ominela.. ale za to maluda tak kopnela dzis ze sie wystraszylam az podskoczylam hehehe

blubka lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka dziękuję za pomoc :*
    Zgaga też mnie dopadła, ale na szczęście trwa niedlugo i niezbyt często.

Gonia to ciepłe mleko i do spania :* musimy się wysypiac :*

GoNia1979, blubka lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Wlasnie jest problem rano dzieciaki do szkoly i przedszkola musze zawiesc potem mam troche spraw.do zalatwienia potem zakupy obiad meza odebrać dzieciaki i do lekarza.. odespie w week albo jak da rade to pojutrze hehehe
    Ja codziennie przerabiam to samo, dwójkę szykuje rano jedno do szkoły drugie ze mną na zakupy, potem sprzątanie, zabawa kucykami i obiad, znowu szkoła itp itd a jutro jeszcze kolęda :-)
    A zgagę mam mega, w poprzedniej ciąży też miałam po wodzie Jurajska poziomkowa, teraz piję Tymbark porzeczka i jabłko i chyba czas zmienić... tylko na co
    Poza tym mój organizm się buntuje i nie robi zapasów, wszystko idzie w kanalizacje ;-) hahahahaa

GoNia1979 lubi tę wiadomość

• Carolina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie
    Laurent waży 419g i jest chłopcem z krwi i kości :) nic nie odpadlo
    Gdybyście zobaczyly minę mojego męża jak zobaczył fujarke dosłownie duma go rozpierala ha ha

Ja z mezem co do pomocy w ogóle nie mam problemu
    Sprząta gotuje pierze zajmuje się moja córka mlodsza ze starsza bardzo dużo rozmawia
    Chyba złego słowa nie mogę powiedzieć no może że jest typem faceta zazdrośnika ale też nie chorobliwie zazdrosny

Madu po tym co wiedzę co się dzieje z moim ex nie do końca mu ufam i boję się że może ulotnic się z mala jakoś takie odnoszę wrażenie ale może to tylko moja bujną wyobraźnia i złość po wczorajszym smsie

I teraz uwaga dziewczyny
    Miesiąc temu lekarz powiedział mi że moja szyjka ma 2.5cm
    Dziś mówię lekarzowi, ze wujek Google i koleżanki z forum piszą że 2.5cm to krótka szyjka a moj kochany gin aż plakal że śmiechu skad ja sobie ubzduralam szyjke 2.5cm
    Mówię mu, że przecież słyszałam jak dyktowal pielęgniarek no i pan doktor wyjaśnił mi wszystko
    Zmierzenie szyjki palcami jest nie do końca możliwe i podaje się zupełnie inna dlugos 2.5cm to około 1/3 długości rzeczywistej
    Jakby któraś była na wizycie u giną możecie się podpytać jak to faktycznie jest z tą szyjka mierzona palcami?
    A i mam kolejne potwierdzenie mojego gina że bez cc się nie obędzie :( że za duże ryzyko dla mojego biodra
    Ciekawe co powie jutro angielski gin. Trzymajcie kciuki mam na 10 wizytę z moja manager i przy okazji dam jej dokument który jest potrzebny do przejścia na macierzynski
    A Madu jeszcze co do kontroli i rozmowy z manager więc usłyszałam dziś to samo co moja koleżanka u swojej poloznej również dzisiaj
    Na macierzynski przechodzi się kiedy się uważa, że jest na to czas nie mogą podobno przerwać zwolnienia lekarskiego i wysłać Cie na macierzynski
    Manager ma prawo wezwać mnie na rozmowę aby zapytać się jak może mi pomóc w powrocie do pracy
    Może również naslac na mnie lekarza innego ale zwolnienie lekarskie ciążowe podobno nie można podważyć
    Ja jestem po 2 poronieniach do tego poważna operacja na biodro woec noe mogą chcieć mi pomóc wrócić do pracy a ja podjęłam decyzję że na te ostatnie msc nie wroce bo nie ma sensu a nie wierzę że mój zakład pracy może dać mi pracę lekka

Kofeina uważaj na siebie i odpoczywaj
    Gratulacje wizyt dziewczyny cieszę się że dzieciaczki zdrowe <3
    A to nasz Laurent a raczej jego siusiak :) z którego maz pęka z dumy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcc103fedb0a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 23:50

sylwucha89, monika_89, Madu1611, gaja_1, GoNia1979, bbee, blubka, MEGI81, Kamilutek, Demsik, Kleopatra, mon!ta^, Hope_, Camilia, marie_marie22, amilka87, Uska, Rudzik, sylwia1985, ag194, Anstice, Forbidden, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, to znaczy że nie musisz iść na maternity w 26 tyg skoro jesteś na zwolnieniu lekarskim tak? Powodzenia jutro w pracy i na kolejnej wizycie.

Za wszystkie wizytujące jutro kciukam i śpijcie spokojnie. Wszystko na pewno jest w jak najlepszym porządku. Dzieciaczkom nigdzie nie będzie lepiej jak w cieplutkich, matczynych brzuszkach.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło dziewczyny czytać Wasze pozytywne relacje z wizyt, super :)

Moj Maz ma swoje zdanie na temat sprzątania w domu... facet ma wyrzucać śmieci, czaaaasem rozwiesić pranie, odkurzyć, zmyć podłogi. Od czasu gdy jestem w ciąży jeszcze dwa razy umył okna ;) Poza tym czasem jakieś mięsa piecze, bo lubi, ale raczej do innych potraw go póki co nie ciągnie :p No ale to zawsze mniej dla mnie ;) Jak miałam w listopadzie lezec, to robił wszystkie zakupy i proponował, ze będzie sprzątać, ale, ze ja nie miałam jakiegoś mega nakazu leżenia, to mimo wszystko ogarnialam mieszkanie, zeby zmęczony po pracy nie musiał robić wszystkiego...za to obiadki przynosiła mama :p Także jego tylko zawsze proszę, zeby mi nie generował bałaganu, ale nigdy go chyba nie oducze chowania ubrań wieczorem... a już na pewno nie na miejsce!:p Ale i tak jest kochany i wiem, ze sie stara :)

Ale Tomasz od niedzieli dokazuje! Normalnie jak usiądę, albo sie położę, to brzuch skacze i skacze <3 Już sie nie mogę doczekać czkawki, o której kilka z Was już pisało :) Swoją droga...jak on tam napisała ważąc trochę ponad 500g, to co będzie przy np 3kg?!:D

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu ja to tak zrozumiałam lekarz powiedział że to ja decyduje kiedy idę na macierzynski, ze nie mogą mi przerwać zwolnienia ciazowego
    Tylko i wyłącznie jak urodze to wiadomo że jest przerwane bo już nie ma ciazy
    Polozna kumpeli powiedziała to samo
    Słowo w słowo woec zobaczę jutro co mi powiedzą w pracy
    Bo chce w takiej sytuacji być na zwolnieniu do połowy marca później wykorzystać urlop za 2017r 28 dni czyli jakieś 6tygodni i przejść na macierzynski
    Madu a powiedz mi jeszcze bo Ty masz mieć cc
    I pamiętam, że masz 3 daty ustalone
    Skąd one się wzięły? Sorry jeżeli pisałaś a ja ominęłam ta informacje

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna noc nie przespan, uwielbiam wichury :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • bbee Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam noc prawie nieprzespaną :( dziecię zaczęło po 4.00 kopać i to obiema nogami na raz, nawet nie na przemian, godzinę wytrzymałam i musiałam iść zjeść śniadanie bo głodomór się domagał. No co za łobuzica...

Demsik, Karissa lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Dziewczyny a z innej beczki, jak myślicie upomniec się w zusie o pieniądze? Jeszcze nie mam przyznanego zasiłku a nie mówiąc już o wypłacie a na l4 jestem od 3.10 i ostatnie pieniądze dostałam od szefowej za 5 dni listopada a nie powiem że już powoli robi się u mnie pod kreska :( co sądzicie o tej sytuacji?

Ps. Księgowa twierdzi że wszystkie papiery złożyła
    A na pue zus są widoczne twoje zwolnienia? Jeśli tak i masz podany numer bankowy to kasa juz powinna być jeśli konta podanego nie masz to powinni przekazem wysłać. Zazwyczaj jeśli na stronie np masz datę 4.01 do wypłaty to od dwóch do 3 dni przychodzi poczta o ile nie ma świat i weekendu.

Olis gratuluję niech fasolę rośnie jak na drożdżach :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze maluszki coraz wieksze,niech tosna.kofeina to uwazaj na siebie z ta szyjka i lozyskiem.lekarz cos mowil ze duze zagrozenie?
    Ja mam wizyte juz w pon na 14.40.i cale szczescie ze zerknelam w dokumenty bo zylam swiadomoscia ze wizyta 12.01.ale by byla wtopa a tak jutro lece na wyniki bo krew i mocz musze zrobic a przy kolejnym badaniu tsh i krzywa cukrowa,niedlugo bedziemy wszystkie popijac ulepek:/:/:/
    Moj maz potrafi wiele zrobic, umyhe podlogi,poodkurza,bardzo dobrze gotuje,zakupy zrobi a w domu zlota raczka nawet sufit pofwieszaby mi sie marzył z ledami to tez mi zrobil.zachcialo mi sie nowej lazienki to plytki polozyl-taki moj samouk.chyba nie moge narzekac.mimo wszystko ostatnio gfzies sie oddalilismy od siebie i mnie to boli.a on to bagatelizuje gdy dajetylko mu sygnaly ze mi z tym zle

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:51

Kofeina lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, faktycznie sytuacja z ex trudna, ale w sumie dziewczyny już wszystko napisały, jedynie mogę się zgodzić z ich zdaniem. Ex ma prawo do przeprowadzki, ale to nie oznacza, żeby Wasza córka także mieszkała w Polsce.

Uszczesliwiona, wg mnie widac tu bląd księgowej. Ja bym na Twoim miejscu powiedziała o wszystkim dyrektorce. W końcu należą Ci się pieniądze.
    A jeśli chodzi o facetów, to akurat moj mąż też został tak wychowany, że wszystko miał wystawione pod nos. Dosłownie aż się smiałam z tego, że np jedzenie mu się pojawiało, o jadł, potem talerz znikał. no niestety tak ma w domu rodzinnym, biedna mama, ale sama tak nauczyła. Ja jestem innego zdania niż teściowa, sama staram się jej pomagać, gdy się widzimy, bo wiem, że choćby gotowanie obiad czy zmywanie we dwie osoby jest szybsze niż w jedną. W naszej rodzinie (ja i mąż) staram się wprowadzać podział obowiązków i teraz, gdy nie pracuję, to ja w większości ogarniam mieszkanie, ale uczę go namolnie, by chociaż po sobie odkładał talerze do zlewu ;) Ale np mój mąż odkurza, robi zakupy, wynosi śmieci.
    Myslę, że faktycznie moze to jest kwestia tego, że nie mieszkacie sami i się trochę krępuje.

GoNia, powodzenia na wizycie :) Jesli jeszcze któraś dziś wizytuje to tez powodzenia życzę :D

Od wczoraj bardzo mocno czuję Liliankę, wczoraj mnie obudziła swoimi ruchami i się tak cały dzień ruszała. może tańczyła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 08:48

Rudzik, Kamilutek, ag194, Uszczesliwiona, GoNia1979 lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    dziewczyny, pamiętam, że kiedyś był temat skurczy mięśni i co łykać, żeby przestały chwytać, ale nie mogę się dokopać - czy Aspargin jest ok?
    Łapią mnie nagle skurcze łydek

Aspargin mozna. Mi pokecil lekarz. Na poczatku 2x1 a potem 3x1.

Kamilutek lubi tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dobrych informacji spłynęło po wczorajszych wizytach :)

Trzymam kciuki za wszystkie Dziewczyny, które dzisiaj wizytują :)

Ja właśnie zaaplikowałam sobie pierwszą tabletkę luteiny. Ciekawe jak organizm ją przyjmie. Mogę normalnie chodzić, nie wypadnie ta tabletka? Jakieś skutki uboczne po tym miałyście?

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Ile dobrych informacji spłynęło po wczorajszych wizytach :)

Trzymam kciuki za wszystkie Dziewczyny, które dzisiaj wizytują :)

Ja właśnie zaaplikowałam sobie pierwszą tabletkę luteiny. Ciekawe jak organizm ją przyjmie. Mogę normalnie chodzić, nie wypadnie ta tabletka? Jakieś skutki uboczne po tym miałyście?

Megi, bo to jest forum samych dobrych informacji :) I oby tak zostało!
    Ja brałam lutkę 2x1, nic nie wypadało, tylko musiałam nosić wkładki, bo nie cała się wchłaniała. Skutków ubocznych nie miałam żadnych, ale po odstawieniu trochę mnie pobolewało i miałam wrażenie "wypadania" macicy czy tego, co tam normalnie jest w środku.

Ja też po nocy jestem nieprzytomna, raz to wichura, budziłam się z lękiem, dwa - wczoraj Chłop dostał propozycję mega awansu, ale wiąże się on z przeprowadzką do innego miasta oddalonego o 500 km. Odmówił od razu argumentując, że nie jest mobilny bo spodziewamy się dziecka, ale kurna, ja się cały czas biję z myślami... Mogłabym wziąć macierzyński a potem ewentualnie wychowawczy, z pracy mnie z tego powodu nie wyrzucą, bo państwowa, chyba że nas zlikwidują, ale wtedy to nic nie pomoże - nawet urlop. Ja co prawda mam tutaj hulającą karierę, której trochę (nawet bardzo) mi szkoda, ale od kiedy Kruszynka stała się taka namacalna, kopie i komunikuje się ze mną, to mogę myśleć tylko o niej i coraz mniej mi żal przerwy w pracy. Dzieci są na zawsze i jedyne, a pracę zawsze można zmienić. Wygadałam się, trochę mi lepiej. Nie mogę nikomu u nas o tym powiedzieć, a duszenie w sobie tylko mnie wkurza.

Kciuki za wizytujące!

MEGI81, Anstice lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my z wczoraj :) brzuch rośnie a na wadze jeszcze - 1kg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d46900b7a955.jpg

Kamilutek, MEGI81, marie_marie22, Madu1611, Arwi, monika_89, Anstice, ag194, Kleopatra, Forbidden, aneta.be, Uszczesliwiona, Demsik, blubka, Hope_, bbee, Camilia, sylwucha89, Uska, Agus26m, GoNia1979, Breezee lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    Aspargin mozna. Mi pokecil lekarz. Na poczatku 2x1 a potem 3x1.

Dzięki! Mam w domu, bo lekarz mi zalecił, jak dopadły mnie szczególnie intensywne modlitwy do porcelanowego boga, żeby uzupełnić niedobory. Ale nie wiedziałam, co z tym potasem.

Ale i tak na wszelki wypadek kupię sobie Asmag.

malgorzatka199 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, ja co prawda brałam luteinę podjęzykowo, ale też luteinę i skutkiem ubocznym był ból brzucha i chęć wymiotów. Może po dopochwowej jest lepiej, a może po prostu mój organizm tak reagował. Życzę Ci, żeby Twój przyjął lutkę idealnie :)

Kamilutek, hmm kusząca propozycja, zwłaszcza, że tk jak pisałaś - na razie będziesz z dzieckiem w domku. Ja bym powiedziała o swoich przemyśleniach mężowi i wtedy niech on sam zdecyduje, co wybiera. Może on mysli, że taka przeprowadzka jest nierealna właśnie ze względu na Ciebie i córcię.

MEGI81 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ