MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zyrcia wg mnie kolki, lub asymetria ułożeniowa akurat ze szczepieniem nic wspólnego nie mają, niestety są to częste dolegliwości niemowlęce. Podobnie ze wzmożonym napięciem miesniowym. Czasami za dużo zła przypisujemy szczepieniom bo wtedy mamy "niby" przyczynę ale nie zawsze jest to takie proste
. Żeby nie było nie potępiam i nie namawiam
ja akurat zamierzam szczepić. I zgadzam się, że najlepsze co możemy dać swojemu dziecku to cyc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 11:56
ag194, monika_89, MEGI81, Rudzik, Arwi, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Dewa super sie cieszę ze mieliście dokładne. Tutaj w Hamburgu to ogólnie mam wrażenie ze jest olewka na wszystko.
Jak poszłam do innego lekarza z temp 39 i okropnym kaszlem to nawet nie osłuchał tylko spytał na ile dni chce zwolnienie.
Mój teściu u innego nawet lekarza nie widział tylko w rejestracji jak powiedział ze ma 39 stopni i gardło go boli to dostał zwolnienie na dwa tygodnie i babka powiedziała żeby gardło płukał i herbatę z rumianku pił i jak sie pogorszy to dopiero wtedy ma przyjść.
Ja będę szczepić na wszystko poza grypa. To szczepienie jest jak dla mnie bez sensu. Rota szczepie bo mimo ze nie jest na wszystkie szczepy tej bakterii Tosiek przechodził to bardzo łagodnie, a my umieralismy. Z tego co pamietam to dzieci w przedszkolu po dwa tygodnie nie były bo nie mogli rodzice sie tego pozbyć a u nas jak zolodkowka dwa dni i po wszystkim.
Poza tym bylismy w szpitalu w 4 miesiącu bo mały miał jakaś bakterie w moczu i tam było pełno dzieci z Rota a Toniek nic nie złapał.
wersja z OM
-
Dewa gratuluję! Najważniejsze że synek jest zdrowy a to że jest długi i szczupły to tylko plus przy porodzie
Kamilutek ja dla małej też zamierzam kupić ok 5 komplecików na 56, trochę będę miała unisex po synku i sądzę że na start starczy bo nawet jak dziecko rodzi się 58 to jeszcze trochę wykorzysta te ubranka, a jak malutka okaże się kruszynką to zawsze mogę dokupićKamilutek lubi tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Niestety już wyprzedane
a imię dla córeczki zostaje Lilka?
a masz blisko siebie stacjonarny sklep? Bo mam kod na 30 zł na zbyciu
Imię na dzień dzisiejszy zostaje ale czy na pewno to się okażeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 08:48
sylwucha89, MEGI81, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
O widzisz blubka nie wpadlabym na pomysł z koszykiem
dziękuję za podpowiedź! No właśnie ja mieszkam na totalnym zadupiu więc żadnego sensownego sklepu obok siebie nie mam, dlatego zamawiam w 90% przez internet. Widzę że mają tam też fajne przeceny na ciuchy ciążowe ale pozostaje pytanie czy uda mi się namówić męża na zakupy ok 80 km od domu
bo chętnie bym zamierzyła przed kupieniem .. i zwiedziła jeszcze kilka innych sklepów
-
sylwucha89 wrote:O widzisz blubka nie wpadlabym na pomysł z koszykiem
dziękuję za podpowiedź! No właśnie ja mieszkam na totalnym zadupiu więc żadnego sensownego sklepu obok siebie nie mam, dlatego zamawiam w 90% przez internet. Widzę że mają tam też fajne przeceny na ciuchy ciążowe ale pozostaje pytanie czy uda mi się namówić męża na zakupy ok 80 km od domu
bo chętnie bym zamierzyła przed kupieniem .. i zwiedziła jeszcze kilka innych sklepów
sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
Jeszcze a propos szczepienia w pierwszej dobie przeciwko wzw b i gruźlicy - w całym cywilizowanym świecie te szczepionki podaje się w pierwszej dobie tylko wtedy, gdy matka ma wzw b lub dzieciak ma wysokie ryzyko zarażenia się gruźlicą.
W PL podaje się każdemu i bez wyjątku, głupota wg mnie. Lepiej poczekać, aż maluch oswoi się trochę ze światem.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Uważam, że ten nawał autyzmu moze byc wynikiem szczepionek. Kiedys w ogole o takiej chorobie sie nie mowilo a teraz wlaczy sie telewizor, radio internet wszedzue slychac tylko autyzm... Moze się myle, ale uwazam ze tak jest.
Boje się jednak tych kar nakladanych na rodzicow nie szczepiocych dzueci...
Zyrcia skoro jestes pewna, ze nie bedziesz szczepic, bedzuesz zglaszac swoj sprzeciw ustnie czy na pismie?? Ponoc na pismie szybciej sanepid wysyla ponaglenia i kary...
Pamietam ze jak ja rodzilam syna, byl baaaardzo spokojny w ogole nie plakali nie chcial w ogole jesc. Moze to wina zoltaczki bo mial nadmierna a moze szczepionek nie wiem. Inna dzuewczyna z sali miala odwrotnie nie mogla swojego syna w zaden sposob uspokoic do dzis pamietam ten przerazliwy placz... Kiedys bym tego nie powiązala ze szczepionkami natomiast teraz mam mnóstwo podejrzeń, ze tak moze byc...
A co do szczepionki na pneumokoki, ktora od stycznia miala byc bezplatna w ogole jestem przeciwna. -
nick nieaktualnyJa mam swoje oswiadczenie ze szczepie w pozniejszym terminie jak bede wiedziala ze dziecko jest na pewno zdrowe. Ewentualnie mam oswiadczenia dla lekarza ze bierze odpowiedzialnosc za ewentualne powiklania a wiadomo ze nikt tego nie podpisze. Potem bedziemy sie leczyc prywatnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 12:31
-
Ja na temat autyzmu mam odmienne zdanie
Koleżanki brata syn ma autyzm ( dziecko szczepione )
Koleżanka będąc w ciazy nie dopilnowala w 1 dobie życia i jej dziecko zaszczepili
Jej synek jak się okazało ma autyzm
Po 2 latach dziewczyna zaszła w ciążę już dopilnowala żeby dziecko nie było szczepione niestety drugi syn koleżanki również już jest zdiagnozowany i ma autyzm
Kiedyś się o tym nie mówiło ale też choroby nie miały swoich nazw
Oczywiście nie neguje i szanuję zdanie rodziców każdy robi jak uważa
Ja nie uznaje szczepienia na wszystko co się da ale podstawowe zawsze brałam
Teraz w uk również będę szła kalendarzem szczepień
Dewa kochana gratulacje i cieszę się razem z TOBĄ że dzidzia jest zdrowa i wszystko ok -
co do szczepien u dzieci to nie mam jeszcze zdania. u mojej kuzynki byl nop i dlatego bede ostrozna.
mam pytanie co do szczepionek w ciazy. moja szwajcarska gin chce mnie szczepic na krztusiec w trzecim trymestrze. czy ktoras z was miala podobne doswiadczenie w pl lub innym kraju?
decyzje, ze sie nie dam zaszcepic tak naprawde juz podjelam, ale jestem ciekawa czy u was tez pojawia sie ten temat.
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
dewa wrote:Aaaaaaay Dziewczynki, szybka relacja z wczorajszego połówkowego! Trwało długo, było dokladne i wszystko w jak najlepszym porządku! Synuś waży 283 gramy, czyli nie jest olbrzymem, ale to 19 tydzień jak się okazuje
Cały ma jakieś 22 cm, więc długi i chudy, nie wiadomo po kim, bo my raczej z tych okrągłych
Amilka, jak widać wszystko zależy od lekarza, moje połówkowe było mega dokładne.
Kopniaków i ruchów nie czuję, bo mam łożysko na przedniej ścianie, ale widziałam, że fikał koziołki i był baaaaardzo aktywny! Jesteśmy przeszczęśliwi, ale tak zalatani i rozwaleni, że nie ogarniamy!
Nie mam nawet czasu na wybranie położnej, szkoły rodzenia czy szpitala do porodu, a tutaj to obowiązkowe i już najwyższy czas!
Macie Ciotki! Taki Kubuś!Nosek i bródka po Mamusi, a co!
Dziękuję Wam za wsparcie i gratuluję udanych wizyt, może jutro Was doczytam Dziewczynki! Miłego dnia
Dewa, pięknego masz Synka!Gratuluję!
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Carolina popieram, nie ma żadnych badań potwierdzających, że szczepienia przyczyniają się do autyzmu. Kiedyś po prostu się to nazywało ogólnie upośledzeniem umysłowym i tyle, ludzie nie szukali przyczyn i nie analizowali dokładnie każdego przypadku. W tym momencie medycyna wyobrebnia już poszczególne jednostki chorobowe i często z powodzeniem je leczy i chwała jej za to!!!
Uska, każdy noworodek ma inny charakter zaszczepiony czy nie. Dla dziecka poród to też ogromna trauma i nic dziwnego że może być niespokojny. Nie ma co popadać ze skrajności w skrajnośćwiadomo, że Nopy mogą wystąpić i tego nie jesteśmy w stanie przewidzieć ale nie każde dziwne zachowanie dziecka lub choroba jest następstwem szczepień.
Rudzik lubi tę wiadomość
-
nt szczepionek każda ma inne zdanie i na pewno nie dojdziemy do porozumienia. Z drugiej strony jak dziecko przechodzi łagodnie szczepienia to sie nawet nie myśli o nopie, u nas nawet temperatury nie było, jedynie pierwsze szczepienia Paula byla płaczliwa wieczorem i tyle.
na pewno nie powinno się w dzieci ładowac tyle szczepionek w tak krótkim okresie mimo wszystko jestem zdania że szczepić należy bo dzięki szczepionkom parę chorób zniknęło.
Choć np waham się czy szczepić priorixem bo ja i ospę i świnkę przechodzilam i żyję, nie uważam żeby to były jakieś tragiczne choroby. NIe wiem zobaczymy, niedługo bilans wiec będę rozmawiać z pediatrą
gonia szczerze mówiąc pierwsze słyszę
dewa przystojniak -
Musze przemyslec z mezem jeszcze to czy nie bedziemy szczepic w ogole, czy w pozniejszym terminie, bo w pierwszej dobie napewno sie nie zgodzę. Tak samo nie pozwole zeby okapali mi dziecko w szpitalu.
W kazdym bądź razie dziekuje za opinie:-)sylwucha89 lubi tę wiadomość