X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy akurat Stas jest duzo bardziej popularny niz Dominik w rankingach;)
    Nie jest to teraz rzadkie imie, wrecz przeciwnie i staje sie coraz bardziej popularne.

Daj synkowi na imie tak jak Tobie sie podoba :) nie patrz na siostry, ktore wg mnie zachowaly sie dziecinnie i kompletnie niestosownie:)
    Pozdrawiam majoweczki;) ( ja kwietniowka;)))

sylwucha89, Kleopatra, messy99 lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie synek miał być Staś :) ale będzie córeczka ;) mi się bardzo imię podoba, nie jest krzywdzące, mały chłopiec jest Stasiem a dorosły poważniej brzmiącym Stanisławem :)

Widzę, że tu więcej dziewczyn chętnych na Roany :) Mi się podobają prawie wszystkie wózki tej firmy i nie mają wygórowanych cen, opinie na necie śpiewające, a sprzedawcy w sklepach z wózkami zachwalają ;) ja już się nie mogę doczekać aż zamówimy, bo do tej pory będę siedzieć i przeglądać kolory ;) jak głupia, nie mogę się zdecydować.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka gratulacje!!! Chociaż Ciebie przeczucie nie myliło ;)

Dewa niecierpliwie e-ciotki czekają!!

blubka lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My odkupujemy nowke od kuzynki - roan teo:) u nas ba kwietniowkach za to nikt oprocz mnie nie mysli o tej fimie. Anex cieszy sie chyba u nas najwieksza popularnoscia.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Blubka gratulacje!!! Chociaż Ciebie przeczucie nie myliło ;)

Dewa niecierpliwie e-ciotki czekają!!

Tak, tak od początku czułam, że to córka ale w ostatnim czasie przestałam "mieć przeczucie".Z okazji wczorajszej wizyty pyknęłam rano zamówienie na c&a :-) Robicie tam zakupy? Ceny rewelacyjne np. 5pak body z krótkim rękawem za 19,90

Arwi, Rudzik lubią tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99 wrote:
    Ale mi sie smutno zrobilo:/ postanowilismy nazwac syna Stanisław. Staś to śliczne imie choć stare. A moje siostry mnie zjechaly. Bo one powymyslaly imiona typowo popularne julia kuba dominik... Przeciez to moj synek i uważam, ze wcale nie skrzywdze go tym:(

Messy, wcale a wcale go nie skrzywdzisz!
    Zawsze mnie zastanawia, skąd w ludziach przekonanie, że muszą skomentować każdy wybór innych ludzi, a najlepiej jeśli komentarz jest dołujący i przykry :( Staś to piękne imię. Nie przejmuj się, szkoda nerwów.

Blubka gratuluję córeczki, baby górą! :P

Witamy wszystkie nowe majóweczki, na dzielenie się dobrymi informacjami nigdy nie jest za późno :)

Chłop z rana pojechał na budowę, ciemno jeszcze było, biedak... Wyspałam się za wszystkie czasy, normalnie wstaję przed 7, a dzisiaj obudziłam się przed chwilą :) Plan na dzisiaj - sprzątanie, spacer w śniegu (pięknie jest!) i zakuwanie do testów na prawko. Wyjeździłam wszystkie godziny już! Jak jeżdżę z moim instruktorem, to wszystko pięknie mi wychodzi, a jak tylko przychodzi ktoś w zastępstwie, to nie mogę wykonać poprawnie żadnego manewru parkowania, na egzaminie pewnie będzie to samo :/

blubka, messy99 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:52

blubka, messy99 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki:-)
    Chciałbym Was zapytać jakie macie zdanie o szczepieniu dzieci? Wiem ze juz kiedys był taki temat, ale dopieto niedawno zainteresowalam się tym faktem. Nie chce przez to wywołać żadnej burzy, tylko poznac Wasze zdanie. Powiem szczerze, że jestem wstrząsnieta powiklaniami i gdzies tam z tylu glowy siedzi myśl, zeby nie szczepic ale musze byc tego pewna dlatego caly czas szukam informacji na ten temat.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy moj mąż nazywa sie Stanisław i nigdy z tego powodu mie czuł sie gorszy a wrecz odwrotnie:-)

messy99 lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) tradycyjnie witam się w kolejnym tygodniu :) ale leci ten czas <3

Witam nowe majoweczki :*

Co do szczepień ja będę szczepić :)

Uszczesliwiona, Demsik lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Tak, tak od początku czułam, że to córka ale w ostatnim czasie przestałam "mieć przeczucie".Z okazji wczorajszej wizyty pyknęłam rano zamówienie na c&a :-) Robicie tam zakupy? Ceny rewelacyjne np. 5pak body z krótkim rękawem za 19,90

Blubka, dzięki za podrzucenie c&a! :)
    Uska wrote:
    Czesc dziewczynki:-)
    Chciałbym Was zapytać jakie macie zdanie o szczepieniu dzieci? Wiem ze juz kiedys był taki temat, ale dopieto niedawno zainteresowalam się tym faktem. Nie chce przez to wywołać żadnej burzy, tylko poznac Wasze zdanie. Powiem szczerze, że jestem wstrząsnieta powiklaniami i gdzies tam z tylu glowy siedzi myśl, zeby nie szczepic ale musze byc tego pewna dlatego caly czas szukam informacji na ten temat.

My będziemy szczepić, ale wg kalendarza niemieckiego. Gdybym rodziła w PL, nie zgodzilibyśmy się na szczepienie w pierwszej dobie, tylko wykonali je później, gdy już możliwa jest ocena stanu zdrowia dzieciaka. W Niemczech nie szczepią takich maluchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 09:14

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, warto kupić bodziaki i koszulki przez głowę, czy lepiej zapinane na całej długości?
    Edit: a śpioszki jakie? Bawełniane czy welurowe? A może zamiast śpioszków lepiej zestaw rampersy z długimi nogawkami + skarpetki?

(małego dziecka nigdy nie miałam w rękach, nic o takich nie wiem i w niczym nie czuję się pewnie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 09:21

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwójkę szczepilam normalnie, teraz też będę Ale chyba odwlwke te w 1 dobie.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon byl szczepiony w pierwszen dobie i pozniej jakos w 6 czy 8 tygodniu, mial NOP. Od tej pory nie szczepiony na nic i juz nie bedzie. Borysa tez nie dam dotknac :p

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień 25 czas start :) do porodu 112(!) Max szaleje coraz bardziej <3 już nie mogę się doczekać :)

blubka, monika_89, Uszczesliwiona, ag194, Kamilutek, bbee, Demsik, sylwucha89, bezimienna, marie_marie22 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • blubka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Kochane, warto kupić bodziaki i koszulki przez głowę, czy lepiej zapinane na całej długości?
    Edit: a śpioszki jakie? Bawełniane czy welurowe? A może zamiast śpioszków lepiej zestaw rampersy z długimi nogawkami + skarpetki?

(małego dziecka nigdy nie miałam w rękach, nic o takich nie wiem i w niczym nie czuję się pewnie)
    Ja kupuję każdy rodzaj, rozpinane w kroku i po całej długości, bawełna i welur a na początku póki pępek nie odpadnie to mam takie koszulki http://txm24.pl/kaftanik-niemowlecy-gladka-z-printem-pomaranczowa-1
    A do tego śpiochy lub polspioszki

Kamilutek lubi tę wiadomość

• Uska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia jak wyglądał NOP u Twojego synka? Co sie dzialo?

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Majoweczki

Sylwia bidulko współczuję Ci tych nerwów które dostarczają teściowa :(
    Co do szczepień ja szczepie według kalendarza szczepień i tu w uk ich dodatkowo brać chyba nie muszę ( pneumo czy meningo)
    W pl szczepilam moja córkę dodatkowa ospa i mała miała bardzo grozne powikłania po tej szczepionce

Pieluchy jeszcze nie mam pojęcia tak samo jak kosmetyki muszę się zorientować co tu w uk jest dobre

Bodziaki śpiochy kupuje co mi się podoba raczej nie zwracam uwagi jak zapinane ale śpiochy do spania mam zapinane po całości
    Wczoraj wyszlam z mezem na zakupy i powoli wyprawka ubraniowa jest gotowa
    Jeszcze wczoraj kupiliśmy ubranka " wyjściowe" a jutro i w niedziele jedziemy na zakupy właśnie typowo do spania itd
    Jak dobrze pójdzie do w weekend kończymy zakupy ubrań i pozostanie nam do kupna wózek materac monitor oddechu z niania i pościel
    Kosmetyki będę kupować na sam koniec

Madu bylam wczoraj na rozmowie woec sytuacja wygląda tak:
    Pracodawca płaci za zwolnienia tzn kieruje się zwolnienie do pracodawcy przez 28tygodni później już job center nie pracodawca
    Na zwolnieniu można być do 4 tyg przed porodem
    Ja że względu że jestem na zwolnieniu w ciazy i nie ma przepracowanych tygodni w ciazy będę miała placone przez job center
    Teraz czekam czy biuro zadzwoni do mnie i będzie chciało konsultacji mnie z lekarzem tak jakby zakładowym
    Po co to nie mam pojęcia ponieważ dowiedziałam się że i tak zwolnień nie mogą przerwać woec nie wiem gdzie jest sens tej konsultacji

Gratuluję również udanych wizyt i niespodzianek w postaci cipki :) Moj mały się rozkręcić kopie jak piłkarz i nie wiem co wkłada w moje zebra ale wczoraj aż mnie bolało :) jednak wolę to niż schizowac się brakiem ruchów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 10:13

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków, to też jeszcze nie wiem, co będę stosować. Chyba chciałabym spróbować olej kokosowy i ze słodkich migdałów.

Ja sama stosuję różne i nic mnie nie uczula, nawet największe badziewie naszpikowane chemią. Ale Chłopa uczula praktycznie wszystko po jakimś czasie stosowania, więc oby Kruszynka po nim tego nie odziedziczyła. Ale włosy na przykład już by mogła :) A po mnie długie nogi... Ale chyba nic z tego, bo na połówkowych kość udowa była dość krótka. Jesteśmy z Chłopem dość podobnego wzrostu, a jego pas zaczyna się tam, gdzie ja mam początek pośladków, tylko że ja mam naprawdę bardzo krótki, pokraczny tułów. Ale się rozmarzyłam... :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon od poczatku byl baaaardzo zywy, po szczepieniu nie bylo ani goraczki ani marudzenia czyli glownie tego co lekarze mowia ze moze byc. Ja po prostu mialam przez 4 dni warzywo zamiast dziecka, ktore nie jadlo cyca prawie w ogole (dobrze ze mialam laktator bo i u mnie by sie to zle skonczylo), lezal tak z zaszklonymi oczami i patrzyl na mnie jakby chcial powiedziec ze mu cos jest... on tak lezal a ja plakalam i blagalam zeby minelo, bo mialam watpliwosci czy szczepic. Lekarze oczywiscie ze to normalne. No dla mnie niwnormalne skoro z zywego diecka robi sie lezaca kukla bez mimiki... pozniej pare razy mielismy nieutulony placz, tez to wiaze ze szczepieniami, tak samo jak tragiczne kolki. Pozniej dwa razy siw rozchorowal, dwa antybiotyki pod rzad zwby uniknac szpitala. Odkad przestaloamy szczepic nic mu nie jest, max kata, jakies przeziebienie. Nawet jelitowka go ominela.
    Poza tym wystarczy przeczytac sklad szczepionki... czego ja niestety nie zrobilam.
    Aaaa i Leon przez ok miesiac prezyl sie i wyginal w jeden bok, tez obstawiam ze od tego, na szczescie obylo sie bez rehabilitacji.
    Nie ma zadnych problemow teraz na szczescie, zadnych alergii, rozwija sie super. No i za duzo nopow wsrod znajomych zebym w ogole sie zastanawiala jeszcze nad slusznoscia swojej decyzji.

‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ