X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywajcie Sylwia, rozumiem że już jest ok?

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia weź magnez albo wypij melisę i kładź się spać. Może nie zauważyłaś, że gdzieś się uderzył albo niefortunnie postawił tą rączkę.. mam nadzieję że to tylko jednorazowy uraz mechaniczny i będzie już wszystko w porządku.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyloff.pl/pl/producer/Whisbear/13
    Takie promo na fb mi wyskoczyło, może którejś się przyda :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia bedzie dobrze. Miejmy nadzieje ze to jednorazowe.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• Breezee Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki a czy u któreś z Was dziecko położone jest miednicowo?
    moje :-)

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia1 wrote:
    Hej dziewczyny, kciuki za wizytujące.

Gdzie czujecie swoje dzieciaczki?
    Wg ostatnich usg moja mała jest odwrócona główką do dołu i cały czas czuję ją bardzo nisko, wręcz pod spojeniem łonowym, a od wczoraj mam wrażenie jakbym obrywała po szyjce i czuję tam dziwne ciśnienie jak obrywam. Na dodatek mam wrażenie jakby miała mi zaraz wypaść.
    I tak się zastanawiam czy to normalne, że czuję ją tak nisko?
    pytałam gina o to czy nie zagraża takie niskie położenie, bo cały czas Mala jest w dole. Moze 2x czułam ja kolo pępka. Powiedział ze jak szyjka mocno trzyma to jest ok.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • bbee Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dobrze, że jesteście w domu i już po stresie. Odpoczywajcie.

Żyrcia, dzięki za cynk o empiku. Dziewczyny, teraz w empiku są przeceny po 30-40%, z kartą empik dodatkowe 5%, a można ją założyć automatycznie i będzie działać online na naszym koncie w empiku. Ja właśnie zamówiłam kocyk BabyMatex za 14 zł i 3szt pieluszek muślinowych za 18zł. Wysyłka gratis, można zapłacić przy odbiorze. Jest jeszcze sporo dziecięcych rzeczy po promocji, ale nie chciałam już przeginać, bo w tym miesiącu zakup wózka najważniejszy. A promocja jest tylko do jutra!

http://www.empik.com/babyono-pieluszki-muslinowe-fioletowe-3-szt-babyono,p1115745389,dziecko-p

http://www.empik.com/babymatex-cloud-kocyk-75x100-cm-babymatex,p1124409939,dziecko-p

Ponawiam pytanie o te szumiące misie! Jakieś porady i refleksje? Wszystkie są takie same? Są lepsze i gorsze?

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam porownania. Leon ma whisbeara, nie wiem jak inne. Niestety Leon juz rozpracowal jak wyjac z niego ten szumiacy mechanizm i go rozmonotwal czyt. Zamordowal dlatego kupie drugiego i pewnie tez whisbeara bo juz jest sprawdzony ;)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak masz dwie wersje szymisia ta tańsza tylko szum ma w sobie i droższa z sensorem snu gdy dziecko płacze sam się włącza i uspokaja dziecko :)
    Wishbear o tym pisze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:50

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:49

bezimienna, sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:49

Rudzik, sylwucha89 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, alście zarzuciły ofertami :)

Rudzik, przez Ciebie moje biedne konto znowu się uszczupliło :P Ale potrzebuję koszulę nocną, a ta jest przyszłościowa, więc czuję się usprawiedliwiona.
    Miałam kiedyś dwie świetne koszule nocne z Triumpha, Chłop mi kupił jak byłam w szpitalu w ciąży pozamacicznej, potem miałam jedną na sobie także podczas poronienia, i - chociaż przesądna nie jestem - jak tylko wróciłam do domu ze szpitala obie poszły do kosza. Ot, taka historia. Od tamtej pory śpię w chłopowych t-shirtach, ale średnio mi to pasuje, bo podwiewa po nerach.

Chyba zdecydowałam się na ten śpiworek w żaglówki, ale zażyczyłam sobie od brata w prezencie, bo już pytał, co kupić.

Sylwia, odpoczywaj. Jak to jest, że zwykle takie historie, także te zębowe, muszą przydarzać się w weekend albo święta? Człowiek przez to odsapnąć nie może.

Dzisiaj w planach mamy spacer na nartach biegowych! Doczekać się nie mogę :) Na półmetku dla Chłopa piwo, dla mnie herbata z malinami i sernik :)

Miłego dnia!

Rudzik lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • bbee Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chodzi mi o te różne rodzaje szumisiów, bo z wishbearem to wiem o co chodzi z tym cry sensorem, ale ciekawa jestem czy jest lepszy np od lionheart (w którym słychać odgłosy z łona matki) i jest jeszcze parę różnych rodzajów tych misi itd

Hope, ten bulby bunny działa na takiej zasadzie jak wishbear?

monita. jak nie kupimy to pewnie też tak z telefonu będziemy puszczać ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Uska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć u nas ciężka noc...
    Najpierw sąsiedzi robili imprezke na cala klatke nie przejmunac sie tym ze cisza nocna obowiązuje od 22. Potem kolo 2 syn zaczął wymiotowac nie mam pojecia po czym bo jadl to co my, chyba ze to ta jelitowka... Sytuacja się unormowala ale teraz ma 37,9 goraczki i dalej boli go żołądek... Poczekamy jeszcze a jak się nic nie polepszy to pojedziemy do lekarza.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wczoraj sie meczyl pol nocy z bokem uszka i skurczami zoladka ale wymiotow nie mial.pewnie ywoj synek zlapal jakiegos wirusa bo temp sie utrzymuje.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cry sensor to chyba sie wlacza jak dziecko zaczyna plakac i wtedy znowu szumu. W tym podstawowym u nas bylo tak ze szumial jakies 20min stopniowo coraz ciszej az siw wylaczal. Jak sie Leo bydzil i tak do niego szlam i watpie ze by go szum ogarnal za mnie :p wiec chyba szkoda kasy. Widzialam tez inna marke czyli Szumisia i w sumie podejrzewam ze sie niczym nie roznia i nawet ladne wzory. Byly chyba tez jakies inne ksztalty kury czy cos sporo tansze to w sumie i tak chodzi o sam mechanizn. Tylw ze wishbear fajnie sie zaczepia na lozeczku.

Mnie troche rozklada, zatoki zawalone, gardlo boli ale ttagedii nie ma. Myslalam ze Leona tez bierze ale chyba CYC dziala jak antybiotyk bo wyglada na supwr zdrowego :D

• bezimienna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mam nadzieję, że z młodym wszystko ok i wyspałaś się w nocy.
    Wariuje przez te Wasze wyprawki, już wszystko zapisuje, ale mało kupuje, bo za tydien wyjazd do uk i tam chce polować na przeceny. Bratowa mówi, że sporo rzeczy jest. Więc czego nie kupię tam, będę kompletowac tutaj. Ale super, że piszecie gdzie i jakie ceny... To będę miała porównanie.
    Któraś z Was podróżowała samolotem już chyba w ciąży, Klaudia? Jakieś uwagi?

Uwielbiam mojego męża, właśnie robi na sniadanie gofry, lecę mi pomóc.

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • asin Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, najpiękniejsza wiadomość ❤❤

Zyrcia pięknie to opracowałaś :D utonelam na asplanecie, a raczej moja wyplata :P

3jgxlbet3njxnn4i.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam się w 22tyg i 6 miesiącu ciąży <3

Demsik, ag194, Rudzik, sylwucha89, Espera, Spirit, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez Was wczoraj wlazl na empik i zamowilam kolejna pake ;d a jeszcze ostatnia nie doszla :D
    Chyba czas na odwyk :D

bezimienna, Rudzik, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość

‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ