X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Rudzik Rudzik Rudzik! Ja też chce taki motyw!!! PODSYŁAJ PLIS TO CO MASZ!!! (jak nie tu to na prv!) :) może jeszcze mi się zmieni, ale to na razie do mnie najbardziej przemawia do pokoju łączonego!

sylwia - ja bym nie mogła mieć takiego lekarza i dziwię Ci się, że nie zmieniłaś po tym żenującym prenatalnym.
    wiesz jaka jest i że USG nie robi to nie kumam czemu jej nie zmienisz skoro przy tym ważnym USG wykazała się takim lekceważeniem....

Ok, tylko ja mam lenia na robienie zdjęć,ale cośtam wrzucę, jak poprawię pierwszy rozdział pracy :P póki co przewijak z liskiem,
    zamawiałam z tej aukcji:
    http://allegro.pl/usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-duzy-wybor-i5698440339.html
    Jest znacznie ładniejszy niż na zdjęciu!
    a kocyk w liski minky zamówię na DaWandzie, tylko jeszcze nie zdecydowałam który:
    http://pl.dawanda.com/srch?q=kocyk+liski
    Na Dawandzie jest w ogóle mega dużo gadżetów do pokoju dziecięcego. Tylko ceny dosyć wysokie.

bbee, Hope_ lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:51

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik ale sobie liczą za rozmiar 75x100cm tylko ze minki ze stanów. Pytanie jaka jest to bawełna jaka gramatura. U mnie taki to mniejszy koszt i to o wiele ;) za ten rozmiar

Edit. Tez ta lepsza bawełna także i tak dużo liczą no ale to dawanda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 12:31

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję Was nadrobić ale co dobiegam końca to wskakuje mi kolejna strona ha ha

Ja torbę kupuje na 100% dla mnie to jedna z najważniejszych rzeczy do wózka
    Weekendy zawsze z mezem aktywnie spędzamy spacery wyjazdy itd wiec torba musi być
    A w tygodniu na każdy spacer musiałam mieć torbę

Młoda ja próbowałam karmić piersią ale z pierwszą córka poddalam się bo za bardzo mnie bolały setki
    Z drugą pomimo że szło całkiem nieźle to sytuacja małej zaksztuszenia się z utratą przytomności spowodowała zanik pokarmu
    Teraz czas pokaże ale się nie spinam uda się to się uda a jak nie to trudno

Kawka ooo to jest temat.... ja jestem uzależniona od kawy i muszę wypić co prawda dość słaba rozpuszczalna Gold z 1 łyżeczki i z mlekiem ale bez kawy czuje ze cczegoś w ciągu dnia nie wykonałam :) Misie

Misie szumisie itd jeszcze do tego tematu nie doszłam i nie wiem czy kupię miałam dla mojej córki misia z bijacym sercem ale na nią nie działał

Wczoraj skończyliśmy z mezem kompletowac wyprawkę ubraniowa. Dziś to wyciągnęłam i zaczęłam przeglądać
    Mam 40 body krótkim rękawem ( chyba przesadziłam ) ale 50% to wyjściowe body a 50% jak dla mnie typowo bielizniane pod pizamke czy ubranko

Przewijaka dla mnie fajna rzecz a szczególnie po cc jak nie trzeba się schylac żeby przewinac dziecko ja miałam xeratkowe i na to kładlam tetra jak przewijalam mała.
    Dla małego chyba niestety nie będę miała bo kupiliśmy łóżeczko na które nie da się założyć przewijaka i trochę jestem zła że nie przemyślałam zakup łóżeczka :( ale dam radę lub kupię komoda z przewijakiem

Dziewczyny mam metalik w głowie
    Moj maz z moja mama stwierdzili że wózek dla małego kupują z górnej półki
    Ja tam się cieszę bo mam świra na punkcie wózków i mogłabym mieć 10 różnych ;)

Padly na chwilę obecną 4 marki

Quinny moodd
    Concord neo ( ten wózek miałam dla córki i uwielbialam go ale nie wiem czy chce powtórzyć )
    Stokke
    Joolz

Po prostu zglupialam bo wózki dość drogie więc chcę wybrać jak najlepiej :/ jak już czuję że się decyduje na któryś to zaraz czegoś się dopatrzę
    Już byłam zdecydowana na concorda ale nie przekonują mnie kolory
    Teraz myślę o joolz
    Chce juz zamówić i mieć z głowy ale sama nie wiem na który się zdecydować

Trzymam kciuki za wizytujace mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 12:52

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon!ta, oglądałam te chusty, do których dałaś linka, i nawet zastanawiałam się nad kupnem, ale niestety nie wiem, jakiej długości wybrać. Ja jestem wysoka i mam dość szeroki korpus, Chłop jest w ogóle szerszy niż dłuższy, a chciałabym, żeby pasowała nam obojgu. Chyba muszę poszukać jakiegoś stacjonarnego sklepu i zmierzyć.

Skończyłam przygotowywać wykład - to najszybciej i najbardziej po łebkach zrobiony wykład ever.

Edit: a kawa to mus rano, bo inaczej problemy z jelitami, a tak po dwóch łykach takiej mocno rozbielonej wizyta w kibelku i po sprawie ;) Nawet gdyby nie było wolno pić kawy, to i tak bym pewnie musiała, bo przyzwyczaiłam do tego organizm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 12:43

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina ja bym qiunny nie kupowała, wg mnie kiepsko sie go składa i spacerówka nieptraktyczna. Joolza chetnie bym kupiła ale wózek mam

Kamilutek sklepów stacjonarnych nie ma :P http://dajsieponiesc.com/2014/09/jaki-rozmiar-chusty-potrzebuje/ tu maz mniej więcej rozmiary.
    Ja mam 4,6 jestem niska i okrąglejsza 42 i dla mnie za długa. Miał nosić mąż 185 cm 110kg ale na tym że miał sie skończyło więc bierz pod siebie. Wg mnie optymalne dla wiekszości wiązań będzie 4,2

Kamilutek, mon!ta^ lubią tę wiadomość

• Carolina Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa Twoje mieszkanie jest wynajmowane czy Twoje własnościowe? Kurcze trochę porażka siedzieć w remoncie :(

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• Espera Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, śliczne te przewiwjaki. Dodałam do ulubionych i po wizycie w czwartek zamawiam... Chociaż zastanawiam się czy nie mam gdzieś po Stasiu schoeanego...

Na torbę zachorowałam. Lubię gładkie ale plamki widać więc pewnie wybiorę tę w serduszka... A jak nie serca to cos innego ale fason ten!
    c09eb5592e56bc82med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 12:57

julita, MEGI81, amilka87, sylwucha89 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny torby Skip Hop w dobrych cenach widziałam w TK Maxx przed świętami. kosztowały około 100 zł.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa! moja promotorka napisała, że praca wymaga niewielkich poprawek-czytaj kilka przecinków i niestety źle mam streszczenie, muszę poprawić :/ ale to luzik,jedna strona jestem z siebie dumna, innym sprawdzaja promotorzy rozdział po rozdziale a ja rozwaliłam sama prawie 60 stron bez pomocy i jest dobrze.:) i to w ciąży, gdzie podobno człowiek 2x wolniej myśli :D

Kamilutek, coś mi umknęło, jaki wykład, uczysz gdzieś??

Kamilutek, bezimienna, bbee, Arwi, Rudzik, marie_marie22, monika_89, sylwucha89, MEGI81, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uczę i też poprawiam prace dyplomowe :)
    Raz tylko mi się zdarzyło, że całe moje poprawki to było kilka przecinków, więc Ag ogromne gratulacje! Tym bardziej że wszystko napisane za jednym zamachem. Ja bym była z siebie dumna, zwłaszcza że na mojej pracy promotorka-perfekcjonistka tak się wyżyła, że cała była czerwona od jej poprawek (wtedy jeszcze dostarczało się manuskrypty ;) )

ag194, Rudzik lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • dewa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Dewa Twoje mieszkanie jest wynajmowane czy Twoje własnościowe? Kurcze trochę porażka siedzieć w remoncie :(
    Wynajmowane. Ta firma ma w kilku miastach wielorodzinne budynki i od nich wynajmujemy. Gdybym wiedziała, że mam się sama ubezpieczyć, to bym to zrobiła. Poza tym, do tej pory nie wiadomo skąd poszła woda. Oni mówią, że ich rury całe ale jednocześnie u nas nie znaleźli zadnego wycieku. Paranoja :/ I teraz jeszcze ta maszyna cholerna, zupełnie bez sensu chodzi nam od trzech tygodni i wysysa wilgoć z powietrza, zamiast z podłóg. W domu jest tak sucho, że kwiatki padają a nam nosy schną na wiór i tylko kichamy. Eeeeech, kurwicy można dostać :/

qb3canlimmmj6sap.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Rudzik ale sobie liczą za rozmiar 75x100cm tylko ze minki ze stanów. Pytanie jaka jest to bawełna jaka gramatura. U mnie taki to mniejszy koszt i to o wiele ;) za ten rozmiar

Edit. Tez ta lepsza bawełna także i tak dużo liczą no ale to dawanda :)

No właśnie dla mnie tez drogo, dlatego nie zamówiłam jeszcze. A szyjesz takie? Gdzieś się ogłaszasz albo wstawiasz aukcje? Oj ja bym miała zamówienia bo potrzebuje tez narzutę na sofę minky plus bawełna i to duży rozmiar, a moje zdolności krawieckie pozwalają jedynie na podwinięcie spodni (choć czasem długości nogawek nie wychodzą równo) :)

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamilutek, poza tym podziwiam, musisz być bardzo mądra :)
    Dobra biorę się za to streszczenie :) a Wy kupujcie i dawajcie zdjęcia :) może dziś też coś małej kupię bo jadę po pepco po prezent dla dziecka z rodziny :)

Kamilutek lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Mam pytanie do mam ktorych dzieci mają lub będą miały pokój razem. Jakie kupić łóżko? Piętrowe, wysuwane czy jeszcze jakieś inne? Może zapodacie jakiś link?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy w każdym Pepco, ale przynajmniej u mnie w okolicy są mega wyprzedaże i wczoraj za całe 40zł kupiłam 5 bodziaków i jedne półśpiochy, jakościowo naprawdę są spoko także polecam :) tylko że ta promocja już trochę trwa to trzeba się naszukać żeby coś fajnego znaleźć

ag194, Rudzik, MEGI81 lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia moja córka będzie miała pokój z bratem
    Jak mały zacznie spać całe noce przerzucamy go do pokoju małej
    Kupujemy łóżko piętrowe tzn tylko łóżko będzie u góry a na dole wstawiamy łóżko małego
    Ale my pokój małej mamy dość mamy więc nie mamy wyjścia :(
    Albo zrobimy w ogóle wszystko inaczej i damy dzieciaki do pokoju na samej górze tylko obawiam się że mały będzie za mały być na samej górze a my na innym piętrze

Dewa kurcze współczuję :(
    Siedzibie w tym bajzlu i na dodatek nie w swoim mieszkaniu
    Ech.... :(

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

• bbee Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, współczuję :( mam nadzieję, że jednak ten remont ruszy z miejsca i że nie poniesiecie kosztów wielkich.

Rudzik, fajne te przewijaki :) Coś ładnego się da z tego wybrać :)

Carolina, 40 body? wow! I tylko 56-62? Poszaleliście na zakupach :)

Dobrze, że zaraz idę po córkę, bo inaczej bym tylko na allegro siedziała, trzeba robić coś produktywnego w końcu ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ok kilka godzin mnie nie było a tu już 5 stron do nadrobienia, ale udało sie ;)

Bbee my w Tatry jeździmy w październiku, zazwyczaj wynajmujemy wtedy jakiś tani apartament z aneksem kuchennym na novasol pl albo novasol de. Wtedy jest koniec sezonu może zdążyć sie pogoda średnia ale my jak do tej pory mieliśmy szczęście na Kasprowy jedynie wjechaliśmy zamiast wejść bo była mega mgła i metr śniegu u góry. Pojechaliśmy kolejka sie z młodym pobawić śniegiem i zbudować bałwana.

Dewa mi tu Niemki mówią ze po mnie widać ze ja jestem z polski bo my zawsze takie zadbane i z ładnym makijażem. A te Rosjanki to o wiele za mocno sie malują ;) Hihi .

Jak macie mieszkanie wynajmowane to może poszukaj takiego abonamentu czy ubezpieczenia (muszę męża spytać) od problemów prawnych. My taki mamy to jest koszt około 15€ miesięcznie mamy na trzy lata podpisane i jak tylko coś sie dzieje to lecimy do nich, nawet z naszymi abrechnung raz w roku wysyłamy do nich i oni wtedy sprawdzają czy wszystko jest Ok. Tam jest multum przepisów co wynajmujący musi ci zagwarantować i nawet jak rura by u was w mieszkaniu poszła to właściciel jest zobowiązany naprawić nie wy. My dlatego tylko wynajmujemy, teraz dom tez żeby nie miec tej odpowiedzialności. A ci doradcy prawni już nam pare razy pomogli jak na przykład z poprzedniego mieszkania facet uparł sie ze musimy ściany na biało pomalować zanim sie wyprowadzimy, a wg. nowego prawa już nie trzeba nic malować. Te firmy co wynajmują tez maja swoich prawników i oni zawsze próbują oszukiwać na swoją korzyść.

Megi81 nie wiem czy bym 3 miesięczne w góry już brała. Ja pamietam ze sama jeszcze wtedy formy na góry nie miałam.

http://www.dzieciakiwplecaki.pl/artykul/5724/tatry-z-dziecmi---sprawdzone-trasy

Przeczytaj ten artykuł tam są fajne trasy od których my zaczynaliśmy z młodym.

Sab sikplex używałam przy tosku i zamiast byc lepiej było tylko gorzej, myśle za dawka była już za mocna, ja próbowałam różne rzeczy na kolka a najlepiej sprawdzała sie chusta ;)

Jak myślicie o kupnie chusty to nie kupujcie elastycznej. Miałam na samym początku bo niby łatwiej sie wiąże, ale po zawiązaniu przez to ze elastyczna wszystko sie rozluźnialo i mi dziecko zjeżdżało, tak samo denerwujące jak spadające rajstopy.

Uszczęśliwiona u mnie bez kawy tez nie da rady wiec pije bezkofeinowa. My mamy w domu nespresso wiec zamawiam zawsze od nich kapsułki ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałabym się dopytać o chusty. Jakie chusty są najlepsze? Polecacie jakąś firmę?

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ