X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik wrote:
    ...leśne zwierzątka (to nasz motyw pokoju - jeże i liski)...

Liski mówisz?
    To popatrz sobie na to:
    http://www.organicbabies.pl/szukaj?szukaj=tak&fraza=liski

Śpioszki, półśpioszki, czapeczki, kaftaniki - wszystko w liski, i ceny chyba też do przełknięcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 10:28

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Liski mówisz?
    To popatrz sobie na to:
    http://www.organicbabies.pl/szukaj?szukaj=tak&fraza=liski

Śpioszki, półśpioszki, czapeczki, kaftaniki - wszystko w listki, i ceny chyba też do przełknięcia.

Aaaaaaaa!!! Kamilutek zabiję Cię normalnie! Ja muszę remont w chacie zrobić do maja, a tu takie cuda! Zakochałam się <3 CHCĘ TO WSZYSTKO!

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, najsmaczniejsza jest Inka :) Piję pół na pół łyżeczka inki i łyżeczka cappucino ;) Taka na dwa łyki kawa, ale udaje prawdziwą z rana i trochę pomaga ;) Mi brakuje strasznie normalnej kawy... ale piję już zieloną herbatę dwa razy dziennie, to chyba wystarczająca dawka teiny/kofeiny na dzień.

Ale mi się dziś nie chce, co widać chyba bo na forum zalegam ;P Obiad z zamrażarki dziś, muszę jakieś obiadowe zakupy zrobić, bo w sumie nawet by nie było z czego obiadu zrobić... masakra, wszystko nam wyszło. Chociaż wczoraj byliśmy na zakupach. Kupiliśmy pieluchy dada jeszcze po promocji, to mamy chociaż jedno opakowanie na zaś. Same takie rzeczy bardziej śniadaniowe, a na obiad nic :) Mój mózg nie ogarnia, a mój mąż dalej nie pojmuje, że w tych sprawach już na mnie liczyć nie można bo nie myślę... Mam w głowie jak kolor wózka wybrać :P Albo czy kocyk fajny będzie i miękki, czy będzie raczej cienki czy grubszy, czy pieluszki muślinowe się sprawdzą na otulanie w cieplejsze dni :P Taki typowy głupi ciążowy kalafior ;) A mąż się mnie głupio pyta co na obiad... No błagam :P Dobrze, że córka w przedszkolu je :) Jutro rano zakupy docelowe, obiadowe bo wstyd, mąż cały dzień w pracy, a ja nawet o obiedzie nie umiem pomyśleć...

Rudzik lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • dewa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi chustować Maluszka można od pierwszych tygodni jego życia, od samego początku. Jest mnóstwo stron poświęconych chustonoszeniu, ja sama mam taki ambitny plan. Najlepiej jest skorzystać z pomocy doświadczonego doradcy, takie spotkania są coraz częściej organizowane w wielu miastach. W tych większych to są regularnie :) Ceny chust mogą być wysokie albo kosmiczne, na początek chyba najlepsza jest tkana, bo noworodka można nosić chyba tylko w dwóch typach wiązań :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia jesteś mistrzem <3 pokrowiec kupuje zaraz jak pojawią się pieniądze <3 Wreszcie coś co mi nie będzie straszyć w moim pięknym biało szarym pokoju :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbee, jak to dobrze, że jest nas więcej! Jaki obiad, jaki wykład, ważne że ten kaftanik ma piękne wykończenie przy kołnierzyku, a brak wymarzonego wzoru na przewijaku to powód do depresji :P

Uszczęśliwiona, ja nawet ciuszki dla Małej kupiłam w gamie szaro-białej, miejscami tylko z kroplami koloru (granat lub turkus lub nasycony żółty).

Naprawdę, naprawdę, naprawdę muszę wziąć się do pracy, ale tak mi się nie chce! Dobrze, że umiem ściemniać całkiem nieźle, to najwyżej na zajęciach pościemniam.

Rudzik, nie bij, to wszystko wina Zyrci i Blubki, one zaczęły!

Uszczesliwiona, Rudzik, sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawę pije, niestety nie jestem w stanie funkcjonować bez niej (Mega silne bóle glowy). Wydaje mi się mniejszym złem wypić słaba kawę codziennie niż zdychac z bólu i leżeć plackiem, w końcu dziecko też odczuwa to co ja :( wyrodna jestem matka?

Rudzik lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia za Ciebie też kciuki!!!
    Ja też ciągle myślę o chustowaniu... Przy Stasiu nie przeszło mi to przez myśl. Ale tera jest to na topie...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • dewa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek...dobiłaś mnie tymi liskami. Rudzik, pomogę Ci chyba w morderstwie :D Przesliczne są te ubranka!!! <3 <3 <3 <3

Bbee a nie wolisz zamienić jednej zielonej na normalną, słabszą kawę? Ja nie jestem jakimś kawolubem, nigdy nie piłam więcej niż jedną dziennie i tak samo w ciąży. Rano robię wieeeeeelki kubeł gorącego mleka z kawą, mniaaaaam :)

Kamilutek, Rudzik lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi odnośnie chust. Muszę to ogarnąć.

W Rossmanie w sobotę kupiłam podkłady jednorazowe 10 szt za 6 zł. Może komuś się ta informacja przyda :)

ag194, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik w pepco przed świętami też widziałam ostatnio pajace i body z liskami i jeszcze jakimiś zwierzętami.

U mnie dyskoteka w nocy-Mała o 2 szalała godzinę, nie mogłam zasnąć bo do niej gadałam :D

Jeśli chodzi o kawę, to ja nigdy nie piłam, a odkąd zaszłam w ciąże to ją uwielbiam i kupiłam sobie douwe egberts karmelową rozpuszczalną i piję raz na 2-3 dni, czasami raz dziennie. Wiem, że raz dziennie można na pewno i ktoś mi mówił właśnie, że niby nawet zdrowiej pić zwykłą, nie rozpuszczalną ale nie wiem czy to prawda.

Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola hola ja zostalam wywolana do recenzji :D nie czuje sie winna :D

sylwucha89 lubi tę wiadomość

• Rudzik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Rudzik w pepco przed świętami też widziałam ostatnio pajace i body z liskami i jeszcze jakimiś zwierzętami.

U mnie dyskoteka w nocy-Mała o 2 szalała godzinę, nie mogłam zasnąć bo do niej gadałam :D

Jeśli chodzi o kawę, to ja nigdy nie piłam, a odkąd zaszłam w ciąże to ją uwielbiam i kupiłam sobie douwe egberts karmelową rozpuszczalną i piję raz na 2-3 dni, czasami raz dziennie. Wiem, że raz dziennie można na pewno i ktoś mi mówił właśnie, że niby nawet zdrowiej pić zwykłą, nie rozpuszczalną ale nie wiem czy to prawda.

Dzięki wiem, już kupiłam bodziaka z liskiem w Pepco :)
    A co do kawy,żeż uważam że zwykła zdrowsza bo mniej chemii a rozpuszczalna to koncentrat i wbrew pozorom mocniejsza podobno.
    Kurde muszę poprawki promotorskie w pracy robić a siedzę na forum :/ Im bardziej jestem tu aktywna to oznacza,że mam więcej roboty, od której uciekam, grrrr...

Bbee dzieki, spróbuję Inkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 10:54

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, biedni tylko nasi mężczyźni, że jesteśmy teraz monotematyczne ;)

Dewa, tylko mi inna herbata nie wchodzi :( a muszę dwa razy dziennie się ciepłej herbatki napić. Przeżyję jakoś bez tej kawy inka mi udaje ;) do tego jest w niej błonnik więc czuję się trochę "lżej".

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Rudzik mam to samo :D
    tylko z poprawkami promotorskimi to mam tak, że moja promotor jeszcze mi nie odpisała, a ja podczas jazdy samochodem itp przypominałam sobie co mam w sumie źle, i podejrzewam, że ona napisze dokładnie to samo, więc już będę gotowa.
    Jestem okropną perfekcjonistką jeśli chodzi o naukę, nie zawsze mi wychodzi, ale póki nie jest na 100, to nie spocznę :D
    jeszcze w czwartek egzaminy w sesji ale to się szybko nauczę, nic nowego tam nie ma :)

Rudzik lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Chłop to już nawet nie udaje, że mnie słucha ;)
    Ale on w 99% nadaje o swojej pracy, więc ja też się czasem wyłączam i jesteśmy kwita ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 11:16

bbee, sylwucha89, marie_marie22, Rudzik, Arwi, amilka87, Kleopatra lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Megi chustować Maluszka można od pierwszych tygodni jego życia, od samego początku. Jest mnóstwo stron poświęconych chustonoszeniu, ja sama mam taki ambitny plan. Najlepiej jest skorzystać z pomocy doświadczonego doradcy, takie spotkania są coraz częściej organizowane w wielu miastach. W tych większych to są regularnie :) Ceny chust mogą być wysokie albo kosmiczne, na początek chyba najlepsza jest tkana, bo noworodka można nosić chyba tylko w dwóch typach wiązań :)
    Ja tylko dodam, ze najlepiej kupić chustę tkana używaną bo jest juz złamana i dużo lepiej sie ja mota niż nową. Ja kupiłam dwie na grupie fb (jest sporo grup chustowych) i tez mam ambitny plan nosić, a co z tego wyjdzie to zobaczymy :) doradcę chustowego można tez zawołać do domu, pewnie koszt okolo 100zl ale na spokojnie dziewczyna pokaze co i jak aby krzywdy malcowi nie zrobić :)

dewa, MEGI81, Kleopatra lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Ja kawę pije, niestety nie jestem w stanie funkcjonować bez niej (Mega silne bóle glowy). Wydaje mi się mniejszym złem wypić słaba kawę codziennie niż zdychac z bólu i leżeć plackiem, w końcu dziecko też odczuwa to co ja :( wyrodna jestem matka?
    Nie, nie jesteś. Nigdzie nie widziałam zakazu picia jednej kawy dziennie. Fakt, nadmiar kofeiny to problem, ale jedna kawa/herbata to nie nadmiar. To samo powiedział mi lekarz :)Nie wiem skąd to całkowite odstawianie kawy w ciąży ;)

Uszczesliwiona, Rudzik lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Długi weekend był i nie ma. Widzę szał zaukpów, też bym zrobiła nową wyprawkę ale chcąc nie chcąc trzeba przyoszczędzić bo niedawno wzieliśmy kredyt na dokończenie domu...

pokrowiec na przewijak - dla mnie nie, non stop w praniu. Już wolę podkłady do przewijania, dziecko zasiusia czy walnie dwójeczkę to wyrzucam i kładę nowy ;)

noszenie dzieci
    Jeśli chodzi o nosidła (nie mylić z wisiadłami) to tylko nie od 6mc a tylko i wyłącznie dla siedzących samodzielnie dzieci, niestety. Nie dajcie sie nabrać na wkladki dla noworodków, chodzi o fizjologiczną naturalną pozycję jaką dziecko i kręgosłup przyjmuje. W nosidle z wkładką dziecko mimo dobrego rozkładu nóżek dziecko siedzi a a jego kręgosłup nie jest na to gotowy. Za to śmialo można śmigać w chuście po górach od samego początku, to bezpieczne :)
    Chusty o splocie skośno krzyżowym, na początku lepiej używana bo łatwiej sie dociąga. Sprawdźcie lenny lamb czy little frog, to kwestia do 200 zł. To wbrew pozorom nie takie trudne, można nosić od urodzenia ale ja poleam spotkanie z doradcą. W chuście dziecko ma przytrzymaną główkę więc w pełni bezpieczne. W razie czego dziewczynom ze śląska mogę dać namiaty na doradcę.
    Tylko ostrzegam chusty wciągają! nowe wzory i kolory też, ja urabiam męża na kolejną ale nie chce mi pozowolić wydać tyle na kawałek szmatki (choć wg mnie warto a są dużo droższe niż to co CHCĘ :P)

Spirit nie nastawiaj się od razu na mm. W domu będzie Cię kusić zeby podać a to pierwszy krok do skończenia przygody z kp. Sklepy są otwarte 24h na dobę w razie czego mąż może podjechać. Ewentualnie w Rosmanie są saszetki z bebilonem 1. Druga rzecz każdemu dziecku pasuje co innego. Kiedy odstawiałam Paulę żeby zaczącz starania zaczęliśmy od bebiko ale miała po nim brzydką skórę, suche plamy i przeszliśmy na bebilon jest ok ale jest cała masa dzieci którym bebiko pasuje.

Kamilutek mam podobne zdanie o wzorach na przewijakach więc przegrzebałam milion stron na alegro żeby znaleźć prosty bez pierdyliona wzorów i kolorów. Da się, trzeba szukać i są sporo tańsze niż stacjonarne

Rudzik pamietaj że pływanie dla szkrabów ejst od 3mc ALE maluch musi sam dobrze trzymać główkę. Sprawdź czy szkoła jest tu http://www.pspn.org/ ja chodziłam z Paulą i z całego serca polecam takie zajęcia.

megi sabsimplex jest od 28dż. Możesz sprowadzać ale nie warto http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html poczytaj tutaj. Chodzi o dawkowanie a nie magiczną moc SS. My mamy bobotic i po prostu podajemy dawkę która ma tyle symetykony co SS a nie jak pisze na opakowaniu ;) OD pierwszych dni w razie czego można podawać Delicol, ułatwia trawienie laktozy.

Rudzik ja piję z anatola, masz ochotę pij ale to nie działa na zapas ;) za to pomaga w laktacji wiec warto wziać do szpitala :)

bbee, Rudzik, MEGI81 lubią tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przyłączam do kiepsko śpiących w nocy.. Dopiero się pochwaliłam, że nic mi nie dolega a dzisiaj strasznie bolalo mnie biodro i kolano jak leżałam na prawym boku :( mam nadzieję, że na stałe mi tak nie zostanie..

Zyrcia przez Ciebie prawie 200 zł jest już historią ;)

Zamówiłam wreszcie w empiku ale nadal promocję naliczało mi tylko na dwa produkty wiec musiałam zrobić dwa zamówienia. Całe szczęście koleżanka odbierze ze sklepu więc na przesyłkach nie zbankrutuję ;)

bbee lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ