MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzik wrote:...leśne zwierzątka (to nasz motyw pokoju - jeże i liski)...
Liski mówisz?
To popatrz sobie na to:
http://www.organicbabies.pl/szukaj?szukaj=tak&fraza=liski
Śpioszki, półśpioszki, czapeczki, kaftaniki - wszystko w liski, i ceny chyba też do przełknięcia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 10:28
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kamilutek wrote:Liski mówisz?
To popatrz sobie na to:
http://www.organicbabies.pl/szukaj?szukaj=tak&fraza=liski
Śpioszki, półśpioszki, czapeczki, kaftaniki - wszystko w listki, i ceny chyba też do przełknięcia.
Aaaaaaaa!!! Kamilutek zabiję Cię normalnie! Ja muszę remont w chacie zrobić do maja, a tu takie cuda! Zakochałam sięCHCĘ TO WSZYSTKO!
-
Rudzik, najsmaczniejsza jest Inka
Piję pół na pół łyżeczka inki i łyżeczka cappucino
Taka na dwa łyki kawa, ale udaje prawdziwą z rana i trochę pomaga
Mi brakuje strasznie normalnej kawy... ale piję już zieloną herbatę dwa razy dziennie, to chyba wystarczająca dawka teiny/kofeiny na dzień.
Ale mi się dziś nie chce, co widać chyba bo na forum zalegam ;P Obiad z zamrażarki dziś, muszę jakieś obiadowe zakupy zrobić, bo w sumie nawet by nie było z czego obiadu zrobić... masakra, wszystko nam wyszło. Chociaż wczoraj byliśmy na zakupach. Kupiliśmy pieluchy dada jeszcze po promocji, to mamy chociaż jedno opakowanie na zaś. Same takie rzeczy bardziej śniadaniowe, a na obiad nicMój mózg nie ogarnia, a mój mąż dalej nie pojmuje, że w tych sprawach już na mnie liczyć nie można bo nie myślę... Mam w głowie jak kolor wózka wybrać
Albo czy kocyk fajny będzie i miękki, czy będzie raczej cienki czy grubszy, czy pieluszki muślinowe się sprawdzą na otulanie w cieplejsze dni
Taki typowy głupi ciążowy kalafior
A mąż się mnie głupio pyta co na obiad... No błagam
Dobrze, że córka w przedszkolu je
Jutro rano zakupy docelowe, obiadowe bo wstyd, mąż cały dzień w pracy, a ja nawet o obiedzie nie umiem pomyśleć...
Rudzik lubi tę wiadomość
-
Megi chustować Maluszka można od pierwszych tygodni jego życia, od samego początku. Jest mnóstwo stron poświęconych chustonoszeniu, ja sama mam taki ambitny plan. Najlepiej jest skorzystać z pomocy doświadczonego doradcy, takie spotkania są coraz częściej organizowane w wielu miastach. W tych większych to są regularnie
Ceny chust mogą być wysokie albo kosmiczne, na początek chyba najlepsza jest tkana, bo noworodka można nosić chyba tylko w dwóch typach wiązań
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Bbee, jak to dobrze, że jest nas więcej! Jaki obiad, jaki wykład, ważne że ten kaftanik ma piękne wykończenie przy kołnierzyku, a brak wymarzonego wzoru na przewijaku to powód do depresji
Uszczęśliwiona, ja nawet ciuszki dla Małej kupiłam w gamie szaro-białej, miejscami tylko z kroplami koloru (granat lub turkus lub nasycony żółty).
Naprawdę, naprawdę, naprawdę muszę wziąć się do pracy, ale tak mi się nie chce! Dobrze, że umiem ściemniać całkiem nieźle, to najwyżej na zajęciach pościemniam.
Rudzik, nie bij, to wszystko wina Zyrci i Blubki, one zaczęły!Uszczesliwiona, Rudzik, sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość
Ja kawę pije, niestety nie jestem w stanie funkcjonować bez niej (Mega silne bóle glowy). Wydaje mi się mniejszym złem wypić słaba kawę codziennie niż zdychac z bólu i leżeć plackiem, w końcu dziecko też odczuwa to co ja
wyrodna jestem matka?
Rudzik lubi tę wiadomość
-
Kamilutek...dobiłaś mnie tymi liskami. Rudzik, pomogę Ci chyba w morderstwie
Przesliczne są te ubranka!!!
Bbee a nie wolisz zamienić jednej zielonej na normalną, słabszą kawę? Ja nie jestem jakimś kawolubem, nigdy nie piłam więcej niż jedną dziennie i tak samo w ciąży. Rano robię wieeeeeelki kubeł gorącego mleka z kawą, mniaaaaamKamilutek, Rudzik lubią tę wiadomość
-
Rudzik w pepco przed świętami też widziałam ostatnio pajace i body z liskami i jeszcze jakimiś zwierzętami.
U mnie dyskoteka w nocy-Mała o 2 szalała godzinę, nie mogłam zasnąć bo do niej gadałam
Jeśli chodzi o kawę, to ja nigdy nie piłam, a odkąd zaszłam w ciąże to ją uwielbiam i kupiłam sobie douwe egberts karmelową rozpuszczalną i piję raz na 2-3 dni, czasami raz dziennie. Wiem, że raz dziennie można na pewno i ktoś mi mówił właśnie, że niby nawet zdrowiej pić zwykłą, nie rozpuszczalną ale nie wiem czy to prawda.Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ag194 wrote:Rudzik w pepco przed świętami też widziałam ostatnio pajace i body z liskami i jeszcze jakimiś zwierzętami.
U mnie dyskoteka w nocy-Mała o 2 szalała godzinę, nie mogłam zasnąć bo do niej gadałam
Jeśli chodzi o kawę, to ja nigdy nie piłam, a odkąd zaszłam w ciąże to ją uwielbiam i kupiłam sobie douwe egberts karmelową rozpuszczalną i piję raz na 2-3 dni, czasami raz dziennie. Wiem, że raz dziennie można na pewno i ktoś mi mówił właśnie, że niby nawet zdrowiej pić zwykłą, nie rozpuszczalną ale nie wiem czy to prawda.
Dzięki wiem, już kupiłam bodziaka z liskiem w Pepco
A co do kawy,żeż uważam że zwykła zdrowsza bo mniej chemii a rozpuszczalna to koncentrat i wbrew pozorom mocniejsza podobno.
Kurde muszę poprawki promotorskie w pracy robić a siedzę na forumIm bardziej jestem tu aktywna to oznacza,że mam więcej roboty, od której uciekam, grrrr...
Bbee dzieki, spróbuję Inkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 10:54
-
Kamilutek, biedni tylko nasi mężczyźni, że jesteśmy teraz monotematyczne
Dewa, tylko mi inna herbata nie wchodzia muszę dwa razy dziennie się ciepłej herbatki napić. Przeżyję jakoś bez tej kawy inka mi udaje
do tego jest w niej błonnik więc czuję się trochę "lżej".
-
Haha Rudzik mam to samo
tylko z poprawkami promotorskimi to mam tak, że moja promotor jeszcze mi nie odpisała, a ja podczas jazdy samochodem itp przypominałam sobie co mam w sumie źle, i podejrzewam, że ona napisze dokładnie to samo, więc już będę gotowa.
Jestem okropną perfekcjonistką jeśli chodzi o naukę, nie zawsze mi wychodzi, ale póki nie jest na 100, to nie spocznę
jeszcze w czwartek egzaminy w sesji ale to się szybko nauczę, nic nowego tam nie maRudzik lubi tę wiadomość
-
Mój Chłop to już nawet nie udaje, że mnie słucha
Ale on w 99% nadaje o swojej pracy, więc ja też się czasem wyłączam i jesteśmy kwitaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 11:16
bbee, sylwucha89, marie_marie22, Rudzik, Arwi, amilka87, Kleopatra lubią tę wiadomość
nick nieaktualnydewa wrote:Megi chustować Maluszka można od pierwszych tygodni jego życia, od samego początku. Jest mnóstwo stron poświęconych chustonoszeniu, ja sama mam taki ambitny plan. Najlepiej jest skorzystać z pomocy doświadczonego doradcy, takie spotkania są coraz częściej organizowane w wielu miastach. W tych większych to są regularnie
Ceny chust mogą być wysokie albo kosmiczne, na początek chyba najlepsza jest tkana, bo noworodka można nosić chyba tylko w dwóch typach wiązań
doradcę chustowego można tez zawołać do domu, pewnie koszt okolo 100zl ale na spokojnie dziewczyna pokaze co i jak aby krzywdy malcowi nie zrobić
dewa, MEGI81, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Uszczesliwiona wrote:Ja kawę pije, niestety nie jestem w stanie funkcjonować bez niej (Mega silne bóle glowy). Wydaje mi się mniejszym złem wypić słaba kawę codziennie niż zdychac z bólu i leżeć plackiem, w końcu dziecko też odczuwa to co ja
wyrodna jestem matka?
Uszczesliwiona, Rudzik lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. Długi weekend był i nie ma. Widzę szał zaukpów, też bym zrobiła nową wyprawkę ale chcąc nie chcąc trzeba przyoszczędzić bo niedawno wzieliśmy kredyt na dokończenie domu...
pokrowiec na przewijak - dla mnie nie, non stop w praniu. Już wolę podkłady do przewijania, dziecko zasiusia czy walnie dwójeczkę to wyrzucam i kładę nowy
noszenie dzieci
Jeśli chodzi o nosidła (nie mylić z wisiadłami) to tylko nie od 6mc a tylko i wyłącznie dla siedzących samodzielnie dzieci, niestety. Nie dajcie sie nabrać na wkladki dla noworodków, chodzi o fizjologiczną naturalną pozycję jaką dziecko i kręgosłup przyjmuje. W nosidle z wkładką dziecko mimo dobrego rozkładu nóżek dziecko siedzi a a jego kręgosłup nie jest na to gotowy. Za to śmialo można śmigać w chuście po górach od samego początku, to bezpieczne
Chusty o splocie skośno krzyżowym, na początku lepiej używana bo łatwiej sie dociąga. Sprawdźcie lenny lamb czy little frog, to kwestia do 200 zł. To wbrew pozorom nie takie trudne, można nosić od urodzenia ale ja poleam spotkanie z doradcą. W chuście dziecko ma przytrzymaną główkę więc w pełni bezpieczne. W razie czego dziewczynom ze śląska mogę dać namiaty na doradcę.
Tylko ostrzegam chusty wciągają! nowe wzory i kolory też, ja urabiam męża na kolejną ale nie chce mi pozowolić wydać tyle na kawałek szmatki (choć wg mnie warto a są dużo droższe niż to co CHCĘ)
Spirit nie nastawiaj się od razu na mm. W domu będzie Cię kusić zeby podać a to pierwszy krok do skończenia przygody z kp. Sklepy są otwarte 24h na dobę w razie czego mąż może podjechać. Ewentualnie w Rosmanie są saszetki z bebilonem 1. Druga rzecz każdemu dziecku pasuje co innego. Kiedy odstawiałam Paulę żeby zaczącz starania zaczęliśmy od bebiko ale miała po nim brzydką skórę, suche plamy i przeszliśmy na bebilon jest ok ale jest cała masa dzieci którym bebiko pasuje.
Kamilutek mam podobne zdanie o wzorach na przewijakach więc przegrzebałam milion stron na alegro żeby znaleźć prosty bez pierdyliona wzorów i kolorów. Da się, trzeba szukać i są sporo tańsze niż stacjonarne
Rudzik pamietaj że pływanie dla szkrabów ejst od 3mc ALE maluch musi sam dobrze trzymać główkę. Sprawdź czy szkoła jest tu http://www.pspn.org/ ja chodziłam z Paulą i z całego serca polecam takie zajęcia.
megi sabsimplex jest od 28dż. Możesz sprowadzać ale nie warto http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html poczytaj tutaj. Chodzi o dawkowanie a nie magiczną moc SS. My mamy bobotic i po prostu podajemy dawkę która ma tyle symetykony co SS a nie jak pisze na opakowaniuOD pierwszych dni w razie czego można podawać Delicol, ułatwia trawienie laktozy.
Rudzik ja piję z anatola, masz ochotę pij ale to nie działa na zapasza to pomaga w laktacji wiec warto wziać do szpitala
bbee, Rudzik, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Ja się przyłączam do kiepsko śpiących w nocy.. Dopiero się pochwaliłam, że nic mi nie dolega a dzisiaj strasznie bolalo mnie biodro i kolano jak leżałam na prawym boku
mam nadzieję, że na stałe mi tak nie zostanie..
Zyrcia przez Ciebie prawie 200 zł jest już historią
Zamówiłam wreszcie w empiku ale nadal promocję naliczało mi tylko na dwa produkty wiec musiałam zrobić dwa zamówienia. Całe szczęście koleżanka odbierze ze sklepu więc na przesyłkach nie zbankrutuję
bbee lubi tę wiadomość