X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w temacie karmienia, ale z drugiej strony. Jakie mleko modyfikowane polecacie? Chciałabym kupić z3by bylo w domu, ja z tych co wolą mieć niż nie mieć i nie wiem czy mogę kupić już czy ewentualnie takie samo jakie dadzą w szpitalu jeśli dadzą?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • bbee Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit, ja bym sobie dała spokój z kupowaniem mm jeśli chcesz karmić piersią, awaryjnie w domu możesz próbki mm, od różnych firm typu bebiko czy gerber można bylo kiedyś dostać darmowe próbki (zamówione za darmo z ich stron internetowych) w szpitalu w niebieskim pudełku też dostaje się próbki.

Na przewijak nie kupuję dodatkowego pokrowca, kładę pieluchę tetrową pod dzidziusia ;)Przewijak zamawiam taki zakładany na łóżeczko.

Moja córka też od małego z nami chodzi we wszystkie trasy. Jak miała 2,5 roku to o własnych siłach weszła na sam szczyt góry w górach izerskich w Szklarskiej ;) ostatnio cały Kraków z nami przeszla na piechotę i to w sandałkach ;) my wakacje to też tylko aktywnie.

Kamilutek, amilka87, MEGI81, ag194, monika_89 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ciągle jestem głodna. Non stop. Skończę jeść, 10min i znów myślę o tym, co by tu zjeść... To jest normalne w ciąży? :D
    Mam nadzieję, że nie mam cukrzycy ciążowej, nie wyobrażam sobie być na diecie D:

Quasha, mam to samo. Żreć mogłabym nonstop. Dlatego cieszę sie ze dzis wracam do pracy bo nie wiem jakby to sie skończyło. Tam sie troche bardziej bede pilnować I jak wezmę owoce to jem owoce (żadnego sklepu w okolicy). W domu musiałabym sobie reżim wprowadzić a byłoby cieżko.

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię swoją pracę ale dzisiaj nie lubię :(
    Po bezsennej nocy (obracałam w głowie te wszystkie śpioszki i przewijaki i dostawki do łóżek :) ) z chęcią zaległabym na dłużej w łóżku. A tu praca wzywa! I dzisiaj do 17:30...

Będziemy wozić dzieciaka na rowerze i nartach od maleńkości, to pewne, więc może wejdzie mu to w krew :)

Bbee, przewijaki bez pokrowca też mi się nie podobają, mają strasznie infantylne wzory i kolory, dlatego chciałam znaleźć jakiś fajny pokrowiec - a tu albo wzory jak z pseudo-Disneya, albo róż i błękit, albo, jak znośne, miliony monet. Może rzeczywiście mama mi uszyje z tkaniny, którą sobie sama wybiorę.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja dzisiaj mam wizytę u ginekologa :).idę się ogarnąć i jade zobaczyć moje maleństwo <3 miłego dnia :)

sylwucha89, amilka87, MEGI81, Uszczesliwiona, Uska, ag194, monika_89, marie_marie22, Maniuś, Kleopatra lubią tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha ja tez wcinam a cukrzycy boje sie jak ognia bo ja do diet to sie nie nadaje zupełnie.a w moczu ostatnio wyszly mi ciala ketonowe mam nadzieje ze to od tego ze dzidzia ze mnie czerpie.
    Niedlugo zacznie sie temat cukrzycy bo zblizamy sie do krzywej cukrowej
    Dzis wizyta wiec prosze trzymac kciukole;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 07:55

amilka87, sylwucha89, Uszczesliwiona, ag194, Maniuś lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Spirit, ja bym sobie dała spokój z kupowaniem mm jeśli chcesz karmić piersią, awaryjnie w domu możesz próbki mm, od różnych firm typu bebiko czy gerber można bylo kiedyś dostać darmowe próbki (zamówione za darmo z ich stron internetowych) w szpitalu w niebieskim pudełku też dostaje się próbki.

Na przewijak nie kupuję dodatkowego pokrowca, kładę pieluchę tetrową pod dzidziusia ;)Przewijak zamawiam taki zakładany na łóżeczko.

Moja córka też od małego z nami chodzi we wszystkie trasy. Jak miała 2,5 roku to o własnych siłach weszła na sam szczyt góry w górach izerskich w Szklarskiej ;) ostatnio cały Kraków z nami przeszla na piechotę i to w sandałkach ;) my wakacje to też tylko aktywnie.

Spirit my mamy już Tatry wzdłuż i wszerz po stronie polskiej ;) przewodnicy tatrzańscy już toska znają, byli zachwyceni i mówili ze ich 10 letnie dzieci by w życiu na takie trasa nie poszły. Ja mam tam czasem stracha ale podczepiamy młodego na wyższych partiach do nas na linie jak już mega stromo jest.

bbee, MEGI81 lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Quasha ja tez wcinam a cukrzycy boje sie jak ognia bo ja do diet to sie nie nadaje zupełnie.a w moczu ostatnio wyszly mi ciala ketonowe mam nadzieje ze to od tego ze dzidzia ze mnie czerpie.
    Niedlugo zacznie sie temat cukrzycy bo zblizamy sie do krzywej cukrowej
    Dzis wizyta wiec prosze trzymac kciukole;)

Demsik lubię za wizyte i dzisiaj i powodzenia wam dziewczyny ;) oby były same cudowne wiadomości ;)

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj do dermatologa ide bo coś mi wyskoczyło już przed ciaza i tak średnio sie goi. Byłam już u kosmetyczek i w spa, zmieniałam kosmetyki, nic nie działa. Jak już wyglada na wyleczone to jest miejsce po pryszczu fioletowe a potem robi sie nowy w tym samym miejscu i tak mam cała brodę ;(

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Espera Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik powodzenia!!!
    Ja dziś miałam straszna noc... Młody wymiotowal od 2do 3.30. A potem już nie zasnęłam, male w brzuchu miało dyskotekę chyba...
    A miałam tyle prasowania nadrobić...i regał w spiżarni uporządkować bo juz nic na nim znaleźć nie mogę ...
    Na jutro zaplanowana garderoba do uporządkowania... I w środę test obciążenia glukoza... W czwartek podgląd malucha... No środa i czwartek to pewne, ale plan na dziś nie wiem czy dam rade po tej nocy zrealizować...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:50

bbee lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope wrote:
    Kamilutek - ale torbę to przypinasz do wózka a nie ją nosisz na ramieniu :)

Ech, zielona jestem :)
    Wydawało mi się, że czasem wózek gdzieś się zostawia i z tym maluchem i torbą drałuje na piechtę, ale może to już później tak się robi, a nie wtedy, gdy on łaskawie pozwala się wozić w wózku tylko :P
    Hope wrote:
    Jeśli chodzi o pokrowce to my nie uzywalismy w ogóle, teraz dostałam od kumpeli, a że mamy mega popękany z dziurami a nowy kupię dla maluszka to założyłam taki frotte - ogólnie młody korzysta już dłuuuug z nocnika, ale przewijak dalej lezy na komodzie i po kąpieli Jasiek sam an niego wchodzi i go tam ubieram, żebym nie musiała się schylać a potem sam schodzi :P
    ale jak młody był mały to kładłam ewentualnie podkład taki nieprzemakalny bo sikał prawei zawsze, gdybym za każdym razem miała prać pokrowiec to bym sobie w łeb strzeliła a tak to podkład do śmieci i tyle :)

Znowu - zielona jestem jak szczypiorek na wiosnę, chyba chciałam, żeby to ładnie wyglądało, a o praktycznych rzeczach w ogóle nie pomyślałam. Jak dobrze, że są tu doświadczone mamy, które nakładą trochę oleju do głowy :)
    Hope wrote:
    Spirit moja siostra używała enfamilu, ja bym na zapas nie kupowała na sr, w niebieskim pudełku itp dostaniesz próbki jakby co, ale załóż że Ci się nie przydadzą :)
    a z mm z tego co koleżanki mówiły to każdemu maluchowi służy co innego na brzuszek jedna ze znajomych chyba z 5 mlek przerobiła zanim młoda przestała jej się prężyć. jeden maluch zje co dasz, a drugi ma bardziej wrażliwy brzuszek.
    wg mnie mm w szafce może kusić, zwłaszcza przy pierwszym dziecku ;)

Moja koleżanka ma dzieciaka alergika i spróbowała wszystkie mm dostępne na polskim i niemieckim rynku i żadne nie pasowało. Więc myślę sobie, że nie warto kupować na zapas.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też sądzę,że pokrowiec niepotrzebny. Podkład do przewijania każdorazowo, a poza tym przewijak z tworzywa możesz często sterylizować jakimś psikaczem na bakterie.

Kamilutek a szukałaś przewijaków na allegro? Nie ma może szałowych, choć ja szybko znalazłam wzór leśne zwierzątka (to nasz motyw pokoju - jeże i liski) za 40 zł czyli taniocha. A taki sam w tesco kosztował 80 :)

A co do aktywności z dzieckiem to ja już znalazłam zajęcia na basenie blisko nas dla bobasów od 3 miesiąca życia i jest decyzja,że będziemy chodzić. Do tego rower i włóczęgi. Tylko się ostatnio naczytałam samych negatywów o nosidełkach i już sama nie wiem. Myślałam,że dobre nosidełka to nic złego,ale są opinie,że wszystkie są złe...

Kamilutek lubi tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Z przewijakiem nie pomogę bo nie używałam, bylo mi niewygodnie ;) ja mlodego przewijam na łóżku i kładę pod tyłek podkład.

Mm miałam bebilon najmniejszą puszkę w razie awarii ale nie wykorzystałam, oddałam bratowej. A wybrałam bebilon bo nim dokarmiają jak coś w szpitalu. Tylko u nas był taki problem i w sumie nadal jest bo mały nie toleruje żadnego mm. W szpitalu dostał raz jak zabrali go na pierwszą noc abym mogla się przespać ale zwymiotował wszystko, później próbowałam mu wprowadzić kaszke na mm i też wymiotował plus miał różne inne reakcje alergiczne, teraz jak odstawiłam go od piersi też próbowałam dać mu mm i niestety oba które dałam po dwóch łykach scierałam z podłogi.

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kamilutek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, szukałam, ale nawet jeśli znalazłam jakiś, który mi pasował, to był za milion monet (kto da za pokrowiec 160 PLN???). Taki mi się podoba bardzo:

http://www.skapiec.pl/site/cat/2660/comp/12851071#opinie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b59f91cab78.jpg

ale on z kolei nie pasuje kolorystycznie.

Jest też taki w miarę ok:
    http://pl.mokee.eu/przewijak-kolor-morski.html (ten szary)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87f93b6e3045.png

ale czy ja naprawdę chcę wydać prawie 200 złociszy na przewijak???? Nie sądzę.

Btw, to są naprawdę wielkie problemy pierwszego świata! :P

A co do nosidełek, to ponoć można je stosować dopiero jak dzieć umie sam siedzieć.

(kurde, muszę robić wykład, a nie siedzieć na forum :P)

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • bbee Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, my przy pierwszym dziecku też byłyśmy zielone. Ja się o wszystko pytałam siostry, która już miała 2kę dzieci ;)
    Teraz też się mądra nie czuję, wiele zapomniałam, dużo jest nowości. Wszystkie tu się od siebie czegoś uczymy :)
    Amilka, zazdroszczę Tatr :) nas za bardzo na wakacje nie było stać do tej pory, Tatry obeszłam jako dzieciak i teraz czekam by tam wrócić prawie 20 lat.

Kamilutek lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia i Demsik trzymam kciuki za wizyty dajcie znać jak będziecie już po :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam przewijaki na allegro, najtańsze na allegro całkiem gładkie są ;) w kolorach neutralnych, pokrowiec moim zdaniem się nie sprawdza, prawie codziennie by to trzeba było prać ;)albo i tak coś podkładać dodatkowo :P
    Uwierzcie mi to jest naprawdę błaha sprawa ;) dla mnie to ma tylko funkcję praktyczną.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek na marsielledecor byly chyba takie w chumrki za grosze

Dziwne rzeczy u nas...
    My wstalismy a Leo spi nadal w naszym lozku... to jakis cud, skok rozwojowy czy co

Uszczesliwiona, Arwi lubią tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tu proszę na asplanecie są gładkie z miarką
    https://asplaneta.pl/pl/sensillo-przewijak-usztywniony-na-lozeczko-komode-lub-podloge-70x49-kolory.html?utm_source=twenga-via-nokaut&utm_medium=cpc&utm_campaign=2017-01&utm_content=22184992#nclid=b4b9f3247b441501f23f6c50edc85e0b

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ