MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojj, powiem wam, że boję się karmienia. Ja sama nigdy mleka z maminego cyca nie skosztowałam, a moja mama miała straszne przeżycia z piersiami, chcieli jej je nawet nacinać, jeśli dobrze pamiętam opowieści, ale babcia się nie zgodziła. A czemu nie jadłam? Bo wtedy dziecka się nie dostawało od razu, a ja się darłam od urodzenia... to mnie pielęgniarki dokarmiały. I w porze karmienia moja mama dostawała najedzone dziecko
Szczęście, że teraz już tak nie jest
To mi daje jakąś nadzieję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 00:38
-
Hope_ wrote:bbee- ten królik którego my mamy ma 4 opcje: chichotanie (nigdy nie korzystaliśmy), 2 rodzaje szumienia, kołysanka. czasowo na 20 lub 40 minut.
zaczepia sie na lozeczku przez rzep
zyrcia Ty jeszcze karmisz?
ag194 - zdrówka! zamówiłam chyba tą samą parkę i zastanawiam się czy w nią wejdę bo nie było XL
byłam dzisiaj na zakupach i nie kupiłam dla malucha NICpo prostu nic a nci mi się nie podobało
Hope ja mierzylam ta parke w hm u nas i z moim 42/44 mieściłam sie w m a l była luźnaHope_ lubi tę wiadomość
wersja z OM
-
młoda wklęsłe to takie które nawet jak stoją to są płaskie
ale to można bez problemu zmienić więc luz blus
dziewczyny przy kp serio ważne jest podejście. W szpitalu cieżko ale w domu na spokojnie łatwiej się wyluzowac i mleko płynie. Słod jęczmienny dobrze robi na laktacje wiec kawa zbożowa na potęgę albo felmaltiker
marta dlaczego CC w całkowitym znieczuleniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:19
-
Dziękuję Wam dziewczyny za miłe słowa i wsparcie :* gdyby nie forum to dzisiaj chyba bym na sufit weszła ze smutku, złości, wszystkiego poprostu. Najchętniej bym napisała litanie jaki ten mój mąż jest zły i okropny tylko że prawda jest taka że mam strasznie zły dzień i ryczec chce mi się o wszystko i nie panuje nad sobą mimo że bardzo się staram. Szkoda tylko że on nie chce tego zrozumieć że mogę mieć taki dzień i nie jest to ode mnie zależne (bo wiecie hormony to taki wymysł nasz) i woli się obrazić i zrobić ze mnie najgorsza na świecie. Jest mi cholernie źle bo z jednej strony wiem że przesadzam z reakcja a z drugiej też on powinien przychamowac. No nic biorę no spe bo brzuch się wyspinal od płaczu i leżę dalej w swojej beznadziejnosci. Jutro będzie lepiej! Dziękuję że jesteście ♡
Demsik, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Hope_ wrote:bbee ja nie wiem ile teraz kosztuje ale ja płaciłam za niego koło 70-80 zł 3 lata temu.
Qasha, jprdl... można czasem jakąś pomoc od rodziców przyjąć, albo w formie długoterminowej pożyczki, no ale sorry... dorośli ludzie to już żyją na własny rachunek... Wychowali źle, teraz zbierają plony. A nie wszystko da się załatwić pieniędzmi.Arwi lubi tę wiadomość
-
Młoda19 wrote:Dziewczyny ja czuje juz solidne ruchy dzidzi ale zastanawia mnie to czemu czasami czuje je tak strasznie nisko, doslownie w pochwie, nie mam tak caly czas tylko od czasu do czasu i to uczucie jest strasznie nieprzyjemne. Tez tak ktoras z Was ma?
Młoda chciałam zrobić cytuj a polubiłam ;(
Ja tez tak mam u uważam to tez za nieprzyjemne. Moja lekarka mowi ze mały chowa sie bardzo nisko w miednicy nawet przy usg muszę praktycznie majtki zsunąć bardzo nisko a sprzętem jeździ mi bardzo nisko już po kości łonowej.
Ja sie wtedy kładę i wkładam sobie poduszkę pod pośladki wtedy on jest zmuszony pójść trochę wyżej. Mój maz sie śmieje ze ja go tym denerwujebo potem dostaje niezłe kopniaki ale już wyżej
wersja z OM
-
Ja planuje kupić canpol easy start elektryczny jest za 169zl w w apteka.pl narazie taniej nie znalazłam. Mam nadzieję że ta cena będzie jeszcze z miesiąc.
Torbę mam z wózka więc nie będę kupować kolejnej. Wygląda fajnie i jest na wózek i na ramię więc powinna być ok. -
Hej nareszcie jestem na bieżąco
Wrzucajcie linki do toreb bo dla mnie to jedna z najważniejszych rzeczy do kupieniaobecna ma już przetarcia i chciałabym coś większego aby młodego i mała spakować w jedną
Właśnie próbowałam złożyć zamówienie w empiku i też mam problem bo dwa produkty są normalnie naliczone z promocją a dwa mają cenę wyższą i nie wiem skąd się to bierzea i jeszcze pytanie blondynki o co chodzi z promocjami z kartą empik? Jest to obniżka od cen regularnych nie uwzględniającej obecnej promocji czy obniżka dodatkowo do obecnych promocji? Czy jak jestem zalogowana to automatycznie system widzi tą kartę? Bo ja już zglupiałam do reszty..
-
Qash xD poprostu nieźle powiem on zachowuje się jak dziecko, które nie dostało cukierki i się obraziło xD teraz mam taki okres z synkiem hehe. Masakra stary kon a wiek mozgowy nawet nie dwa lata pod względem pomyslunku. Powinien siebie posłuchać obok i zobaczyć jak się zachowuje to może by zmadrzal.
Arwi lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
amilka87 wrote:Młoda chciałam zrobić cytuj a polubiłam ;(
Ja tez tak mam u uważam to tez za nieprzyjemne. Moja lekarka mowi ze mały chowa sie bardzo nisko w miednicy nawet przy usg muszę praktycznie majtki zsunąć bardzo nisko a sprzętem jeździ mi bardzo nisko już po kości łonowej.
Ja sie wtedy kładę i wkładam sobie poduszkę pod pośladki wtedy on jest zmuszony pójść trochę wyżej. Mój maz sie śmieje ze ja go tym denerwujebo potem dostaje niezłe kopniaki ale już wyżej
Ja tez daje sobie poduszke pod posladki jak czuje ruchy tak nisko bo mam wrazenie ze zaraz mi dzidzia wypadnieale + jest taki ze nie czuje tych ruchow czesto tylko od czasu do czasu, chociaz nie pogniewalabym sie jakbym w ogole nie musiala tego czuc bo strasznie to nieprzyjemnie ;/
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
sylwucha89 wrote:
Właśnie próbowałam złożyć zamówienie w empiku i też mam problem bo dwa produkty są normalnie naliczone z promocją a dwa mają cenę wyższą i nie wiem skąd się to bierzea i jeszcze pytanie blondynki o co chodzi z promocjami z kartą empik? Jest to obniżka od cen regularnych nie uwzględniającej obecnej promocji czy obniżka dodatkowo do obecnych promocji? Czy jak jestem zalogowana to automatycznie system widzi tą kartę? Bo ja już zglupiałam do reszty..
W koszyku jak masz produkty to powinno być nad produktem napisane że rabat 5% doliczony. Ja rano złożyłam zamówienie i u mnie wszystko bez żadnego problemu. Może jakieś problemy mają bo duży ruch i się im coś pierniczy...
sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Właśnie próbowałam złożyć zamówienie w empiku i też mam problem bo dwa produkty są normalnie naliczone z promocją a dwa mają cenę wyższą i nie wiem skąd się to bierze
a i jeszcze pytanie blondynki o co chodzi z promocjami z kartą empik? Jest to obniżka od cen regularnych nie uwzględniającej obecnej promocji czy obniżka dodatkowo do obecnych promocji? Czy jak jestem zalogowana to automatycznie system widzi tą kartę? Bo ja już zglupiałam do reszty..
Ja składałam wczoraj zamówienie i aż teraz sprawdziłam ale u mnie jest ok. Z kartą masz dodatkowo jeszcze rabat naliczony do cen promocyjnych, jak jesteś zalogowana to pokazuje Ci cene już z uwzględnieniem tego dodatkjowego rabatu z kartą. Przy produktach masz takie kółko i tam napisane, że z kartą empik np. -33%, i poźniej przy cenie, że oszczędzasz ileś tam złotych i w nawiasie powinno być tyle samo % co w tym kółku, czyli np. -33% jeśli jest mniej to znaczy, że coś tam sie nie naliczyłosylwucha89 lubi tę wiadomość
-
Quasha moja mama tez mnie dostawała zawze nakarmiona, wiec ja tego tez nie zaznałam.
Przy Antku miałam laktator avent elektryczny miałam duże problemy z rezkreceniem laktacji walczyłam do 5 miesiąca a potem sie poddałam. W tym elektrycznym denerwowały mnie dźwięki jakie wydawał i wtedy nic nie leciało. Dopiero jak go używałam jako ręcznego i sama pompowałam to coś tam leciało i wtedy zbierałam to i tym dokarmiałam toska. Co mi moja laktacyjna wróżka poleciła podczas ściągania pokarmu laktatorem patrzyć na śpiącego malucha bo wtedy nam mózg inaczej pracuje jak go widzimy albo czujemy zapach.
Teraz chce kupić medele ale ręczna bo mój avent wtedy ręcznie zajechalam
wersja z OM
-
I będzie jeszcze dodatkowo rabat na następne zakupy - 10 zł, tylko chyba pojawi się dopiero jak zamówienie zostanie zrealizowane, czyli jak odbiore produkty i zapłace (bo wybrałam dostawę do salonu empik z zapłatą na miejscu), bo teraz nie mogę go zlokalizować.
Espera, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Mój ostatnio był ułożony główkowo a też czuję go baaardzo nisko. Co do karmienia to ja zawsze miałam mało pokarmu dosyć i dla mnie karmienie to była walka ale nie poddałam się i karmiłam dwójkę do roku. Butelkę kupuję jedną Avent tak w razie wyjścia itp. Laktator moim zdaniem warto mieć bo ja po cc nie miałam pokarmu i kazali mi w szpitalu dokarmiać mm, ale ja się nie dałam, odciągałam i przystawiałam i tak w kółko. Wyszliśmy w 3 dobie i już ni dostał mm. Laktator mam elektryczny medeli.
Ja nerwowa w tej ciazy jestem. I juz moj starszy syn mówi żebym trzymała te hormony na wodzy ;p haha. Bo mąz mu zawsze tak mnie tłumaczy ;p
Idę spać bo jutro do pracy
-
Cały wieczór siedzę na stronach z ciuchami dla dzieciaków i naprawdę wiem, że nie mogę w tym miesiącu nic więcej kupić, ale tak kusi! Mam milion zakładek pododawanych. Myślałam, że będzie problem ze znalezieniem fajnych rzeczy, takich żeby i ładne były, i atesty miały, a jest zatrzęsienie!
Ta strona jest całkiem fajna, mają też trochę przecen: http://www.organicbabies.pl/
Za 2 dychy można znaleźć coś fajnego; nie wiem, czy to mało, czy dużo, bo średnio się orientuję w cenach ubranek dla dzieci.
Powiedzcie Dziewczyny, czy tylko mi się wydaje czy pokrowce na przewijaki są koszmarnie brzydkie????Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 22:14
Uszczesliwiona lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
ag194 wrote:No i jestem chora. Kaszel, zimno, spałam 13 h i dalej mi się chce.
Jutro muszę iść na krzywą cukrową, w środę do lekarza, sesja się zaczyna a ja akurat teraz musiałam zachorować.
Dobrze, że Paweł ma urlop od jutra to będzie mnie wszędzie woził i ze mną czekał, bo naprawdę słabo się czuję.
Zamówiłam parkę ciążową z hm za 70 będzie na marzec albo i teraz na cieplejsze dni i narazie mam w koszyku koszulę do karmienia i kocyk od tego sprzedawcy, co podała Rudzik. Koszulę wzięłam tą najprostszą, bo te wzorki by mnie pogrubiały, a kocyk wezmę raczej w chmurki. jak już leżę to obczaję empik jeszcze dziś i może też domówię, skoro mówicie, że jakość od nich też raczej ok
Uszczesliwiona, napewno niedługo sprawa się wyjaśni i oddadzą Ci kasę. kurde głupia baba ta księgowa.rozmiar M mam nadzieje ze wejdę w nią hehe.
ag194 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Kamilutek wrote:Cały wieczór siedzę na stronach z ciuchami dla dzieciaków i naprawdę wiem, że nie mogę w tym miesiącu nic więcej kupić, ale tak kusi! Mam milion zakładek pododawanych. Myślałam, że będzie problem ze znalezieniem fajnych rzeczy, takich żeby i ładne były, i atesty miały, a jest zatrzęsienie!
Ta strona jest całkiem fajna, mają też trochę przecen: http://www.organicbabies.pl/
Za 20 dychy można znaleźć coś fajnego; nie wiem, czy to mało, czy dużo, bo średnio się orientuję w cenach ubranek dla dzieci.
Powiedzcie Dziewczyny, czy tylko mi się wydaje czy pokrowce na przewijaki są koszmarnie brzydkie????
Kamilutek robię dokładnie to samoaż boli bo póki co nic nie kupuje.. jeszcze trochę i po nocach mi się śnić będą. Faktycznie pokrowce bywają różnej jakości ale można znaleźć firmy, które uszyją Ci taki, jaki chcesz
Kamilutek, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość