MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zyrcia wrote:Ja mam swoja teorie na KP. To wszystko jest w glowie, jak ktos nie chce nie bedzie mogl, jak ktos chce za bardzo tez moze byc problem. Ja sie nastawialm ze.to naturalne ze bede karmic, nie zastanawialam sie czy nie bede mogla, mowilam ze jak niw to trudno i koniec. Mialam tylw mleka ze bym mogla ze dwie wsie wykarmic a po roku jak Leon zaczal mnie gryzc, ja juz psychocznie niw dawalam rady, wkurzalo mnie ze jestem uziemiona, ze wstaje w nocy, bylam zmeczona i automatycznie widzialam ze mam coraz mniej pokarmu, Leon siw wkurzal bo sie meczyl a ledwo co mu lecialo i dlatego udalo nam siw dosc lagodnie przejsc na mm. Teraz jak juz nie wstaje w nocy, jak on sobie bez cyca radzi i przychodzi kilka razy dziennie przy okazji sie mozemy poprzytulac znowu mi sie laktacja rozkrecila ;)wiec prosze sobie zalozyc ze karmie i juz !
-
Młoda ja czuję podobnie czasami i jest to w momencie czkwaki, jakieś drgania się przenoszą tak dziwnie.
Nie możesz karmić gdy masz choroby zakaźne.
na fejsie za chwilę live relacja mamy ginekolog o krwawieniach w II połowie ciąży, nie przyda się napewno, ale obejrzę. jak ktoś śledzi to chodźcieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 18:55
-
Młoda19 wrote:Dziewczyny a jak to jest z karmieniem piersia? Kazda mama moze karmic piersia czy nie? Bo ja bardzo bym chciala ale nie mam pojecia czy bede mogla czy nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:50
bbee, sylwucha89 lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
dewa wrote:Jesteś pewna, że tak nisko to ruchy?
Co do karmienia, to teoretycznie każda kobieta może wykarmić swoje potomstwo. W praktyce różnie to wychodzi. Ja nie zamierzam nawet kupować butelki przed porodem. Nastawiam się na karmienie. I koniec. Będę próbować. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Jestem pewna bo co innego moze mi tak sie ruszac?
Ja pytalam o to karmienie bo nie wiem czy zaopatrzyc sie juz w laktator czy dopiero po porodzie[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
nick nieaktualnyDewa bo moj porod byl super
A teraz bede rodzic bez znieczulenia wiec moze nie byc tak pieknie
Piersi urosly juz teraz, ale nie jakos na tylw ze musze zmieniac stanik, wtedy tez tak bylo, mam male B a teraz moze duze B, najbardziej urosly przy KP przez jakies pierwsze 3-4 miesiace a pozniej wrocily do bormalnosci ale moze dlatego ze u mnie to tam za duzo nie ma :p
Aaa pokarm mialam od razu tylko Leon mial chwile problem zeby zalapac ale to w pierwszej dobie.
Poza tym sorry ale jak ja widzialam male kotki pod balkonami w bloku to mi cos z cycow lecialo :d wiec ja dojna jestem
Hope a mi sie znowu bardziej podoba jednolita
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 19:05
dewa lubi tę wiadomość
-
A ja też nastawiam się na kp, ale kupuję butelki i laktator, bo po pierwsze będzie nawał=laktator uratuje mi tyłek, po drugie jak będę musiała wyjść bez małej, to muszę jej zostawić w czymś jedzenie
tylko kupuję zestaw butelek niezaburzający odruchu ssania, ale nie pamiętam jak to się nazwyało-jakoś zestaw smoczka, zadzwonię do położnej co mnie uczyła bo nie pamiętam xd
ale serio czkawka może się chyba tak rozchodzić? bo ja też tak mam, a mała położona główkowo i to chyba możliwe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 19:09
-
zyrcia wrote:Dewa bo moj porod byl super
A teraz bede rodzic bez znieczulenia wiec moze nie byc tak pieknie
Piersi urosly juz teraz, ale nie jakos na tylw ze musze zmieniac stanik, wtedy tez tak bylo, mam male B a teraz moze duze B, najbardziej urosly przy KP przez jakies pierwsze 3-4 miesiace a pozniej wrocily do bormalnosci ale moze dlatego ze u mnie to tam za duzo nie ma :p
Aaa pokarm mialam od razu tylko Leon mial chwile problem zeby zalapac ale to w pierwszej dobie.
Poza tym sorry ale jak ja widzialam male kotki pod balkonami w bloku to mi cos z cycow lecialo :d wiec ja dojna jestem
Hope a mi sie znowu bardziej podoba jednolitaJa zdecydowałam się na znieczulenie, aż tak dzielna nie będę xD
-
Młoda no w sumie tak. Też to mam ale mi drga wtedy brzuch lekko w środku i wydaje mi się, że to raczej czkawka. ale rzadko to się zdarza..
Ja kupię na pewno elektryczny, tym bardziej, że zastanawiam się nad magisterką od października i może nie być mnie prawie całe weekendy i będę musiała dojeżdżać..ale to tylko plany a elektryczny i tak się przyda pewnie, jak nie to sprzedam. Po prostu chcę mieć pewność, że jak będę musiała wyjść, to nie będę szukać czegoś na już -
Boże, ale się nawk..wialam podczas zakupów w empiku. Postanowiłam kupić trochę rzeczy, bo w sumie my nic jeszcze nie mamy - razem zakupy wyszły mi na ponad 500 zł. Paczam, jest karta empika, zalozylam konto itd. A po 2 dniach wybierania produktow okazało się, że po dodaniu 6 produktu do koszyka zmienia się cena.. I Kocyk Motherhood z 72 bez karty (69 z kartą) nagle poszybował do 81 zł (drożej niż w sklepie). Cyrk jakiś. Ostatecznie dodałam wszystkie produkty do schowka (tam widać poprawne ceny) a na koniec dopiero do koszyka - i wyszło mi 72 zl więcej do zapłaty. Będę do nich pisać, zeby mi tą różnicę zwrócili, porobiłąm zrzuty ekranu.. Czemu nic nie może być proste? ;/
Dziewczyny, jeśłi robilyscie teraz zakupy, sprawdźcie czy Wam się na pewno kasa zgadza, bo to jakaś farsa -
Ja mam ręczny laktator avent. Muszę go posprawdzać bo czeka już 9lat. Mi wystarczył. Jak Staś miał 3tyg roku wróciłam do pracy w szkole zaoczne i całe weekendy mnie nie było... Ściągnąłem na zapas nim bez problemu. Ja nie miałam problemu z KP mimo że byłam po Cc - pokarm pojawił się praktycznie natychmiast. Pierwsze 2-3tyg były o tyle trudne że brodawki się musiały przyzwyczaić no i trzeba było przetrwać nawał. Potem luksus i wygoda. Zawsze gotowe i najzdrpwsze. Żadnego nocnego mieszania mm, przystawiasz do cyca i dzidzia dostaje najlepsze co możesz jej dać. Przeciwwskazaniem może być choroba lub konieczność przyjmowania leków które dzidziol mogą szkodzić...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 19:32