X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • asin Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda19 ja tez czuje kopniaki czasem bardzo nisko i jak się okazalo na wizycie mała jest ułożona na skos i tam sobie trzyma nozki i wierzga

3jgxlbet3njxnn4i.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:50

dewa, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja mam swoja teorie na KP. To wszystko jest w glowie, jak ktos nie chce nie bedzie mogl, jak ktos chce za bardzo tez moze byc problem. Ja sie nastawialm ze.to naturalne ze bede karmic, nie zastanawialam sie czy nie bede mogla, mowilam ze jak niw to trudno i koniec. Mialam tylw mleka ze bym mogla ze dwie wsie wykarmic a po roku jak Leon zaczal mnie gryzc, ja juz psychocznie niw dawalam rady, wkurzalo mnie ze jestem uziemiona, ze wstaje w nocy, bylam zmeczona i automatycznie widzialam ze mam coraz mniej pokarmu, Leon siw wkurzal bo sie meczyl a ledwo co mu lecialo i dlatego udalo nam siw dosc lagodnie przejsc na mm. Teraz jak juz nie wstaje w nocy, jak on sobie bez cyca radzi i przychodzi kilka razy dziennie przy okazji sie mozemy poprzytulac znowu mi sie laktacja rozkrecila ;)wiec prosze sobie zalozyc ze karmie i juz !
    Bardzo zdrowe podejscie! Wczoraj rozmawialam z kolezanka, ktora juz poltora roku karmi. Przez pierwsze pol roku tylko piers. Fakt, na poczatku bylo trudno, ale przeszli przez to. Mowi, ze nie ma nic zdrowszego, wygodniejszego i bardziej ekonomicznego niz KP. Zadnych butelek, podgrzewaczy i drogich mm. Fakt, karmienie to indywidualna sprawa każdej Mamy, niektore faktycznie nie mogą, inne nie chcą. Ale mysle, ze warto probowac ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda ja czuję podobnie czasami i jest to w momencie czkwaki, jakieś drgania się przenoszą tak dziwnie.
    Nie możesz karmić gdy masz choroby zakaźne.

na fejsie za chwilę live relacja mamy ginekolog o krwawieniach w II połowie ciąży, nie przyda się napewno, ale obejrzę. jak ktoś śledzi to chodźcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 18:55

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, bardzo Ci piersi urosly? Od razu mialas pokarm? W ogole to czytalam ostatnio Twoj pamietnik i relacje z porodowki...no mega pozytywny opis :D

qb3canlimmmj6sap.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z karmieniem piersia? Kazda mama moze karmic piersia czy nie? Bo ja bardzo bym chciala ale nie mam pojecia czy bede mogla czy nie
    Młoda jesteśmy ssakami także każda kobieta może karmić. Tylko wchodzi w grę psychika i nie ma czegoś takiego jak słaby pokarm, że jest mało tłusty itd. Nie zwracaj uwagi ma to. Jedne kobitki mają mniej pokarmu rano a inne wieczorem i trzeba przystawiac. A mleko bierze się z krwi jest przetwarzane i tyle. Pamiętaj z początku będzie ciężko bo dzidzia jak i ty musicie się dotrzeć trwa to do miesiąca czasem troszkę dłużej. Wtedy też mleko czyli twoje piesi się dostosowują do dziecka i do por kiedy chce jeść. Najbardziej tłusty pokarm jest w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:50

bbee, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ag194, Kamilutek, sylwucha89, Uszczesliwiona, MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ta pierwsza jest genialna

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bierz eko twoja znajoma ma rację :)
    I tez nad tą się zastanawiałam co ty i reż ten wzór ;)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Jesteś pewna, że tak nisko to ruchy?

Co do karmienia, to teoretycznie każda kobieta może wykarmić swoje potomstwo. W praktyce różnie to wychodzi. Ja nie zamierzam nawet kupować butelki przed porodem. Nastawiam się na karmienie. I koniec. Będę próbować. Zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Jestem pewna bo co innego moze mi tak sie ruszac?
    Ja pytalam o to karmienie bo nie wiem czy zaopatrzyc sie juz w laktator czy dopiero po porodzie :)

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa bo moj porod byl super :D
    A teraz bede rodzic bez znieczulenia wiec moze nie byc tak pieknie :D
    Piersi urosly juz teraz, ale nie jakos na tylw ze musze zmieniac stanik, wtedy tez tak bylo, mam male B a teraz moze duze B, najbardziej urosly przy KP przez jakies pierwsze 3-4 miesiace a pozniej wrocily do bormalnosci ale moze dlatego ze u mnie to tam za duzo nie ma :p

Aaa pokarm mialam od razu tylko Leon mial chwile problem zeby zalapac ale to w pierwszej dobie.
    Poza tym sorry ale jak ja widzialam male kotki pod balkonami w bloku to mi cos z cycow lecialo :d wiec ja dojna jestem :D

Hope a mi sie znowu bardziej podoba jednolita :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 19:05

dewa lubi tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to Grażyna się rozciąga ;) Aaale tak jak już napisano, może Córeczka ma nóżki nisko i to właśnie kopniaczki czujesz. Nie jestem niestety specem od ruchów, nie mialam tej przyjemności :D

qb3canlimmmj6sap.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też nastawiam się na kp, ale kupuję butelki i laktator, bo po pierwsze będzie nawał=laktator uratuje mi tyłek, po drugie jak będę musiała wyjść bez małej, to muszę jej zostawić w czymś jedzenie :)
    tylko kupuję zestaw butelek niezaburzający odruchu ssania, ale nie pamiętam jak to się nazwyało-jakoś zestaw smoczka, zadzwonię do położnej co mnie uczyła bo nie pamiętam xd

ale serio czkawka może się chyba tak rozchodzić? bo ja też tak mam, a mała położona główkowo i to chyba możliwe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 19:09

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Dewa bo moj porod byl super :D
    A teraz bede rodzic bez znieczulenia wiec moze nie byc tak pieknie :D
    Piersi urosly juz teraz, ale nie jakos na tylw ze musze zmieniac stanik, wtedy tez tak bylo, mam male B a teraz moze duze B, najbardziej urosly przy KP przez jakies pierwsze 3-4 miesiace a pozniej wrocily do bormalnosci ale moze dlatego ze u mnie to tam za duzo nie ma :p

Aaa pokarm mialam od razu tylko Leon mial chwile problem zeby zalapac ale to w pierwszej dobie.
    Poza tym sorry ale jak ja widzialam male kotki pod balkonami w bloku to mi cos z cycow lecialo :d wiec ja dojna jestem :D

Hope a mi sie znowu bardziej podoba jednolita :D
    Bez znieczulenia taym razem? Chcesz być bohaterką w swoim domu? :D Ja zdecydowałam się na znieczulenie, aż tak dzielna nie będę xD

qb3canlimmmj6sap.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag194 u mnie tez mala zawsze jest ulozona glowkowo na badaniach ale dzidzia ma jeszcze duzo miejsca i moze sie przewracac wiec moze jak sie przewraca to czuje takie ruchy bardzo nisko

Nasze serduszko Hania <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda no w sumie tak. Też to mam ale mi drga wtedy brzuch lekko w środku i wydaje mi się, że to raczej czkawka. ale rzadko to się zdarza..
    Ja kupię na pewno elektryczny, tym bardziej, że zastanawiam się nad magisterką od października i może nie być mnie prawie całe weekendy i będę musiała dojeżdżać..ale to tylko plany a elektryczny i tak się przyda pewnie, jak nie to sprzedam. Po prostu chcę mieć pewność, że jak będę musiała wyjść, to nie będę szukać czegoś na już :)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, ale się nawk..wialam podczas zakupów w empiku. Postanowiłam kupić trochę rzeczy, bo w sumie my nic jeszcze nie mamy - razem zakupy wyszły mi na ponad 500 zł. Paczam, jest karta empika, zalozylam konto itd. A po 2 dniach wybierania produktow okazało się, że po dodaniu 6 produktu do koszyka zmienia się cena.. I Kocyk Motherhood z 72 bez karty (69 z kartą) nagle poszybował do 81 zł (drożej niż w sklepie). Cyrk jakiś. Ostatecznie dodałam wszystkie produkty do schowka (tam widać poprawne ceny) a na koniec dopiero do koszyka - i wyszło mi 72 zl więcej do zapłaty. Będę do nich pisać, zeby mi tą różnicę zwrócili, porobiłąm zrzuty ekranu.. Czemu nic nie może być proste? ;/

Dziewczyny, jeśłi robilyscie teraz zakupy, sprawdźcie czy Wam się na pewno kasa zgadza, bo to jakaś farsa :(

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Espera Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ręczny laktator avent. Muszę go posprawdzać bo czeka już 9lat. Mi wystarczył. Jak Staś miał 3tyg roku wróciłam do pracy w szkole zaoczne i całe weekendy mnie nie było... Ściągnąłem na zapas nim bez problemu. Ja nie miałam problemu z KP mimo że byłam po Cc - pokarm pojawił się praktycznie natychmiast. Pierwsze 2-3tyg były o tyle trudne że brodawki się musiały przyzwyczaić no i trzeba było przetrwać nawał. Potem luksus i wygoda. Zawsze gotowe i najzdrpwsze. Żadnego nocnego mieszania mm, przystawiasz do cyca i dzidzia dostaje najlepsze co możesz jej dać. Przeciwwskazaniem może być choroba lub konieczność przyjmowania leków które dzidziol mogą szkodzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 19:32

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki laktator Wy polecacie ? Elektryczny czy reczny?

Nasze serduszko Hania <3
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ