X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I fotelik:
    53f6f469e7fe50bcmed.jpg

Do niego chce jeszcze bazę do auta bo bepieczniej i wygodniej z baza...

Strasznie się cieszę... Teraz jak już wszystko zjechało zaczyna do mnie docierac ze to już niedługo ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 17:57

bbee, ag194, Kamilutek, sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z karmieniem piersia? Kazda mama moze karmic piersia czy nie? Bo ja bardzo bym chciala ale nie mam pojecia czy bede mogla czy nie

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • dewa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martchen, witaj! U Ciebie też pierwsze Maleństwo? :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:50

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny. Sorki że rzadko tu zaglądam,ale teraz mam już więcej czasu. Więc obiecuje poprawę ;)
    Ja już też wózek kupiłam ( rada dla mam,które chcą kupić wózek z allegro itp. Nie kupujcie) ja na początku chciałam kupić wózek z allegro bo mi się podobał Ale jak pojechaliśmy do sklepu to Za super wiedza Pana który tam pracował doradzil itp.kupiliśmy całkiem inny wózek. Wózek trzeba wypróbować. Pojeździć po sklepie,udziwignac dotknąć itp.
    Mamy już wanienke,łóżeczko, komoda z przewijakiem,materac,kocyk,ręcznik Aaa i gratis smoczek dostaliśmy. Teraz się zastanawiam nad butelką. Z córką 10 lat temu miałam avent i bylam zadowolona. Teraz też rozważam agent Ale interesuje mnie również lovi i dr.drown. Wiem że niektóre mają z was malutkie dzieci więc może doradzicie jakie wy macie lub jakie zamierzacie kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 18:08

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope mi się te podobają...
    http://www.torby-do-wozkow.pl/torby-dla-mamy/482-torba-skip-hop-duo-signature-connect-dots.html
    http://www.torby-do-wozkow.pl/torby-dla-mamy/483-torba-skip-hop-duo-signature-hearts.html
    http://www.torby-do-wozkow.pl/torby-dla-mamy/487-torba-skip-hop-duo-special-edition-black-stripe.html

Hope_, MEGI81 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • dewa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, że już macie wózki, foteliki i inne adaptery. Jeżeli mam być szczera, to krew mnie zalewa jak zabieram się za oglądanie. Dlatego całkowicie zrzucam to na Męża. On w tym domu jest kierowcą, zna się. Ja mam wybrać kolor i stopować go z ceną, bo mi zaraz wyskoczy z bryką za kilka tysięcy, kosztem wszystkich innych rzeczy ;) Głęboki kupimy chyba używany. Fotelik maxi cosi. Przyjdzie czas na spacerówkę, to kupimy coś lepszego ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostanę przy avencie... Bo mam podgrzewacz i laktator i kilka butelek jeszcze po stachu... Musze kupić nowe smoki, pojemniki do mrożenia pokarmu i może ze 2 nowe butelki i kubki niekapki... Ale zanim zakupy to musze spr co dokładnie i ile mam... Za to się biorę od czwartku kiedy to mam nadzieje poznam płeć mojego maleńkiego mieszkańca...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa też pierwsze :) do tego łożysko na przedniej a ja normalnie doczekać się nie mogę :D

Espera śliczne torby :) moje serce podbiła 3 ;)

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Espera Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się zdecydowałam już na te mala spacerówkę bo nadarzyła się okazja... No i mogę na niej montować fotelik wiec do auta jak znalazł. Jak już pisałam mama prowadzi komis i stali klienci wstawili to wszystko wiec jestem pewna ze np fotelik jest bezwypadkowy. Na dodatek sponsoring rodziców no i cena całości to 560pln... Uważam ze jak za darmo i jestem bardzo zadowolona... Ślady użytkowania takie jakie i tak bybyly po miesiącu, wszystko działa no i mi osobiście się bardzo podoba...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martchen... No ja się nie mogę zdecydować... Mam czas do końca miesiąca. Pi wypłacie kupuje :-)
    Wydają się fajne i funkcjonalne...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy Lovi aktywne ssanie ;)
    Torbe mialam z zestawu od wozka ale sprzedalam calosc i teraz nie zamawialam. To fajne jak sie chodzi gdzies na sluzsze spacery a teraz jak mamy podworko to raczej dlugich podrozy nie przewiduje, zamowilam taka http://m.empik.com/lullabag-torba-dla-mamy,p1118622007,dziecko-p zeby miec jak bedziemy gdzies chodzic a do spacerowki mam taka http://m.empik.com/40-settimane-torba-na-wozek-z-neoprenu-limonkowa-w-liscie,p1116725629,dziecko-p ;) jakos szkoda mi kasy na torbe bo wiem ze przesadnie nie uzywalam teraz taka na ramie mi starczy a i tak ja mozna przelozyc przez raczki no a zawsze jwst koszyk w wozku ;)

• dewa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martchen wrote:
    Dewa też pierwsze :) do tego łożysko na przedniej a ja normalnie doczekać się nie mogę :D

Espera śliczne torby :) moje serce podbiła 3 ;)
    Też mam na przedniej,dowiedziałam się we wtorek, jak żaliłam się lekarzowi, że jeszcze ruchów nie czuję ;) Gdzie mieszkasz?

qb3canlimmmj6sap.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja czuje juz solidne ruchy dzidzi ale zastanawia mnie to czemu czasami czuje je tak strasznie nisko, doslownie w pochwie, nie mam tak caly czas tylko od czasu do czasu i to uczucie jest strasznie nieprzyjemne. Tez tak ktoras z Was ma?

amilka87 lubi tę wiadomość

Nasze serduszko Hania <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z karmieniem piersia? Kazda mama moze karmic piersia czy nie? Bo ja bardzo bym chciala ale nie mam pojecia czy bede mogla czy nie
    A dlaczego byś nie mogła? ;)
    Każda moze, rozmiar piersi czy sposób porodu nie ma nic wspólnego z ilością mleka ;)

• Martchen Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Też mam na przedniej,dowiedziałam się we wtorek, jak żaliłam się lekarzowi, że jeszcze ruchów nie czuję ;) Gdzie mieszkasz?

Ja miałam swoje podejrzenia wcześniej a wczoraj połówkowe robiliśmy i Dr potwierdziła ze przednia;/

Dewa ja wierzę, że nieługo tex poczujemy :D
    Łódź

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    A dlaczego byś nie mogła? ;)
    Każda moze, rozmiar piersi czy sposób porodu nie ma nic wspólnego z ilością mleka ;)

Pytam bo wiem ze moja kolezanka nie mogla, ale wlasnie nie wiem czemu :/

Nasze serduszko Hania <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swoja teorie na KP. To wszystko jest w glowie, jak ktos nie chce nie bedzie mogl, jak ktos chce za bardzo tez moze byc problem. Ja sie nastawialm ze.to naturalne ze bede karmic, nie zastanawialam sie czy nie bede mogla, mowilam ze jak niw to trudno i koniec. Mialam tylw mleka ze bym mogla ze dwie wsie wykarmic a po roku jak Leon zaczal mnie gryzc, ja juz psychocznie niw dawalam rady, wkurzalo mnie ze jestem uziemiona, ze wstaje w nocy, bylam zmeczona i automatycznie widzialam ze mam coraz mniej pokarmu, Leon siw wkurzal bo sie meczyl a ledwo co mu lecialo i dlatego udalo nam siw dosc lagodnie przejsc na mm. Teraz jak juz nie wstaje w nocy, jak on sobie bez cyca radzi i przychodzi kilka razy dziennie przy okazji sie mozemy poprzytulac znowu mi sie laktacja rozkrecila ;)wiec prosze sobie zalozyc ze karmie i juz !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 18:41

dewa, bbee, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Dziewczyny ja czuje juz solidne ruchy dzidzi ale zastanawia mnie to czemu czasami czuje je tak strasznie nisko, doslownie w pochwie, nie mam tak caly czas tylko od czasu do czasu i to uczucie jest strasznie nieprzyjemne. Tez tak ktoras z Was ma?
    Jesteś pewna, że tak nisko to ruchy?

Co do karmienia, to teoretycznie każda kobieta może wykarmić swoje potomstwo. W praktyce różnie to wychodzi. Ja nie zamierzam nawet kupować butelki przed porodem. Nastawiam się na karmienie. I koniec. Będę próbować. Zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

blubka, bbee, Maniuś lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Dziewczyny zaraz będę płakać :( też chcę już kupować a pieniędzy z zus jak nie było tak nie ma :( kurde nowo... a tyle pięknych rzeczy do "popełniania" zakupów :( jak to głupia pipa powiedziała (ksiegowa) ja justyne znam, ona nie nasle na firmę PIPU. No i ma rację niestety bo szefowa fajna babka i jej nie chce robić problemów a ona robi wszystko co może żeby przycisnać księgowa. Kurde no...
    Weź zadzwoń do ZUSU powiedz ze cały czas prosisz, pracodawca tez próbuje i nic nie skutkuje. Może jest jakiś sposób na to może dk PIPU to się nadaje bk to już przechodzi ludzkie pojęcie jak tak można traktować drugiego człowieka. Przecież jest to jej czyli kadrowej obowiązek żeby przeslac/zanieść twoje dokumenty. A może jest inny sposób żeby nastraszyc kadrowa chociażby kary finansowe za brak efektywności w wykonywaniu swojej pracy.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ