X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny! :) a ja juz od 4 na nogach, w ogole spac nie moglam. Nie moge uwierzyc ze to jeszcze 4 miesiace zostaly :D juz sie nie moge doczekac az dzidzia bedzie z nami :D teraz mi sie ten czas tak strasznie dluzy...

Dziewczyny jakie polecacie sklepy internetowe z akcesoriami dla maluszkow? Takie zeby byly przystepne ceny bo nie chce zbankrutowac :D co do pokrowca na przewijak ja chcialam kupic taki ktory bedzie mi pasowal do poscieli w lozeczku bo mam zakladany na lozeczko ale chyba odpuszcze bo bym musiala kupic tego pare sztuk i prac co chwile.

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :) od dwóch dni czuję wyraźnie ruchy! <3 jak się położę na plecach to mały tak się przekręca i wierci, chyba daje znak że mu niewygodnie :D nawet tatuś poczuł pod ręką jak się Synuś ładnie wypycha, no magia :) a już myślałam, że się nie doczekam a tu oglądam sobie Harrego Pottera i czuję małe tornado w brzuszku :D może Igor podzieli moją pasję do HP :P

Trzymam kciuki za wizytujące :) mnie dzisiaj czeka dentysta, ale bez stresu bo tylko plomba do założenia w martwym zębie po kanałówce. Chociaż u niego takie kolejki, że po 4h siedzi się w poczekalni, może mnie ciężarną przyjmie szybciej, mam taką nadzieję

bbee, MEGI81, dewa, Uszczesliwiona, Demsik, Uska, Rudzik, sylwucha89, ag194, blubka, monika_89, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Kamilutek na marsielledecor byly chyba takie w chumrki za grosze

Dziwne rzeczy u nas...
    My wstalismy a Leo spi nadal w naszym lozku... to jakis cud, skok rozwojowy czy co

Zyrcia, dzięki, jesteś boska!
    O taki se kupię, najwyżej założę na przewijak zanim dzieciak się urodzi i będę cieszyć oko, a potem to pewno będzie mi już wszystko jedno!

http://marsielledecor.pl/pl/p/Pokrowiec-na-Przewijak-Czarne-Chmurki/382

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • dewa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amilka87 wrote:
    Mi sie plecaki podobają ale plecak nosi zawsze mój maz ja to kocham torebki ;) właśnie mój maz powiedział ze aż głupia jestem, bo jak można miec takiego bzika na punkcie torebek ;) pokazałam mu kolejna która mi sie podoba tym razem klasyka tous za 300€ piękna ;) ale to na razie mogę pomarzyć. Ale w czerwcu 30 urodziny ;) ja to taka głupia mieszanka jestem bo uwielbiam sie stroić w sukienki, bez makijażu śmieci nie pójde wyrzucić, mam fioła na punkcie ładnie pomalowanych paznokci u nóg i rak, oraz na punkcie torebek i butów ;)

Ale uwielbiam tez sport wiec jak idziemy np w wysokie góry to tam sie liczy bardziej profesjonalny ekwipunek niż kiecka i torebusia i z tego wtedy rezygnuje ale nigdy z makijażu ;)
    Amilka, Ty nie jesteś głupia mieszanka, Ty jesteś rasowa kobieta :D A ja jestem chora jak mam wyjść z torebką :( Powinnam być chyba chłopakiem, nienawidzę torebek, mam jedną obszarpaną. Kupowanie butów to męczarnia. W ogóle zakupy to jakaś porażka :( Od biedy to jeszcze po Rossmannie się przejdę :D Makijaż owszem, lubię malować oczy. Żadnego podkładu, pudru, ani szminki bo zlizuję po 5 sekundach. Nigdy nie miałam nawet manicure zrobionego :D Eeeech, naprawdę powinnam być chłopcem :P

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykly bialy bo bedzie mi pasowal ale i tak znajac zycie bede cos podkladac, na taki bez ochraniacza tez podkladalam bo on byl zimny :)
    Kamilutek widze ze masz podobne problemy zyciowe do mnie :D czyt. Wazne zeby oko bylo zadowolone :D

Kamilutek, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wakacje też spędzamy aktywnie. Młody uwielbia długie spacery, rower, rolki. Jak w górach zdobędzie kolejny szczyt, to ma olbrzymią satysfakcję.
    Myślicie, że można będzie nasze Maleństwo zabrać już w sierpniu do Zakopanego?

Czy używała któraś z Was dla dzieci na kołki kropelki sab simplex?

Ja na przewijak miałam zwykłe, jednokolorowe pokrowce frotte, a na to pod pupę kładłam podkłady jednorazowe.

Ja też dzisiaj pół nocy nie spałam i jestem ledwo żywa.

Dziewczyny proszę dopisujcie do tej listy wyprawkowej wszystko co potrzebne, bo ja bardzo korzystam z Waszych rad

Dziękuję Wam za fajne linki do toreb :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia Twoje rady i linki są bezcenne :) powinnaś je wszystkie dopisać do tej listy wyprawkowej.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Kamilutek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś plaga bezsenności dzisiaj w nocy nas ogarnęła, bo Megi to już kolejna osoba, która pół nocy nie spała.

Jeśli nosidełka można stosować dopiero wtedy, gdy dzieć sam siedzi, to chusty też? A może chustować można od małego? To wtedy i od biedy na jakieś wędrówki można by z Maluszkiem się wypuścić, bo z wózkiem po Kościeliskiej to tak średnio.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • MEGI81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wszystkich Dziewczyn, które dzisiaj wizytują :)

Demsik, Maniuś lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej będę w tym roku chodziła na spacerki po górach tylko tam, gdzie wózek da radę. Ale chyba pojadą z nami Rodzice i Teściowie, więc będę mogła odbyć też małe wycieczki z Mężem i Synkiem.

A jaką chustę polecacie? Z Kacperkiem 8 lat temu nie miałam i nie wiem czego szukać :( będę umiała się tym obsłużyć?
    Od samego początku można tak nosić Maleństwo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 09:59

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieeeee no, zaraz wyjdę z siebie i stanę obok :/ Nie dość, że nie wiadomo czy nie będziemy musieli płacić za to całe cholerne osuszanie i remonty, to jeszcze dzisiaj było dwóch chłopaków z firmy i powiedzieli, że przez ten cały tydzień, w którym maszyna napierdala na środku kuchni całą dobę, sytuacja wcale się nie poprawiła za bardzo i ich zdaniem, TA MASZYNA JEST BARDZIEJ DO ŚCIAN I ŚREDNIO NADAJE SIĘ DO OSUSZANIA PODŁÓG. Że w podłodze powinny być zrobione dziury, żeby to mogło schnąć. I oni to mówili w administracji, a oni zamiast kurwa tydzień temu zrobić te dziury, mieli to gdzieś!
    Maszyna huczy, prądu zżera, burdel dalej i po co? Po nic.

Zażartowałam ze łzami w oczach, czy do maja się wyrobią bo mam wtedy termin, a on z powagą mówi, że MA NADZIEJĘ. Kurwaaaaaaaaa :( :( :( To kiedy ja mam mieszkanie dla dziecka przygotować? :( Mam mu powiedzieć, żeby siedział w brzuchu dopóki nie zrobią remontu? :( Przecież to jest abstrakcja jakaś :( :( :(

qb3canlimmmj6sap.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis uz byam w labo zbadac ponownie mocz czy nadal sa ketony.mam nadzieje ze NIE!!!wizyta oolo 14.40.ja dzisiejszej nocy rowiez czesto sie budzilam.miłego dnia kochane

MEGI81 lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • bbee Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, ja nie mam żadnej wiedzy na temat chust i nosidełek, ale ostatnio co słyszę to wszystko tego typu jest złe dla dziecka i nieodpowiednie... Sama już zgłupiałam, przy starszej nic takiego nie używałam.
    Ja tak na chłopski rozum bym chyba się bała nosić w tym dziecko póki nie będzie sztywno trzymać główki, a najlepiej jakby samodzielnie już siedziało... Nawet jeśli by wszyscy mówili, że nic się dziecku nie stanie, chyba bym psychicznie nie mogła się zmusić... Więc dziecko w wózku albo na rękach :P Chociaż chustowanie fajnie wygląda i dzidziuś tak ciągle przy mamie, skóra do skóry :)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o jakiej liscie wyprawkowej piszecie? Gdzie ja mozna znalesc?

Nasze serduszko Hania <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Dziewczyny o jakiej liscie wyprawkowej piszecie? Gdzie ja mozna znalesc?
    Czwarta strona w temacie :) Tam jest lista wszystkich mam i dzieci i link do excela w którym też dokładna lista mam, wyprawka itd ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Czwarta strona w temacie :) Tam jest lista wszystkich mam i dzieci i link do excela w którym też dokładna lista mam, wyprawka itd ;)

Dzieki wielkie! :) zobacze sobie co musze kupic :D

Nasze serduszko Hania <3
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    dziewczyny przy kp serio ważne jest podejście. W szpitalu cieżko ale w domu na spokojnie łatwiej się wyluzowac i mleko płynie. Słod jęczmienny dobrze robi na laktacje wiec kawa zbożowa na potęgę albo felmaltiker

A jaka kawa zbożowa jest dobra? Pytam, bo nigdy nie kupowałam, a ostatnio piłam w przedszkolu :D I mogę zacząć pić już teraz, co? Ciągnie mnie do kawy ostatnio więc może się oszukam tą zbożówką albo będę mieszać z prawdziwą,żeby mniej trochę pić.

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja mam zwykly bialy bo bedzie mi pasowal ale i tak znajac zycie bede cos podkladac, na taki bez ochraniacza tez podkladalam bo on byl zimny :)
    Kamilutek widze ze masz podobne problemy zyciowe do mnie :D czyt. Wazne zeby oko bylo zadowolone :D

No ba! :)
    Dzieciak przez pierwsze pół roku będzie rozróżniał czarny i biały i łapał kontrasty tylko, więc jemu te wszystkie chmurki, ptaszki itp. nie są potrzebne, ale MI są bardzo! W końcu dziecko jest też dla matki, co by się cieszyła :)

Rudzik, Uszczesliwiona, MEGI81, marie_marie22, Arwi lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi sluze zawsze pomoca jesli chodzi o linki ;)

W chuscie mozna nosic od 1dnia zycia w nosidelku niby od 6mca ale zaleca sie zeby dziecko juz samo siedzialo. Oczywoscie mowie o nosidlach ergonomicznych nie o wisiadlach !!
    Ja mam chuste Almelle, byla w znosnej cenie i aie sprawdzila, mozecie zobaczyc tez little frogg i kiedys na stroniw mieli chusty tansze jak mialy jakies zaciagniecie a nie orzeszkadzalo to w noszeniu.
    Ja tematem chust zainteresowalam sie jak Leo mial 3-4mce bo nie chcial jezdzic w wozku. Nie jestem za tym zeby nosic ile wlezie ale na spacer, czy zeby zrobic cokolwiek w domu przy wymagajacym dziecku to jak najbardziej.

MEGI81 lubi tę wiadomość

• Martchen Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, moja siostra chustuje od miesiąca życia i baardzo sobie to chwali. Jak Mały jest marudny czy coś wsadzają go w chustę i po 3 min zazwyczaj już śpi. Ponoć chustowanie pozytywnie wpływa a relacyjność dziecka z noszącym.

Z tego co czytałam na pewno 1 chustę najlepiej kupić używaną (lepiej się wiąże).
    Sama mocno się zastanawiam czy będę chustować... muszę jeszcze poczytać ;D

MEGI81 lubi tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ