MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka dziewczyny!
a ja juz od 4 na nogach, w ogole spac nie moglam. Nie moge uwierzyc ze to jeszcze 4 miesiace zostaly
juz sie nie moge doczekac az dzidzia bedzie z nami
teraz mi sie ten czas tak strasznie dluzy...
Dziewczyny jakie polecacie sklepy internetowe z akcesoriami dla maluszkow? Takie zeby byly przystepne ceny bo nie chce zbankrutowacco do pokrowca na przewijak ja chcialam kupic taki ktory bedzie mi pasowal do poscieli w lozeczku bo mam zakladany na lozeczko ale chyba odpuszcze bo bym musiala kupic tego pare sztuk i prac co chwile.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Nasze serduszko Hania -
Cześć mamuśki
od dwóch dni czuję wyraźnie ruchy!
jak się położę na plecach to mały tak się przekręca i wierci, chyba daje znak że mu niewygodnie
nawet tatuś poczuł pod ręką jak się Synuś ładnie wypycha, no magia
a już myślałam, że się nie doczekam a tu oglądam sobie Harrego Pottera i czuję małe tornado w brzuszku
może Igor podzieli moją pasję do HP
Trzymam kciuki za wizytującemnie dzisiaj czeka dentysta, ale bez stresu bo tylko plomba do założenia w martwym zębie po kanałówce. Chociaż u niego takie kolejki, że po 4h siedzi się w poczekalni, może mnie ciężarną przyjmie szybciej, mam taką nadzieję
bbee, MEGI81, dewa, Uszczesliwiona, Demsik, Uska, Rudzik, sylwucha89, ag194, blubka, monika_89, marie_marie22, Maniuś lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
zyrcia wrote:Kamilutek na marsielledecor byly chyba takie w chumrki za grosze
Dziwne rzeczy u nas...
My wstalismy a Leo spi nadal w naszym lozku... to jakis cud, skok rozwojowy czy co
Zyrcia, dzięki, jesteś boska!
O taki se kupię, najwyżej założę na przewijak zanim dzieciak się urodzi i będę cieszyć oko, a potem to pewno będzie mi już wszystko jedno!
http://marsielledecor.pl/pl/p/Pokrowiec-na-Przewijak-Czarne-Chmurki/382
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
amilka87 wrote:Mi sie plecaki podobają ale plecak nosi zawsze mój maz ja to kocham torebki
właśnie mój maz powiedział ze aż głupia jestem, bo jak można miec takiego bzika na punkcie torebek
pokazałam mu kolejna która mi sie podoba tym razem klasyka tous za 300€ piękna
ale to na razie mogę pomarzyć. Ale w czerwcu 30 urodziny
ja to taka głupia mieszanka jestem bo uwielbiam sie stroić w sukienki, bez makijażu śmieci nie pójde wyrzucić, mam fioła na punkcie ładnie pomalowanych paznokci u nóg i rak, oraz na punkcie torebek i butów
Ale uwielbiam tez sport wiec jak idziemy np w wysokie góry to tam sie liczy bardziej profesjonalny ekwipunek niż kiecka i torebusia i z tego wtedy rezygnuje ale nigdy z makijażuA ja jestem chora jak mam wyjść z torebką
Powinnam być chyba chłopakiem, nienawidzę torebek, mam jedną obszarpaną. Kupowanie butów to męczarnia. W ogóle zakupy to jakaś porażka
Od biedy to jeszcze po Rossmannie się przejdę
Makijaż owszem, lubię malować oczy. Żadnego podkładu, pudru, ani szminki bo zlizuję po 5 sekundach. Nigdy nie miałam nawet manicure zrobionego
Eeeech, naprawdę powinnam być chłopcem
-
nick nieaktualnyJa mam zwykly bialy bo bedzie mi pasowal ale i tak znajac zycie bede cos podkladac, na taki bez ochraniacza tez podkladalam bo on byl zimny
Kamilutek widze ze masz podobne problemy zyciowe do mnieczyt. Wazne zeby oko bylo zadowolone
Kamilutek, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
My wakacje też spędzamy aktywnie. Młody uwielbia długie spacery, rower, rolki. Jak w górach zdobędzie kolejny szczyt, to ma olbrzymią satysfakcję.
Myślicie, że można będzie nasze Maleństwo zabrać już w sierpniu do Zakopanego?
Czy używała któraś z Was dla dzieci na kołki kropelki sab simplex?
Ja na przewijak miałam zwykłe, jednokolorowe pokrowce frotte, a na to pod pupę kładłam podkłady jednorazowe.
Ja też dzisiaj pół nocy nie spałam i jestem ledwo żywa.
Dziewczyny proszę dopisujcie do tej listy wyprawkowej wszystko co potrzebne, bo ja bardzo korzystam z Waszych rad
Dziękuję Wam za fajne linki do toreb -
Coś plaga bezsenności dzisiaj w nocy nas ogarnęła, bo Megi to już kolejna osoba, która pół nocy nie spała.
Jeśli nosidełka można stosować dopiero wtedy, gdy dzieć sam siedzi, to chusty też? A może chustować można od małego? To wtedy i od biedy na jakieś wędrówki można by z Maluszkiem się wypuścić, bo z wózkiem po Kościeliskiej to tak średnio.
Ja raczej będę w tym roku chodziła na spacerki po górach tylko tam, gdzie wózek da radę. Ale chyba pojadą z nami Rodzice i Teściowie, więc będę mogła odbyć też małe wycieczki z Mężem i Synkiem.
A jaką chustę polecacie? Z Kacperkiem 8 lat temu nie miałam i nie wiem czego szukaćbędę umiała się tym obsłużyć?
Od samego początku można tak nosić Maleństwo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 09:59
-
Nieeeee no, zaraz wyjdę z siebie i stanę obok
Nie dość, że nie wiadomo czy nie będziemy musieli płacić za to całe cholerne osuszanie i remonty, to jeszcze dzisiaj było dwóch chłopaków z firmy i powiedzieli, że przez ten cały tydzień, w którym maszyna napierdala na środku kuchni całą dobę, sytuacja wcale się nie poprawiła za bardzo i ich zdaniem, TA MASZYNA JEST BARDZIEJ DO ŚCIAN I ŚREDNIO NADAJE SIĘ DO OSUSZANIA PODŁÓG. Że w podłodze powinny być zrobione dziury, żeby to mogło schnąć. I oni to mówili w administracji, a oni zamiast kurwa tydzień temu zrobić te dziury, mieli to gdzieś!
Maszyna huczy, prądu zżera, burdel dalej i po co? Po nic.
Zażartowałam ze łzami w oczach, czy do maja się wyrobią bo mam wtedy termin, a on z powagą mówi, że MA NADZIEJĘ. KurwaaaaaaaaaTo kiedy ja mam mieszkanie dla dziecka przygotować?
Mam mu powiedzieć, żeby siedział w brzuchu dopóki nie zrobią remontu?
Przecież to jest abstrakcja jakaś
-
Ja dzis uz byam w labo zbadac ponownie mocz czy nadal sa ketony.mam nadzieje ze NIE!!!wizyta oolo 14.40.ja dzisiejszej nocy rowiez czesto sie budzilam.miłego dnia kochane
MEGI81 lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Megi, ja nie mam żadnej wiedzy na temat chust i nosidełek, ale ostatnio co słyszę to wszystko tego typu jest złe dla dziecka i nieodpowiednie... Sama już zgłupiałam, przy starszej nic takiego nie używałam.
Ja tak na chłopski rozum bym chyba się bała nosić w tym dziecko póki nie będzie sztywno trzymać główki, a najlepiej jakby samodzielnie już siedziało... Nawet jeśli by wszyscy mówili, że nic się dziecku nie stanie, chyba bym psychicznie nie mogła się zmusić... Więc dziecko w wózku albo na rękachChociaż chustowanie fajnie wygląda i dzidziuś tak ciągle przy mamie, skóra do skóry
-
Młoda19 wrote:Dziewczyny o jakiej liscie wyprawkowej piszecie? Gdzie ja mozna znalesc?
Tam jest lista wszystkich mam i dzieci i link do excela w którym też dokładna lista mam, wyprawka itd
-
monika_89 wrote:dziewczyny przy kp serio ważne jest podejście. W szpitalu cieżko ale w domu na spokojnie łatwiej się wyluzowac i mleko płynie. Słod jęczmienny dobrze robi na laktacje wiec kawa zbożowa na potęgę albo felmaltiker
A jaka kawa zbożowa jest dobra? Pytam, bo nigdy nie kupowałam, a ostatnio piłam w przedszkoluI mogę zacząć pić już teraz, co? Ciągnie mnie do kawy ostatnio więc może się oszukam tą zbożówką albo będę mieszać z prawdziwą,żeby mniej trochę pić.
-
zyrcia wrote:Ja mam zwykly bialy bo bedzie mi pasowal ale i tak znajac zycie bede cos podkladac, na taki bez ochraniacza tez podkladalam bo on byl zimny
Kamilutek widze ze masz podobne problemy zyciowe do mnieczyt. Wazne zeby oko bylo zadowolone
No ba!
Dzieciak przez pierwsze pół roku będzie rozróżniał czarny i biały i łapał kontrasty tylko, więc jemu te wszystkie chmurki, ptaszki itp. nie są potrzebne, ale MI są bardzo! W końcu dziecko jest też dla matki, co by się cieszyłaRudzik, Uszczesliwiona, MEGI81, marie_marie22, Arwi lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyMegi sluze zawsze pomoca jesli chodzi o linki
W chuscie mozna nosic od 1dnia zycia w nosidelku niby od 6mca ale zaleca sie zeby dziecko juz samo siedzialo. Oczywoscie mowie o nosidlach ergonomicznych nie o wisiadlach !!
Ja mam chuste Almelle, byla w znosnej cenie i aie sprawdzila, mozecie zobaczyc tez little frogg i kiedys na stroniw mieli chusty tansze jak mialy jakies zaciagniecie a nie orzeszkadzalo to w noszeniu.
Ja tematem chust zainteresowalam sie jak Leo mial 3-4mce bo nie chcial jezdzic w wozku. Nie jestem za tym zeby nosic ile wlezie ale na spacer, czy zeby zrobic cokolwiek w domu przy wymagajacym dziecku to jak najbardziej.MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Megi, moja siostra chustuje od miesiąca życia i baardzo sobie to chwali. Jak Mały jest marudny czy coś wsadzają go w chustę i po 3 min zazwyczaj już śpi. Ponoć chustowanie pozytywnie wpływa a relacyjność dziecka z noszącym.
Z tego co czytałam na pewno 1 chustę najlepiej kupić używaną (lepiej się wiąże).
Sama mocno się zastanawiam czy będę chustować... muszę jeszcze poczytaćMEGI81 lubi tę wiadomość