MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bo to nie we wszystkich szpitalach podają antybiotyk jak nie masz badania.Ostatnio dwie koleżanki urodziły i żadna nie miała ani badania ani antybiotyku
Trzeba mieć jednak nad wszystkim kontrolę. -
Dzień dobry. Mąż na zmianę z Paulą w nocy próbowali kto będzie głośniejszy więc miałam konceret chrapanie wrzask chrapanie i tak w kółko. Chętnie bym poleżała ale nie ma szans. Kto może niech korzysta
Anya ojejku bardzo mi przykto że usłyszałaś takie wiadomosciALE! czy ten lekarz miał certyfikat FMF? Broń Boże nie czekaj 3 tygodni jak mógł coś takiego zalecić? idz na dalsze konsultacje! Raz jeszcze połowkowe i powinnaś dodstać skierowanie na echo serca skoro podejrzewa że coś jest nie tak. Zobacz naszą Hope jakie złe były rokowania a jak jest cudownie
Mabelle pierwsze słyszę żeby GBS był nieobowiązkowyu mnie w szpitalu obowiązkowy papierek przy przyjęciu
-
WreszcieMama, super, że się odezwałaś i że wszystko ok
Szalejecie kochane z tymi obiadami! Ja muszę dzisiaj wykorzystać kreatywnie resztki z wczoraj i niedzieli, i nie mam pomysłu: trochę udźca jagnięcego i jedna rolada śląska. Może jakąś zapiekankę trzasnę?
Szukałam czegoś na moje biedne, bolesne, podrażnione brodawki, którym nawet patrzenie sprawia ból, i znalazłam takie cudo z pięknym składem i za małe pieniądze (ale tylko w niemieckim Rossmanie 1.69EUR, w pl nie znalazłam):
krem lanolinowy Babydream fur Mama Brustwarzen-Salbe.
Niby stosuje się go dopiero przy karmieniu, ale ja już wychodzę z siebie, tak mnie bolą, więc mam nadzieję, że pomoże. Strasznie się tą bolesnością martwię, bo jestem nastawiona na kp, innej opcji w ogóle nie biorę pod uwagę.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hope_ wrote:KAmilutek a lansinoh lanolina? albo purelan medeli?
Też widziałam i rozważałam, bo mają takie same super składy, zwłaszcza ten lansinoh, ale oba są po ok. 40 PLN. Do niemieckiego rossmana mam 25 km, więc to nie problem.
Ale mam lenia dzisiaj...
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hope_ wrote:mi na SR mówili, że to badanie obowiązkowe do porodu (GBS) i jeśli nie ma się wyniku to dostaje się z autoamtu antybiotyk, żeby nei było właśnie takich sytuacji. Ale że jest to tak obowiązkowe jak grupa krwi. Nie wiem co jeśli się tego nie ma, ale ja nie słyszalam o przypadku, żeby ktoś tego nie robił...
ja jestem przypadkiem gdzie lekarz nie zlecił tego badania
trafiłam na porodówkę, lekarz dyżurujący pyta sie gdzie mam wynik GBS a ja mówię ,że mi lekarz nie zlecił, pokiwał głowa i sam pobrał wymaz, ale położna mu zwróciła uwagę, że wymaz trzeba wysłać do Waraszawy a na wynik poczekać 3 dni co było abstrakcją bo ja poszłam rodzić, miałam już rozwarcie, skurcze i po krótkim czasie odeszły mi wody, zadnego antybiotyku nie dostałam!!! ale miałam cc więc może dlatego
więc mabell ma po części rację albo raczej GBS jest obowiązkowy ale nie dla każdego lekarza jak widać, szkoda tylko że maluchy później na tym niedopilnowaniu/zaniedbaniu cierpiąMabelle, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
bbee wrote:mało tego, będzie obiad na dwa dni, żeby jutro się już nie narobić
U mnie już nawet w zamrażalce się pokończyło -
Hej dziewczyny
Aniołkowa wita fajnie, że się odezwałaś
Dobrze że piszecie o gbs bo ja zupełnie o tym zapomniałam a nie wiem czy w uk robią więc upomne się sama w styczniu u poloznej a jak nie to zrobię prywatnie
W końcu kupiliśmy wózek
Mózg to już mi parowal ci chwilę coś wpadalo w oko
Dzieki bogu wczoraj zobaczyłam na żywo quinny moodd i w tej samej sekundzie wiedziałam, że to nie wózek dla mnie
Mam nadzieję, że się nie zawiode i wszystkie recenzje na jego temat są zgodne z tym co oczekuję
Później mieliśmy trochę szukania koloru niestety nie każdy jest dostępny
A na koniec to samo z fotelikiem z firmą i kolorem
Dziś rano zapadła oficjalna decyzja i wózek już zamówiony
Wzięliśmy że strony polskiej ponieważ cena i fotelika i wózka dosx sporo się różniła i bardziej opłaca mi się kupić w pl niż tu w uk
Na samym foteliku zyskałam około 80£
A to nowy Mercedes Laurenta
Natomiast fotelik wzięliśmy jasny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 12:44
bbee, monika_89, WreszcieMama, Kamilutek, Hope_, sylwucha89, amilka87, Mabelle, MEGI81, Kleopatra, ag194 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 21:28
bbee, monika_89, Kamilutek, Hope_, Arwi, sylwucha89, Uszczesliwiona, amilka87, ag194, Maniuś, Mabelle, malgorzatka199, mon!ta^, Uska, MEGI81, marie_marie22, Kleopatra, Rudzik lubią tę wiadomość