MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anya, współczuję, diagnoza jednak jeszcze nie postawiona, nie takie cuda tu się zdarzały, więc zachowaj narazie spokój..
Zabijcie mnie, rano idę na krzywą cukrową...Cytryna w gotowości, reklamówka też.
A w środę do ginekologa, kazał mi przyjść na kontrole, w sumie sama nie wiem po co po 3 tyg, ale może o tą krzywą mu chodzi.
Noo i byłam w pepco i bodziak z forest friends wpadł
aa mają tam spoko tanie koszulki, za dyszkę, dobrze leżą na brzuszku, biorę rozmiar większe i jest super. -
A masz jakiś dobry szpital koło siebie? Może przyjmą Cię na oddział? Będziesz miała serduszko pod kontrolą cały czas i w razie w lekarza pod ręką? Jak nie będą chcieli Cię przyjąć bez skierowania to zawsze możesz powiedzieć że bardzo Cię brzuch boli i nie wiesz co się dzieje, będą musieli Cię przyjąć.
Pamiętaj że podobno najseksowniejszy facet to facet z bliznaa jak szybko zrobią operacje to będzie prawie niewidoczna. Musi być dobrze
ag194, Anya, malgorzatka199, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:Anya a gin nie mówił Ci na wcześniejszych usg że coś może być nie tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 23:39
-
Anya tak jak dziewczyny piszą może się okazać że serducho zdrowe, a rozszczep niewielki i wystarczy krotki zabieg. Ja bym na Twoim miejscu przejechała się jseszcze do innego lekarza tylko nie wspominałabym o poprzednim badaniu. Wierzę że wszystko ułoży się dla Was dobrze!
-
Anya przykro mi bardzo. Nie martw się na zapas to nie pomaga ani Tobie ni Maluszkowi. Zrobią badania i pewnie będzie wszystko wiadomo.
Tętno Maluszka może takie być. Im starsze tym serduszko może być wolniej.
Kciukam! -
zyrcia wrote:Na zgage syrop Gaviscon-nqjlepsze antidotum.
Anya nie zalamuj sie ! Rozszczep wargi to nie jest tragedia !! Tylko twba dopilnowac zeby zrobic zabieg jak nnajszybciej! Pociesze Cie ze ja mialam straszna wade zgryzu, przeszlam 3 operacje i jak widzisz na foto zle nie wygladam.
Moim zdaniem troche glupio ze Ci nagadal o innych wadach bo to wcale nie musi miec nic wspolnego ze soba. Ja bym na Twoim miejscu poszla do lekarza z certyfikatem na dodatkowe polowkowe.
Jesli chcesz moge Ci dac namiar ba znajomego gina w Poznaniu, to przyjaciel mojej cioci i w ciazy z Leonem ona mi kazala do niego isc bo on wlasnie ogarnia te sprawy rozszczepow itp. Wyklada na uczelni dodatkowo i zna sie na rzeczy. -
Ag podobno już nie można używać cytryny przy krzywej bo fałszuje wynik. Nawet cukrzycy jak chcą zgrzeszyć to po niesdozwolonej rzeczy piją wodę z dużą ilością cytryny aby trochę zbić cukier. W naszych labolatoriach już w tamtym roku nie pozwalali dodawać cytryny. Trzymam kciuki abyś wytrwala i za dobry wynik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 23:36
-
Dziękuję WAM wszystkim i kazdej z osobna...muszę po prostu ogarnąć sie z tą myślą płacz w niczym nie pomoże...ale to takie trudne. Teraz muszę byc silna za nas oboje, strasznie sie boję. Dziękuję Wam bardzo za wsparcie jutro postaram sie wstawić zdjecie Adasia i umowic sie jak najszybciej u innego lekarza na wizytę...nic więcej na razie nie dam rady zrobić...teraz zmykam spać bo głowa mi pęka. Dobranoc i jeszcze raz dziękuję
Ps Takie wygadanie sie na prawde pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 23:36
-
sylwucha89 wrote:Anya tak jak dziewczyny piszą może się okazać że serducho zdrowe, a rozszczep niewielki i wystarczy krotki zabieg. Ja bym na Twoim miejscu przejechała się jseszcze do innego lekarza tylko nie wspominałabym o poprzednim badaniu. Wierzę że wszystko ułoży się dla Was dobrze!
-
Uszczesliwiona wrote:A masz jakiś dobry szpital koło siebie? Może przyjmą Cię na oddział? Będziesz miała serduszko pod kontrolą cały czas i w razie w lekarza pod ręką? Jak nie będą chcieli Cię przyjąć bez skierowania to zawsze możesz powiedzieć że bardzo Cię brzuch boli i nie wiesz co się dzieje, będą musieli Cię przyjąć.
Pamiętaj że podobno najseksowniejszy facet to facet z bliznaa jak szybko zrobią operacje to będzie prawie niewidoczna. Musi być dobrze
-
http://allegro.pl/showitem/description/6093239902.html
Dziewczyny które planują raczej pokrowiec (Kamilutek?) to taki najtańszy znalazłam przewijak na łóżeczko na allegro jeśli coś znajdziecie tańszego to dawajcie znać
PS. Przesyłka jest gratisWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 00:06
-
Martchen wrote:Uszczesliwiona lekko tańsze ale ze wzorkami
http://allegro.pl/przewijak-usztywniony-na-lozeczko-70x50-duzy-wybor-i5866880662.html
I tak będę kupować pokrowiec z linku Zyrci bo moje oko nie wytrzyma tych wzorkow na przewijakach więc mi obojętne wsumie jaki będziedziękuję za linka
Arwi, Kamilutek lubią tę wiadomość
-
Anya mam kolegę z operowanym rozczepem wargi
Fajny chłopak i uwierz mi proszę dziewczyny się za nim oglądają bo facet ma tylko lekka blizne
Ma żonę i dwie corki bliźniaczki
Zobaczysz będzie dobrze
Poczytaj o hope wiara czyni cudaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 01:00
-
Anya, bardzo mi przykro, na pewno jest Ci ciężko i nie wyszłaś jeszcze w szoku ale jest tak, jak mówią dziewczyny - rozszczep wargi to wada operacyjna i w zasadzie operacje są tak rutynowo wykonywane, że lekarze robią je z zamkniętymi oczami i ślad pozostaje minimalny. Blizny nie są straszne, można się do nich przyzwyczaić - ja mam 5: na brzuchu i piersiach, do tego przerośnięte, więc możesz mi wierzyć, że one w niczym nie przeszkadzają w normalnym życiu!
A co do pozostałych "możliwych wad" to ten lekarz to - przepraszam za wyrażenie - głupi kretyn jest. Nie mówi się takich rzeczy zanim się wad nie potwierdzi. Jak wydaje mu się, że z serduszkiem coś jest nie tak, to powinien skierować Cię do specjalisty, który takie rzeczy widzi na pewno, a nie tylko mu się wydaje. Wydawać to może swoje własne pieniądze, a nie tak straszyć ciężarną kobietę! Wkurzyłam się.
Wiem, że trudno Ci się nie martwić, ale bądź dobrej myśli, na razie stwierdzony (?) jest tylko rozszczep wargi a to jest do załatwienia w try miga po porodzie.
Dziewczyny, dzięki za linki do przewijaków! Zrobię jak Uszczęśliwiona, kupię nawet najbrzydszy, byle bez ftalanów i innego świństwa, i założę pokrowiec w chmurki od Zyrci, a na to będę kłaść wzorem bardziej doświadczonych podkłady do przewijania, żeby nie musieć prać co pół godziny (albo przynajmniej wydaje mi się, że tak będę robić).
Dzisiaj po raz pierwszy od dawna przespałam prawie całą noc, z małą godzinną przerwą na bezsenność, więc jestem cała w skowronkach! Do pracy na "drugą zmianę", a rano, jaki mi się będzie chciało, to ogarnę chałupę, a jak nie, to będę gnić w łóżku. Wspaniały plan
WreszcieMama, co u Ciebie?MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Anya przykro mi,ale tak jak piszą dziewczyny, nie możesz się teraz załamać. Dla maluszka musisz myśleć pozytywnie! Na razie potwierdził tylko rozszczep a to nie tragedia. Trzeba być dobrej myśli,że więcej wad nie będzie! Przesyłam dużo pozytywnych wibracji!
-
O rany. 3 dni mnie nie było i przez dwa dni musiałam nadrabiać
Anya trzymam kciuki żeby już żadnych wad nie był. Moja malutka ostatnio też miała tętno 130 a z serduszkiem wszystko dobrze. Tak jak dziewczyny piszą, po rozszczepie zostanie niewielki ślad i trzeba wierzyć, że z resztą będzie ok.
Ja wczoraj posegregowałam ciuchy po starszej córce. Brakuje mi jedynie pajacy bo miałam dużo śpiochów i półspiochów. Dzisiaj jadę do szwagierki to ma nam dać po synku neutralne pajace. Także pozostaną grubsze wydatki typu wózek, może dostawka, bujaczek.
Co do wózka zastanawiamy się nad adamex barletta lub roan bass (ale tego w sklepach nie mają więc nie mam jak zobaczyć). Któraś z Was widziała ten wózek, Demsik? Jak duża jest budka od spacerówki? Jest dodatkowo przedłużana? Na nasze wiatry wózek musi być dobrze zabudowany.
Na 11:40 mam wizytępodejrzę moją kruszynkę
MEGI81, sylwucha89, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość