MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale się tu cisza na wieczór zrobiła
Moja córka kryzys przechodzi, bo taty w domu nie ma 3-ci dzień, już dziś strasznie płakałaa jeszcze dwa dni musi wytrzymać.
Uszcześliwiona, też czekam na przekroczenie tej granicy, ciekawe ile mój maluszek będzie ważył 17.01?
Hej...a wiecie co się dzieje u Zastrzeżonej czy Goni1979? Jakoś chyba przed świętami się przestały odzywać? Mam nadzieję, że nic się nie dzieje złegoUszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Monita to jedyne co mozna wykonywac w ciazy, nie mozna kwasow itp a to jest zwykle mechaniczne usuwanie starego naskorka.
Kamilutek ja tez bede padnieta, tym bardziej ze w niedziele jak przylece o 13 to od razu ikea, obi, pare innych sklepow
a we wtorek 800 km autem, a potem dwotygodniowy maraton z przeprowadzka, ale jak bedzie gotowe to przez tydzien z lozka nie wyjdebede tylko czytac i pic herbate i sie lenic
Kamilutek lubi tę wiadomość
wersja z OM
-
Mi mówilile ze nie wskazane ale to miałam ciążę zagrożona może dlatego. Tak samo z masazami dla kobiet w ciąży które można wykonywać ale w moim wypadku omijala kilka miejsc. Także może od tego to zależne... Nie wiem ja się w każdym razie nie zaglebialam w ten tematCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Hope mikro mozna jak najbardziej mialam juz dwa razy w ciazy i raz robiona przez dermatologa bo to jedyne co poprawia moja cere, nie mozna miec nic z tymi pradami co czasem robia przed mikro, i nie mozna potem miec zadnej maski zawierajacej kwasy, tylko lagodzaca.
powinno sie tez unikac kremow zawierajacych miedzy innymi kwas hialuronowy i salicylowy, nie powinno sie robic tez zabiegow takich jak piercing czy tatuaz, albo makijaz permamentny bo istnieje przy tym ryzyko zakazenia.
wiem ze powinno sie unikac niektorych kremow na zmarszczki ale nie wiem jakich i czemu bo sie tym nie interesowalam.
I moja ulubiona henna rzes tez jest dozwolona w ciazy.
Wosk lepiej nie robic, ja osobiscie w pierwszej ciazy na dwa dni przed terminem poszlam zrobic bo nie dalam rady sie ogolic taka kolka bylam i nastepnego dnia urodzilam, czyli dzien przed terminem hihi sie w szpitalu polozna smiala ze beda teraz dziewczynom w okolicach terminu przepisywac woskowanie nog jako wywolywacz zamiast seksu i masazu sutkow, nawet bardzo estetyczne do poroduMEGI81 lubi tę wiadomość
wersja z OM
-
Demsik jak tam wizyta?
Manius ale już duży przystojniak!
Ja planuję kupić jedno małe opakowanie 1 pampersow zielonych i jedno duże 1 pampersow białych bo one są ciut większe i jedno opakowanie 2 pampersow zielonych większych zapasów nie będę robiła bo nie wiem jak dupcia księżniczki zareagujeale docelowo nastawiam się na pampersy zielone tak jak z Nikosiem.
Dzisiaj miałam dzień rozmyślań i wymyśliłam, że nauczę się szyćjak uda mi się zrobić cokolwiek z mojego postanowienia to podzielę się efektami
narazie kompletuję listę zakupów
mam nadzieję że to nie będzie słomiany zapał
MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eb28987790c.jpg 9
Mój tata zwariował... wysyła mi co jakiś czas takie zdj ... ja się zastanawiam czy musze coś kupować haha
zakochany we wnusiii
amilka87, Martchen, Uszczesliwiona, sylwia1985, ag194, sylwucha89, bezimienna, marie_marie22, Arwi, bbee, malgorzatka199, Rudzik, dewa, Hope_, MEGI81, Espera, Camilia, aneta.be, Breezee lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Amilka migdały podobno bardzo pomagają tylko trzeba ich sporo zjeść. Dużo zabiegów można na twarz. Z tymi kwasami to jest tak ze nie ma badań że szkodzą ale też nie ma ze nie dlatego są nie zalecane. Sądzę że jak ma któraś w kremie kwas hialuronowy to on jest tak nisko procentowy że w żaden sposób nie może wpłynąć na dziecko
nie służy do zluszczania tylko nawilżania
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny...
Dziś bylam na badaniach polowkowych. Niestety to co uslyszalam doprowadzilo mnie do łez tak ze dopiero nie dawno przestalam plakac o doszłam do wniosku ze to i tak nic nie zmieni....otóż lekarz robil usg przez 30 minut nic nie mówił potwierdził tylko plec ze chlopiec. Zapytal czy chcialibysmy zdjecie 3d my oczywiście chcielismy niestety mały tak sie układał ze nie mozna bylo strzelic fotki. Lekarz poprosil abym zjadla cos slodkiego i weszla jeszcze raz po kolejnej pacjentce. Tak zrobilam niestety druga proba nie udana lekarz zrobil fotke jedną i cos go zaniepokoilo powiedział zeby za kolejne pol godziny znowu przyjsc wiec znowu zjadlam kilo mandarynek i poszlam na usg. Tym razem udalo sie zrobic zdjecie twarzy niestety okazalo sie ze jest wada rozszczep lewostronny wargi no i serce mialam juz w gardle. Lekarz sie rozkrecil i powiedział ze jak jest jedna wada to mogą byc kolejne zapytalam czy dlatego tak milczal podczas pierwszego usg to powiedzial ze niepotrzebnie nie chcial straszyc pacjentki ale cos mu sie nie podobało w serduszku...rozryczalam sie jak male dziecko...kazal za 3 tygodnie zgłosic sie do szpitala on tam przyjmuje zwola wtedy kolegów i wspolnie podadza diagnozę....nie mam sily juz nawet płakać....Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 23:06
-
To ja już bardziej myśle o tych maseczkach z kwasem gdzie on bardziej skoncentrowany jest tu mi dermatolog powiedział ze w żadnym wypadku. Ja to panikę zrobiłam jak w swoim kremie go zobaczyłam ale napisałam do producenta czy ten produkt można używać w ciąży i tez mówił ze to jest tak niski procent w jego produktach ze działa tylko zewnętrznie.
Ja podchodzę do wszystkiego ze wole nie ryzykować. Po ostatnim poronieniu boje sie naprawdę wielu rzeczy i wszystko sprawdzam 5000 razy czy napewno mogę dlatego tez chodzę do dermatologa zamiast sama działać i on mi zawsze mówi które zabiegi itp itd a teraz mam taka cerę w czasie ciąży ze sie boje żeby mi żadne ślady nie zostały.
wersja z OM
-
Anya mam koleżankę z taką wada. Dziewczyna miała kilka operacji to fakt ale ma 21lat i ma się świetnie. Miała roszczep wargi brak podniebienia wada serca źle wykształcony mostek i wiele innych rzeczy jeszcze. Ale jest fajna uśmiechnięta dziewczyna. Musisz wierzyć że będzie dobrze! U nas same cuda się dzieją! Popatrz na Hope, wiara czyni cuda. Uwierz w swoje dziecko, napewno będzie dobrze. Teraz technika tak poszła do góry że oferują maluszki już u mamy w brzuchu. Jesteśmy z Tobą i przesyłam dużo pozytywnej energii. Trzymaj się dzielnie :*
sylwucha89, marie_marie22, Arwi, malgorzatka199, Kamilutek, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa zgage syrop Gaviscon-nqjlepsze antidotum.
Anya nie zalamuj sie ! Rozszczep wargi to nie jest tragedia !! Tylko twba dopilnowac zeby zrobic zabieg jak nnajszybciej! Pociesze Cie ze ja mialam straszna wade zgryzu, przeszlam 3 operacje i jak widzisz na foto zle nie wygladam.
Moim zdaniem troche glupio ze Ci nagadal o innych wadach bo to wcale nie musi miec nic wspolnego ze soba. Ja bym na Twoim miejscu poszla do lekarza z certyfikatem na dodatkowe polowkowe.
Jesli chcesz moge Ci dac namiar ba znajomego gina w Poznaniu, to przyjaciel mojej cioci i w ciazy z Leonem ona mi kazala do niego isc bo on wlasnie ogarnia te sprawy rozszczepow itp. Wyklada na uczelni dodatkowo i zna sie na rzeczy.malgorzatka199 lubi tę wiadomość