X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • dewa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya! Kochana! Wiem, że jesteś przerażona i pewnie masz siłę tylko siedzieć i płakać, to normalne. Ale poczekaj chwilę, weź głęboki oddech i uwierz, że będzie dobrze. Ktoś musi wierzyć w tego Maluszka, kto jak nie jego Mama? :) Tak jak piszą Dziewczyny, przy dzisiejszych technologiach rozszczep wargi to naprawdę nie jest problem. Robi się takie cuda, że później nawet nie widać :) Fakt, tymi innymi wadami lekarz mógł Cię nastraszyć, a nie powinien był, to nic pewnego! Tętno dziecka obniża się z każdym kolejnym tygodniem i to dobry znak. Na początku wali jak oszalałe a potem rośnie, pompuje więcej krwi i bije wolniej. Nie przejmuj się Kochana na zapas! Jeżeli będziesz miała powód do zmartwień, to będziesz to robić później. Po co martwić się dwa razy?

Mamy tu na forum cudowny przykład Hope, która ze swoim Maleństwem przeszła już trzy światy, a zobacz teraz, Maluch robi robotę i będzie dobrze. Musi być! No, trzymaj się. Forumowe kciuki działają cuda, a ja zaciskam za Was nawet paluchy u stóp! :) :*

bbee, marie_marie22 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, lisków przewinęło się we wzorach mnóstwo, ale jeży to chyba jeszcze na forum nie było. Zobaczy taki komplet bodziak + półśpiochy, piękne i z jeżem!:
    http://www.lindex.com/pl/kids/newborn/7446097/2-piece-Set/?styleId=87397999

Rudzik lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya rozszczep wargi, to mała wada kosmetyczna, którą leczy się operacyjnie i prawie śladu nie będzie. Jest wykształcone podniebienie i to jest ważne. Tętno Twojego Synka jest dobre. Na tym etapie serduszko zaczyna już trochę zwalniać i tak może być.
    I lekarz niepotrzebnie mówił, że mogą być inne wady, skoro nic takiego nie stwierdził. A dla swojego spokoju zrób badanie u innego lekarza i zobaczysz co powie. Wszystkie wierzymy, że wszystko będzie dobrze i będziemy Cię wspierały tak, jak Hope. Ona jest przykładem, że trzeba wierzyć i się modlić, a stanie się cud.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:52

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wypilam ta glukozę, za jednym zamachem, bez cytryny, bo tez poczytalam o tym wczoraj. Wynik na czczo z glukometru 103 ale jadlam o 21 arbuza, wiec licze ze to od tego. Zobaczymy.
    A teraz P mnie pilnuje zebyt nie zwymiotowac :) CHCE JESC!!!

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Uszczesliwiona, Kamilutek, ag194, bezimienna, bbee, sylwucha89, MEGI81, monika_89, amilka87 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

MEGI81 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ale mi się nie chce wstawać :P ale moja córa przypomina że muszę, kopiac najfajniejsza zabawkę na świecie czyt. mój pęcherz :D a mi tak dobrze w tym łóżku <3

MEGI81 lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja znowu mam pytania w kwestii wyprawki:
    na liście wyprawkowej jest 10 sweterków/bluz - na lato będzie nam tyle potrzebne czy lepiej kupić nieco większe, żeby były na jesień? I o ile dobrze pamiętam, to któraś z Was napisała, żeby nie kupować z kapturami???
    I jeszcze nurtuje mnie jedno, kiedy dzieci zaczynają przewracać się na brzuszek? Bo ja bym oszalała, gdybym musiała leżeć na wielkich guzikach, czy one im nie przeszkadzają? Mam na oku sweterek zapinany z przodu na guziki właśnie, dość pokaźnych rozmiarów, ale nie wiem, czy jest sens go kupować z tego własnie względu...

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Jeszcze się czaję na ColorStories Miętowy 100x120 ale też chcę promocję jak Zyrcia, że będzie w cenie mniejszego ;)
    Ale muszę go na żywo obejrzeć a znalazłam sklep w Gdańsku który go ma więc się wybiorę jak się ogarnę w końcu :)

Hope, jak będziesz wiedzieć coś o promocjach, to daj znać, bo ja się czaję na granatowy :)
    Dzięki!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po długiej nieobecności.Dziś zaczynam 24tc juuuupi :)

Trochę was podczytywalam, ale nie da się ogarnąć wszystkiego.Kochane mamusie gratuluję udanych wizyt :)

Anya bardzo mi przykro ze usłyszałas taką diagnozę,nie poddawaj się i uwierz w swoje maleństwo.Musi byc dobrze i mam nadzieję, że żadnej innej wady nie będzie jak cie poinformował lekarz.Udaj się jeszcze na konsultacje do innego lekarza.
    Wierzę, że będzie dobrze i mocno trzymam za Was kciuki.

Moja koleżanka ostatnio urodziła dzieciaka z ostrym zapaleniem płuc i niewydolnoscia oddechową, bo lekarz (prywatny) nie poinformował jej ze można wykonać badanie na wymaz z szyjki macicy na posiew,(podobno nieobowiązkowe) a złapała jakąś infekcje chyba paciorkowca lub gronkowca, który może zarazić dziecko podczas porodu.Co zresztą u niej się stało.Dzieciak leżał 14 dni w innym szpitalu, ale już jest ok.Dzięki Bogu.

Takie badanie GBS wykonuje się ok 35 tc i jak jest dodatni wynik to podaje się antybiotyk przed porodem.I wszystko będzie dobrze ;)

Piszę o tym, bo ja nawet nie wiedziałam , że coś takiego się robi i podejrzewam ze nie wszyscy lekarze robią to badanie.

Miłego dnia ;)

Uszczesliwiona, bbee, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    dziewczyny, ja znowu mam pytania w kwestii wyprawki:
    na liście wyprawkowej jest 10 sweterków/bluz - na lato będzie nam tyle potrzebne czy lepiej kupić nieco większe, żeby były na jesień? I o ile dobrze pamiętam, to któraś z Was napisała, żeby nie kupować z kapturami???
    I jeszcze nurtuje mnie jedno, kiedy dzieci zaczynają przewracać się na brzuszek? Bo ja bym oszalała, gdybym musiała leżeć na wielkich guzikach, czy one im nie przeszkadzają? Mam na oku sweterek zapinany z przodu na guziki właśnie, dość pokaźnych rozmiarów, ale nie wiem, czy jest sens go kupować z tego własnie względu...

Tez mam taki sweterek, co prawda z lumpa za 2 zł :P więc się opłacało,ale kupiłam z myślą o spacerach. W jakąś gorszą pogodę się przyda, a w wózku Ci się dzidziuś na brzuch nie przewróci.

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya współczuję Ci z całego serca, rozumiem że jest Ci teraz bardzo ciężko ale tak jak dziewczyny piszą - trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze :) wszystkie tutaj trzymamy kciuki za Ciebie i Twojego Maluszka. Hope ma rację, ja też bym na Twoim miejscu jak najszybciej wybrała się do innego lekarza, bo takie gadanie że "coś jest nie tak z serduszkiem" jest po prostu nieprofesjonalne. U nas na majówkach cuda się zdarzają, wierzę że i u Ciebie wszystko okaże się w najgorszym przypadku małą wadą do zoperowania ze skutkiem niewielkiej blizny.

Czaiłam się na kocyk bambusowy, bo zachwalacie że na lato idealny a tu mnie moja koleżanka zaskoczyła, że mam nie kupować bo ona z moją drugą bliską koleżanką szykują wyprawkę dla mojego Igora i kocyk dostanę. Do tego parę dni temu przywiozła mi bujaczek z fisher price, który dostała od znajomej i mam w gratisie. Nie sądziłam, że nagle znajdzie się tyle osób od których dostanę tyle rzeczy dla Maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 10:13

Kamilutek, sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek ja mam jeden dwa sweterki i dwa kombinezony dresowe na wyjscia, bedzie maj wiec nie ma co szalec. Na brzuchu jak dziec lezy to raczej w domu i wtedy mu przeciez sweter nie potrzebny, do zimy to juz beda pol rocznuaki co zaczynaja siadac wiec na spokojnie mozna wtedy odziac w swetry czy bluzy. Latem glownie bodziaki i pajace czy rampersy. Zobacz w HM ja fajne te kombinezony kupilam takie nie za grube nie za cienkie i na 62 zeby na dluzej starczyly :D

A to kiedy dziecko sie przewraca na brzuch nie ma znaczenia bo i tak jazde w swoim tempie, ja Leona kladlam na brzuchu non stop odkad odpadl pepek, a to bylo jak mial tydzien ;) upaly sie zaczely wtedy w dzien urodzin Leona czyli 28 maja i juz wtedy lazil tylko w bodziakach plus ewentualnie legginsy to teraz bedzie pewnie podobnie ;) jak urodze na poczatku maja to bedzie miesiac grubszych ciuchow wiec te dwa swetry i dwa kombinezony na pewno wystarcza w domu przeciez mamy cieplutko ;) a zawsze jak chlodniej mozna zalozyc body znkrotkim i na to pajaca.

Kamilutek, sylwucha89, MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya, współczuję bardzo, głowa do góry, tak jak piszą dziewczyny, na pewno wszystko będzie dobrze! I leć jak najszybciej na konsultacje do innego lekarza.

Forbidden, fajnie że trochę rzeczy podostajesz :) zawsze to lżej, ja tak miałam w pierwszej ciąży po dzieciach siostry ;)

Mabelle, a badanie na paciorkowca nie jest obowiązkowe? dziwne... ja będę pilnować czy mi gin zrobi, a jak nie to poproszę, albo zrobię sama jeśli samemu można pobrać wymaz. Przecież to ważne badanie. Ciekawe czy nfz refunduje.

Melduję, że w końcu zakupy obiadowe zrobione. Mało tego, obiad się już na gazie pyrtoli ;)Także jest postęp, z pomocą męża ;)

Uszczesliwiona, MEGI81, Kamilutek lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya wrote:
    Rozszczep jest jutro jak bede miala sile to wstawie zdjecie Adasia...tylko nie wiadomo co z serduszkiem wcześniej bylo 150 uderzeń na minute dzis juz 130
    Polecam zrobić echo serca płodu u jakiego kardiologa dziecięcego który tak owe badanie wykonuje. On wszystko dokładnie pomierzy pospraedza i się dowiesz czy ok. Koszt w gdańsku prywatnie w invicie 210zl przemysł to może jednak warto.

karolyn lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boże dzięki ! :) nie mam sweterka <3 tyyyyle do kupienia <3 podejrzewam że jak przyjdzie wypłata to w dwa dni jej nie będzie :P

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee lubię za obiad ^^ u mnie dzisiaj nie będzie :P chyba że wyciągnę coś z zamrażalnika :D

bbee lubi tę wiadomość

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Bee lubię za obiad ^^ u mnie dzisiaj nie będzie :P chyba że wyciągnę coś z zamrażalnika :D
    mało tego, będzie obiad na dwa dni, żeby jutro się już nie narobić :P
    U mnie już nawet w zamrażalce się pokończyło ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Mabelle, a badanie na paciorkowca nie jest obowiązkowe? dziwne... ja będę pilnować czy mi gin zrobi, a jak nie to poproszę, albo zrobię sama jeśli samemu można pobrać wymaz. Przecież to ważne badanie. Ciekawe czy nfz refunduje.

Nie są chyba obowiązkowe,tak samo jak wymaz z pochwy na posiew, bo cytologia to co innego i to juz jest obowiązkowe.
    W każdym razie ja się upomnę o to badanie i tak chodzę prywatnie to łaski mi nie robi ;)

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ