MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zyrcia wrote:Ja to chyba otworze jakis punkt porad prawmych
nie ma dnia zeby ktos z rodziny czy znajomych nie dzwonil i nie pytal o cos
skonczylam nie cale 3 lata prawa i zlalam moze nie potrzebnie ;p ?
-
nick nieaktualnyAle Leon sika na nocnik u babci a przy mnie sie smieje ucieka zaklada na glowe albo chce zeby go sadzac jak juz narobi w gacie :d
Bezimienna a to tez studiowalas prawo? Skonczylas ?ja tam i tak nie mialabym juz na to czasu wiec nie ma co rozmyslac
-
Oh te czasy nocnikowania znowu będę przede mną
Dziewczyny jak sadzacie dzieci na dno nocnivzka możecie wlać troszkę cieplejsze wody takiej żeby para lekko leciała ( nie wrzątku no wiadomo może poparzyc)
I posadzcie dziecko
Pod wpływem pary ciepłej robi siusiu. Później pochwały brawa a nóż się spodoba
Na moją to działało aż później sama siadają na nocnik żeby nasikacdosłownie co 30 min
Oh mam nadzieję, że ten wózek warty będzie tej kasy
My malo siedzimy na ogródku a z racji 7 latki ktora ciąga mnie na place zabaw i do parku więc wózek będzie w użytkuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 15:11
mon!ta^, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
ogólnie to się pochwalę, wygrałam philips lumea - oj od dawna mi się marzył ten sprzęt. Wzięłam udział i wygrałam (yupi) i klops - bo go nie użyję jeszcze przez ponad rok - bo w okresie ciąży i karmienia niewskazane... ale no cóż... przynajmniej już mam
bbee, sylwucha89, Arwi, ag194 lubią tę wiadomość
-
Hope ale wszystko mi zasika a jest zima i gdzie ja powiesze bo będę musiała non stop prac - ciuchy to spoko ale dywan , posciel itp młody wszędzie wchodzi
dlatego mówi się że najlepiej uczy się latem sikania na nocnik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 15:58
-
Sylwia, pewnie, poczekaj aż będzie cieplej trochę i pranie będzie szybciej schło, Nikodem ma dopiero 2 latka skończone, to 3 latek zdąży się odzwyczaić od pieluch
Jak moją oduczałam pieluch to najpierw szło z górki, ale potem jak się zaparła to koniec, kupa w majtkach i zero refleksji. Musieliśmy odpuścić na jakiś tydzień-dwa, jakby nie było tematu, normalnie powrót do pampersów, a potem próba od nowa i wtedy wyszło bez problemu.
Dzieci się czasem psychicznie blokują. Najlepiej jak odpieluchowywanie nie powoduje u dziecka żadnego stresu, tak samo jak i u rodziców. Wtedy gładko to wszystko przychodzi. A różne są dzieci, dla niektórych to żaden problem by się przenieść na nocnik, dla niektórych to odebranie im 'bezpieczeństwa" i stres, niektóre są zwyczajnie uparteDlatego nie ma jednej recepty na to.
Carolina, fajny sposób z tą wodąciekawe
-
sylwia1985 wrote:bbee nasz jak widzi nocnik wpada w histerię
jak wpada w histerię na widok nocnika to samo nie przejdzie. Może potem za jakiś czas niech sam sobie wybierze nowy nocnik? Może za jakiś czas będzie mu łatwiej wytłumaczyć? Do września zdążycie, jak już dziecko załapie, to nie będzie trwało długo
Camilia lubi tę wiadomość
-
Bezimienna - rok temu nabyłam Philips Lumea. NIestety u mnie skończyło się to porażką, zero efektów i niby wszystko z kolorem skóry i włoskami ok ale cóż, u mnie się nie sprawdził. Ciekawe czy u Ciebie zadziała?
Jeśli chodzi o GBS pamiętam taką sytuację u koleżanki mniej więcej rok temu. Po porodzie po nią pojechałam bo miała niby wypis dostać z maleństwem ze szpitala ale na miejscu przyszła doktorka i powiedziała, że wyniki które koleżanka miała robione w 34 albo 35 tygodniu były pozytywne na GBS i musi zostać z małym w szpitalu. Małemu zrobili wyniki i okazało się, że jest zarażony tym dziadostwem. Mały leżał tydzień na obserwacji ale nic mu się nie działo. To było takie w razie W/ -
A ja wczoraj kupiłam wózek. Nie jest to najwyższa półka ale jeśli chodzi o moje oczekiwania to się powinien sprawdzić. Camarelo Sevilla.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 16:35
Hope_, bbee, sylwucha89, Uszczesliwiona, MEGI81, Arwi, GoNia1979, ag194 lubią tę wiadomość