MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie Sylwia schowaj nocnik jak mały wpada w chisterie widocznie jeszcze za szybko
Moja córka obecnie 18sto latka wolała na nocnik w wieku 11 msc moja mama ja nauczyła ale to naprawdę był ewenement dziecka i do dziś jej zostało, ze sie uczy wszystkiego szybko angielski ogarnęła w 3 msc płynnie hiszpański w 2 msc na teoretyczne prawko po angielsku uczyła się 2 tygodnie i zdała
1 i 2 rok college zrobiła w niespełna 9 msc
Nie wiem po kim ona taka mądra ha ha
Mlodsza uczyłam ja na nocnik w wieku roku i 10 msc czyli też było zimno
Po.prostu wysadzalam co 30 minut wciąż się Pytalam czy chce siusiu
3 dni meczarni latania za nią i zalapala
Pomogła właśnie też ta para w nocniku która mi podpowiedziala tesciowa
Dziewczyny a kupujecie leżaczki?
Zastanawiam się nad Tiny love bo są rozkładane na płasko a chce mieć coś dla małego jak nie będzie spał a ja będę na dole
Myslalam o koszu Mojżesz ale chyba jednak zdecyduje się na leżaczek bo na dłużej starczyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 17:25
Maniuś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam tiny love i polecam
tez kupilam ze wzglexu na to ze sie rozkladal na plasko. Wtedy mielismy mieszkanie z sypialnia na andresoli wiec lozezvzko bylo na gorze a my caly dzien w salonie na dole to byl mega przydatny. Teraz kupie kosz mojzesza bo pewnie bedziemy glownie na podworku siedziec to latwiej przenosic i jest piekny
Leon jak podrosl w lezaczku siedziec w ogole nie chcial wiec u nas tiny jak nowy bo glownie sluzyl w pierwszych mcach do lezenia. -
Carolina wrote:Dziewczyny a kupujecie leżaczki?
Zastanawiam się nad Tiny love bo są rozkładane na płasko a chce mieć coś dla małego jak nie będzie spał a ja będę na dole
Myslalam o koszu Mojżesz ale chyba jednak zdecyduje się na leżaczek bo na dłużej starczy
Ja zdecydowanie kupuję. Dużo pożytku z niego. Siostrzeniec dostał w prezencie Fisher Price i jest mega zadowolony. Ten leżaczek ma spory udźwig (chyba do 18kg) więc posłuży sporo. Widziałam jak dzieciaki w wieku 3-4 latek chętnie też z niego korzystają -
Carolina ja też mam Tiny Love i jestem bardzo zadowolona
tylko niby jest to leżaczek- bujaczek ale funkcję bujania ma "upośledzoną" akurat ja byłam z tego zadowolona
Przejrzałam dzisiaj rzeczy po Nikosiu w rozmiarach 56-68 i trochę dla małej będzie się nadawało, jednak tyłka ta ilość nie urywa -
Carolina wrote:Dziewczyny a kupujecie leżaczki?
Myslalam o koszu Mojżesz ale chyba jednak zdecyduje się na leżaczek bo na dłużej starczy
Ja nie wiem. Jedyny, który mi się naprawdę podoba (Babybjorn) ma dobre opinie ale nie można go rozłożyć na płasko, a z tego co czytałam taka półsiedząca pozycja nie jest zalecana przez pediatrów-ortopedów. Do tego nie jest tani.
Oglądałam też taki: http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-kolyska-5w1-unimo-kinderkraft-i6627581650.html#thumb/8 300zl
Ujdzie w tłoku, choć ten plastik - nie znoszę!
Najbardziej to chcę kołyskę, albo taką zwykłą babciną drewnianą lub wiklinową z flohmarktu, albo dizajnerską od Gloria Lavi (pomarzyć można...).
Z koszy Mojżesza podoba mi się tylko Nest by Mokee.
Chyba muszę zacząć grać w totka
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
A ja dziś szalałam na aliexpress
Kupiłam co nieco dla Jakuba naszego kochanego w brzuchu imprezującego i, uwaga, dla siebie!
Wstawiam spreparowanego przeze mnie screenshota zakupów:
1. i 2. to naklejki na ścianę do pokoju KubusiaMiał być miś, ale te sówki są tak cudne i och i ach, że aż Marcin powiedział, że będzie z nimi mniej roboty niż z misiem, więc mam brać!
3. To są naklejki takie przy przełącznikach światła co się daje - były takie podobne też do gniazdek i już wsadziłam do koszyka, ale potem pomyślałam "hola, hola... a to go potem nie będzie zachęcało do wkładania tam paluchów?", więc wywaliłam z koszyka
4. To jest naszyjnik Arweny na który choruje od liceum, ale kurde w PL strasznie drogi (nawet podróbki ze szkielkami kosztują 70zł+) a tutaj 1$ to co się będę!
5. i 6. to zegarki, które znalazłam na polskiej stronie za 7 dyszek i już prawie kupiłam, ale nie mieli opcji przesyłki rejestrowanej. No a kurde 7 dyszek zwykłym listem nie puszczę, no way. I zaczęłam na ali grzebać i znalazłam taki sam za 2 dolce z free shipping xD jestem Januszem byznesu.
7. ASDFGHJKL taka cudna żabcia dla Kubuśka, wzięłam trochę większą, bo na 3-6 miesięcy, to akurat zdążę to tyle razy wyprać, żeby mógł to ten mój mężczyzna mały założyć i dać się obfocić (tak, to TEŻ zakup dla mnie).
ZAKUPY UZNAJĘ ZA UDANE, koszt niecałe 9$ za wszystkoag194, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
bezimienna wrote:Messy99 no najwcześniej sprawdzę po skończeniu karmienia. Koleżanki mi polecały,że super. Jak piszesz, że nie zadziałał u Ciebie,to dobrze, że za free go nabyłam. Jak nie będzie działał, to żalu nie będzie.
-
Kurde nie mogłam was doczytać tyle piszecie a ja czasu mam tak mało.
Ja używałam przy obu chlopcach sab simplex bo tylko to pomagało.
Bujaczek leżaczek mam Fisher Prince i będzie już służył przyv4 dziecku a wygląda jak nowy, tak samo krzesełko do karmieniamam też kolyske bo łóżeczko jest u góry a siedzimy dużo na dole.
-
Aliexpress to oddzielna historia...
Quasha, daj koniecznie znac czy rzeczy byly ok i czy bylas zadowolona z jakosci.
wiem, ze multum ludzi tam kupuje, wiec tak zle te rzeczy byc nie moga. jakbym mieszkala w pl to tez bym pewnie kupowala. w szwajcarii razem z paczka z ali dostalabym rachunek za zakupienie podrobek...mandat na pare setek i nie wiadomo co jeszcze.
moj narzeczony jeszcze w polsce kupowal podrobki ubran rowerowych i jakosc niektorych byla calkiem ok, a niektorych omg.
co do rzezczy dla dzieci to mialabym objekcje tego typu, ze ubrania z aliexpress potrakowane sa strasznymi chemikaliami, ale moze jak sie wypierze kilka razy...sama nie wiem...nie mam opcji kupienia, wiec sie nie zaglebiam w temat.Arwi lubi tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Hope_ wrote:ja nigdy n ie kupowałąm nic na aliexpress - czemu to takie tanie? naklejki ścienne to kosztują po 100zł... a tu 2 dolce? jakim cudem?
Nie wiem! Sama odkryłam ten portal dopiero niedawnoA jak się okazało, że można płacić przez Przelewy24 i dostawa jest za darmo to nic tylko szaleć
Jak dojdą (czas realizacji do 60 dni) to pobawię się w Zyrcię i wstawię recenzję -
A jeszcze chciałam napisać że mój starszy zaczął robić na nocnik ok 2 lat ale długo spał w pieluszcze itp, a młodszy miał już dobre 2,5 roku za to odpieluchował się w 2 dni i całkowicie. Już mu nawet na noc nie musiałam ubierać więc nie ma reguły
-
Qasha wrote:A ja dziś szalałam na aliexpress
Kupiłam co nieco dla Jakuba naszego kochanego w brzuchu imprezującego i, uwaga, dla siebie!
Wstawiam spreparowanego przeze mnie screenshota zakupów:
1. i 2. to naklejki na ścianę do pokoju KubusiaMiał być miś, ale te sówki są tak cudne i och i ach, że aż Marcin powiedział, że będzie z nimi mniej roboty niż z misiem, więc mam brać!
3. To są naklejki takie przy przełącznikach światła co się daje - były takie podobne też do gniazdek i już wsadziłam do koszyka, ale potem pomyślałam "hola, hola... a to go potem nie będzie zachęcało do wkładania tam paluchów?", więc wywaliłam z koszyka
4. To jest naszyjnik Arweny na który choruje od liceum, ale kurde w PL strasznie drogi (nawet podróbki ze szkielkami kosztują 70zł+) a tutaj 1$ to co się będę!
5. i 6. to zegarki, które znalazłam na polskiej stronie za 7 dyszek i już prawie kupiłam, ale nie mieli opcji przesyłki rejestrowanej. No a kurde 7 dyszek zwykłym listem nie puszczę, no way. I zaczęłam na ali grzebać i znalazłam taki sam za 2 dolce z free shipping xD jestem Januszem byznesu.
7. ASDFGHJKL taka cudna żabcia dla Kubuśka, wzięłam trochę większą, bo na 3-6 miesięcy, to akurat zdążę to tyle razy wyprać, żeby mógł to ten mój mężczyzna mały założyć i dać się obfocić (tak, to TEŻ zakup dla mnie).
ZAKUPY UZNAJĘ ZA UDANE, koszt niecałe 9$ za wszystko
Ja od jakiegoś czasu sporo kupuje. Jestem na grupę fb aliexpress dla dzieci i wiele osób pisze super komentarze, dla dorosłych ciuchów nie ma co brać, ale dla dzieciaczkow ponoć ok, ja jeszcze nic takiego nie kupiłam oprócz misia ala mamas&papas i lalkę metoo i czekam teraz na opaski z kokardkami, ale to cebula była...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 20:21