X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    nie chodzi zimno jest zeby chodzil w samych majtkach i ubieram mu pampersa i spodnie
    Chodziło mi o to, ze w majtkach i spodniach.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula na dwór i do spania też jeszcze ma pieluche.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:53

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Sylwia schowaj nocnik jak mały wpada w chisterie widocznie jeszcze za szybko
    Moja córka obecnie 18sto latka wolała na nocnik w wieku 11 msc moja mama ja nauczyła ale to naprawdę był ewenement dziecka i do dziś jej zostało, ze sie uczy wszystkiego szybko angielski ogarnęła w 3 msc płynnie hiszpański w 2 msc na teoretyczne prawko po angielsku uczyła się 2 tygodnie i zdała
    1 i 2 rok college zrobiła w niespełna 9 msc
    Nie wiem po kim ona taka mądra ha ha
    Mlodsza uczyłam ja na nocnik w wieku roku i 10 msc czyli też było zimno
    Po.prostu wysadzalam co 30 minut wciąż się Pytalam czy chce siusiu
    3 dni meczarni latania za nią i zalapala
    Pomogła właśnie też ta para w nocniku która mi podpowiedziala tesciowa

Dziewczyny a kupujecie leżaczki?
    Zastanawiam się nad Tiny love bo są rozkładane na płasko a chce mieć coś dla małego jak nie będzie spał a ja będę na dole
    Myslalam o koszu Mojżesz ale chyba jednak zdecyduje się na leżaczek bo na dłużej starczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 17:25

Maniuś lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tiny love i polecam ;) tez kupilam ze wzglexu na to ze sie rozkladal na plasko. Wtedy mielismy mieszkanie z sypialnia na andresoli wiec lozezvzko bylo na gorze a my caly dzien w salonie na dole to byl mega przydatny. Teraz kupie kosz mojzesza bo pewnie bedziemy glownie na podworku siedziec to latwiej przenosic i jest piekny :D
    Leon jak podrosl w lezaczku siedziec w ogole nie chcial wiec u nas tiny jak nowy bo glownie sluzyl w pierwszych mcach do lezenia.

• Martchen Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:
    Zastanawiam się nad Tiny love bo są rozkładane na płasko a chce mieć coś dla małego jak nie będzie spał a ja będę na dole
    Myslalam o koszu Mojżesz ale chyba jednak zdecyduje się na leżaczek bo na dłużej starczy

Ja zdecydowanie kupuję. Dużo pożytku z niego. Siostrzeniec dostał w prezencie Fisher Price i jest mega zadowolony. Ten leżaczek ma spory udźwig (chyba do 18kg) więc posłuży sporo. Widziałam jak dzieciaki w wieku 3-4 latek chętnie też z niego korzystają:)

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina ja też mam Tiny Love i jestem bardzo zadowolona :) tylko niby jest to leżaczek- bujaczek ale funkcję bujania ma "upośledzoną" akurat ja byłam z tego zadowolona ;)

Przejrzałam dzisiaj rzeczy po Nikosiu w rozmiarach 56-68 i trochę dla małej będzie się nadawało, jednak tyłka ta ilość nie urywa ;)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina wrote:

Ja nie wiem. Jedyny, który mi się naprawdę podoba (Babybjorn) ma dobre opinie ale nie można go rozłożyć na płasko, a z tego co czytałam taka półsiedząca pozycja nie jest zalecana przez pediatrów-ortopedów. Do tego nie jest tani.

Oglądałam też taki: http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-kolyska-5w1-unimo-kinderkraft-i6627581650.html#thumb/8 300zl
    Ujdzie w tłoku, choć ten plastik - nie znoszę!

Najbardziej to chcę kołyskę, albo taką zwykłą babciną drewnianą lub wiklinową z flohmarktu, albo dizajnerską od Gloria Lavi (pomarzyć można...).

Z koszy Mojżesza podoba mi się tylko Nest by Mokee.

Chyba muszę zacząć grać w totka :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A L juz przymierzalas? Czy jeszcze nie dostałaś

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś szalałam na aliexpress :) Kupiłam co nieco dla Jakuba naszego kochanego w brzuchu imprezującego i, uwaga, dla siebie!
    Wstawiam spreparowanego przeze mnie screenshota zakupów:
    fc2b7a109885fdc4med.png

1. i 2. to naklejki na ścianę do pokoju Kubusia :D Miał być miś, ale te sówki są tak cudne i och i ach, że aż Marcin powiedział, że będzie z nimi mniej roboty niż z misiem, więc mam brać! :D
    3. To są naklejki takie przy przełącznikach światła co się daje - były takie podobne też do gniazdek i już wsadziłam do koszyka, ale potem pomyślałam "hola, hola... a to go potem nie będzie zachęcało do wkładania tam paluchów?", więc wywaliłam z koszyka :D
    4. To jest naszyjnik Arweny na który choruje od liceum, ale kurde w PL strasznie drogi (nawet podróbki ze szkielkami kosztują 70zł+) a tutaj 1$ to co się będę!
    5. i 6. to zegarki, które znalazłam na polskiej stronie za 7 dyszek i już prawie kupiłam, ale nie mieli opcji przesyłki rejestrowanej. No a kurde 7 dyszek zwykłym listem nie puszczę, no way. I zaczęłam na ali grzebać i znalazłam taki sam za 2 dolce z free shipping xD jestem Januszem byznesu.
    7. ASDFGHJKL taka cudna żabcia dla Kubuśka, wzięłam trochę większą, bo na 3-6 miesięcy, to akurat zdążę to tyle razy wyprać, żeby mógł to ten mój mężczyzna mały założyć i dać się obfocić (tak, to TEŻ zakup dla mnie).

ZAKUPY UZNAJĘ ZA UDANE, koszt niecałe 9$ za wszystko :D

ag194, marie_marie22 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Messy99 no najwcześniej sprawdzę po skończeniu karmienia. Koleżanki mi polecały,że super. Jak piszesz, że nie zadziałał u Ciebie,to dobrze, że za free go nabyłam. Jak nie będzie działał, to żalu nie będzie.
    Ja niestety zabuliłam 1600zł ale po 4 miesiącach sprzedałam za 1000zł.

nzjdgzu33y143688.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie mogłam was doczytać tyle piszecie a ja czasu mam tak mało.
    Ja używałam przy obu chlopcach sab simplex bo tylko to pomagało.
    Bujaczek leżaczek mam Fisher Prince i będzie już służył przyv4 dziecku a wygląda jak nowy, tak samo krzesełko do karmienia :) mam też kolyske bo łóżeczko jest u góry a siedzimy dużo na dole.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aliexpress to oddzielna historia...

Quasha, daj koniecznie znac czy rzeczy byly ok i czy bylas zadowolona z jakosci.

wiem, ze multum ludzi tam kupuje, wiec tak zle te rzeczy byc nie moga. jakbym mieszkala w pl to tez bym pewnie kupowala. w szwajcarii razem z paczka z ali dostalabym rachunek za zakupienie podrobek...mandat na pare setek i nie wiadomo co jeszcze.

moj narzeczony jeszcze w polsce kupowal podrobki ubran rowerowych i jakosc niektorych byla calkiem ok, a niektorych omg.

co do rzezczy dla dzieci to mialabym objekcje tego typu, ze ubrania z aliexpress potrakowane sa strasznymi chemikaliami, ale moze jak sie wypierze kilka razy...sama nie wiem...nie mam opcji kupienia, wiec sie nie zaglebiam w temat.

Arwi lubi tę wiadomość

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    ja nigdy n ie kupowałąm nic na aliexpress - czemu to takie tanie? naklejki ścienne to kosztują po 100zł... a tu 2 dolce? jakim cudem? :P

Nie wiem! Sama odkryłam ten portal dopiero niedawno :D A jak się okazało, że można płacić przez Przelewy24 i dostawa jest za darmo to nic tylko szaleć :D
    Jak dojdą (czas realizacji do 60 dni) to pobawię się w Zyrcię i wstawię recenzję <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • gonia13 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fajne podsumowanie o Aliexpress:

http://matkatylkojedna.pl/czy-oplaca-sie-kupowac-na-aliexpress-poradnik/

Sophie 10.05.2017
    Marie 20.12.2019
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze chciałam napisać że mój starszy zaczął robić na nocnik ok 2 lat ale długo spał w pieluszcze itp, a młodszy miał już dobre 2,5 roku za to odpieluchował się w 2 dni i całkowicie. Już mu nawet na noc nie musiałam ubierać więc nie ma reguły :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    A ja dziś szalałam na aliexpress :) Kupiłam co nieco dla Jakuba naszego kochanego w brzuchu imprezującego i, uwaga, dla siebie!
    Wstawiam spreparowanego przeze mnie screenshota zakupów:
    fc2b7a109885fdc4med.png

1. i 2. to naklejki na ścianę do pokoju Kubusia :D Miał być miś, ale te sówki są tak cudne i och i ach, że aż Marcin powiedział, że będzie z nimi mniej roboty niż z misiem, więc mam brać! :D
    3. To są naklejki takie przy przełącznikach światła co się daje - były takie podobne też do gniazdek i już wsadziłam do koszyka, ale potem pomyślałam "hola, hola... a to go potem nie będzie zachęcało do wkładania tam paluchów?", więc wywaliłam z koszyka :D
    4. To jest naszyjnik Arweny na który choruje od liceum, ale kurde w PL strasznie drogi (nawet podróbki ze szkielkami kosztują 70zł+) a tutaj 1$ to co się będę!
    5. i 6. to zegarki, które znalazłam na polskiej stronie za 7 dyszek i już prawie kupiłam, ale nie mieli opcji przesyłki rejestrowanej. No a kurde 7 dyszek zwykłym listem nie puszczę, no way. I zaczęłam na ali grzebać i znalazłam taki sam za 2 dolce z free shipping xD jestem Januszem byznesu.
    7. ASDFGHJKL taka cudna żabcia dla Kubuśka, wzięłam trochę większą, bo na 3-6 miesięcy, to akurat zdążę to tyle razy wyprać, żeby mógł to ten mój mężczyzna mały założyć i dać się obfocić (tak, to TEŻ zakup dla mnie).

ZAKUPY UZNAJĘ ZA UDANE, koszt niecałe 9$ za wszystko :D
    Mam zegarek numer 6 i super, jestem bardzo zadowolona

Ja od jakiegoś czasu sporo kupuje. Jestem na grupę fb aliexpress dla dzieci i wiele osób pisze super komentarze, dla dorosłych ciuchów nie ma co brać, ale dla dzieciaczkow ponoć ok, ja jeszcze nic takiego nie kupiłam oprócz misia ala mamas&papas i lalkę metoo i czekam teraz na opaski z kokardkami, ale to cebula była...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 20:21

3jgxvfxmmciig9xw.png
‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ