X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę boję rzeczy z Allie dla noworodka... poszaleje przy tak polroczniaku ;)

A dziewczyny możecie polecić jakąś tanią a fajna mate i karuzele? te wypasione mają takie ceny ze zawału można dostać... :O

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!
    KUrczaki, dziewczyny nadrobić Was to normalnie graniczy z cudem!!!
    Wczoraj miałam połówkowe no i będzie chłopiec :)
    teraz dopiero się zacznie.
    Co do ubranek to liczę na moją bratową, jej mały teraz będzie kończył pół roczku.

Widzę, że dzisiaj super temat odpieluchowanie.
    Chętnie dowiem się jakie stosowałyście metody, bo chciałabym małą za jakiś miesiąc spróbować odpieluchować. Będzie miała półtora roczku. Teraz sadzam ją kilka razy dziennie na nocnik i siedzi, czasami 10 minut, a czasami 1minutę albo wcale, no i nie zawsze coś tam zrobi.

Także piszcie o swoich metodach :)

bezimienna, bbee, Kleopatra, Kamilutek, Hope_, blubka, ag194, Maniuś, gaja_1, Uszczesliwiona, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę ogarnąć ali. Koleżanka mi kupiła teraz dla małej kapciuszki - paputki i są ok.

Co do karuzeli to my mamy z Fisher Price z projektorem. Mała bardzo ją lubiła :)

Spirit lubi tę wiadomość

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Wy niedobre, kolejne stronki do zakupów podajecie, dobrze, że ja mam teraz ciśnienie na rzeczy dla dziecka, a tam raczej bałabym się kupować, bo już by mnie korciła jakaś biżuteria albo duperele inne... Jakbym miała trochę grosza tylko dla siebie, to bym parę rzeczy kupiła, żeby się przekonać ;)

Co do bujaczka-leżaczka, kupimy jakiś, ale raczej jak już mała będzie na świecie ;) Nie mam ciśnienia raczej na te firmowe, raczej czegoś w rozsądnej cenie będę szukać, córka miała Fisher Price i parę razy go rozwaliła, aż zajechała na amen ;) Na razie nawet nie oglądam, żeby nie korciło.

Mam okropne huśtawki nastrojów... strasznie łatwo mnie z równowagi wyprowadzić, robi mi się smutno bez powodu, jestem zdołowana i nie wiem dlaczego. Na dodatek nie mam winnego by się wyżyć ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam karuzele Rainforest FP i też będzie już przy 4 dziecku ;p
    A tu znalazłam porównanie Whisbeara i Szumisia. http://rozkminytiny.pl/whisbear-czy-szumis/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 20:47

Spirit lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Anya Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dziewczyny dziś już lepiej jednakże zmęczenie psychiczne mnie dopadło. Otrzymalam milion telefonow i rad od rodzeństwa przede wszystkim. Umowilam sie na jutro na drugą wizytę prenatalna do lekarza ktory ma certyfikat i ponoc jest dobry. Naswietlilam mu sprawę ale nie mowilam co bylo nie tak na usg. Jutro na 20:15 mam wizytę. Zobaczymy co on powie. Staram sie nie panikowac choc przychodzi mi to z trudem. Jutro zobaczymy czy inny lekarz potwierdzi diagnoze...oby jeszcze czegos nie znalazl...niech moj Adas rosnie zdrowo

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • Anya Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zdjecie Adasia gdzie ponoc widac rozszczep

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 21:02

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • Anya Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3180f60f1966.jpg

Arwi lubi tę wiadomość

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio nie wiem jak oni na tych usg to wypatruja, Borys na tych fotach wygladal jak freddy cruger... dobrze ze idziesz do innegi lekarza ! Trzymamy kciuki !!

My karuzeli nie mielismy i nie bedziemy miec bo mam swoja glupia teorie na ten temat ;ddd

• julita Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w zasadzie nigdy nie używaliśmy samej karuzelii, tylko mechanizmu grającego czyli to tak jakby włączyć szumisia lub wishbear czy inne cudo. zyrcia a co to za teoria? jestem ciekawa :P

Anya no ja się tam niczego nie dopatrzyłam, nic nie widzę ale lekarz pewnie się zna.

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Anya moim zdaniem to jakiś dziwny lekarz. Sami mówią ze usg 3d ma niska wartość diagnostyczna. To tylko taki bajer. Wady wykrywają zwykłym usg ale dobrej jakości... Tak przynajmniej mi mówiono.

Co do karuzeli... Miałam chyba 3 lub 4 dla Stasia i nie używaliśmy. Do usypiania bardzo długo nam służyła ... Ma projektor i wyświetla obrazki dostosowane do wieku, zmienia się wkładki. Do tego rozne kołysanki i odgłosy natury.

84e4f4a4468205bbmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 21:26

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Espera Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moim zdaniem to jakiś dziwny lekarz. Sami mówią ze usg 3d ma niska wartość diagnostyczna. To tylko taki bajer. Wady wykrywają zwykłym usg ale dobrej jakości... Tak przynajmniej mi mówiono.

Co do karuzeli... Miałam chyna 3 lub 4 dla stacja i nie używaliśmy. Do usypiania bardzo długo nam służyła ... Ma projektor i wyświetla obrazki dostosowane do wieku, zmienia się wkładki. Do tego rozne kołysanki i odgłosy natury.

84e4f4a4468205bbmed.jpg

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Anya Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Hej, moim zdaniem to jakiś dziwny lekarz. Sami mówią ze usg 3d ma niska wartość diagnostyczna. To tylko taki bajer. Wady wykrywają zwykłym usg ale dobrej jakości... Tak przynajmniej mi mówiono.

Co do karuzeli... Miałam chyna 3 lub 4 dla stacja i nie używaliśmy. Do usypiania bardzo długo nam służyła ... Ma projektor i wyświetla obrazki dostosowane do wieku, zmienia się wkładki. Do tego rozne kołysanki i odgłosy natury.

84e4f4a4468205bbmed.jpg

Tak właśnie zrobie i jutro dam znac po wizycie jak coś

xnw4dqk3obs1y9ra.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia podziel się swoją teorią, też jestem ciekawa!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya usg 3d czy 4d moim zdaniem nie wiele może pokazać
    Ja mam usg 3d i szczerze mój syn na nim wygląda jak ufoludek
    Dobrze, że idziesz do innego lekarza

Co do karuzeli
    Miałam dla obu corek i nie bardzo mi się sprawdziły
    Z tego co pamiętam to trzeba zwracać uwagę na kolory zielony czerwony przyciągają wzrok dziecka tak przynajmniej czytałam 7 lat temu ;)

Ja nie kupuje jak dostanę w prezencie będę miałam ale sam od siebie nie kupuje

Anya lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • dewa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya, śliczny ten Wasz Synek! <3 I nie piszę tego, zeby odwrocic Twoja uwage, czy pocieszyc, jest naprawdę cudowny! I jeżeli ta wada jest taka, jaką widać na zdjęciu, to jest bardziej kosmetyczna niż zdrowotna. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, oby Cię uspokoiła :)

Anya lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale uprzedzam ze jest glupia ;D

Po pierwsze mnie wnwrwiaja dzwieki tych melodyjek :D
    A jesli chodzi o dziecko to ja sobie tak pomyslalam ze wychodze z brzucha nie wiem co jwst grane, leze nie moge sie przekrecic z boku na bok a tu z dupy nad glowa lataja mi jakies dziwne stwort i wyje jakas durnawa muzyka :D ja bym oszalala :D
    Ale ja jestem lekko chora psychocznie to moze stad takie dziwne rozkminy :D
    W ttm lezaczku tiny love byly jakies zawieszki to chwile to wisialo i mialam wrazenie ze Leo sie wkurza jak mu to lata :D no i ja nie moglam tego dzwiwku zniesc wiec za duzo nie uzywalismy to samo nie interesowaly go wcale te maty edukacyjne

MEGI81, amilka87, aneta.be lubią tę wiadomość

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    bbee nasz jak widzi nocnik wpada w histerię

Sylwia a sprubij z nakładką na ubikacji moje chlopaki też na nocnik nie chciałaby a do ubikacji się udało albo od razu na stojąco do wc może to mu się spodoba ... mój jak nie sikal to nic nie dało się zrobić a jak przyszedł moment właśnie latem to w jeden dzień załapał i już był koniec z pampersami tylko z kupą trochę dłużej ale też dość szybko. Ważne aby rrafin na dobry moment bo na siłę się nie da wiem bo też próbowałam załapał jakieś 3 m-ce przed 3 urodzinami.

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do alliexpress to ja kupuję - fakt czeka się długo ale nigdy się nie rozczarowałam

Arwi, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ale uprzedzam ze jest glupia ;D

Po pierwsze mnie wnwrwiaja dzwieki tych melodyjek :D
    A jesli chodzi o dziecko to ja sobie tak pomyslalam ze wychodze z brzucha nie wiem co jwst grane, leze nie moge sie przekrecic z boku na bok a tu z dupy nad glowa lataja mi jakies dziwne stwort i wyje jakas durnawa muzyka :D ja bym oszalala :D
    Ale ja jestem lekko chora psychocznie to moze stad takie dziwne rozkminy :D
    W ttm lezaczku tiny love byly jakies zawieszki to chwile to wisialo i mialam wrazenie ze Leo sie wkurza jak mu to lata :D no i ja nie moglam tego dzwiwku zniesc wiec za duzo nie uzywalismy to samo nie interesowaly go wcale te maty edukacyjne

Nic dziwnego, że się wkurzał, naokoło tyle fajnych rzeczy, a tu taka przeszkadzajka nad głową :) Ogólnie niektóre mobile mi się podobają, ale nie zamierzam żadnego kupować własnie z tego względu, więc podpisuję się pod Twoją teorią rękoma i nogami :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ