MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MEGI81 wrote:A taka pianka nie jest miękka? Nie odkształci się?
Wiesz, pianka to pianka, ja tam fanką materacy piankowych nie jestem, ale dla osób dorosłych, sprężyny przy takim ciężarze lepiej się sprawdzają, ale pod ciężarem dziecka nie powinna się odkształcićA nawet jeśli to akurat Ikea daje na to gwarancję, więc jak coś to wymienimy
No i z tego co patrzyłam to wychodzi dość twarda, te Ikeowskie z różnymi tam dodatkami wydawały mi się może grubsze, ale o dziwo miększe.
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Qasha wrote:Wiesz, pianka to pianka, ja tam fanką materacy piankowych nie jestem, ale dla osób dorosłych, sprężyny przy takim ciężarze lepiej się sprawdzają, ale pod ciężarem dziecka nie powinna się odkształcić
A nawet jeśli to akurat Ikea daje na to gwarancję, więc jak coś to wymienimy
No i z tego co patrzyłam to wychodzi dość twarda, te Ikeowskie z różnymi tam dodatkami wydawały mi się może grubsze, ale o dziwo miększe.
Dla mnie kupno wózka i materaca do łóżeczka to wielki dylemat. Czym więcej czytam, tym głupsza chyba jestem. -
nick nieaktualnyLeon ma teraz lateksowy Hevea, jestem zadowolona ale w porownaniu do gryki czy kokosa jest dosc miekki ale sie nie odksztalca. Jakbym miala znowu kupowac to tez taki
moje znajome tez maja ten sam i zadowolone
U nas dupa, Leon charczy, budzi sie co pol h ;(MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Tez jede Mails hevea. Zamowilam dla maluszka i od Rath dla starszego, bo stwierdzilam ze wpadki nocne ma już za sobą i jak na złość dzisiaj wpadka ;( po roku bez. Na czas takich nocnych wpadek miałam najtańszy materac ikea nie było szkoda go raz na pół roku wymienić.
Znalazłam chyba przyczyna zgagi wczoraj przeszłam na niegazowana mineralna i od razu o niebo lepiej
Zyrcia ja mam takie zdanie jak ty. I toska tez te dyndające potwory nad głowa denerwowały tylko zdejmowałam był spokój a tak to afera. Zamiast karuzelki miałam potem taka biedronkę co nie wydawała dźwięków tylko emitowała gwiazdki na suficie delikatnym światłem to sie u nas lepiej sprawdziło. Poza tym ja wyznaje zasadę ze łóżko jest do spania i od początku chce tak przyzwyczaić to po co tam dyndające zabawki które w tym spaniu przeszkadzają. Toska leżaczek parzył nie chciał w nim byc dlatego teraz tez żadnego nie kupuje, jak dostane od kogoś w prezencie to użyje.
Maty edukacyjnej nie kupuje:
Po pierwsze są one wg mnie za małe.
Po drugie na pałąku wisi najczęściej plastikowe Badziewie
Po trzecie te okropne dźwięki jakie to badziewie wydaje
Po czwarte od kolorów można dostać oczopląsu
Antek i tak nie chciał używać wiec była kasa wydana w błoto. Zamierzam kupić większy grubszy koc w jakimś stonowanym kolorze na którym mogę dziecko kłaść do zabawy i jakieś fajne zabawki, miłe dla oczu i dotyku. Przy Antku sprawdziły sie książeczki czarnobiale i qballzyrcia, MEGI81 lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Moja koleżanka z pracy mogła kłaść na macie edukacyjnej cuda na kiju, a mały i tak interesował się tylko szafką z plastikowymi pojemnikami na żywność; szybko zaczął "pełzać" i przemieszczać się i spędzał przy niej godziny wyciągając i wkładając pojemniki. Dla niej mata była nieprzydatna zupełnie.
A mi się żadna nie podoba i nawet nie zastanawiam się nad kupnem. Zresztą, dla takiego malca edukacyjne jest wszystko, nawet lejek do butelek.
Materac - bierzemy piankowy, takie małe i tak nie będzie go wyginać, poza tym jak zdarzy się katastrofa, to bez żalu dla portfela kupi się nowy. Do tego kupiłam już podkład z Motherhood.
Jezu, jak mi się ciężko zmusić do myślenia o czymkolwiek innym! W pracy moja efektywność wynosi równe 0, już porobiłam sobie zaległości. Mam plan pracować do końca marca i jeszcze niedawno wydawał się on całkiem rozsądny, ale teraz jestem tym przerażona.MEGI81 lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Elmo13 wrote:Mi lekarz powiedział.ze 3d robi zwykłe ok 28 tygodnia bo wtedy dzidziuś już ładnie wygląda nie jak ufoludek
a potem to różnie bo już może być za duży aby się zmieścił na zdjęciu ładnie uchwycony
Dziękuję za informację :p
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
U nas tez te kubeczki z których można było wieże budować albo coś przesypywac albo przelewać do tej pory jest w użyciu tylko teraz w wannie
najlepiej wydanie pieniądze
Cała seria qball była tez mega fajnaproste łatwo chwycić, można było wziąć do buzi
teraz byłam z Antkiem w sklepie kupić coś dla dzidzi to tez sam wybrał qball, nie wiem czy on jeszcze pamięta ze sam takie miał, ale to mu sie najbardziej spodobało.
A najlepsze jest to ze dzieci to śmieciarze, nie ma to jak papierowa szeleszczącą torebka po zakupach mamy, albo kartoniki, pudełka czy puste butelki.MEGI81 lubi tę wiadomość
wersja z OM
-
nick nieaktualnyAmilka mam identyczne podejscie do Ciebie. Ja kupilam puzzle piankowe tylko z dobrym skladem.troche drozsze i tez cale dnie na tym potem pelzal ogladal te ksiazeczki ewentualnie jakies grzechotki a i tak najwiwksza frajda byla jak na trasie spotkal np klapki
-
Julita ja mam pomalowane sciany sniezka zmywalna i syn koleżanki tez mi nabazgral pisakiem, zmylam to mokra szmatka z plymem do mycia naczyn i nie ma ani sladu:-)
Na 10.20 mam wizyte, proszę o trzymanie kciukow:-Dmon!ta^, Kamilutek, ag194, aneta.be, sylwucha89, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Uska wrote:Julita ja mam pomalowane sciany sniezka zmywalna i syn koleżanki tez mi nabazgral pisakiem, zmylam to mokra szmatka z plymem do mycia naczyn i nie ma ani sladu:-)
Na 10.20 mam wizyte, proszę o trzymanie kciukow:-D
U mnie po wizycie wszystko dobrze.mala rosnie jak na drozdzach wywija jak maly plywak.lekarz zaniepokoil sie szyjka ale okazalo sie na usg ze jest po prostu skrzywiona/zagieta.
Witam sie w 24tcbezimienna, mon!ta^, bbee, Kamilutek, MEGI81, Hope_, ag194, sylwucha89, Camilia, gaja_1, Maniuś, Kleopatra, Uszczesliwiona, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Anya trzymam kciuki. Mam nadzieję że będzie dobrze.
Julita ja wczoraj jak jadlam obiad,to pasztecik wpadł mi do barszczu. Wszystko było brudne na około i też ściana...szmatką z ciepłą wodą i płynem do naczyń uratowała sprawę. Sama się zdziwiłam że barszcz nie zostawił śladów.
Uska trzymam! Ja poproszę o kciuki o 19:40
Wczoraj moja koleżanka urodzila, całe dwa tygodnie po terminie... Naczekala sięoby u nas było w punkt
Kamilutek, MEGI81, aneta.be, sylwucha89, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
zyrcia wrote:Leon ma teraz lateksowy Hevea, jestem zadowolona ale w porownaniu do gryki czy kokosa jest dosc miekki ale sie nie odksztalca. Jakbym miala znowu kupowac to tez taki
moje znajome tez maja ten sam i zadowolone
U nas dupa, Leon charczy, budzi sie co pol h ;(
Gryką, kokosem i robakami tak mnie wystraszyłyście i jeszcze poczytałam w internecie, że nawet o nich nie myślę. Na sam dźwięk słowa "robaki" mam gęsią skórkę -
Ktoś kiedyś polecał taki materac pianka-kokos:
https://www.dwaniedzwiadki.pl/pl/p/Materac-kokos-pianka-120x60-cm%2C-bialy/3192
Zapisałam w zakładkach sobie, bo wydawał się fajny, może którejś z Was się przyda.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kacper też nie lubił karuzeli przy łóżeczku, a mata edukacyjna była w użyciu kilka razy, bo też wolał wszystkie rzeczy dookoła, a nie matę. Amilka ma rację, że dzieci lubią bawić się bardzo przyziemnymi rzeczami, które nam są zbędne.
Mój Młody ma mnóstwo zabawek, gier, lego w kilku wielkich pudłach, a w szafkach można znaleźć rolki po ręcznikach papierowych, plastikowe butelki itp. A zaraz Wam pokażę, co z takich śmieci tworzy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbd4901a1e1b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 09:33
Kamilutek, sylwucha89, Camilia lubią tę wiadomość
-
Pochwalę się, że już po połówkowym. Wszystkie parametry w porządku.
Płeć żeńska490 g
Bardzo się wierciła, lekarz marudził jak zwykle, że takie trudne badanie. Trochę z mojej winy, bo specjalnie tuż przed wizytą zjadłam kinder bueno, żeby się maluch obudził-nie sądziłam że dostanie takiego kopa od cukruMEGI81, bbee, bezimienna, Kamilutek, blubka, Rudzik, ag194, Hope_, Uska, mon!ta^, Demsik, sylwucha89, Camilia, gaja_1, Mabelle, Maniuś, Moniqaaa, Kleopatra, rybka33, Uszczesliwiona, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość