X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    A taka pianka nie jest miękka? Nie odkształci się?

Wiesz, pianka to pianka, ja tam fanką materacy piankowych nie jestem, ale dla osób dorosłych, sprężyny przy takim ciężarze lepiej się sprawdzają, ale pod ciężarem dziecka nie powinna się odkształcić :) A nawet jeśli to akurat Ikea daje na to gwarancję, więc jak coś to wymienimy :) No i z tego co patrzyłam to wychodzi dość twarda, te Ikeowskie z różnymi tam dodatkami wydawały mi się może grubsze, ale o dziwo miększe.

MEGI81 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was też czasami boli pępek? Ja czuję czasami takie ciągnięcie.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Wiesz, pianka to pianka, ja tam fanką materacy piankowych nie jestem, ale dla osób dorosłych, sprężyny przy takim ciężarze lepiej się sprawdzają, ale pod ciężarem dziecka nie powinna się odkształcić :) A nawet jeśli to akurat Ikea daje na to gwarancję, więc jak coś to wymienimy :) No i z tego co patrzyłam to wychodzi dość twarda, te Ikeowskie z różnymi tam dodatkami wydawały mi się może grubsze, ale o dziwo miększe.

Dla mnie kupno wózka i materaca do łóżeczka to wielki dylemat. Czym więcej czytam, tym głupsza chyba jestem.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon ma teraz lateksowy Hevea, jestem zadowolona ale w porownaniu do gryki czy kokosa jest dosc miekki ale sie nie odksztalca. Jakbym miala znowu kupowac to tez taki ;) moje znajome tez maja ten sam i zadowolone :)

U nas dupa, Leon charczy, budzi sie co pol h ;(

MEGI81 lubi tę wiadomość

• amilka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jede Mails hevea. Zamowilam dla maluszka i od Rath dla starszego, bo stwierdzilam ze wpadki nocne ma już za sobą i jak na złość dzisiaj wpadka ;( po roku bez. Na czas takich nocnych wpadek miałam najtańszy materac ikea nie było szkoda go raz na pół roku wymienić.

Znalazłam chyba przyczyna zgagi wczoraj przeszłam na niegazowana mineralna i od razu o niebo lepiej ;)

Zyrcia ja mam takie zdanie jak ty. I toska tez te dyndające potwory nad głowa denerwowały tylko zdejmowałam był spokój a tak to afera. Zamiast karuzelki miałam potem taka biedronkę co nie wydawała dźwięków tylko emitowała gwiazdki na suficie delikatnym światłem to sie u nas lepiej sprawdziło. Poza tym ja wyznaje zasadę ze łóżko jest do spania i od początku chce tak przyzwyczaić to po co tam dyndające zabawki które w tym spaniu przeszkadzają. Toska leżaczek parzył nie chciał w nim byc dlatego teraz tez żadnego nie kupuje, jak dostane od kogoś w prezencie to użyje.

Maty edukacyjnej nie kupuje:
    Po pierwsze są one wg mnie za małe.
    Po drugie na pałąku wisi najczęściej plastikowe Badziewie
    Po trzecie te okropne dźwięki jakie to badziewie wydaje
    Po czwarte od kolorów można dostać oczopląsu

Antek i tak nie chciał używać wiec była kasa wydana w błoto. Zamierzam kupić większy grubszy koc w jakimś stonowanym kolorze na którym mogę dziecko kłaść do zabawy i jakieś fajne zabawki, miłe dla oczu i dotyku. Przy Antku sprawdziły sie książeczki czarnobiale i qball

zyrcia, MEGI81 lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka z pracy mogła kłaść na macie edukacyjnej cuda na kiju, a mały i tak interesował się tylko szafką z plastikowymi pojemnikami na żywność; szybko zaczął "pełzać" i przemieszczać się i spędzał przy niej godziny wyciągając i wkładając pojemniki. Dla niej mata była nieprzydatna zupełnie.
    A mi się żadna nie podoba i nawet nie zastanawiam się nad kupnem. Zresztą, dla takiego malca edukacyjne jest wszystko, nawet lejek do butelek.

Materac - bierzemy piankowy, takie małe i tak nie będzie go wyginać, poza tym jak zdarzy się katastrofa, to bez żalu dla portfela kupi się nowy. Do tego kupiłam już podkład z Motherhood.

Jezu, jak mi się ciężko zmusić do myślenia o czymkolwiek innym! W pracy moja efektywność wynosi równe 0, już porobiłam sobie zaległości. Mam plan pracować do końca marca i jeszcze niedawno wydawał się on całkiem rozsądny, ale teraz jestem tym przerażona.

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Mi lekarz powiedział.ze 3d robi zwykłe ok 28 tygodnia bo wtedy dzidziuś już ładnie wygląda nie jak ufoludek :) a potem to różnie bo już może być za duży aby się zmieścił na zdjęciu ładnie uchwycony :)

Dziękuję za informację :p

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez te kubeczki z których można było wieże budować albo coś przesypywac albo przelewać do tej pory jest w użyciu tylko teraz w wannie ;) najlepiej wydanie pieniądze ;)

Cała seria qball była tez mega fajna ;) proste łatwo chwycić, można było wziąć do buzi ;) teraz byłam z Antkiem w sklepie kupić coś dla dzidzi to tez sam wybrał qball, nie wiem czy on jeszcze pamięta ze sam takie miał, ale to mu sie najbardziej spodobało.

A najlepsze jest to ze dzieci to śmieciarze, nie ma to jak papierowa szeleszczącą torebka po zakupach mamy, albo kartoniki, pudełka czy puste butelki.

MEGI81 lubi tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:53

MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka mam identyczne podejscie do Ciebie. Ja kupilam puzzle piankowe tylko z dobrym skladem.troche drozsze i tez cale dnie na tym potem pelzal ogladal te ksiazeczki ewentualnie jakies grzechotki a i tak najwiwksza frajda byla jak na trasie spotkal np klapki ;D

• Uska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita ja mam pomalowane sciany sniezka zmywalna i syn koleżanki tez mi nabazgral pisakiem, zmylam to mokra szmatka z plymem do mycia naczyn i nie ma ani sladu:-)

Na 10.20 mam wizyte, proszę o trzymanie kciukow:-D

mon!ta^, Kamilutek, ag194, aneta.be, sylwucha89, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Julita ja mam pomalowane sciany sniezka zmywalna i syn koleżanki tez mi nabazgral pisakiem, zmylam to mokra szmatka z plymem do mycia naczyn i nie ma ani sladu:-)

Na 10.20 mam wizyte, proszę o trzymanie kciukow:-D
    Trzymam kciuki.ja musze w ta farrbe zainwesrowac bo u mnie sciany btudza sie na dole z predkoscia swiatla a, rym bardzij ze z kuchni mam wejscie do kotlowni:/:/:/
    U mnie po wizycie wszystko dobrze.mala rosnie jak na drozdzach wywija jak maly plywak.lekarz zaniepokoil sie szyjka ale okazalo sie na usg ze jest po prostu skrzywiona/zagieta.
    Witam sie w 24tc :):):)

bezimienna, mon!ta^, bbee, Kamilutek, MEGI81, Hope_, ag194, sylwucha89, Camilia, gaja_1, Maniuś, Kleopatra, Uszczesliwiona, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anya trzymam kciuki. Mam nadzieję że będzie dobrze.

Julita ja wczoraj jak jadlam obiad,to pasztecik wpadł mi do barszczu. Wszystko było brudne na około i też ściana...szmatką z ciepłą wodą i płynem do naczyń uratowała sprawę. Sama się zdziwiłam że barszcz nie zostawił śladów.

Uska trzymam! Ja poproszę o kciuki o 19:40 :)

Wczoraj moja koleżanka urodzila, całe dwa tygodnie po terminie... Naczekala się :) oby u nas było w punkt

Kamilutek, MEGI81, aneta.be, sylwucha89, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Leon ma teraz lateksowy Hevea, jestem zadowolona ale w porownaniu do gryki czy kokosa jest dosc miekki ale sie nie odksztalca. Jakbym miala znowu kupowac to tez taki ;) moje znajome tez maja ten sam i zadowolone :)

U nas dupa, Leon charczy, budzi sie co pol h ;(

Gryką, kokosem i robakami tak mnie wystraszyłyście i jeszcze poczytałam w internecie, że nawet o nich nie myślę. Na sam dźwięk słowa "robaki" mam gęsią skórkę :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje zwykły z Ikei, tak jak Qasha.

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś kiedyś polecał taki materac pianka-kokos:
    https://www.dwaniedzwiadki.pl/pl/p/Materac-kokos-pianka-120x60-cm%2C-bialy/3192

Zapisałam w zakładkach sobie, bo wydawał się fajny, może którejś z Was się przyda.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

MEGI81, Camilia lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper też nie lubił karuzeli przy łóżeczku, a mata edukacyjna była w użyciu kilka razy, bo też wolał wszystkie rzeczy dookoła, a nie matę. Amilka ma rację, że dzieci lubią bawić się bardzo przyziemnymi rzeczami, które nam są zbędne.
    Mój Młody ma mnóstwo zabawek, gier, lego w kilku wielkich pudłach, a w szafkach można znaleźć rolki po ręcznikach papierowych, plastikowe butelki itp. A zaraz Wam pokażę, co z takich śmieci tworzy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbd4901a1e1b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 09:33

Kamilutek, sylwucha89, Camilia lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się, że już po połówkowym. Wszystkie parametry w porządku.
    Płeć żeńska :) 490 g :) :)

Bardzo się wierciła, lekarz marudził jak zwykle, że takie trudne badanie. Trochę z mojej winy, bo specjalnie tuż przed wizytą zjadłam kinder bueno, żeby się maluch obudził-nie sądziłam że dostanie takiego kopa od cukru ;)

MEGI81, bbee, bezimienna, Kamilutek, blubka, Rudzik, ag194, Hope_, Uska, mon!ta^, Demsik, sylwucha89, Camilia, gaja_1, Mabelle, Maniuś, Moniqaaa, Kleopatra, rybka33, Uszczesliwiona, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

uwo93e3kkpq6y3qt.png
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ