MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
My w przyszłym miesiącu zamawiamy materac piankowo-kokosowy, link mam na laptopie, a w tej chwili mąż go rozkręcił i nie do użytku jest
gniazdo ładowania się rozpadło.
Bezimienna, barszcz i buraki generalnie się dobrze spierają. Spróbowałabyś zachlapać coś sokiem świeżym jablkowym... A my kiedyś oblaliśmy ścianę olejem... Nie do zmyciafarba też nie zamaluję.
Co do karuzeli, my dla Hani mieliśmy taką ładną delikatną karuzelę w delikatnych kolorkach, pluszowa. Melodyjka też nie męcząca. Hania ją bardzo lubiła. Nie wiem czy ona jeszcze żyje, a nie wiem czy jakakolwiek inna mi się spodoba. Leży gdzieś w piwnicy więc może być już po niej
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Tak sobie wzięłam do serca, że większość z Was ma już prawie całą wyprawkę, że od poniedziałku się ostro za to wzięłam i zaszalałam z zakupami
Mąż sam wiele rzeczy wybrał i kupił
Nawet Kacperek wybiera rzeczy i jest wniebowzięty, że zawsze kupujemy te co wybrał
sprawia nam to wiele radości:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 09:50
ag194, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Megi ja mam dosłownie kilka rzeczy z wyprawki, ciuszków po kilka sztuk w różnych rozmiarach i dosłownie same duperele, nic konkretnego. Ostro zabiorę się za to w lutym bo trzeba rozkładać wydatki. Także nie martw się, nie jesteś w tyle
MEGI81 lubi tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
U mnie podobnie z wyprawka, kilka ciuszków i tyle. W czwartek odbieram ciuszki od kuzynki mojego męża. Przejrzę co i jak, w UK zacznę kupować jak znajdę rzeczy na promocji, i od lutego już poważnie.
Mam wybrany wózek, łóżeczko, materacyk i tyle...MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Megi ja mam dosłownie 1 body z PEPCO ale to tylko i wyłącznie dlatego,że potrzebowałam coś na wielkość jak robiłam płaszczyk siostrzeńcowi
dodatkowo końcem miesiąca przeprowadzka więc póki co siedzę i wybieram
Od LUTEGO zaczynam szaleństwo zakupowe
no zapomniałam... kończę 1 sukienkę i mam w planach jeszcze 1 sukienke 2 sweterki i płaszczykale to jak trafie fajną włóczkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:20
MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Tosiek tez ma pełno zabawek dziadkowie szaleją, a mnie najbardziej bawi jak on zobaczy ze sobie buty kupiłam i z błagającym spojrzeniem pyta czy on to pudełko może i cieszy sie z niego bardziej niż z nowych lego czy playmobil. Ja sie cieszę to świadczy o bardzo dobrze rozwiniętej wyobraźni. Ostatnio z rolek po papierze toaletowym zbudowaliśmy garaże dla aut
polecam.
http://bystredziecko.pl/zabawy/techniczne/zabawki-z-kartonu-garaz-07.png
Tam znalazłam pomysł z malowaniem itp było kilka dni budowynajwiększe szczęście ze robiliśmy to razem, taki wspólne spędzony czas cieszy dziecko najbardziej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:21
MEGI81, Hope_, Camilia lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Ag cudny brzuszek
Klaudia mi lekarz powiedział za 28 tydzień jest super do usg 3d ale ja nie będę robić extra tyle co zawsze lekarz mi włącza extra a ja nie płacę za to
Jest teraz w moim mieście promocja za 39£ usg 4d i w reklamie pokazuje zdjęcie super ale jakoś nie ciągnie mnie do tego
Mate chyba kupię ale to już po urodzeniu małego
Moje córki korzystały z maty
Teraz jednak wciaz mamy mase wydatkow takich co po kieszeni dakej pociagna
- monitor oddechu z niania i kamerka a maz chce zeby mjalo app z mozmiwoscia ogkadania malego jak maz bedzie w pracy
- lezaczek
- materac
- posciel
- gniazdko do spania ( jednak zdecydowalismy sie na jego zakup na pierwsze msc zeby do lozeczka wsadzic ) bo i tak bedziemy mieli monitor oddechu
- jeszcze z 2 koce potrzebuje
- torba do wozka ( nie brakam z joolza bo cena z kosmosu )
- laktator ale chyba wstrzymam sie do porodu jak bedzie trzeba maz podjedzie i kupi
Uzywanego nie chce a nowe porzadne sa dosc drogie wiec wstrzymam sie z wydatkiem
- szumisia tez chce ale jeszcze nie wiem ktorego
No i dziewczyny gratuluje udanych wizytczy juz wszytkie jestesmy w komplecie i znamy plec?
Za dzisiejsze wizytujace trzynam kciukiag194 lubi tę wiadomość
-
Megi, nie przejmuj się, większość z nas jest dopiero w powijakach jeśli chodzi o wyprawkę
Ale fajnie jest sobie tak o tych wszystkich rzeczach pogadać, pooglądać różne warianty, pozastanawiać się nad różnymi opcjami i dać sobie czas do namysłu, a nie kupować wszystko na hurra i na już, bo dzieciak urodzony a nie ma w czym spaćDzięki temu kupi się to, co naprawdę się podoba, a i można zaoszczędzić całkiem niezłe dolary. A niektórych rzeczy nie kupi się w ogóle, bo doświadczone mamy wybiją nam niepotrzebne pierdoły z głowy.
MEGI81 lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Ja teraz tez kupuje hevea materac dla starszego
Karuzele i maty mam rainforest oraz jakaś tam z canpola i na wszystkim leżał sobie obserwował itd. Nawet rączka chciał dotykać zwierzatka z karuzeli
Ściany tez mam pomalowane właśnie na takie akcje ściereczka tylko delikatna płyn i mydłoMEGI81 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Co do zabawek
Moja corka ma mase az przesadnie bo kazdy jej cos kupuje albo mala zbiera pieniazki a ostatnio przychodziła do niej wrozka zebuszka i wpadło jej pare £
Natomiast tak jak pisze amilka najlepsze zabawki to doslownie dla nas rzeczy ktore chcemy wyrzucic
Amelia ostatnio zrobila sobie z papieru skrzydla zamontowala je na zepsutym kablu i udawala ze moze latac
Do tego zrobila maske na twarz i juz 4 dzien ma radoche
A jak byla mala garnmi i wszystko co bezpieczne z przyborow kuchennych bylo dla niej najlepsza zabawka
A i teraz w wieku 7 lat jest na etapie globus i szukanie panstw na nim kokezanek z klasy
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
Matkokochano...ja to jestem dopiero w czarnej doopie jezeli chodzi o wyprawke. Mam w szafie duza torbe a w niej ubranka, kilka pieluszek i chyba dwa zwykle kocyki...I to wszystko!
Wozek, lezaczki, bujaczki, lozeczko i materacyk, nianie elektroniczne, fotelik, przybory kosmetyczne...i wszytko inne...dupa. I nawet nie wiem, kiedy to kupimy.
Dziecko sie urodzi i bedzie spalo na golasa z nami i z kotami...Jak nie pociagnie cycka, to bedzie pilo ze szklanki. Bedzie sie bawilo kocimi zabawkami...Booooooooze.
Zly dzienblubka, MEGI81, bbee, sylwucha89, Mabelle, Rudzik, Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
dewa wrote:Matkokochano...ja to jestem dopiero w czarnej doopie jezeli chodzi o wyprawke. Mam w szafie duza torbe a w niej ubranka, kilka pieluszek i chyba dwa zwykle kocyki...I to wszystko!
Wozek, lezaczki, bujaczki, lozeczko i materacyk, nianie elektroniczne, fotelik, przybory kosmetyczne...i wszytko inne...dupa. I nawet nie wiem, kiedy to kupimy.
Dziecko sie urodzi i bedzie spalo na golasa z nami i z kotami...Jak nie pociagnie cycka, to bedzie pilo ze szklanki. Bedzie sie bawilo kocimi zabawkami...Booooooooze.
Zly dzienMEGI81 lubi tę wiadomość
-
Właśnie na kolejne swieta będę chciała kupić mojej chrzesnicy globus
fajna sprawa taki dla dzieci.
Edit: ja musze kupić
*z kilka no z 5 szt tetra
*materac
*szafę
*komodę
*kosmetyki dla maluszka
*kosmetyki dla mnie
*i kilka rzeczy do szpitala typu wkładki majtki i tylenic więcej tak mi się wydaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 11:31
MEGI81, sylwucha89 lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
420 g szczęścia:-) wszystko w porzadku tylko lekarz ma wątpliwości czy yo napewno dziew
monika_89, aneta.be, mon!ta^, bbee, Kamilutek, blubka, amilka87, Arwi, julita, MEGI81, sylwucha89, ag194, Camilia, gaja_1, Mabelle, Maniuś, daisy123, Kleopatra, Uszczesliwiona, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane a co sądzicie o takim otulaczu?
http://allegro.pl/motherhood-rozek-becik-otulaczek-antykolkowy-hit-i5331529583.html
Bo się poważnie nad nim zastanawiam, wydaje się całkiem fajny i cieńszy niż rożek. Chociaż nie wiem czy na lato i tak nie będzie dziecku w tym za gorąco spać? Nie wiem, nie znam się, proszę o opinie28.12 - 289g
06.03 - 1498g