X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w przyszłym miesiącu zamawiamy materac piankowo-kokosowy, link mam na laptopie, a w tej chwili mąż go rozkręcił i nie do użytku jest :/ gniazdo ładowania się rozpadło.

Bezimienna, barszcz i buraki generalnie się dobrze spierają. Spróbowałabyś zachlapać coś sokiem świeżym jablkowym... A my kiedyś oblaliśmy ścianę olejem... Nie do zmycia ;) farba też nie zamaluję.

Co do karuzeli, my dla Hani mieliśmy taką ładną delikatną karuzelę w delikatnych kolorkach, pluszowa. Melodyjka też nie męcząca. Hania ją bardzo lubiła. Nie wiem czy ona jeszcze żyje, a nie wiem czy jakakolwiek inna mi się spodoba. Leży gdzieś w piwnicy więc może być już po niej :/

MEGI81 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za pomoc przy tych materacach :) już wiem, że będziemy szukać lateks-kokos albo sam lateks.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie wzięłam do serca, że większość z Was ma już prawie całą wyprawkę, że od poniedziałku się ostro za to wzięłam i zaszalałam z zakupami :) Mąż sam wiele rzeczy wybrał i kupił :) Nawet Kacperek wybiera rzeczy i jest wniebowzięty, że zawsze kupujemy te co wybrał :) sprawia nam to wiele radości:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 09:50

ag194, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • blubka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratuluję dobrych wieści z wizyty a za resztę trzymam kciuki
    Anya za ciebie najbardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 23:18

MEGI81 lubi tę wiadomość

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ja mam dosłownie kilka rzeczy z wyprawki, ciuszków po kilka sztuk w różnych rozmiarach i dosłownie same duperele, nic konkretnego. Ostro zabiorę się za to w lutym bo trzeba rozkładać wydatki. Także nie martw się, nie jesteś w tyle :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie z wyprawka, kilka ciuszków i tyle. W czwartek odbieram ciuszki od kuzynki mojego męża. Przejrzę co i jak, w UK zacznę kupować jak znajdę rzeczy na promocji, i od lutego już poważnie.
    Mam wybrany wózek, łóżeczko, materacyk i tyle...

MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam przed gabinetem:-)
    U mnie wyprawka tez licha:-) sądzę ze jeszcze duzo czasu i zaczne kupowac w marcu najpozniej w kwietniu:-)

MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ja mam dosłownie 1 body z PEPCO ale to tylko i wyłącznie dlatego,że potrzebowałam coś na wielkość jak robiłam płaszczyk siostrzeńcowi :) dodatkowo końcem miesiąca przeprowadzka więc póki co siedzę i wybieram

Od LUTEGO zaczynam szaleństwo zakupowe :D

no zapomniałam... kończę 1 sukienkę i mam w planach jeszcze 1 sukienke 2 sweterki i płaszczyk :) ale to jak trafie fajną włóczkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:20

MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiek tez ma pełno zabawek dziadkowie szaleją, a mnie najbardziej bawi jak on zobaczy ze sobie buty kupiłam i z błagającym spojrzeniem pyta czy on to pudełko może i cieszy sie z niego bardziej niż z nowych lego czy playmobil. Ja sie cieszę to świadczy o bardzo dobrze rozwiniętej wyobraźni. Ostatnio z rolek po papierze toaletowym zbudowaliśmy garaże dla aut ;) polecam.

http://bystredziecko.pl/zabawy/techniczne/zabawki-z-kartonu-garaz-07.png
    Tam znalazłam pomysł z malowaniem itp było kilka dni budowy ;) największe szczęście ze robiliśmy to razem, taki wspólne spędzony czas cieszy dziecko najbardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:21

MEGI81, Hope_, Camilia lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Carolina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag cudny brzuszek
    Klaudia mi lekarz powiedział za 28 tydzień jest super do usg 3d ale ja nie będę robić extra tyle co zawsze lekarz mi włącza extra a ja nie płacę za to
    Jest teraz w moim mieście promocja za 39£ usg 4d i w reklamie pokazuje zdjęcie super ale jakoś nie ciągnie mnie do tego

Mate chyba kupię ale to już po urodzeniu małego
    Moje córki korzystały z maty

Teraz jednak wciaz mamy mase wydatkow takich co po kieszeni dakej pociagna
    - monitor oddechu z niania i kamerka a maz chce zeby mjalo app z mozmiwoscia ogkadania malego jak maz bedzie w pracy

- lezaczek
    - materac
    - posciel
    - gniazdko do spania ( jednak zdecydowalismy sie na jego zakup na pierwsze msc zeby do lozeczka wsadzic ) bo i tak bedziemy mieli monitor oddechu
    - jeszcze z 2 koce potrzebuje
    - torba do wozka ( nie brakam z joolza bo cena z kosmosu )
    - laktator ale chyba wstrzymam sie do porodu jak bedzie trzeba maz podjedzie i kupi
    Uzywanego nie chce a nowe porzadne sa dosc drogie wiec wstrzymam sie z wydatkiem
    - szumisia tez chce ale jeszcze nie wiem ktorego :)

No i dziewczyny gratuluje udanych wizyt :) czy juz wszytkie jestesmy w komplecie i znamy plec?

Za dzisiejsze wizytujace trzynam kciuki

ag194 lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, nie przejmuj się, większość z nas jest dopiero w powijakach jeśli chodzi o wyprawkę :)

Ale fajnie jest sobie tak o tych wszystkich rzeczach pogadać, pooglądać różne warianty, pozastanawiać się nad różnymi opcjami i dać sobie czas do namysłu, a nie kupować wszystko na hurra i na już, bo dzieciak urodzony a nie ma w czym spać :) Dzięki temu kupi się to, co naprawdę się podoba, a i można zaoszczędzić całkiem niezłe dolary. A niektórych rzeczy nie kupi się w ogóle, bo doświadczone mamy wybiją nam niepotrzebne pierdoły z głowy.

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez kupuje hevea materac dla starszego :)

Karuzele i maty mam rainforest oraz jakaś tam z canpola i na wszystkim leżał sobie obserwował itd. Nawet rączka chciał dotykać zwierzatka z karuzeli :)

Ściany tez mam pomalowane właśnie na takie akcje ściereczka tylko delikatna płyn i mydło :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabawek
    Moja corka ma mase az przesadnie bo kazdy jej cos kupuje albo mala zbiera pieniazki a ostatnio przychodziła do niej wrozka zebuszka i wpadło jej pare £

Natomiast tak jak pisze amilka najlepsze zabawki to doslownie dla nas rzeczy ktore chcemy wyrzucic ;)
    Amelia ostatnio zrobila sobie z papieru skrzydla zamontowala je na zepsutym kablu i udawala ze moze latac
    Do tego zrobila maske na twarz i juz 4 dzien ma radoche ;)

A jak byla mala garnmi i wszystko co bezpieczne z przyborow kuchennych bylo dla niej najlepsza zabawka
    A i teraz w wieku 7 lat jest na etapie globus i szukanie panstw na nim kokezanek z klasy ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • dewa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkokochano...ja to jestem dopiero w czarnej doopie jezeli chodzi o wyprawke. Mam w szafie duza torbe a w niej ubranka, kilka pieluszek i chyba dwa zwykle kocyki...I to wszystko!

Wozek, lezaczki, bujaczki, lozeczko i materacyk, nianie elektroniczne, fotelik, przybory kosmetyczne...i wszytko inne...dupa. I nawet nie wiem, kiedy to kupimy.

Dziecko sie urodzi i bedzie spalo na golasa z nami i z kotami...Jak nie pociagnie cycka, to bedzie pilo ze szklanki. Bedzie sie bawilo kocimi zabawkami...Booooooooze.

Zly dzien :(

blubka, MEGI81, bbee, sylwucha89, Mabelle, Rudzik, Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Matkokochano...ja to jestem dopiero w czarnej doopie jezeli chodzi o wyprawke. Mam w szafie duza torbe a w niej ubranka, kilka pieluszek i chyba dwa zwykle kocyki...I to wszystko!

Wozek, lezaczki, bujaczki, lozeczko i materacyk, nianie elektroniczne, fotelik, przybory kosmetyczne...i wszytko inne...dupa. I nawet nie wiem, kiedy to kupimy.

Dziecko sie urodzi i bedzie spalo na golasa z nami i z kotami...Jak nie pociagnie cycka, to bedzie pilo ze szklanki. Bedzie sie bawilo kocimi zabawkami...Booooooooze.

Zly dzien :(
    Ważne że poczucie humoru jest :-)

MEGI81 lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na kolejne swieta będę chciała kupić mojej chrzesnicy globus :) fajna sprawa taki dla dzieci.

Edit: ja musze kupić
    *z kilka no z 5 szt tetra
    *materac
    *szafę
    *komodę
    *kosmetyki dla maluszka
    *kosmetyki dla mnie
    *i kilka rzeczy do szpitala typu wkładki majtki i tyle :) nic więcej tak mi się wydaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 11:31

MEGI81, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    420 g szczęścia:-) wszystko w porzadku tylko lekarz ma wątpliwości czy yo napewno dziew

monika_89, aneta.be, mon!ta^, bbee, Kamilutek, blubka, amilka87, Arwi, julita, MEGI81, sylwucha89, ag194, Camilia, gaja_1, Mabelle, Maniuś, daisy123, Kleopatra, Uszczesliwiona, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh nie wiem to to sie porobilo z tym postem...
    Lekarz ma wątpliwości czy to napewno Dziewczynka a na poprzedniej wizycie pokazywał mi wargi sromowe... Dowiem sie 20 na prenatalnych:-)

Hope_, MEGI81 lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieluch tetrowych mam ze 30 po Leonie i kupilam jeszcze z 10 bo mi sie prac nie chcialo. Leo strasznie ulewal a zmienialam czesto bo mi rzygami smierdzialo :D

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a co sądzicie o takim otulaczu?

http://allegro.pl/motherhood-rozek-becik-otulaczek-antykolkowy-hit-i5331529583.html

Bo się poważnie nad nim zastanawiam, wydaje się całkiem fajny i cieńszy niż rożek. Chociaż nie wiem czy na lato i tak nie będzie dziecku w tym za gorąco spać? Nie wiem, nie znam się, proszę o opinie :)

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ