X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w przyszłym miesiącu zamawiamy materac piankowo-kokosowy, link mam na laptopie, a w tej chwili mąż go rozkręcił i nie do użytku jest :/ gniazdo ładowania się rozpadło.

Bezimienna, barszcz i buraki generalnie się dobrze spierają. Spróbowałabyś zachlapać coś sokiem świeżym jablkowym... A my kiedyś oblaliśmy ścianę olejem... Nie do zmycia ;) farba też nie zamaluję.

Co do karuzeli, my dla Hani mieliśmy taką ładną delikatną karuzelę w delikatnych kolorkach, pluszowa. Melodyjka też nie męcząca. Hania ją bardzo lubiła. Nie wiem czy ona jeszcze żyje, a nie wiem czy jakakolwiek inna mi się spodoba. Leży gdzieś w piwnicy więc może być już po niej :/

MEGI81 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za pomoc przy tych materacach :) już wiem, że będziemy szukać lateks-kokos albo sam lateks.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie wzięłam do serca, że większość z Was ma już prawie całą wyprawkę, że od poniedziałku się ostro za to wzięłam i zaszalałam z zakupami :) Mąż sam wiele rzeczy wybrał i kupił :) Nawet Kacperek wybiera rzeczy i jest wniebowzięty, że zawsze kupujemy te co wybrał :) sprawia nam to wiele radości:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 09:50

ag194, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • blubka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratuluję dobrych wieści z wizyty a za resztę trzymam kciuki
    Anya za ciebie najbardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 23:18

MEGI81 lubi tę wiadomość

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ja mam dosłownie kilka rzeczy z wyprawki, ciuszków po kilka sztuk w różnych rozmiarach i dosłownie same duperele, nic konkretnego. Ostro zabiorę się za to w lutym bo trzeba rozkładać wydatki. Także nie martw się, nie jesteś w tyle :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie z wyprawka, kilka ciuszków i tyle. W czwartek odbieram ciuszki od kuzynki mojego męża. Przejrzę co i jak, w UK zacznę kupować jak znajdę rzeczy na promocji, i od lutego już poważnie.
    Mam wybrany wózek, łóżeczko, materacyk i tyle...

MEGI81, rybka33 lubią tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam przed gabinetem:-)
    U mnie wyprawka tez licha:-) sądzę ze jeszcze duzo czasu i zaczne kupowac w marcu najpozniej w kwietniu:-)

MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ja mam dosłownie 1 body z PEPCO ale to tylko i wyłącznie dlatego,że potrzebowałam coś na wielkość jak robiłam płaszczyk siostrzeńcowi :) dodatkowo końcem miesiąca przeprowadzka więc póki co siedzę i wybieram

Od LUTEGO zaczynam szaleństwo zakupowe :D

no zapomniałam... kończę 1 sukienkę i mam w planach jeszcze 1 sukienke 2 sweterki i płaszczyk :) ale to jak trafie fajną włóczkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:20

MEGI81, marie_marie22 lubią tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiek tez ma pełno zabawek dziadkowie szaleją, a mnie najbardziej bawi jak on zobaczy ze sobie buty kupiłam i z błagającym spojrzeniem pyta czy on to pudełko może i cieszy sie z niego bardziej niż z nowych lego czy playmobil. Ja sie cieszę to świadczy o bardzo dobrze rozwiniętej wyobraźni. Ostatnio z rolek po papierze toaletowym zbudowaliśmy garaże dla aut ;) polecam.

http://bystredziecko.pl/zabawy/techniczne/zabawki-z-kartonu-garaz-07.png
    Tam znalazłam pomysł z malowaniem itp było kilka dni budowy ;) największe szczęście ze robiliśmy to razem, taki wspólne spędzony czas cieszy dziecko najbardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:21

MEGI81, Hope_, Camilia lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Carolina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag cudny brzuszek
    Klaudia mi lekarz powiedział za 28 tydzień jest super do usg 3d ale ja nie będę robić extra tyle co zawsze lekarz mi włącza extra a ja nie płacę za to
    Jest teraz w moim mieście promocja za 39£ usg 4d i w reklamie pokazuje zdjęcie super ale jakoś nie ciągnie mnie do tego

Mate chyba kupię ale to już po urodzeniu małego
    Moje córki korzystały z maty

Teraz jednak wciaz mamy mase wydatkow takich co po kieszeni dakej pociagna
    - monitor oddechu z niania i kamerka a maz chce zeby mjalo app z mozmiwoscia ogkadania malego jak maz bedzie w pracy

- lezaczek
    - materac
    - posciel
    - gniazdko do spania ( jednak zdecydowalismy sie na jego zakup na pierwsze msc zeby do lozeczka wsadzic ) bo i tak bedziemy mieli monitor oddechu
    - jeszcze z 2 koce potrzebuje
    - torba do wozka ( nie brakam z joolza bo cena z kosmosu )
    - laktator ale chyba wstrzymam sie do porodu jak bedzie trzeba maz podjedzie i kupi
    Uzywanego nie chce a nowe porzadne sa dosc drogie wiec wstrzymam sie z wydatkiem
    - szumisia tez chce ale jeszcze nie wiem ktorego :)

No i dziewczyny gratuluje udanych wizyt :) czy juz wszytkie jestesmy w komplecie i znamy plec?

Za dzisiejsze wizytujace trzynam kciuki

ag194 lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, nie przejmuj się, większość z nas jest dopiero w powijakach jeśli chodzi o wyprawkę :)

Ale fajnie jest sobie tak o tych wszystkich rzeczach pogadać, pooglądać różne warianty, pozastanawiać się nad różnymi opcjami i dać sobie czas do namysłu, a nie kupować wszystko na hurra i na już, bo dzieciak urodzony a nie ma w czym spać :) Dzięki temu kupi się to, co naprawdę się podoba, a i można zaoszczędzić całkiem niezłe dolary. A niektórych rzeczy nie kupi się w ogóle, bo doświadczone mamy wybiją nam niepotrzebne pierdoły z głowy.

MEGI81 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez kupuje hevea materac dla starszego :)

Karuzele i maty mam rainforest oraz jakaś tam z canpola i na wszystkim leżał sobie obserwował itd. Nawet rączka chciał dotykać zwierzatka z karuzeli :)

Ściany tez mam pomalowane właśnie na takie akcje ściereczka tylko delikatna płyn i mydło :)

MEGI81 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zabawek
    Moja corka ma mase az przesadnie bo kazdy jej cos kupuje albo mala zbiera pieniazki a ostatnio przychodziła do niej wrozka zebuszka i wpadło jej pare £

Natomiast tak jak pisze amilka najlepsze zabawki to doslownie dla nas rzeczy ktore chcemy wyrzucic ;)
    Amelia ostatnio zrobila sobie z papieru skrzydla zamontowala je na zepsutym kablu i udawala ze moze latac
    Do tego zrobila maske na twarz i juz 4 dzien ma radoche ;)

A jak byla mala garnmi i wszystko co bezpieczne z przyborow kuchennych bylo dla niej najlepsza zabawka
    A i teraz w wieku 7 lat jest na etapie globus i szukanie panstw na nim kokezanek z klasy ;)

MEGI81 lubi tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • dewa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkokochano...ja to jestem dopiero w czarnej doopie jezeli chodzi o wyprawke. Mam w szafie duza torbe a w niej ubranka, kilka pieluszek i chyba dwa zwykle kocyki...I to wszystko!

Wozek, lezaczki, bujaczki, lozeczko i materacyk, nianie elektroniczne, fotelik, przybory kosmetyczne...i wszytko inne...dupa. I nawet nie wiem, kiedy to kupimy.

Dziecko sie urodzi i bedzie spalo na golasa z nami i z kotami...Jak nie pociagnie cycka, to bedzie pilo ze szklanki. Bedzie sie bawilo kocimi zabawkami...Booooooooze.

Zly dzien :(

blubka, MEGI81, bbee, sylwucha89, Mabelle, Rudzik, Uszczesliwiona, marie_marie22 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Matkokochano...ja to jestem dopiero w czarnej doopie jezeli chodzi o wyprawke. Mam w szafie duza torbe a w niej ubranka, kilka pieluszek i chyba dwa zwykle kocyki...I to wszystko!

Wozek, lezaczki, bujaczki, lozeczko i materacyk, nianie elektroniczne, fotelik, przybory kosmetyczne...i wszytko inne...dupa. I nawet nie wiem, kiedy to kupimy.

Dziecko sie urodzi i bedzie spalo na golasa z nami i z kotami...Jak nie pociagnie cycka, to bedzie pilo ze szklanki. Bedzie sie bawilo kocimi zabawkami...Booooooooze.

Zly dzien :(
    Ważne że poczucie humoru jest :-)

MEGI81 lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na kolejne swieta będę chciała kupić mojej chrzesnicy globus :) fajna sprawa taki dla dzieci.

Edit: ja musze kupić
    *z kilka no z 5 szt tetra
    *materac
    *szafę
    *komodę
    *kosmetyki dla maluszka
    *kosmetyki dla mnie
    *i kilka rzeczy do szpitala typu wkładki majtki i tyle :) nic więcej tak mi się wydaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 11:31

MEGI81, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    420 g szczęścia:-) wszystko w porzadku tylko lekarz ma wątpliwości czy yo napewno dziew

monika_89, aneta.be, mon!ta^, bbee, Kamilutek, blubka, amilka87, Arwi, julita, MEGI81, sylwucha89, ag194, Camilia, gaja_1, Mabelle, Maniuś, daisy123, Kleopatra, Uszczesliwiona, marie_marie22, Breezee lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh nie wiem to to sie porobilo z tym postem...
    Lekarz ma wątpliwości czy to napewno Dziewczynka a na poprzedniej wizycie pokazywał mi wargi sromowe... Dowiem sie 20 na prenatalnych:-)

Hope_, MEGI81 lubią tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieluch tetrowych mam ze 30 po Leonie i kupilam jeszcze z 10 bo mi sie prac nie chcialo. Leo strasznie ulewal a zmienialam czesto bo mi rzygami smierdzialo :D

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a co sądzicie o takim otulaczu?

http://allegro.pl/motherhood-rozek-becik-otulaczek-antykolkowy-hit-i5331529583.html

Bo się poważnie nad nim zastanawiam, wydaje się całkiem fajny i cieńszy niż rożek. Chociaż nie wiem czy na lato i tak nie będzie dziecku w tym za gorąco spać? Nie wiem, nie znam się, proszę o opinie :)

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ