MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mały wczoraj na bank miał skok bo pierwszy raz w życiu płakał chyba z 6h. Miałam traumę ale korzyść z tego jest taka ze teraz przestałam się stresować jak płacze 5m 🙈
Mój w dzień ma jedna dłuższa drzemkę 2h to wtedy odkładam na kanapie. Pozostałe na mnie. A w nocy gdzie Wasze maluszki śpią?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
szatanka wrote:Ech, ja już zatęskniłam za tym siedzeniem na kanapie. Ostatnio moja Mała to już nawet na kolanach nie chce siedzieć, muszę ją ciągle nosić i pokazywać świat, najlepiej w pozycji na krzesełko, od której już mi wysiada kręgoslup. Właśnie przed chwilą pierwszy raz dziś od ósmej rano udało mi się z nią usiąść, już prawie kimała, gdy... zadzwoniła teściowa. Myślałam, że ją zabiję. Na szczęście chyba usypia znowu.
Już nie wiem, co mam robić z tą moją córką całymi dniami. U nas wszystko się dzieje w cyklach 1,5-godzinnych: jedzenie, przewijanie, zabawa, noszenie, spanie, gdzie spanie trwa 15-20 min, a jedzenie 5... Ile można pokazywać dziecku obrazki? Bo próbowałam już puszczać muzykę, grać jej na pianinie, kłaść na matę, turlać się z nią na podłodze (kładzenie na brzuszku = wielka awantura i foch), ale ostatnio nic jej nie interesuje
Katmaj, co to jest dzikie mięso?
Mój tez ma teraz fazę nos i gadaj i tez tylko na krzesełko przodembyłam już nawet na masażu bo w zeszłym tygodniu mnie zgielo. W tym tygodniu teka mi mrowi i palcy nie czuje - sypie się 😂
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
Karolllla wrote:Oli cała noc na brzuchu nie ma problemów, może to jest rozwiązanie? Po nocy ok 5-6 od jakiegoś czasu zawsze, jak w zegarku jest kupa. Raz tylko nie zrobił. Nie wiem czy to ma wpływ.
Kurde a ja się jakoś boje na tym brzuchu w nocy.. ostatnio się tak rusza ze sturlal się w stronę męża głowa w posciel. Jak chwyciłam to myślałam ze zawału dostanę mimo ze ma monitor oddechu na sobie. U Was Karolla z Wami w łóżku na tym brzuchu?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:Mój mały wczoraj na bank miał skok bo pierwszy raz w życiu płakał chyba z 6h. Miałam traumę ale korzyść z tego jest taka ze teraz przestałam się stresować jak płacze 5m 🙈
Mój w dzień ma jedna dłuższa drzemkę 2h to wtedy odkładam na kanapie. Pozostałe na mnie. A w nocy gdzie Wasze maluszki śpią?
Współczuję tego płaczu ciągiem przez 6h. U nas większość dnia popłakuje..lilly. lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:03
lilly. lubi tę wiadomość
-
U nas też pobudka o 4, ale kupa tu nie ma znaczenia, bo dzisiaj zrobiła a i tak nie chciała dalej spać. Szatanka doskonale Cię rozumiem. U nas dzisiaj też cały dzień na rękach, krótkie drzemki po 10 minut i krzyk przy butelce. W ogóle ona jest taka nerwowa... chyba po mamie 😐
-
nick nieaktualnymwm wrote:Kurczę u nas tez na brzuchu średnio ale rzeczywiście spróbuje tak dzisiaj, może mu przejdzie. Paulina, co to jest Kali? Czy jakaś literówka się wkradła?
Kupuje w tabletkach. Rozpuszczam w ciepłej wodzie i wlewam do wanienki.Frufru lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj pierwszy dzień bez męża.
Matkooo Boskaaaa podziwiam kobiety samotnie wychowujące dzieci. Mega Szacun dla nich.
Ja po pierwszym dniu czuje się jak koń po westernie 🥺🥺🥺
Młody 💩 śpi 😪 ręce mi już odpadają.
Aaaa A to.dopiero 1 dzień 😪😪😪😪20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Mimi1987 wrote:U mnie dzisiaj pierwszy dzień bez męża.
Matkooo Boskaaaa podziwiam kobiety samotnie wychowujące dzieci. Mega Szacun dla nich.
Ja po pierwszym dniu czuje się jak koń po westernie 🥺🥺🥺
Młody 💩 śpi 😪 ręce mi już odpadają.
Aaaa A to.dopiero 1 dzień 😪😪😪😪
Ja na razie nie czuję różnicy, ale mam jedno a męża nie ma od rana dopiero... Normalnie i tak by z roboty jeszcze nie wrócił.
2020
2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
co do rozwoju bo rzadko pisze: ladnie glosno sie juz smieje i skubana zaczyna glowe mi trzymac jeszcze troche i bede z nia mogla wyprowadzac psa na rekach- nie chustuje bo sie boje ze ja zgubie gdzies ale przymierzamybsie z mezem bo pochodzilibysmy gdzies po malych gorkach z nia
-
Endi1990 wrote:co do rozwoju bo rzadko pisze: ladnie glosno sie juz smieje i skubana zaczyna glowe mi trzymac jeszcze troche i bede z nia mogla wyprowadzac psa na rekach- nie chustuje bo sie boje ze ja zgubie gdzies ale przymierzamybsie z mezem bo pochodzilibysmy gdzies po malych gorkach z nia
Moja też już całkiem nieźle głowę trzyma, nie wiem jakim cudem, bo prawie nie leży na brzuchu przez te swoje jazdy.
6h płaczu to dla mnie grubo, chyba bym tego nie zniosła. Moja dziś też marudziła od rana, a koło 15.00 pojechałam z nią na rynek po warzywa. Najpierw było spoko, ale jak zgłodniała, to zaczął się dramat, który trwał do teraz. Tak mi się rozdarła, jakby ją ze skóry obdzierali i to w sekundę od względnego spokoju. Karmienie z butli nie pomogło, więc postanowiłam wracać, nie załatwiwszy jeszcze wszystkiego. A gdy byłyśmy koło samochodu, nagle zaczęła się do mnie szczerzyć. Potem znowu płacz i znowu dobry humor i tak do wieczora. Potem nie chciała zjeść z piersi i darła się jeszcze bardziej. Bossze, ja tego nie wytrzymam... Czuję, że te nasze wszystkie problemy są przez karmienie, bo w rzadkich momentach, gdy jest mocno najedzona, to zupełnie inne dziecko.
Mwm, przestałam ściągać laktatorem, robię to tylko raz późnym wieczorem, gdy mała śpi 6h, i mam wrażenie, że gdy piersi są miękkie i zapewne gorzej leci, to jej się nie chce ssać i też się wścieka. Czyli wścieka się, jak leci za mocno i wtedy jak leci słabiej. Oszaleję!!! Przyrost w ubiegłym tygodniu: 100g
Moja w nocy śpi w swojej dostawce, do którego włożyłam kojec-gniazdko, żeby jej było przytulniej i żebym mogła też ją sobie przekładać łatwiej w nocy. -
Lilly nie śpi już z nami, w dostawce i całą noc na brzuchu nienawidzi innej pozycji nie zaśnie. Ma tam pusto przykryty lekkim kocykiem nie ma się o co przydusić, w dużo większym stresie byłabym gdyby spał na plecach, że się zakrztusi.
Oli dziś przed randką z tygodniową laseczką:
I po randce 😂
PLPaulina, Andzia86, Catlady, szatanka, Ajka lubią tę wiadomość
-
Endi1990 wrote:co do rozwoju bo rzadko pisze: ladnie glosno sie juz smieje i skubana zaczyna glowe mi trzymac jeszcze troche i bede z nia mogla wyprowadzac psa na rekach- nie chustuje bo sie boje ze ja zgubie gdzies ale przymierzamybsie z mezem bo pochodzilibysmy gdzies po malych gorkach z nia
My ruszamy za tydzień w Bieszczady potem Tatry i pierwszy raz tak dłużej będę chustować, ciekawa jestem czy ogarnę bo póki co krótkie dystanse były -
Szatanka dla mnie tez grubo. Coś mi się przestawiło po tym dniu.. mały mnie meczy, denerwuje, mam dość tej sytuacji, a dziś jak byłam w wannie i płakał mężowi całe przewijanie i ubieranie to dalej się kapalam gdzie normalnie bym próbowała pomoc lub płakała z nim. A teraz znieczulica taka.. jest mi przykro z tego powodu ale już chyba mnie ta sytuacja przerasta.
A u Ciebie występuje taki płacz bez powodu np 15 minutowy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 21:46
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
nick nieaktualny