MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A to zlecenie na badania moczu dają kiedyś standardowo czy z jakiegoś powodu?
Macie w książeczce zdrowia dziecka grupę krwi wpisana? Ja nie... -
Szatanka,
Nawet nie wiesz jak się ciesze ze u Ciebie tak dobrze :* zasłużyłaś w pełni na oddech i „chorobę” zwana złotym dzieckiem 😍
na bank przez refluks. Dziś sobie smacznie śpi nagle słyszę cofnięcie się pokarmu i taki pisk / wrzask rozpaczy jak nigdy w życiu nie słyszałam. Tak mu współczuje bidulek. Licze ze przejdzie szybko 🙏🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 16:52
szatanka lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Frufru wrote:A to zlecenie na badania moczu dają kiedyś standardowo czy z jakiegoś powodu?
Macie w książeczce zdrowia dziecka grupę krwi wpisana? Ja nie...Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Jezu laski dałam radę, wlazłam godzinę drogi z młodym w chuście, bajka pękam z dumy, raz że młody dwa, że moja kondycja 🤗💪🏻 Oli przechodzi samego siebie upocony nawet nie pisnął, na szczycie cycek, odpoczynek, przebieranie a na dół z tatą bo ja już wymiękałam. Wił się przy wkładaniu do chusty i napinał, a jak tylko ruszył to wyłącznik off 🙈 Upocony z ojcem zszedł tak, że ciuchy do wykręcenia, wykrzywiony w tej chuście i tak spał 😂 Uwielbiam go!
Catlady, Mimi1987, Niki2803, Ajka lubią tę wiadomość
-
Drzemka wrote:Lily, ja tak miewam, ale ostatnio jest lepiej. Mój synek tez baaardzo duzo ulewa/ ulewal. Ostatnio przestał jak zmieniłam dietę. Ulewal strasznie jak jadłam rybę, wiec moje ukochane sushi odpada🤷♀️ Odstawiłam tez nabiał bo po nim tez bardzo ulewal. Na szczescie jajka prawdopodbnie nie wywołują takiej reakcji😏 generalnie dieta w moim przypadku pomogą i refluks jest duzo mniej nasilony. Próbowałaś z dieta?
Chyba muszę spróbować bo ostatnio odpuściłam trochę.
A jeżeli chodzi o sushi nie rezygnuj i spróbuj wegańskiez ogórkiem, marynowana rzepa, batatami. Opcji jest wiele i sporo suszarni już ma wege opcje 😍
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
MIMI wrote:Szatanka to może dla nas też w końcu idą lepsze czasy. Super, że udaje Ci się lepiej "dogadywać " z córcią. Trzymam kciuki, żeby i u Lilly choć trochę się poprawiło, bo wiem po sobie że czasem choć chwila wytchnienia daje nową energię do działania.
Nie rozumiem za bardzo o co chodzi z tym usypianiem. Czyli im wcześniej ją kładli tym dłużej spała?? Ja swoją zazwyczaj wieczorem trochę przetrzymuję, to może źle robię, hm...
Dziękuje Kochana 🙏🏻3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Czy Wy robicie kontrolna morfologię przed szczepieniem? Ja mam w czwartek i nie zamierzałam..3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Frufru wrote:Lilly a jaki masz sposób na spanie w łóżeczku? Bo mój to ni chu..., jakby tam rozżażone węgle leżały...
Pierwsze odłożenie po karmieniu o 18 czekam z nim godzinę na rękach zanim odłożę. Siedzę i przeglądam forumPotem w nocy już tylko 10-15m.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 19:37
Frufru lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
My tez kupiliśmy woreczki ale po karmieniu dałam na przewijak, umylam i gadaliśmy bez pampersa. Udało się złapać do pojemnika w ciągu 10 minut3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Frufru wrote:A to zlecenie na badania moczu dają kiedyś standardowo czy z jakiegoś powodu?
Macie w książeczce zdrowia dziecka grupę krwi wpisana? Ja nie...
Ja tez nie.
A przyszły Wam już te wyniki na choroby metaboliczne? Miały dojść poczta a u mnie cisza3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:Ja tez nie.
A przyszły Wam już te wyniki na choroby metaboliczne? Miały dojść poczta a u mnie ciszaPattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
lilly. wrote:Czy Wy robicie kontrolna morfologię przed szczepieniem? Ja mam w czwartek i nie zamierzałam..
Tak my dostaliśmy zalecenie zrobienia badań kontrolnych tak ogólnie. Mocz, morfologie i crp i lekarz podpowiedział że skoro już i tak będziemy kłóć małego żeby to zrobić przed samym szczepienie i mieć pewność że nie ma ukrytej infekcji. A że wyszła nam dość spora anemia to narazie mamy odroczenie od szczepień. Antek od dwóch tygodni dostaje żelazo, witaminę b i c.
Dziś mieliśmy już pobraną kolejną morfologie żeby sprawdzić czy dawka żelaza jest wystarczająca.
U Nas Antek śpi z nami, na początku jeszcze starałam się go odłożyć do do stawki ale jakoś się poddaliśmy, chodź nie ukrywam że powoli zaczynam tęsknić za przytulaniem się do M więc pewno zaczniemy go znów odkładać. A powiedzcie mi czy przykrywacie maluchy? Śpią w śpiworkach?
Paulina właśnie tak myślałam że fajne spacerówki są duże, z tym że jak jedziemy w komplecie czyli z psami to wózek jedzie na przednim fotelu i żeby się zmieścił to musimy odpiąć kółka i trochę to uporczywe, więc pewno będziemy coś szukać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 20:51
-
nick nieaktualnyFrufru wrote:A to zlecenie na badania moczu dają kiedyś standardowo czy z jakiegoś powodu?
Macie w książeczce zdrowia dziecka grupę krwi wpisana? Ja nie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 20:54
-
nick nieaktualny
-
lipcowka86 wrote:Tak my dostaliśmy zalecenie zrobienia badań kontrolnych tak ogólnie. Mocz, morfologie i crp i lekarz podpowiedział że skoro już i tak będziemy kłóć małego żeby to zrobić przed samym szczepienie i mieć pewność że nie ma ukrytej infekcji. A że wyszła nam dość spora anemia to narazie mamy odroczenie od szczepień. Antek od dwóch tygodni dostaje żelazo, witaminę b i c.
Dziś mieliśmy już pobraną kolejną morfologie żeby sprawdzić czy dawka żelaza jest wystarczająca.
U Nas Antek śpi z nami, na początku jeszcze starałam się go odłożyć do do stawki ale jakoś się poddaliśmy, chodź nie ukrywam że powoli zaczynam tęsknić za przytulaniem się do M więc pewno zaczniemy go znów odkładać. A powiedzcie mi czy przykrywacie maluchy? Śpią w śpiworkach?
Paulina właśnie tak myślałam że fajne spacerówki są duże, z tym że jak jedziemy w komplecie czyli z psami to wózek jedzie na przednim fotelu i żeby się zmieścił to musimy odpiąć kółka i trochę to uporczywe, więc pewno będziemy coś szukać.
Ja uzywałam grobag 1 tog... a pod spód bodziaki z długim rękawem. Ostatnio czasem w pajacu bawełnianym pod otulaczem bambusowym.
Wole ten śpiworek, ale ostatnio takie upały,że w nocy ciut na niego za ciełpło...
lipcowka86 lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Dziwnie, że się nie bada grupy. Skoro już i tak kłują maluchy to od razu i po sprawie, wszystko wiadome.
Przyzwyczaiłam się, że mały śpi z nami. Dobrze mi, mogę na niego patrzeć, czuwam, mam kontrolę i jest blisko. Ale do chłopa też bym się przytuliła...
Młodego przykrywam lekkim kocem razem ze mną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 21:22
lipcowka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tą grupą krwi to nie chodzi o lenistwo.
U noworodka i niemowlęcia ilość antygenów na krwinkach czerwonych bywa zbyt mała, by jasno określić grupę.
Bada się to tylko w przypadkach które tego wymagają po prostu.
Taki pewny wynik wychodzi około 2 roku życia. -
nick nieaktualnyJa śpię z malutką. Nie próbuje tego zmieniać póki KP. Dla mnie to wygoda, wyspane noce. 😊 Ze starszą córką walczyłam a to była tragedia. Każde karmienie to było rozbudzenie niepotrzebne. Łóżeczko i tak ją parzyło. Dopiero gdy przez przypadek zabrałam ją do łóżka to się okazało, że tam śpi super. 👍
Starsza śpi u siebie w pokoju. Młoda w sypialni. 😊 A jak my z mężem mamy ochotę się poprzytulać to robimy to w salonie. Sen traktujemy jako regenerację. Nie lubię spać przytulona. 😊