X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zlecenie na badania moczu dają kiedyś standardowo czy z jakiegoś powodu?

Macie w książeczce zdrowia dziecka grupę krwi wpisana? Ja nie...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko w kwitach ze szpitala... mamy 0 rh- swoją drogą, a oboje z małzem mamy +

2020 :)
    2023 :)
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka,

Nawet nie wiesz jak się ciesze ze u Ciebie tak dobrze :* zasłużyłaś w pełni na oddech i „chorobę” zwana złotym dzieckiem 😍
    na bank przez refluks. Dziś sobie smacznie śpi nagle słyszę cofnięcie się pokarmu i taki pisk / wrzask rozpaczy jak nigdy w życiu nie słyszałam. Tak mu współczuje bidulek. Licze ze przejdzie szybko 🙏🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 16:52

szatanka lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Szatanka i zdradź jeszcze swoje rytuały :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:

U mnie był pisk dwukrotnie podczas oddawania moczu, wiec badamy czy cos się dzieje i czy infekcji nie ma.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu laski dałam radę, wlazłam godzinę drogi z młodym w chuście, bajka pękam z dumy, raz że młody dwa, że moja kondycja 🤗💪🏻 Oli przechodzi samego siebie upocony nawet nie pisnął, na szczycie cycek, odpoczynek, przebieranie a na dół z tatą bo ja już wymiękałam. Wił się przy wkładaniu do chusty i napinał, a jak tylko ruszył to wyłącznik off 🙈 Upocony z ojcem zszedł tak, że ciuchy do wykręcenia, wykrzywiony w tej chuście i tak spał 😂 Uwielbiam go!

eaa528ccc092.jpg

4eaf79515869.jpg

Catlady, Mimi1987, Niki2803, Ajka lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Lily, ja tak miewam, ale ostatnio jest lepiej. Mój synek tez baaardzo duzo ulewa/ ulewal. Ostatnio przestał jak zmieniłam dietę. Ulewal strasznie jak jadłam rybę, wiec moje ukochane sushi odpada🤷‍♀️ Odstawiłam tez nabiał bo po nim tez bardzo ulewal. Na szczescie jajka prawdopodbnie nie wywołują takiej reakcji😏 generalnie dieta w moim przypadku pomogą i refluks jest duzo mniej nasilony. Próbowałaś z dieta?

Chyba muszę spróbować bo ostatnio odpuściłam trochę.
    A jeżeli chodzi o sushi nie rezygnuj i spróbuj wegańskie :) z ogórkiem, marynowana rzepa, batatami. Opcji jest wiele i sporo suszarni już ma wege opcje 😍

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Szatanka to może dla nas też w końcu idą lepsze czasy. Super, że udaje Ci się lepiej "dogadywać " z córcią. Trzymam kciuki, żeby i u Lilly choć trochę się poprawiło, bo wiem po sobie że czasem choć chwila wytchnienia daje nową energię do działania.
    Nie rozumiem za bardzo o co chodzi z tym usypianiem. Czyli im wcześniej ją kładli tym dłużej spała?? Ja swoją zazwyczaj wieczorem trochę przetrzymuję, to może źle robię, hm...

Dziękuje Kochana 🙏🏻

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy robicie kontrolna morfologię przed szczepieniem? Ja mam w czwartek i nie zamierzałam..

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Lilly a jaki masz sposób na spanie w łóżeczku? Bo mój to ni chu..., jakby tam rozżażone węgle leżały...

Pierwsze odłożenie po karmieniu o 18 czekam z nim godzinę na rękach zanim odłożę. Siedzę i przeglądam forum :) Potem w nocy już tylko 10-15m.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 19:37

Frufru lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez kupiliśmy woreczki ale po karmieniu dałam na przewijak, umylam i gadaliśmy bez pampersa. Udało się złapać do pojemnika w ciągu 10 minut :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:

Ja tez nie.
    A przyszły Wam już te wyniki na choroby metaboliczne? Miały dojść poczta a u mnie cisza

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ja tez nie.
    A przyszły Wam już te wyniki na choroby metaboliczne? Miały dojść poczta a u mnie cisza
    Informacje przesyłają tylko wtedy kiedy jest jakaś nieprawidłowość. Jeżeli jest wszystko ok to nic nie wysylaja🙂

PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Czy Wy robicie kontrolna morfologię przed szczepieniem? Ja mam w czwartek i nie zamierzałam..

Tak my dostaliśmy zalecenie zrobienia badań kontrolnych tak ogólnie. Mocz, morfologie i crp i lekarz podpowiedział że skoro już i tak będziemy kłóć małego żeby to zrobić przed samym szczepienie i mieć pewność że nie ma ukrytej infekcji. A że wyszła nam dość spora anemia to narazie mamy odroczenie od szczepień. Antek od dwóch tygodni dostaje żelazo, witaminę b i c.
    Dziś mieliśmy już pobraną kolejną morfologie żeby sprawdzić czy dawka żelaza jest wystarczająca.

U Nas Antek śpi z nami, na początku jeszcze starałam się go odłożyć do do stawki ale jakoś się poddaliśmy, chodź nie ukrywam że powoli zaczynam tęsknić za przytulaniem się do M więc pewno zaczniemy go znów odkładać. A powiedzcie mi czy przykrywacie maluchy? Śpią w śpiworkach?

Paulina właśnie tak myślałam że fajne spacerówki są duże, z tym że jak jedziemy w komplecie czyli z psami to wózek jedzie na przednim fotelu i żeby się zmieścił to musimy odpiąć kółka i trochę to uporczywe, więc pewno będziemy coś szukać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 20:51

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:

Bo się nie bada teraz grupy krwi chyba że jest potrzeba, jak u mnie przy konflikcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 20:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cybex ma drobne spacerówki.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Tak my dostaliśmy zalecenie zrobienia badań kontrolnych tak ogólnie. Mocz, morfologie i crp i lekarz podpowiedział że skoro już i tak będziemy kłóć małego żeby to zrobić przed samym szczepienie i mieć pewność że nie ma ukrytej infekcji. A że wyszła nam dość spora anemia to narazie mamy odroczenie od szczepień. Antek od dwóch tygodni dostaje żelazo, witaminę b i c.
    Dziś mieliśmy już pobraną kolejną morfologie żeby sprawdzić czy dawka żelaza jest wystarczająca.

U Nas Antek śpi z nami, na początku jeszcze starałam się go odłożyć do do stawki ale jakoś się poddaliśmy, chodź nie ukrywam że powoli zaczynam tęsknić za przytulaniem się do M więc pewno zaczniemy go znów odkładać. A powiedzcie mi czy przykrywacie maluchy? Śpią w śpiworkach?

Paulina właśnie tak myślałam że fajne spacerówki są duże, z tym że jak jedziemy w komplecie czyli z psami to wózek jedzie na przednim fotelu i żeby się zmieścił to musimy odpiąć kółka i trochę to uporczywe, więc pewno będziemy coś szukać.

Ja uzywałam grobag 1 tog... a pod spód bodziaki z długim rękawem. Ostatnio czasem w pajacu bawełnianym pod otulaczem bambusowym.

Wole ten śpiworek, ale ostatnio takie upały,że w nocy ciut na niego za ciełpło...

lipcowka86 lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie, że się nie bada grupy. Skoro już i tak kłują maluchy to od razu i po sprawie, wszystko wiadome.

Przyzwyczaiłam się, że mały śpi z nami. Dobrze mi, mogę na niego patrzeć, czuwam, mam kontrolę i jest blisko. Ale do chłopa też bym się przytuliła...

Młodego przykrywam lekkim kocem razem ze mną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 21:22

lipcowka86 lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą grupą krwi to nie chodzi o lenistwo.
    U noworodka i niemowlęcia ilość antygenów na krwinkach czerwonych bywa zbyt mała, by jasno określić grupę.
    Bada się to tylko w przypadkach które tego wymagają po prostu.
    Taki pewny wynik wychodzi około 2 roku życia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię z malutką. Nie próbuje tego zmieniać póki KP. Dla mnie to wygoda, wyspane noce. 😊 Ze starszą córką walczyłam a to była tragedia. Każde karmienie to było rozbudzenie niepotrzebne. Łóżeczko i tak ją parzyło. Dopiero gdy przez przypadek zabrałam ją do łóżka to się okazało, że tam śpi super. 👍

Starsza śpi u siebie w pokoju. Młoda w sypialni. 😊 A jak my z mężem mamy ochotę się poprzytulać to robimy to w salonie. Sen traktujemy jako regenerację. Nie lubię spać przytulona. 😊

‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ