X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zlecenie na badania moczu dają kiedyś standardowo czy z jakiegoś powodu?

Macie w książeczce zdrowia dziecka grupę krwi wpisana? Ja nie...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko w kwitach ze szpitala... mamy 0 rh- swoją drogą, a oboje z małzem mamy +

2020 :)
    2023 :)
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka,

Nawet nie wiesz jak się ciesze ze u Ciebie tak dobrze :* zasłużyłaś w pełni na oddech i „chorobę” zwana złotym dzieckiem 😍
    na bank przez refluks. Dziś sobie smacznie śpi nagle słyszę cofnięcie się pokarmu i taki pisk / wrzask rozpaczy jak nigdy w życiu nie słyszałam. Tak mu współczuje bidulek. Licze ze przejdzie szybko 🙏🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 16:52

szatanka lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Szatanka i zdradź jeszcze swoje rytuały :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:

U mnie był pisk dwukrotnie podczas oddawania moczu, wiec badamy czy cos się dzieje i czy infekcji nie ma.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu laski dałam radę, wlazłam godzinę drogi z młodym w chuście, bajka pękam z dumy, raz że młody dwa, że moja kondycja 🤗💪🏻 Oli przechodzi samego siebie upocony nawet nie pisnął, na szczycie cycek, odpoczynek, przebieranie a na dół z tatą bo ja już wymiękałam. Wił się przy wkładaniu do chusty i napinał, a jak tylko ruszył to wyłącznik off 🙈 Upocony z ojcem zszedł tak, że ciuchy do wykręcenia, wykrzywiony w tej chuście i tak spał 😂 Uwielbiam go!

eaa528ccc092.jpg

4eaf79515869.jpg

Catlady, Mimi1987, Niki2803, Ajka lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Lily, ja tak miewam, ale ostatnio jest lepiej. Mój synek tez baaardzo duzo ulewa/ ulewal. Ostatnio przestał jak zmieniłam dietę. Ulewal strasznie jak jadłam rybę, wiec moje ukochane sushi odpada🤷‍♀️ Odstawiłam tez nabiał bo po nim tez bardzo ulewal. Na szczescie jajka prawdopodbnie nie wywołują takiej reakcji😏 generalnie dieta w moim przypadku pomogą i refluks jest duzo mniej nasilony. Próbowałaś z dieta?

Chyba muszę spróbować bo ostatnio odpuściłam trochę.
    A jeżeli chodzi o sushi nie rezygnuj i spróbuj wegańskie :) z ogórkiem, marynowana rzepa, batatami. Opcji jest wiele i sporo suszarni już ma wege opcje 😍

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Szatanka to może dla nas też w końcu idą lepsze czasy. Super, że udaje Ci się lepiej "dogadywać " z córcią. Trzymam kciuki, żeby i u Lilly choć trochę się poprawiło, bo wiem po sobie że czasem choć chwila wytchnienia daje nową energię do działania.
    Nie rozumiem za bardzo o co chodzi z tym usypianiem. Czyli im wcześniej ją kładli tym dłużej spała?? Ja swoją zazwyczaj wieczorem trochę przetrzymuję, to może źle robię, hm...

Dziękuje Kochana 🙏🏻

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy robicie kontrolna morfologię przed szczepieniem? Ja mam w czwartek i nie zamierzałam..

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Lilly a jaki masz sposób na spanie w łóżeczku? Bo mój to ni chu..., jakby tam rozżażone węgle leżały...

Pierwsze odłożenie po karmieniu o 18 czekam z nim godzinę na rękach zanim odłożę. Siedzę i przeglądam forum :) Potem w nocy już tylko 10-15m.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 19:37

Frufru lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez kupiliśmy woreczki ale po karmieniu dałam na przewijak, umylam i gadaliśmy bez pampersa. Udało się złapać do pojemnika w ciągu 10 minut :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:

Ja tez nie.
    A przyszły Wam już te wyniki na choroby metaboliczne? Miały dojść poczta a u mnie cisza

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ja tez nie.
    A przyszły Wam już te wyniki na choroby metaboliczne? Miały dojść poczta a u mnie cisza
    Informacje przesyłają tylko wtedy kiedy jest jakaś nieprawidłowość. Jeżeli jest wszystko ok to nic nie wysylaja🙂

PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Czy Wy robicie kontrolna morfologię przed szczepieniem? Ja mam w czwartek i nie zamierzałam..

Tak my dostaliśmy zalecenie zrobienia badań kontrolnych tak ogólnie. Mocz, morfologie i crp i lekarz podpowiedział że skoro już i tak będziemy kłóć małego żeby to zrobić przed samym szczepienie i mieć pewność że nie ma ukrytej infekcji. A że wyszła nam dość spora anemia to narazie mamy odroczenie od szczepień. Antek od dwóch tygodni dostaje żelazo, witaminę b i c.
    Dziś mieliśmy już pobraną kolejną morfologie żeby sprawdzić czy dawka żelaza jest wystarczająca.

U Nas Antek śpi z nami, na początku jeszcze starałam się go odłożyć do do stawki ale jakoś się poddaliśmy, chodź nie ukrywam że powoli zaczynam tęsknić za przytulaniem się do M więc pewno zaczniemy go znów odkładać. A powiedzcie mi czy przykrywacie maluchy? Śpią w śpiworkach?

Paulina właśnie tak myślałam że fajne spacerówki są duże, z tym że jak jedziemy w komplecie czyli z psami to wózek jedzie na przednim fotelu i żeby się zmieścił to musimy odpiąć kółka i trochę to uporczywe, więc pewno będziemy coś szukać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 20:51

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:

Bo się nie bada teraz grupy krwi chyba że jest potrzeba, jak u mnie przy konflikcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 20:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cybex ma drobne spacerówki.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Tak my dostaliśmy zalecenie zrobienia badań kontrolnych tak ogólnie. Mocz, morfologie i crp i lekarz podpowiedział że skoro już i tak będziemy kłóć małego żeby to zrobić przed samym szczepienie i mieć pewność że nie ma ukrytej infekcji. A że wyszła nam dość spora anemia to narazie mamy odroczenie od szczepień. Antek od dwóch tygodni dostaje żelazo, witaminę b i c.
    Dziś mieliśmy już pobraną kolejną morfologie żeby sprawdzić czy dawka żelaza jest wystarczająca.

U Nas Antek śpi z nami, na początku jeszcze starałam się go odłożyć do do stawki ale jakoś się poddaliśmy, chodź nie ukrywam że powoli zaczynam tęsknić za przytulaniem się do M więc pewno zaczniemy go znów odkładać. A powiedzcie mi czy przykrywacie maluchy? Śpią w śpiworkach?

Paulina właśnie tak myślałam że fajne spacerówki są duże, z tym że jak jedziemy w komplecie czyli z psami to wózek jedzie na przednim fotelu i żeby się zmieścił to musimy odpiąć kółka i trochę to uporczywe, więc pewno będziemy coś szukać.

Ja uzywałam grobag 1 tog... a pod spód bodziaki z długim rękawem. Ostatnio czasem w pajacu bawełnianym pod otulaczem bambusowym.

Wole ten śpiworek, ale ostatnio takie upały,że w nocy ciut na niego za ciełpło...

lipcowka86 lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie, że się nie bada grupy. Skoro już i tak kłują maluchy to od razu i po sprawie, wszystko wiadome.

Przyzwyczaiłam się, że mały śpi z nami. Dobrze mi, mogę na niego patrzeć, czuwam, mam kontrolę i jest blisko. Ale do chłopa też bym się przytuliła...

Młodego przykrywam lekkim kocem razem ze mną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 21:22

lipcowka86 lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą grupą krwi to nie chodzi o lenistwo.
    U noworodka i niemowlęcia ilość antygenów na krwinkach czerwonych bywa zbyt mała, by jasno określić grupę.
    Bada się to tylko w przypadkach które tego wymagają po prostu.
    Taki pewny wynik wychodzi około 2 roku życia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię z malutką. Nie próbuje tego zmieniać póki KP. Dla mnie to wygoda, wyspane noce. 😊 Ze starszą córką walczyłam a to była tragedia. Każde karmienie to było rozbudzenie niepotrzebne. Łóżeczko i tak ją parzyło. Dopiero gdy przez przypadek zabrałam ją do łóżka to się okazało, że tam śpi super. 👍

Starsza śpi u siebie w pokoju. Młoda w sypialni. 😊 A jak my z mężem mamy ochotę się poprzytulać to robimy to w salonie. Sen traktujemy jako regenerację. Nie lubię spać przytulona. 😊

‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ