MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajka wrote:Dzięki... z taką gorączką u tak małego dziecka jest z automatu szpital...teraz to ona już naprawdę prawie nic nie je... a tu zawsze jest opcja kroplówki
Dokładnie, nawodnią ją porządnie i napewno szybciej się wzmocni co będzie pomocne w walce z gorączką.
A jest opcja żeby Mąż was odwiedził albo Cię zmienił czy całkowity zakaz odwiedzin?
Nie chciałam polubić -
Mimi1987 wrote:Kładę najedzonego i odbitego do łóżeczka i włączam mu karuzele.
On sobie tam coś mruczy i zasypia. Czasem trwa to minutę A czasem 15 minut.
Mimi najlepiej ❤️3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
PLPaulina wrote:Tylko że ja nie mogę sobie zawsze pozwolić na takie usypianie na cycu na leżąco.😐 Do tego moja przy tym refluksie ma straszne problemy z brzuszkiem.
I już nadmiar mleka ją wkurza, zaraz wybudza. I ponownie zasnąć nie chce - musi zasnąć z cycem ale już go nie chce bo mleko leci. Ech.
Ogólnie to cyrki ostatnio straszne. Nie mam sposobu na nią jeszcze
Ja jak już jest krzyk płacz i cyrk to karmie stojąc i bujając. Uspokaja się przysypia wtedy siadam.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ajka trzymaj się tam, jesteśmy z Tobą! A robią jej testy na Covid? W Poznaniu koleżanka jak maluch miał gorączkę to zrobili
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 19:57
Ajka lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
nick nieaktualnylilly. wrote:Ja jak już jest krzyk płacz i cyrk to karmie stojąc i bujając. Uspokaja się przysypia wtedy siadam.
Teraz mamy turbo drzemki. Ciężko ją uspac. Pomysłów mi już brakuje o co jej chodzi. Bo widać że zmęczona. Ale ewidentnie walczy. -
PLPaulina wrote:U nas wszystko się popsuło chwilkę przed skończeniem 2 msc. 😐
Teraz mamy turbo drzemki. Ciężko ją uspac. Pomysłów mi już brakuje o co jej chodzi. Bo widać że zmęczona. Ale ewidentnie walczy.
U nas najlepiej się sprawdza jak siadam na fotelu nogi mam zgięte w kolanach i oparte o pufe z przodu a na udach mam ułożone go małego. Bujam nogami góra dół albo na boki 🙈
a rękami pilnuje żeby smoczek nie wypadł z buzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 21:21
-
PLPaulina wrote:U nas wszystko się popsuło chwilkę przed skończeniem 2 msc. 😐
Teraz mamy turbo drzemki. Ciężko ją uspac. Pomysłów mi już brakuje o co jej chodzi. Bo widać że zmęczona. Ale ewidentnie walczy.
Paula to i nas tez sie zaczely te placze straszne az histeryczne wieczorami przed skonczeniem 2 mc jakis tydz wczesniej max... i u nas sprawdzil sie gruby puchaty koc-rozek... jest meeega goracy, ale jak usnie i ja odwine to zaczyna sie krecic...i tez nie wiem co to znaczy...czy potrzeba otulenia czy jej zimno...choc w tym mega sie poci ale bez tego znow placz a cienszy minky nie dziala...
I badz tu madry...
Ajka trzymam kciuki zeby wreszcie znalezli przyczynę tej goraczki...PLPaulina lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnylipcowka86 wrote:U nas najlepiej się sprawdza jak siadam na fotelu nogi mam zgięte w kolanach i oparte o pufe z przodu a na udach mam ułożone go małego. Bujam nogami góra dół albo na boki 🙈
a rękami pilnuje żeby smoczek nie wypadł z buzi...
A gdy obudzi się z pierwszej próby usypiania, czy nie zaśnie podczas karmienia.
To klops.😐
Bo nie znalazłam innego sposobu niż zaśnięcie na cycu.🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 23:17
-
Paula a kolysanie jak w wozku?
Moja lubi tez jaj klade ja na kolsnach glowke w dlonie i bujam nogami na boki...Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
O rany, Ajka, przykro mi
Trzymajcie się tam! Mam nadzieję, że to nie Covid.
Paula, ja tak miałam przez pierwsze 6 tygodni z małą. Nic nie pomagało, tylko zaśnięcie razem z nią. I nagle sama się przestawiła na samodzielne zasypianie.
Lipcówka, teściowa, jak się okazało, prawie w ogóle nie jest pomocna, bo nic po 40 latach nie pamięta i nawet bała się wziąć małą na ręce.Tak że w ogóle się nie wtrąca i raczej nie przekaże nam tych wszystkich tajemnych sposobów opieki nad dzieckiem, na które liczył mój mąż
Jedynie co, to ciągle okrywa mi dziecko kocykiem albo chce nakładać jej czapkę, bo oczywiście wg niej dziecku ciągle zimno, choć cały czas w domu jest 25 stopni. No ale babcie chyba tak mają.
Dziewczyny, a o której wstają Wasze dzieci? A Wy o której chodzicie spać? Moja jakiś tydzień temu zaczęła wstawać o 6.00, nieważne o której zaśnie. Wcześniej podsypiała z nami nawet do 10.00, a teraz się wierci, stęka aż w końcu zaczyna płakać, żeby ją wziąć na ręce albo się z nią bawić. Nie powiem, średnio mi to na rękę, bo do tej pory wieczorami korzystałam z życia, a teraz wychodzi na to, że musiałabym zacząć chodzić spać zaraz po niej, żeby się wyspać. No kurde, mogłaby chociaż o 7.00.
Lilly, pytałaś kiedyś o kolektor. Kupiłaś go w końcu? Ja sobie właśnie nabyłam, bo stwierdziłam, że dużo mi tego mleka leci i jestem w szoku. Z jednego karmienia do buteleczki skapuje mi nawet 40 ml mleka! Tyle dobra się zmarnowało i poszło w pieluszkę! W ten sposób można w ciągu dnia uzbierać naprawdę niezłą porcję, tak że polecam.
A jak tam u Was? Coś lepiej z tymi pobudkami?
Ach, i pochwalcie się, please, jakie macie karuzele nad łóżeczko, i czy jesteście zadowolone (a bardziej, czy Wasze dzieci są).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 01:22
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:08
-
nick nieaktualnyU nas po raz kolejny karuzela to niewypał. Dobrze, że nie kupiłam drugiej bo totalnie zero zainteresowania.😐
Ja na jakieś samodzielne zasypianie to nie liczę.
Aż takiego luksusu nie wymagam.😂 (chociaż pierwszy moesisc6to potrafiła)
Ale żeby chociaż zasypiała znowu na cycku i się nie budziła po magicznych 20min.🙏🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 06:52
-
nick nieaktualnyMoja starsza córka była ostatnio u teściowej na chwilę. Było wtedy około 28-30°..
Mąż ją odbiera od swojej mamusi a ta mówi, że my za lekko dziecko ubieramy.
I na koszulkę na krótki rękaw założyła jej jeszcze koszulkę z drugim rękawem. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Ale mnie to już się nawet nie chce tłumaczyć kwestii ubierania starszemu pokoleniu. Ale mam ochotę ich tak poubierać i wtedy może coś do nich dotrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 06:53
-
My mamy taką po starszym synu:
https://m.ceneo.pl/22638212
To u nas to jest hit.
Włączam popatrzy się na gwiazdki i odlatuje. Zasypia sam .
Mamy też tą karuzele monetssori mobile ale szczerze ma ją gdzieś. Więc cieszę się, że miałam schowaną tą z Fisher po starszaki. W ogóle to nawet Go drażnią te książeczki czarno białe.
Cieszę się że chociaż tą nockę mamy wyregulowaną.
Szatanka u nas to wygląda tak :Jak w zegarku w ręku pada o 21.00
Budzi się o 2.00 A potem o 5.00 i dalej śpi do 8.00
W ciągu dnia turbodrzemki max 30 min ale nie można mieć wszystkiego. Wolę żeby w nocy spał A w dzień jakoś ogarniemy temat.
20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
My taka
https://www.smyk.com/p/babyfehn-spiacy-las-karuzela-podrozna-z-pozytywka-i6494930?&gclid=Cj0KCQjwjer4BRCZARIsABK4QeWKP2cdl-idmF-gyYZEHC9VmAmkHUDrcBl8zCFyKwiKbFQmq7495eMaApTwEALw_wcBPatrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Ja nie mam żadnej karuzeli bo mam dostawkę i chyba tam nie ma jak zamontować (czy da się?) ale nic mi po tym jak ja go na brzuch odkładam 😏 I potrafi sam zasnąć patrzy sobie zmęczony na bok i zasypia w końcu ale nie jest to reguła. Usypiamy często na rękach chodząc po mieszkaniu jeśli nie zaśnie na cycku, w miarę szybko to idzie na szczęście i działa w sumie za każdym razem. Karuzele chyba teraz dostanę bo brat przywiózł mi po kuzynach z Norwegii masę zabawek i ciuchów ale u nas to chyba będzie jako atrakcja, a potem będę musiała go przerzucić na brzuch bo nie umie spać na plecach (tylko w wózku) więc zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wczoraj Oli był w Dolinie Kościeliskiej był zachwycony widokami bardzo się rozglądał, karmienie nad strumykiem ☺️ Trasa Bieszczady Zakopane to był pierwszy gorszy dzień, płakał w aucie często chciał jeść cały czas i uspokajał się przy butli tylko i przysypiał, a potem moim mlekiem tak mnie zarzygał i podłogę w apartamencie, że czegoś takiego to nie widziałam jeszcze. I chwile dłużej musiałam go usypiać tego dnia ale jak już padł to ładnie spał te 5-6h Ewidentnie po aucie ma takie jazdy z moim mlekiem bo w nocy nie ulewa. Oprócz tego jednego dnia to póki co podróżnik jak marzenie. Ale ja sobie przez te rzygania wzięłam za mało ciuchów i muszę przepierać 😏