WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla, ja tez mam takie wrazenie ze siedzienie w foteliku zbyt długi mega szkodzi. To ta pozycja widocznie. Czytałam u mamy fizjoterapeuty ze to szkodliwe I u nas się to sprawdza. Zauwazylam np ze młody nie robi siku w foteliku🤷‍♀️Jak jedzie 2-3 godziny to robi dopiero po wyjęciu z fotelika. I pozniej jest przez jakiś czas mega skulony. Może to on tyko tak ma, a może wiecej dzieciaków? W każdym razie mocno ograniczam fotelik😔 ale czesto nie ma wyjscia bo do rodzinnego domu jade z Warszawy na Kaszuby...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 08:31

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Karolla, ja tez mam takie wrazenie ze siedzienie w foteliku zbyt długi mega szkodzi. To ta pozycja widocznie. Czytałam u mamy fizjoterapeuty ze to szkodliwe I u nas się to sprawdza. Zauwazylam np ze młody nie robi siku w foteliku🤷‍♀️Jak jedzie 2-3 godziny to robi dopiero po wyjęciu z fotelika. I pozniej jest przez jakiś czas mega skulony. Może to on tyko tak ma, a może wiecej dzieciaków? W każdym razie mocno ograniczam fotelik😔 ale czesto nie ma wyjscia bo do rodzinnego domu jade z Warszawy na Kaszuby...

U nas na odwrót w foteliku albo bujaku zawsze pójdzie kupa, czasami męczy sie cały dzień i jak wsadze ja w samochód to jest minuta 🤣

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z resztą nie ma problemu tylko ulewa więcej i to tylko moje mleko. MM kropli nie uleje 😏

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm ma tyle mąki ze ciężko się tym ulewa jednak.

My od rana staramy się ogarnąć przygotowania do imprezy urodzinowej, ale ciężko to jednak z dwójką dzieci.

Ja poczekam aż malutkiej przejdzie katar. I bardziej skupię się na metodzie na nią na ten sen.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nadal gorączką, ale muszę przyznać, że młoda jest mega grzeczna jak na chore dziecko i nawet je lepiej niż jeszcze kilka dni temu, gdzie niby zdrowa była... Mam za ścianą niemowlaka w podobnym wieku i nie zazdroszczę jego mamie... płacz jest ciągle, a jak Weronika się krzywi na ten płacz, raz nawet tak się wystraszyła nagłego wrzasku, że sama na trochę dołączyła. A najzabawniejsze że u nich to samo co u nas... Także moje dziecię to jednak anioł i do tego jak nie ma gorączki to roześmiany anioł.
    A tak z innej beczki to już 3 dzień, mogło by już przechodzić, bo zacznę się martwić.

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

My od rana staramy się ogarnąć przygotowania do imprezy urodzinowej, ale ciężko to jednak z dwójką dzieci.

Ja poczekam aż malutkiej przejdzie katar. I bardziej skupię się na metodzie na nią na ten sen.

A moja ulewa raczej mm...może dlatego że najpierw jest cycek potem mm i mm na wierzchu.

A w ogóle żyje jakoś tylko dzięki Bebilonie w małych buteleczkach... Na szczęście mamy zapas bo proszek niezdatny na warunki szpitala.

lipcowka86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie rusza mm.
    A mamy ogólnie zakaz podawania tego mm z lecytyną sojowa w składzie.
    Więc jak ma teraz przez ten katar te epizody ze mało je to z chęcią bym butelkę dała. Ale nieeeee... Sprzeciw tych moich dziewczyn na mm mnie zaskakuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 10:28

• Ajka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my karuzelę dostaliśmy w prezencie i średnio mi pasuje... przeszkadza w odkładaniu dziecka, jest ciężka drewniana i porysowała kołyskę, ma głupie melodyjki. Mała niby nawet trochę lubi na nią patrzeć...ale i tak ostatecznie z reguły jest zdjęta.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jest nie tak z lecytyna sojową?

• Cer Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka,życzę twojej małej szybkiego powrotu do zdrowia,jesteście w dobrych rękach,trzymam kciuki!

Co do karuzeli,nie mam takiej klasycznej,dopiero jedzie do mnie z zamówienia mobil montessori - tyle że to do celów „ edukacyjnych”,a nie do wyciszania malucha. Na razie po prostu nie mamy aż tak dużych problemów z zasypianiem małego,sprawdza cię cyc,kołysanie... jeśli zrobi się gorzej,to będziemy myśleć nad karuzelą

Rany,dzieczyny,w piątek czeka nas przeprowadzka,a tu masę rzeczy jeszcze trzeba spakować:/ mąż wziął specjalnie urlop,bez tego byśmy raczej rady nie dali...jestem ciekawa,jak mały zareaguje na zmianę miejsca,oby nie robił masakry...wystarczy że kot pewnie będzie świrował:p (choć może się zdziwię,bo tak samo myślałam, kiedy pojawił się w domu maluch,a kot zniósł to jednak w miarę spoko).

34 lata, starania od 2014

Wojtek - 02.05.2020 :)
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Coś Ty, poprzednim mm właśnie zaczął chlustać wręcz. Dopiero jak to specjalne kupilismy to przestał.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cer wrote:
    Ajka,życzę twojej małej szybkiego powrotu do zdrowia,jesteście w dobrych rękach,trzymam kciuki!

Co do karuzeli,nie mam takiej klasycznej,dopiero jedzie do mnie z zamówienia mobil montessori - tyle że to do celów „ edukacyjnych”,a nie do wyciszania malucha. Na razie po prostu nie mamy aż tak dużych problemów z zasypianiem małego,sprawdza cię cyc,kołysanie... jeśli zrobi się gorzej,to będziemy myśleć nad karuzelą

Rany,dzieczyny,w piątek czeka nas przeprowadzka,a tu masę rzeczy jeszcze trzeba spakować:/ mąż wziął specjalnie urlop,bez tego byśmy raczej rady nie dali...jestem ciekawa,jak mały zareaguje na zmianę miejsca,oby nie robił masakry...wystarczy że kot pewnie będzie świrował:p (choć może się zdziwię,bo tak samo myślałam, kiedy pojawił się w domu maluch,a kot zniósł to jednak w miarę spoko).

Może nie będzie źle, patrząc na mojego na wyjeździe mógłby się co chwile przeprowadzać 😅 gorzej u mnie z kotem właśnie. Za dużo zmian było, pod koniec ciąży szczaniak dla mojego brata w domu, przemeblowanie w salonie i sypialni, dziecko, jej kuweta wyjechała do łazienki i nie ogarnia. Sra mi przed nią, a ostatnio to i na łóżku na balkonie zaczęła srac :/ Myślałam, ze może pies ją gania do tej łazienki i się stresuje, żwirek już zmieniałam nie wiem co jest. Teraz nas nie ma, ma spokój, koleżanka do niej zachodzi a i tak sra przed kuwetą 🙁🙄 Feromony do kontaktu już tez ma od kilku dni. Nie mam pomysłu już...

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka Ty mi chyba o ZUSie pisałaś, na stronie kwota do wypłaty to jest netto czy brutto? Dostałaś tyle ile było w rozpisce?

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    A co jest nie tak z lecytyna sojową?
    Ogólnie to nic, to tylko konserwant.
    Ale moja starsza ma anafilaksje na właśnie lecytyną sojowa i kiwi. I dla młodszej mamy unikać tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 13:34

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Drzemka Ty mi chyba o ZUSie pisałaś, na stronie kwota do wypłaty to jest netto czy brutto? Dostałaś tyle ile było w rozpisce?
    Ta kwota to chyba podstawa świadczenia jest z którego jest wyliczane to 80%. Nie widziałam nigdzie w pue kwoty ostatecznej do wypłaty, ale nie szukałam tez dokładnie.

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam, jest w „Wypłaty i zwroty” kwota która jest ostatecznie do wypłaty netto z przeliczeniem na składniki wynagrodzenia😏 dostałam tyle ile w tej zakładce jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 12:22

Karolllla lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Znalazłam, jest w „Wypłaty i zwroty” kwota która jest ostatecznie do wypłaty netto z przeliczeniem na składniki wynagrodzenia😏 dostałam tyle ile w tej zakładce jest.

Nie widzę nigdzie „wypłaty i zwroty” :/ Ale ok jeśli pokazuje się podstawa świadczenia i z tego 80% wyliczają to by się zgadzało bo za dużo mi się tam wyświetliło, jeśli tyle by wypłacili już w głowie liczyłam czego to nie kupię za to wyrównanie 😂

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jestes w zakładce zasiłki, to wypłaty i zwroty sa na dole strony. Taki przycisk w sumie, nie zakładka.

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Jak jestes w zakładce zasiłki, to wypłaty i zwroty sa na dole strony. Taki przycisk w sumie, nie zakładka.

Aaaa mam 😁 dziękuje, w życiu bym tego nie zauważyła!

Drzemka lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka,

Tak ja mam kolektor, laktatora nigdy nie kupiłam :)
    Buteleczka ściągałam 30/40ml ale tylko rano, ale to było przed tym tajemniczym nawałem który mam :) teraz myśle ze bym ściągała przy każdym karmieniu. Natomiast przestałam bo mały nie bardzo chce z butli.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ