X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PattisonBM wrote:
    My ostatnio pokonalysmy cowieczorny histeryczny ryk...ale tez myslalam ze opieka spoleczna zaraz wejdzie...

U nas tez od paru dni już nie ma

PattisonBM lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Mimi co Ty?
    To u nas po osteopacie po 1 wizycie były super dni. Potem efekt się wyczerpal
    No też się zdziwiłam, bo myślałam że wrócę z odmienionym dzieckiem a tu jest jeszcze gorzej...

• lilly. Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    No też się zdziwiłam, bo myślałam że wrócę z odmienionym dzieckiem a tu jest jeszcze gorzej...

To naprawdę niefajnie :/

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 22:40

• szatanka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:

Mnie też tak oseopata mówił, ale moim zdaniem te wizyty u niego zupełnie nic nie dały. Też mi coś o kątnicy jelita gadał. Coś mi się wydaje, że to chodliwy temat. Ja też o sobie to kiedyś usłyszałam, że mam tę zastawkę kątniczą zablokowaną.

Dziewczyny, w środę idę w końcu na szczepienie. Nie wiecie, czy można stosować u takich maluszków jakieś znieczulenie, np. emlę?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienie to pestka... Weronika nawet nie zapłakała... Sekunda i juz. Nie ma co się bawić w "znieczulenia"

PattisonBM lubi tę wiadomość

2020 :)
    2023 :)
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Szczepienie to pestka... Weronika nawet nie zapłakała... Sekunda i juz. Nie ma co się bawić w "znieczulenia"

Mówisz? Bo jak mojej pobierali krew, to strasznie płakała. :/

klz9bd3m9oljt4xc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że moja córka to te pierwsze szczepienia zniosła dobrze. Sekunda, skrzywiona i po wszystkim.
    Każde kolejne to gorsze. A szczepić 2latke to istny koszmar po prostu..

Ja do tej pory boję się szczepień. I mnie to boli. 🤦🏻‍♀️

Więc jak coś jest co usmieza ból : jestem za!!!!! I stosowałam emle od drugiego szczepienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 07:07

• Ajka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Mówisz? Bo jak mojej pobierali krew, to strasznie płakała. :/

Powiedziałam że szczepienie to pestka, ale pobieranie krwi to zupełnie inna historia.

2020 :)
    2023 :)
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Mnie też tak oseopata mówił, ale moim zdaniem te wizyty u niego zupełnie nic nie dały. Też mi coś o kątnicy jelita gadał. Coś mi się wydaje, że to chodliwy temat. Ja też o sobie to kiedyś usłyszałam, że mam tę zastawkę kątniczą zablokowaną.

Dziewczyny, w środę idę w końcu na szczepienie. Nie wiecie, czy można stosować u takich maluszków jakieś znieczulenie, np. emlę?

Można stosować emle. Ja przy starszym to zawsze robiłam no i nawet ja przed swoim tatuażem 😊
    Tylko zadzwoń wcześniej i.dowiedz się w która nozke będą kluć????
    U mnie było teraz we 2 dwie więc ja już na początku tygodnia naklejałam 2 i potem przed szczepieniem kolejne 2.

I nie zgadzam się że nic to nie daje.
    Miałam robiony tatuaż bez plastrów i z.plastrami uwierzcie jest różnica.

To jak z porodem ze znieczuleniem i bez 😊 A miałam poród bez i z.
    Od tera tylko znieczulenie 🤗🤗🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 00:47

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o osteopatę to z całą pewnością mogę powiedzieć że na pewno wpłynął na leżenie na brzuszku. Zawsze od razu był krzyk niesamowity. Dzisiaj już 2 razy po 20 minut leżała i super główkę podnosi, tzn adekwatnie do czasu. Wcześniej się bardzo martwiłam bo nie podnosiła w ogóle.
    Szatanka weź znieczulenie. Wiele rodzajów płaczu mojego dziecka słyszałam, ale takiego jak podczas szczepienia to jeszcze nie... Nawet przy pobraniu krwi nie było tak źle.

• MIMI Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszym ciężkim dniu dzisiaj było super. Widzę że ona teraz potrzebuje więcej snu niż wcześniej. Trzymam się więc schematu 1.5 h snu i drzemka. Ona jak z zegarkiem w ręku po 1.5 h zaczyna marudzić. Wtedy ją biorę na ręce i usypiam. Dzisiaj się to super sprawdzało. Była mega wypoczęta i w czasie aktywności skupiona jak nigdy na wszystkim co jej pokazywałam. Ale u nas nie ma żadnych złotych zasad. Co tydzień wszystko się zmienia 😉 dzięki temu moje macierzyństwo jest mega ciekawe i inspirujące 😄 a no i jeszcze zobaczymy jak te drzemki wpłyną na sen nocny 🤔

• szatanka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Po wczorajszym ciężkim dniu dzisiaj było super. Widzę że ona teraz potrzebuje więcej snu niż wcześniej. Trzymam się więc schematu 1.5 h snu i drzemka. Ona jak z zegarkiem w ręku po 1.5 h zaczyna marudzić. Wtedy ją biorę na ręce i usypiam. Dzisiaj się to super sprawdzało. Była mega wypoczęta i w czasie aktywności skupiona jak nigdy na wszystkim co jej pokazywałam. Ale u nas nie ma żadnych złotych zasad. Co tydzień wszystko się zmienia 😉 dzięki temu moje macierzyństwo jest mega ciekawe i inspirujące 😄 a no i jeszcze zobaczymy jak te drzemki wpłyną na sen nocny 🤔

MIMI, ja widzę, że my mamy córki z jednego rozdania :D Moja od ponad tygodnia dokładnie to samo: jak wcześniej w dzień prawie nie spała, tak teraz też mamy cykle co 1,5 h aktywności drzemka. 40 minut z zegarkiem w ręku. Początkowo do tego dochodziło karmienie, dla odmiany z dwóch piersi, po każdej drzemce, czyli co 2h10 minut, ale w ostatnich dniach to się rozregulowało i jeszcze nie ogarnęłyśmy jak w końcu się karmić. Dlatego wciąż mamy awantury na cycku.

A jeśli chodzi o wpływ tych drzemek na spanie, to u nas zaowocowało pobudką o 6.00 rano (dziś 5:40). 🤦🏻‍♀️ Wcześniej dawała pospać nawet do 10.00. Tak że ten. 😄

Co do emli, wyczytałam, że nie można jej podawać dzieciom poniżej 3. miesiąca. Moja ma 2,5 miesiąca. Pewnie nie da się tego naciągnąć i przy takich maluszkach nie ma co ryzykować. Może przy następnym wezmę.

Laski, czym odplamiacie ubranka? Mam odplamiacz loveli, ale średnio daje radę. Moja mała robi chyba kupy z kurkumą, strasznie farbują wszystko na żółto. 🤦🏻‍♀️ Nawet przewijak mamy już żółty, bo oczywiście został kilka razy osrany. Nie da się tego za cholerę domyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 20:44

klz9bd3m9oljt4xc.png

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywam Vanish oxy action potem pranie w dzieciecym bobini/lovelli/dzidziusiu..

Ew zobacz...mydlem antybakteryjnym...dziwie sie bo dalo rade ;)

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam vanish. Moczę, potem pranie. Potem w loveli.

A widzisz szatanka, to od 3 msc można te plastry. To już wiem dlaczego u starszej ich nie mieliśmy przy 1 szczepieniu. Bo za malutka była po prostu. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 21:18

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka jak tam dziś u Was?

Szatanka tak właśnie myślałam że założenia Twojego męża odnośnie pomocy teściowej będą tylko jego pobożnym życzeniem;) szkoda że Cię to wszystko kosztowało tyle niepotrzebnego stresu i nerwów.
    Nawet moja mama się za bardzo nie wcina bo jednak trzeba wiedzieć jak sobie radzić z takim maluchem... U Nas już nie taki maluch jak tak patrzę na Wasze dzieciaczki to Antek chyba jest najcięższy ze wszystkich tu dzieci ;) no ale narazie nie zamierzam go odchudzać 😉

U Nas z drzemka mi jest różnie, wcześniej były regularne ok godziny przed każdym kamieniem a w tym tygodniu jest różnie, dziś były 2 po 40 min a w pozostałe przerwy marudzenie. Ale nie narzekam bo przesypia od 20-21 do 6-7 z pobudkami na karmienie więc jestem całkiem nieźle wyspana 🙂

U nas na kupony pomaga zaoranie na świeżo mydłem, nawet na plamy z żelaza pomaga samo mydło, ale ja bym zrobiła tak jak mówi Pati zwykłym odplamiaczem a później pranie w dzieciecym proszku.

Generalnie u Nas na pobraniu krwi był sajgon... Antek się darł jakby go że skóry obdzierali, 2 pielęgniarki i M byli cali spoceni po tej akcji a ja blada jak ściana... A w poniedziałek powtórka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 21:19

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko moje dziecko nie śpi w dzień?
    Jak czytam o Waszych regularnych drzemkach to aż mi się wierzyć nie chce.. u nas drzemka ewentualnie na cycku po karmieniu, nie ma opcji żebym go odłożyła do dostawki w ciągu dnia. W nocy budzi się 2 razy na karmienie, a rano „daje pospać” średnio do 6:00
    Martwię się, bo nadal bardzo kiepsko nam idzie podnoszenie główki i leżenie na brzuszki, a zaraz kończymy 2 miesiące :( mam wrażenie, że moje dziecko jakoś słabo się rozwija jak tak Was czytam :(

A z kupami u nas taka sytuacja, że robi jedną na 2 dni. I to jest kupa-gigant, ostatnio w spodenkach aż pływało 😨 i tak jak szatanka piszesz, ciężko to sprać, od 2 dni mam pozdzierane paluchy od ręcznego prania ciuszków po kupie.. odcisk na odcisku.

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Czy tylko moje dziecko nie śpi w dzień?
    Jak czytam o Waszych regularnych drzemkach to aż mi się wierzyć nie chce.. u nas drzemka ewentualnie na cycku po karmieniu, nie ma opcji żebym go odłożyła do dostawki w ciągu dnia. W nocy budzi się 2 razy na karmienie, a rano „daje pospać” średnio do 6:00
    Martwię się, bo nadal bardzo kiepsko nam idzie podnoszenie główki i leżenie na brzuszki, a zaraz kończymy 2 miesiące :( mam wrażenie, że moje dziecko jakoś słabo się rozwija jak tak Was czytam :(

A z kupami u nas taka sytuacja, że robi jedną na 2 dni. I to jest kupa-gigant, ostatnio w spodenkach aż pływało 😨 i tak jak szatanka piszesz, ciężko to sprać, od 2 dni mam pozdzierane paluchy od ręcznego prania ciuszków po kupie.. odcisk na odcisku.

Mam to samo...glowe podnosi ale ktotko jakby zapomniala ze moze odwrocic glowke na bok i odpoczac jak sie meczy wali nosem w materac...
    Tez mamy dni ze prawie nie spi w dzien tylko gaworzy i jest aktywna...tzn spi na spacerku...
    A kolejne dni spi ladnie i nie mamy kiedy cwiczyc...

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    MIMI, ja widzę, że my mamy córki z jednego rozdania :D Moja od ponad tygodnia dokładnie to samo: jak wcześniej w dzień prawie nie spała, tak teraz też mamy cykle co 1,5 h aktywności drzemka. 40 minut z zegarkiem w ręku. Początkowo do tego dochodziło karmienie, dla odmiany z dwóch piersi, po każdej drzemce, czyli co 2h10 minut, ale w ostatnich dniach to się rozregulowało i jeszcze nie ogarnęłyśmy jak w końcu się karmić. Dlatego wciąż mamy awantury na cycku.

A jeśli chodzi o wpływ tych drzemek na spanie, to u nas zaowocowało pobudką o 6.00 rano (dziś 5:40). 🤦🏻‍♀️ Wcześniej dawała pospać nawet do 10.00. Tak że ten. 😄

Nie strasz, bo moja najdłużej do 8 śpi i to po wcześniejszym płaczu koło 6 😐 chociaż ja to akurat wcześnie wstaję, jak mi zaśnie po 6 to wykorzystuję ten czas na prysznic, śniadanie i jakieś tam obowiązki. Jak mi zacznie wcześniej wstawać to będzie lipa.

• szatanka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odplamiałam właśnie zwykłym, ale potem się puknęłam w czoło, że to "dla dorosłych" i kupiłam odplamiacz dla dzieci, tylko że on nie działa :/ NO to wrócę do tamtego.

Catlady, ale moja do jeszcze tydzień wstecz też nie spała w dzień, tylko jakieś turbo drzemki 15 minut na rękach. Nie martw się. Pewnego dnia Cię po prostu zaskoczy. A moja główki też jednak prawidłowo nie podnosi, bo rączki jej latają w powietrzu, czyli w ogóle totalnie beznadzieja chyba. Głowa w górze, ale z kręgosłupa to idzie, a nie z przedramion i barków. Ciekawe jak ja mam to teraz zniwelować.

Moja teściowa to mnie wręcz irytuje swoim podejściem do małej, bo gada do niej ciągle jak najęta i łapie ją za nóżki jak ktoś z nas trzyma ją na rękach i macha nimi. Mnie to jej ciągłe "a tititi" męczy, a co dopiero takiego niemowlaczka. Tak samo nie rozumie, że jak ją kąpiemy czy usypiamy, to nie jest czas na "a tititi" tylko powinna, jak już, stać z boku i udawać, że jej nie ma, jeśli już chce uczestniczyć.

A o której Wy chodzicie spać, że jesteście takie wyspane przy pobudkach o 6? Ja od miesiąca chodzę spać o 1.00 - 2.00. Korzystam z życia, kiedy mała śpi, a nawet coś popracuję. Ale odkąd zaczęła wstawać tak wcześnie to nie daję rady i właśnie usypiam nad kompem, tak że zaraz idę lulu. Tylko to znowu oznacza, że nie ma czasu na swoje sprawy... :/

Ajka, no właśnie, jak tam?

klz9bd3m9oljt4xc.png

‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ