X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja u babci jestem przez weekend, 170 km od mojej wioski. Moja babcia to jest agentka. Jak jej powiedziałam że jestem w ciąży to ona "Ty się jeszcze tak nie ciesz" 😂 moja babcia szczera do bólu 😂 a co mam płakać? Ale znam ją jaka jest więc się nie przejęłam.
    Ja też wizyta dopiero 10 października...
    Trzymam kciuki za wtorkowe wizyty ♥️✊

dominique lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha mój dziadek miesiąc po poronieniu tak patrzy na mnie i mówi... tyłek ci urósł co ty znowu w ciąży;) także dziadkowie są szczerzy zawsze :D

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia za to powtarzała, w okresie, kiedy dorastałam, 'Ale duża dziwka z Ciebie wyrosła'
    :)
    Jutro mam wizytę u gin. Będzie 8t+6d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 11:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    Moja babcia za to powtarzała, w okresie, kiedy dorastałam, 'Ale duża dziwka z Ciebie wyrosła'
    Ja ostatnio miałam w 9+0 i bąbel jest już duży i wszystko dobrze widać ❤️❤️

sayuri, Ajka, Mysza1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,hej co tu taka cisza ?

• Stworka Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po intensywnym początku dnia (kościół, lekcje pływania młodego, zakupy) padłam w łóżku. Chłopaki kiela właśnie ser na drożdżowka a ja żyję. I zastanawiam się czy dalej czuje się w ciąży czy już nie 🙈 ciężki tydzień przede mną, poprzednia ciążę straciłam właśnie w tym samym tygodniu.

34bff60665.png

23.05.2017 - synek 💙
    04.2019 - aniołek
    1.09.2019 - kolejne 2 kreseczki i bijące 💙 - drugi synek
  • Endi1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy w kinie na królu lwie... to co ciężarne lubią najbardziej- żarcie nachosow i łzy podczas śmierci Mufasy;)

NewYork, lilly., Hortensja lubią tę wiadomość

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
  • sayuri Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę z bólem głowy cały dzień. Teraz ciut lepiej. Od trzech dni jakoś mniej odczuwam mdłości i oczywiście już się zastanawiam, czy to czasem nie jest zły znak...

• lilly. Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi1990 wrote:
    My bylismy w kinie na królu lwie... to co ciężarne lubią najbardziej- żarcie nachosow i łzy podczas śmierci Mufasy;)

Ja tez byłam z mężem! :) nachosy i śpiewanie na głos najlepsze 😍
    Byłam tez w weekend na koncercie i nie wiem czy w ciagu dnia cos zjadłam ale pod wieczór miałam takie wzdęcie jakbym była w 6 miesiącu ciazy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 18:57

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:

Ja jutro też wizyta 8+1.
    Mam ja dopiero o 18:00, jednak wole poranne bo stres szybciej z głowy :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień z psem, rano spacer w lesie i później Friends na Netflixie ;) Dajcie znać jutro dziewczyny po wizytach!

sayuri lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sayuri wrote:
    A ja leżę z bólem głowy cały dzień. Teraz ciut lepiej. Od trzech dni jakoś mniej odczuwam mdłości i oczywiście już się zastanawiam, czy to czasem nie jest zły znak...
    .

To napewno przez pogode i spadek ciśnienia,ja mam taki bol glowy ze 3 dzien biore tabletki :/ naoewno jest okej !

sayuri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie sie podzialy majowki z naszej listy ?? Halo,halo dziewczyny odezwijcie sie conu was bo grupa zebrala sie duza a tylko kilka osob pisze 🤔🤔🤔

PattisonBM lubi tę wiadomość

• Kat20maj2020 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie.mam termin na 20 maja 2020 Chciałabym podzielić się z wami tym co teraz przeżywam. Z mężem zaczęliśmy się starać o dzidziusia w lipcu 2019, mam Hashimoto , kupę czasu brałam pigułki anty. Byłam przekonana że uda się może do końca roku... Może z początkiem przyszłego a tu niespodzianka gdy z początkiem września ujrzałam 2 kreski na teście. Mam 29 lat, to moja pierwsza ciąża. Powiem wam szczerze że jestem przerażona tym że mimo iz dużo czytam to mam wrażenie że nie wiem co i jak :) jestem teraz w 7 tyg , mam za sobą wizytę u ginekologa oraz skierowanie na badanie prenatalne i badania krwi. Ogólne samopoczucie ok, czasami lekki dyskomfort w dole brzucha jak podczas okresu ;) zastanawiam się kiedy ujawnić się w pracy 😱

Dodajcie mnie proszę do forum - ja tu dopiero raczkuje 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 19:37

Xoxo, PattisonBM lubią tę wiadomość

• sayuri Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kat :) pocieszę Cię, ja mam 36 lat i też pierwsza ciąża :)

Dziewczyny, a w ogóle czujecie się 'ciążowo' ? Bo ja nie... czuje się tak, jak bym była ciągle przeziębiona.

PattisonBM lubi tę wiadomość

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NewYork wrote:
    A gdzie sie podzialy majowki z naszej listy ?? Halo,halo dziewczyny odezwijcie sie conu was bo grupa zebrala sie duza a tylko kilka osob pisze 🤔🤔🤔
    Hej New York, ja bym na weekend w domu rodzinnym no i najbliższą rodzina już wie że oczekujemy... W najbliższy czwartek mam wizytę i już trrzese gaciami. Na razie odpukać żadnych plamień nie było od ostatniej wizyty ale strach jest. Pewnie zrobię też kontrolny posiew czy po antybiotylach nie mam już żadnej bakterii, w tym tygodniu też zrobię wirosowki, mocz i morfologie, zastanawiam się czy dostanę na to skierowanie od rodzinnego? Chciałabym zaoszczędzić parę zł bo lecze się i chodzę na wizyty prywatnie...

NewYork lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Kat20maj2020 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyście może już na tych prenatalneych badaniach do 13 TC? To USG wykonuja dopochwowo ? Brać męża?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat20maj2020 wrote:
    Byłyście może już na tych prenatalneych badaniach do 13 TC? To USG wykonuja dopochwowo ? Brać męża?

Na te badania jeszcze za wczesnie,optymalnie sie robi po skonczonym 12 tc lekarz ocenia wszytskie narzady dziecka,ogolem to zalezy bo ja nie widze potrzeby prowadzenia ze soba meza do ginekologa jestem duza dziewczynka porwdze sobie :) ale to indywidualna kwestię do wyboru kazdej z was

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszą

Rodzinny bez problemu wypisze skierowanie na mocz i posiew to badanie podstawowe,zadna łaska :)

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• Endi1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas robią łaskę a powiem więcej, na drzwiach od przychodni wywiesili kartkę, że nie kierują na badania szczególnie na zlecenie lekarzy prywatnych. Przerabiałam już to w poprzednich ciążach;)

3i49krhm3xdgyxl2.png
    atdc3e5ejs2gv10p.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ