WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marylove123 wrote:
    Hej dziewczyny! Mam straszne tyły jeśli chodzi o forum... czy rozmasialyscie na temat wypadania włosów? Karmie piersią i to jak wypadają mi włosy mnie przeraża... macie jakieś sposoby, albo suplementy które faktycznie pomagają?
    Wybieram się do fryzjera ogolić boki. Bo po raz drugi łysieje. 🤦🏻‍♀️

Próbowałam milion rzeczy. Jak któraś ma cis co działa to mówić ! ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 16:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wypadają włosy, wypadają 🤷‍♀️ ja akurat mam ich dużo więc zbyt się tym nie przejmuję, tyle że mam więcej odkurzania 😅

• szatanka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, spoko dołączaj, ja to Cię już lubię za sam nick ;)

A co do włosów, to mnie też właśnie zaczęły i są wszędzie, głównie w piąstkach dziecka. :/ Dopiero 15 września mam fryzjera i idę to ściąć w cholerę (a mam włosy prawie do pasa, bo od wybuchu pandemii nie byłam u fryzjera), bo tylko się sypie i kołtuni, a i tak mam zawsze zamotane, fryzury żadnej. Jeśli chodzi o suple, to dobry jest revalid, polecał mi to jeden dermatolog-trycholog, gdy podejrzewał i mnie łysienie androgenowe, ale nie wiem, czy można przy KP. Trzeba oblukać. No a tak to krzemionka, krzemionka, krzemionka, czyli płatki owsiane, pokrzywa i takie tam.

Lilka94, Marylove123, PattisonBM lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To hormony, nie ma co z tym walczyć. 9 miesięcy włosy nie wypadały (miały magicznie przedłużone życie przez estrogen+progesteron) i teraz jednocześnie następuje kres ich żywota i wypadają. Poza tym wypadają też te które normalnie by teraz wypadały. Także ten... Ja tam chce żeby jak najszybciej wypadło co ma wypaść i żeby był spokój... nienawidzę tego że wszędzie pełno moich włosów, nawet dziecku je z buzi wyciągam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 17:32

2020 :)
    2023 :)
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    To hormony, nie ma co z tym walczyć. 9 miesięcy włosy nie wypadały i teraz jednocześnie zaczęły. Ja tam chce żeby jak najszybciej wypadło co ma wypaść i żeby był spokój... nienawidzę tego że wszędzie pełno moich włosów, nawet dziecku je z buzi wyciągam.

Tak, sama tak mówiłam, ale niektóre doświadczone matki twierdzą, że przy okazji wypada ich trochę więcej niż te, co nie wypadły w ciąży, chyba zwłaszcza przy KP, bo to jednak eksploatuje organizm.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Kama92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie o dziwo spokój końcówki trochę się porozdwajały tylko , nakładam olej z migdałów kilka razy w miesiącu plus Moroccanoil Smoothing Lotion Balsam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 17:38

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie ominelo wypdanie wlosow. Scielam je ostatnio do ramion żeby bylo troche latwiej. Wlasnie tez slyszalam ze nie warto z tym walczyc i samo przejdzie więc poczekam, zobaczę...

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Kama92 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wybieram się do fryzjera ogolić boki. Bo po raz drugi łysieje. 🤦🏻‍♀️

Próbowałam milion rzeczy. Jak któraś ma cis co działa to mówić ! ☺️

Nie wiem czy tylko u mnie to tak zadziałało i mojej koleżanki i to czysty zbieg okoliczności czy nie ale goliłam swego czasu i mam strasznie cienkie włosy na bokach

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka Antek też ma naczyniaki, jednego na powiece drugiego na karku, z tym że on sie juz z nimi urodził.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Kuby naczyniak tez jest na powiece, jeden na czole i jeden na głowie. Tez nam mowili ze zejdzie🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 18:14

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    To hormony, nie ma co z tym walczyć. 9 miesięcy włosy nie wypadały (miały magicznie przedłużone życie przez estrogen+progesteron) i teraz jednocześnie następuje kres ich żywota i wypadają. Poza tym wypadają też te które normalnie by teraz wypadały. Także ten... Ja tam chce żeby jak najszybciej wypadło co ma wypaść i żeby był spokój... nienawidzę tego że wszędzie pełno moich włosów, nawet dziecku je z buzi wyciągam.
    No nie wiem czy wypada to co miało wypaść. Bo ja przed ciążami łysa nie byłam. A teraz mam prześwity skóry. A to serio ciężkie u kręconych włosów.

A jednak. 🤦🏻‍♀️

• Frufru Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas, mi też włosy lecą, są wszędzie, zwłaszcza, tak jak mówicie, w ręku dziecka. Wszędzie się walają, po prysznicu pełno ich tam... I robią mi się mega kołtuny a moja codzienna fryzura to byle jaki kok... Już myślałam, czy ściąć, ale nie lubię krótkich, nie czuję się... Tylko jak mam wyciągać garściami...

Kiedyś używałam wcierkę szafran cynamon z sattvy. Teraz też zaczęłam...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A ja wam powiem, że to nie ma znaczenia jaki wózek..jak dziecko lubi to w każdym będzie miło spacerować

A jak nie lubi to może śpiewać i gotować a przyjemności zero.
    Ja tylko chce żeby chociaż chustę polubiła bo już pomysłu nie mam na życie

Teraz to samo uważam 😂 naprawdę chyba mi totalnie obojętnie jaki wózek byleby jeździł. Jakby chciał mogłabym i taczką 😂

szatanka lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    BD Husky

2fa3a1961f8e4a88med.jpg

Skąd parasol? :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia na kopijników

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pytała co robię z ulewanieM, zgubiłam ten post, lekarz kazał czekać do pół roku. Ale u nas to jest tragedia, ja mam szybki wypływ z cycka i to jeszcze powiększa sprawę. Chociaż Ci lekarze to tez gowno wiedza czasami, u nas kazał odstawić bmk bo niby mały uczulony, a okazało się ze to łojotokowe zapalenie skory, niezwiazane z alergia.
    U mnie włosy jeszcze są, zaczyna mi mniej przeszkadzać sierść psa, bo trochę się przeplata z moimi 😀
    W ogóle u nas pies dalej mega podekscytowany jak ktoś obcy robi coś przy synu, skacze, poszczy, czasami mam go po dziurki..

MIMI lubi tę wiadomość

• szatanka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Dzizas, mi też włosy lecą, są wszędzie, zwłaszcza, tak jak mówicie, w ręku dziecka. Wszędzie się walają, po prysznicu pełno ich tam... I robią mi się mega kołtuny a moja codzienna fryzura to byle jaki kok... Już myślałam, czy ściąć, ale nie lubię krótkich, nie czuję się... Tylko jak mam wyciągać garściami...

No właśnie, ja tak samo. Dzisiaj wyglądam jak menel, mam jeden wielki kołtun zamiast kitki i zero czasu, żeby to rozczesać, więc łażę tak cały boży dzień. Ja mam zamiar ściąć tak do ramion, żeby mieć kitkę, ale taką, za którą mała nie złapie, bo to też się już robi problem.

Co do naczyniaków, na powiece to chyba szczególnie trzeba obserwować. Mnie się kazali nim nie przejmować, choć skierowanie do chirurga dostaliśmy. Ale naprawdę mam nadzieję, że zejdzie, zanim mała pójdzie do starszych klas podstawówki.

Lilka, dziś w nocy płakałam za tym karmieniem piersią, serio, mega mnie to dołuje :(, czuję się odrzucona przez własne dziecko, choć sama sobie na to zapracowałam podtykaniem jej butli, następnym razem będę dużo mądrzejsza. Ale powiedziałam sobie, że dopóki mam mleko w cyckach, to ni chu chu nie podam mm, a że lubią się z laktatorem i ściągnięcie 120-150 ml zajmuje mi 10 minut, to pompuję. Do tych krytycznych 6 miesięcy chcę dociągnąć, potem zobaczymy. Choć muszę przyznać, że po takich 3 dniach, kiedy mała nie ssie w dzień, już zauważam zmniejszenie ilości, a jak do tego dojdzie brak ssania w nocy, to już nie wiem, co będzie. Może jakoś wytrwam...

mwm, my teraz będziemy drążyć temat śluzu w kupie, bo ciągle jest, i to dużo, a moja pediatra to trochę olała i już się boję jak na dzień dobry mi znowu powiedzą, że mam odstawić bmk, bo co ich to kosztuje, a może pomoże. A ja się potem będę męczyć, bo dieta bez nabiału to dla mnie jakiś horror. Już raz to przerabiałam na początku, kiedy mi mówiono, że dziecko ma kolki przez białko, a potem się okazało, że to nie żadne kolki tylko zwykły głód ją tak rozdrażniał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 20:52

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja też wszędzie ten przewijak używam :) Mi się wydaje, że powinnaś też mieć ten śpiworek, że to standardowe wyposażenie.
    Oli też się ogarnął już z tym brzuchem i obrotami, czasem mu ręka zostanie, najlepiej na łóżku o 6 rano fika. Ale ten kaszel naciągany to jest hit dnia, udaje i się śmieje sam z tego 🙈

9fb8629a5c3f.jpg

PattisonBM, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A włosy to dramat 🙄

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka, a to taki śluz nie jest normalny przy kp? Mi mowili, ze niby tak ale już sama nie wiem🤷‍♀️ Bo u nas tez jest go dużo i kupy lekko zielonkawe czesto sa.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ