MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też włosy dramat byłam już fryzjera. Ściełam do ramion no ale wypada ich mnóstwo już dwa razy aż zatkał mi się prysznic 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️muszę taką kratkę kupić na odpływ bo mnie mąż zabije 😉😉😉
Zaczęłam pić pokrzywę i olejuje włosy raz na tydzień specyfikiem z Nacomi20.10.2012 👰🤵💍
21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
20.05.2020 👶 Leon 🤱👨👩👦👦 4230 g 💪
25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪 -
Karolllla wrote:Szatanka ja też wszędzie ten przewijak używam
Mi się wydaje, że powinnaś też mieć ten śpiworek, że to standardowe wyposażenie.
Oli też się ogarnął już z tym brzuchem i obrotami, czasem mu ręka zostanie, najlepiej na łóżku o 6 rano fika. Ale ten kaszel naciągany to jest hit dnia, udaje i się śmieje sam z tego 🙈
KArolla, no pięknie Oli leży! Rączki już gotowe do wybicia. Zaraz pewnie zacznie się raczkowanieA moja dzisiaj cały dzień z głową w dół i dupą w górze. Najpierw się darła na tym brzuchu, a teraz sobie wymyśliła, co by tu robić, żeby się tymi barkami nie narobić jak już na ten brzuch przewalą, no masakra z nią... 🙈
O tym kaszlu to dopiero co czytałam w "Pierwszym roku życia dziecka", że dzieci tak kaszlą pod publiczkę jak podłapią, że się starzy przejmują. I weź tu potem rozpoznaj, kiedy to ściema, a kiedy faktycznie kaszle!
Drzemka, no nie wiem, może. Ja nic takiego nie słyszałam, zawsze raczej demonizują ten śluz. A Tobie kto tak powiedział? Ale fakt, że pediatra się za mocno nie przejęła tylko mi kazała nie jeść czekolady. A ja może z 2 razy coś zjadłam. No chyba że to po czekoladzie już przeszło, a teraz mamy taką kupę po szczepionce na rota, która była tydzień temu. Możliwe, że tak długo?
-
Tak też o tym kaszlu czytałam i na jakimś blogu i w tej książce ale to bardzo widać, że ściema. Później ślinę źle przełknął i normalnie kaszlał to zupełnie co innego, a tu jest gadanie, stęki, jęki, język na wierzch i na siłę kaszelek 😁 Zaraz przestaniemy pewnie reagować bo się rozkręci chłopak ale niech ma trochę fun 🙃
szatanka lubi tę wiadomość
-
Dopiero zauważyłam, że w tutaj siatka jest na dole! Czyli coś czuję, że już całkiem niedługo będzie jeżdżone tą spacerówką. Może nie na co dzień, ale przynajmniej jak będę chciała na dłuższy spacer małą zabrać. Dzisiaj np. już tak marudziła, a daleko było do drzemki, że zabrałam ją do sklepu w nosidełku. No i ona, oczywiście widząc wszystko dookoła, siedziała cichutko z rozdziawioną buzią i oczami. Nie mogę już więc doczekać się aż przesiądziemy się na spacerówkę, ale że pół roczku to u nas przypada akurat na środek zimy i wtedy chyba ciężko o długie spacery, to myślę, że już pod koniec września spróbuję sporadycznie spacerówki użyć. Chyba to i tak lepiej niż nosidełko
Karolllla lubi tę wiadomość
-
Szatanka nam położna powiedziała że te naczyniaki znikną do roku i że są całkowicie nie groźne, u Nas to bardziej wygląda jak popękane naczynka a nie taka kropeczki jak u Lilki.
Odnośnie śluzu w kupie ja jestem na diecie bez bmk i śluzu jak był tak jest. Zarówno nasz pediatra jak i gastrolog powiedzieli że to normalne i nie ma się czym przejmować.
Z tym ze u Nas jest dużo kropli wszelkiej nasci przez tą anemię i zapewne to od tego. Dopóki jej nie zażegnany to nie ma co się ślubem przejmować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 05:58
-
Uzywam czerwony radical med na wlosy
https://sklep.ideepharm.pl/31_radical-med
ja tez po miesiacu plakalam nad kp i jak widzialam ze z kazdym odcoaganiem mniej mleka sie sciaga...
Ale dziecie najedzone to jednak sie pogodzilam i obie jestesmy szczesliweszatanka lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
lipcowka86 wrote:Szatanka nam położna powiedziała że te naczyniaki znikną do roku i że są całkowicie nie groźne, u Nas to bardziej wygląda jak popękane naczynka a nie taka kropeczki jak u Lilki.
Odnośnie śluzu w kupie ja jestem na diecie bez bmk i śluzu jak był tak jest. Zarówno nasz pediatra jak i gastrolog powiedzieli że to normalne i nie ma się czym przejmować.
Z tym ze u Nas jest dużo kropli wszelkiej nasci przez tą anemię i zapewne to od tego. Dopóki jej nie zażegnany to nie ma co się ślubem przejmować.
Oli też się urodził z takimi naczynkami na jednej powiece ale raz widać mniej raz mocniej.
U Was też poranki się tak wydłużają przez aktywność w łóżku? Jeny to zaczyna być takie fajne jak dziecko takie wpatrzone po nocyKoleżanki się śmieją ze mnie, że ja zawsze taka anty dzieci to się mamuśka robię 😅 Mogę tak się miziać cały dzień ♥️
-
nick nieaktualnyDziewczyny kiedy od rozpoczęcia treningów obrotów Waszym maluszkom udało się to już robić sprawnie?
(Z pleców na brzuszek)
Heh, bo moja tak się siłuje i złości że łeb mi pęka od jej jęków, stęków i złości. 🤦🏻♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 09:38
Karolllla, lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:
U mnie po paru dniach jeden dzień się udawało przekręcić, potem chyba dwa dni cisza, teraz znowu. Natomiast ja nie przywiązuje wagi aż tak. Jak będą miały 2 lata i będą chodzić to co za różnica kiedy które zaczęło się obracaćKarolllla lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:Oli też się urodził z takimi naczynkami na jednej powiece ale raz widać mniej raz mocniej.
U Was też poranki się tak wydłużają przez aktywność w łóżku? Jeny to zaczyna być takie fajne jak dziecko takie wpatrzone po nocyKoleżanki się śmieją ze mnie, że ja zawsze taka anty dzieci to się mamuśka robię 😅 Mogę tak się miziać cały dzień ♥️
My mamy naczyniaka z tylu i widać go bardziej jak się mały denerwuje.
A z porankami u nas powoli się tak zaczyna robić ze poleży trochę pogada nie trzeba od razu brać. Cudowne to zaczyna być ❤️Karolllla, lipcowka86 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Kobitki jak technicznie ogarniacie to karmienie z obu piersi na lezaco w nocy? Z tej drugiej Wam dosięga? 😂
Pytam bo mój ostatnie nocki wrócił do okresu noworodkowego budzi się 4-6 razy i jak jadł 5-8min tak dziś 1:40 🙈
Ale zamiast z tym walczyć płynę z prądem widocznie taka potrzeba w rozwojuim mniej się przejmuje tym on spokojniejszy tez
ale muszę ogarnąć to karmienie na lezaco bo długo tak nie uciągne. Mamy co maja maluchy z refluksem tez w nocy na lezaco? Odbijacie potem coś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 09:54
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
lilly. wrote:My mamy naczyniaka z tylu i widać go bardziej jak się mały denerwuje.
A z porankami u nas powoli się tak zaczyna robić ze poleży trochę pogada nie trzeba od razu brać. Cudowne to zaczyna być ❤️
U mnie tak było od początku... moje dziecko z reguły się nie budzi z płaczem, chociaz w ciagu dnia sie czasem zdarza...ale wtedy wystarcza widok mamy i sie uspokaja
2020
2023 -
nick nieaktualnylilly. wrote:U mnie po paru dniach jeden dzień się udawało przekręcić, potem chyba dwa dni cisza, teraz znowu. Natomiast ja nie przywiązuje wagi aż tak. Jak będą miały 2 lata i będą chodzić to co za różnica kiedy które zaczęło się obracać
-
PLPaulina wrote:Dla mnie nie ma znaczenia kiedy cis zrobi. ☺️ Byle dobrze. ☺️ Ale trenuję już kilka dni i maruda z niej że szok.
A jak takie próby powinny wyglądać? Tera dałaś mi do myślenia czy moja nie próbuje się obrócić a ja ja powstrzymuje w sensie ona na brzuszku tak dobrze główki nie trzyma i jak zaczynaja sie jakieś wygibasy to ja panikuje dążąc do tego żeby te głowę trzymała i nic innego nie robiła 😂😂
Edit. Już wyszperałam w necie muszę się jej przyjrzeć 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 10:17
-
Lilly ja z tej drugiej piersi podaje tak że kładę się tak po skosie lekko na brzuchu i ta górna pierś zjeżdża niżej i mały daję radę 😜 no i po karmieniu na leżąco nie odbijam
lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKama92 wrote:A jak takie próby powinny wyglądać? Tera dałaś mi do myślenia czy moja nie próbuje się obrócić a ja ja powstrzymuje w sensie ona na brzuszku tak dobrze główki nie trzyma i jak zaczynaja sie jakieś wygibasy to ja panikuje dążąc do tego żeby te głowę trzymała i nic innego nie robiła 😂😂
Edit. Już wyszperałam w necie muszę się jej przyjrzeć 😉
My z mężem przy pierwszej byliśmy na warsztatach u fizjo z opieki i etapów rozwoju niemowląt. Super sprawa. 👍
Najważniejsze jest których partii mięśni używa dziecko podczas umiejętności.
Jest pewien schemat wykonywania czynności i tak musi być. W określony sposób obrót, siadanie, wstawanie, chodzenie.
Na necie są pewnie filmiki jak to powinno wyglądać, że uniesienie nóg, że ręka w danym miejscu.
I tylko w połowie jest prawdą, że wiek opanowania nie ma znaczenia. Bo jeśli za wcześnie lub za późno - to trzeba wiedzieć dlaczego.
Bo może w wieku 2 lat tego nie będzie widać - ale później tak.
Np pokolenie 30+ to pokolenie słabych kręgosłupów. Nie bez powodu. Nawyki naszych rodziców spowodowały nie odpowiedni rozwój mięśni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 11:02
-
nick nieaktualnyLilly ja leżę normalnie na boku. I raz daje dolną pierś. A potem te górną. Żadnej zmiany pozycji, Nawet nie pochylam się ani nic.
Ale ja mam duże piersi. ☺️
Na śpiocha nie odbijamy. Wtedy je spokojnie - bez cyrków. Nie potrzebuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 11:12
lilly. lubi tę wiadomość
-
Właśnie wydaje mi się że u niej to wszystko z kręgosłupa idzie no ale też nie jestem specjalistą.. byliśmy wczoraj na szczepieniu, niby ok a podnoszenie na brzuszku powiedziała że jeszcze ma chwilę czasu żeby podpór opanować kazała raczki podkładać, mniej asekurować przy pielęgnacji żeby 'poczuła że ma tam mięśnie' i podciągać jak przy próbie trakcji jakieś drastyczne to dla mnie ...
-
nick nieaktualnyKama92 wrote:Właśnie wydaje mi się że u niej to wszystko z kręgosłupa idzie no ale też nie jestem specjalistą.. byliśmy wczoraj na szczepieniu, niby ok a podnoszenie na brzuszku powiedziała że jeszcze ma chwilę czasu żeby podpór opanować kazała raczki podkładać, mniej asekurować przy pielęgnacji żeby 'poczuła że ma tam mięśnie' i podciągać jak przy próbie trakcji jakieś drastyczne to dla mnie ...
Ogólnie to pierwszy raz słyszę o takim wzmacnianiu mięśni. Naprawdę!
Jeśli nie czujecie potrzeby fizjo. To ta babka jest naprawdę spoko.
https://mamafizjoterapeuta.pl/2019/05/15/3-proste-zabawy-dla-wzmocnienia-brzuszka/Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 11:13
-
Frufru wrote:Lilly ja z tej drugiej piersi podaje tak że kładę się tak po skosie lekko na brzuchu i ta górna pierś zjeżdża niżej i mały daję radę 😜 no i po karmieniu na leżąco nie odbijam
Ja tak samo, plecy czasem wygięte i bolą ale co tam 😁 i też nie odbijam za to w dzień muszę bo podchodzi mu do góry i jak przełknie jest ryk. Ja w nocy tylko na leżąco bardzo rzadko usiądę. Co do pozycji też kwestia kto ma jak duży biust bo te z mniejszym się wyginają, a te z większym nie muszą 😉
Lilly przemów mu do rozumu co to za pobudki!🙈 Ale tak jak mówisz tylko spokój uratuje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 11:28
lilly. lubi tę wiadomość