X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ja myślałam że tylko moje dziecię jest masakrycznie marudne. Dziś od rana do 15 miało tylko 2 drzemki 30 min i cały czas na rękach aż w końcu zasnął i spał 2.20h. Nie wiem czy to przez ten skok czy przez pogodę ale niech się już skończy ten marudny czas. U Nas dziś poszły pierwsze samodzielne obroty na brzuch ale nie cholery nie robi och poprawnie, ćwiczenia kilka razy dziennie nie pomogły i wygląda to tak że wygina się w C i odbija się nogą prze rzucając ja do przodu no ale doszłam do wniosku ze niech próbuje :)

Mąż mi zrobił prezent i kupił odkurzacz automatyczny 🥰 siedzę teraz i patrzę jak jeździ 🙈

Ajka, lilly. lubią tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcówka też go mam i już myślę nad mopem 😁 ale mam tak małe mieszkanie, że zastanawiam się czy już nie przesada ale przy psie i kocie mogłoby sobie jeździć codziennie i myć za mnie 😉 Więc jak zacznie się raczkowanie to chyba go kupię.
    Kurcze to młody śpi jak ta lala w dzień, te drzemki to dla niego chyba świętość ale obawiam się, że skończy się jak ten kosz Mojżesza oddam 😳

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, co dalej jak dzieciaki wyrosną z kosza, dostawki? Macie pomysły? Moj spi w dostawce bo to mega wygodne, a pół nocy z nami. Swój pokój z dużym łóżeczkiem ma urządzony i nie bardzo chce przenosić jego łóżeczko do naszej sypialni, sama jej wiem co robić.
    Czy Wasze dzieciaki na noc zasypiają samodzielnie?

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    No właśnie, co dalej jak dzieciaki wyrosną z kosza, dostawki? Macie pomysły? Moj spi w dostawce bo to mega wygodne, a pół nocy z nami. Swój pokój z dużym łóżeczkiem ma urządzony i nie bardzo chce przenosić jego łóżeczko do naszej sypialni, sama jej wiem co robić.

Ja zamiast kosza do salonu klatka ;) a do sypialni łóżeczko normalne. Na swój pokój musi jeszcze poczekać do remontu, który nie wiem kiedy będzie, może w przyszłym roku.

Na noc zasypia przeważnie na cycku i go odkładam do dostawki, sporadycznie sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 22:13

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi do sypialni sie nie zmiesci łozeczko więc kolyska musi do 6 miesiąca wystarczyc, a potem chyba młoda pojdzie na swoje... no nie wiem albo wywale biurko z sypialni i zastawie czesc drzwi... zobaczymy... albo wstawie ozko do pokoju małej i bede u niej spac

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Matko ja myślałam że tylko moje dziecię jest masakrycznie marudne. Dziś od rana do 15 miało tylko 2 drzemki 30 min i cały czas na rękach aż w końcu zasnął i spał 2.20h. Nie wiem czy to przez ten skok czy przez pogodę ale niech się już skończy ten marudny czas. U Nas dziś poszły pierwsze samodzielne obroty na brzuch ale nie cholery nie robi och poprawnie, ćwiczenia kilka razy dziennie nie pomogły i wygląda to tak że wygina się w C i odbija się nogą prze rzucając ja do przodu no ale doszłam do wniosku ze niech próbuje :)

Mąż mi zrobił prezent i kupił odkurzacz automatyczny 🥰 siedzę teraz i patrzę jak jeździ 🙈

Moja czasem robi jak trzeba a czasem odbija się nogą... coraz czesciejpoprawnie chyba wszystkie dzieci tak zaczynają

• szatanka Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, a moja w ogóle nie ćwiczy żadnych obrotów :/ Najchętniej by leżała cały dzień na plecach, bo brzuch to też wciąż problem, albo była noszona na krzesełko. Więc leży na tych plecach, a jak się już jej nudzi to pomiałkuje. Próbuję ją zachęcać do ćwiczenia obrotów i nawet na początku jej się to podobało, jak ją przewalałam z boku na bok, ale teraz już jej się to z przewracaniem na brzuch kojarzy i zaczęła marudzić. O tyle dobrze, że przestała się tak prężyć. No ale i tak się martwię trochę, czy ona się dobrze rozwija. Ani nie głuży za bardzo, ani nie kombinuje ruchowo :/ Za to uśmiechów, a nawet śmiechu na głos jest bardzo dużo ostatnio, więc może w tę stronę idzie teraz.

Catlady, moja też tak czasem robi tą głową jak ją próbuję przystawić do cycka, tak jakby myślała, że on z materaca wystaje, nie kumam tego, co ona czasem odstawia.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ej, a moja w ogóle nie ćwiczy żadnych obrotów :/ Najchętniej by leżała cały dzień na plecach, bo brzuch to też wciąż problem, albo była noszona na krzesełko. Więc leży na tych plecach, a jak się już jej nudzi to pomiałkuje. Próbuję ją zachęcać do ćwiczenia obrotów i nawet na początku jej się to podobało, jak ją przewalałam z boku na bok, ale teraz już jej się to z przewracaniem na brzuch kojarzy i zaczęła marudzić. O tyle dobrze, że przestała się tak prężyć. No ale i tak się martwię trochę, czy ona się dobrze rozwija. Ani nie głuży za bardzo, ani nie kombinuje ruchowo :/ Za to uśmiechów, a nawet śmiechu na głos jest bardzo dużo ostatnio, więc może w tę stronę idzie teraz.

Catlady, moja też tak czasem robi tą głową jak ją próbuję przystawić do cycka, tak jakby myślała, że on z materaca wystaje, nie kumam tego, co ona czasem odstawia.

Każde dziecko ma swoje tempo, mała była oglądana i przez lekarza i przez fizjo, wiec się nie denerwuj. To czasem kwestia charakteru jedno dziecko bedzie spokojniejsze inne bardziej aktywne...

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka Oli jak był w wieku Twojej też nie robił. Teraz robi piękne na boczek i brzuch bez żadnych wygięć, a ma 4,5 miesiąca. Każdy ma swoje tempo.
    Ale to stękające męczybułstwo w nocy jest drażniące 🙄 takie nie wiadomo co to. Ja to chociaż w dzień mam spokój ale jak Wam nie śpią w dzień to dzięki.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wszystkie mądre blogi piszą, że obroty plecy-brzuch to 5-6 miesiąc i jeśli w tych miesiącach nadal ich nie ma to jest to nieprawidłowość więc ja bym tym 3-4 miesięcznym nie robiła ciśnienia :)
    Pewnie każda już czytała cały internet ale wydaje mi się, że tu jest fajne podsumowanie dobrych i złych nawyków:

https://falmed.pl/prawidlowe-i-nieprawidlowe-zachowania-niemowlat-w-5-i-6-miesiacu/

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiesz Karolka jak to jest każda wie że dziecko rozwija się w swoim tempie ale tu czytasz że jednen maluch pięknie leży na brzuchu, drugi obraca się pięknie na brzuch przez ona boki, trzeci cały czas się ba głos śmieje, czwarty łapie zabawki do rączek i niby wiesz ze na jeszcze sporo czasu ba to wszystko ale tylko czekasz kiedy się to pojawi. A jak już się pojawi to chciałabyś żeby robił to prawidłowo i tak w kółko 😉

Szatanka ja bym chciała taki, ale niestety dla Antka już za mały 😔 muszę poszukać czegoś podobnego a przynajmniej w rozmiarze 80.
    e9b9f9167e52.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 10:15

szatanka lubi tę wiadomość

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie coś w tym jest 😏
    A Wam się nie rozkopują maluchy, że śpiworki chcecie? Bo młody to wierzga ostro u mnie by nie przeszło coś takiego. I wtedy usypiacie już w tym i odkładacie?

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój by dostał szału w takim śpiworku. Nie wiem, jak on zimą będzie funkcjonował, na razie śpimy razem pod kocem, ale w końcu chyba pójdzie do łóżeczka...
    Czy któryś dzieć nadal jest anty łóżeczko i śpi ze starymi? Czy tylko mój...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek zasypia na łóżku, albo przy cycku albo sobie chwile poleży jeszcze i dopiero zaśnie. I jak już uśmiech porządnie to go przekładam.
    Tak teraz myślę że te rękawy moja być słabym punktem 🙈

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    No pewnie coś w tym jest 😏
    A Wam się nie rozkopują maluchy, że śpiworki chcecie? Bo młody to wierzga ostro u mnie by nie przeszło coś takiego. I wtedy usypiacie już w tym i odkładacie?

Ja mam grobag, juz od dawna, z tym ze latem zwykle było na niego za gorąco... (mam 1 tog) jak dla mnie świetna sprawa zakładam zanim zasnie... wierzgać mozna w śpiworku tez... na nogi jest sporo miejsca, Weronika go bardzo lubi bo pod spodem ma gołe nogi, a to uwielbia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 11:00

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Ja mam grobag, juz od dawna, z tym ze latem zwykle było na niego za gorąco... (mam 1 tog) jak dla mnie świetna sprawa zakładam zanim zasnie... wierzgać mozna w śpiworku tez... na nogi jest sporo miejsca, Weronika go bardzo lubi bo pod spodem ma gołe nogi, a to uwielbia

Musiałam wygooglować co to 🙂 No bez tych rękawów to prędzej ale ja to jakaś nie śpiworkowa jestem chyba hehe

Fru ja teraz jak stęka to biorę go do łóżka ale potem odkładam, różnie nie, że całą noc razem.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też mam taki śpiworek jak Ajka ale szukam czegoś na zimę cieplejszego. No nic najwyżej kupię taki gruby i ciepłego bodziaka z długim rękawem do tego.
    Frustracji u Nas pierwsza część nocki w dostawce a po karmieniu zostaje już z nami ale to bardziej z mojej wygody.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Dajesz nadzieję. Oby to szybko minęło. Co polecasz na Netflixie? :)

U nas dzisiaj w ciągu dnia drzemka 30 min i nie zapowiada się, żeby miał zasnąć.. walka :( niech ten dzień się kończy

Bardziej serialowo czy filmowo? :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:

Nasz po pewnym czasie nie chciał w koszu wiec przytargalismy to łóżeczko 😂
    A w życiu sam 😂 przy piersi czasami raz dwa czasami cyrki troszkę i potem wisi. Cały proces do odłożenia 45m-1,5h

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    W ogóle wszystkie mądre blogi piszą, że obroty plecy-brzuch to 5-6 miesiąc i jeśli w tych miesiącach nadal ich nie ma to jest to nieprawidłowość więc ja bym tym 3-4 miesięcznym nie robiła ciśnienia :)
    Pewnie każda już czytała cały internet ale wydaje mi się, że tu jest fajne podsumowanie dobrych i złych nawyków:

https://falmed.pl/prawidlowe-i-nieprawidlowe-zachowania-niemowlat-w-5-i-6-miesiacu/

Dokładnie, nie m się co przejmować.
    Mój na przykład w 3 miesiącu robił piękne obroty na boki i brzuch z dnia na dzień przez kilka dni i potem przestał nagle. Od jakiś 2-1,5 tygodnia nie umie jakby znowu i luz. Może co innego ćwiczy.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ