MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Matko ja myślałam że tylko moje dziecię jest masakrycznie marudne. Dziś od rana do 15 miało tylko 2 drzemki 30 min i cały czas na rękach aż w końcu zasnął i spał 2.20h. Nie wiem czy to przez ten skok czy przez pogodę ale niech się już skończy ten marudny czas. U Nas dziś poszły pierwsze samodzielne obroty na brzuch ale nie cholery nie robi och poprawnie, ćwiczenia kilka razy dziennie nie pomogły i wygląda to tak że wygina się w C i odbija się nogą prze rzucając ja do przodu no ale doszłam do wniosku ze niech próbuje
Mąż mi zrobił prezent i kupił odkurzacz automatyczny 🥰 siedzę teraz i patrzę jak jeździ 🙈Ajka, lilly. lubią tę wiadomość
-
Lipcówka też go mam i już myślę nad mopem 😁 ale mam tak małe mieszkanie, że zastanawiam się czy już nie przesada ale przy psie i kocie mogłoby sobie jeździć codziennie i myć za mnie 😉 Więc jak zacznie się raczkowanie to chyba go kupię.
Kurcze to młody śpi jak ta lala w dzień, te drzemki to dla niego chyba świętość ale obawiam się, że skończy się jak ten kosz Mojżesza oddam 😳 -
nick nieaktualnyNo właśnie, co dalej jak dzieciaki wyrosną z kosza, dostawki? Macie pomysły? Moj spi w dostawce bo to mega wygodne, a pół nocy z nami. Swój pokój z dużym łóżeczkiem ma urządzony i nie bardzo chce przenosić jego łóżeczko do naszej sypialni, sama jej wiem co robić.
Czy Wasze dzieciaki na noc zasypiają samodzielnie? -
mwm wrote:No właśnie, co dalej jak dzieciaki wyrosną z kosza, dostawki? Macie pomysły? Moj spi w dostawce bo to mega wygodne, a pół nocy z nami. Swój pokój z dużym łóżeczkiem ma urządzony i nie bardzo chce przenosić jego łóżeczko do naszej sypialni, sama jej wiem co robić.
Czy Wasze dzieciaki na noc zasypiają samodzielnie?
Ja zamiast kosza do salonu klatkaa do sypialni łóżeczko normalne. Na swój pokój musi jeszcze poczekać do remontu, który nie wiem kiedy będzie, może w przyszłym roku.
Na noc zasypia przeważnie na cycku i go odkładam do dostawki, sporadycznie sam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 22:13
-
No mi do sypialni sie nie zmiesci łozeczko więc kolyska musi do 6 miesiąca wystarczyc, a potem chyba młoda pojdzie na swoje... no nie wiem albo wywale biurko z sypialni i zastawie czesc drzwi... zobaczymy... albo wstawie ozko do pokoju małej i bede u niej spac2020
2023 -
lipcowka86 wrote:Matko ja myślałam że tylko moje dziecię jest masakrycznie marudne. Dziś od rana do 15 miało tylko 2 drzemki 30 min i cały czas na rękach aż w końcu zasnął i spał 2.20h. Nie wiem czy to przez ten skok czy przez pogodę ale niech się już skończy ten marudny czas. U Nas dziś poszły pierwsze samodzielne obroty na brzuch ale nie cholery nie robi och poprawnie, ćwiczenia kilka razy dziennie nie pomogły i wygląda to tak że wygina się w C i odbija się nogą prze rzucając ja do przodu no ale doszłam do wniosku ze niech próbuje
Mąż mi zrobił prezent i kupił odkurzacz automatyczny 🥰 siedzę teraz i patrzę jak jeździ 🙈
Moja czasem robi jak trzeba a czasem odbija się nogą... coraz czesciejpoprawnie chyba wszystkie dzieci tak zaczynają
2020
2023 -
Ej, a moja w ogóle nie ćwiczy żadnych obrotów
Najchętniej by leżała cały dzień na plecach, bo brzuch to też wciąż problem, albo była noszona na krzesełko. Więc leży na tych plecach, a jak się już jej nudzi to pomiałkuje. Próbuję ją zachęcać do ćwiczenia obrotów i nawet na początku jej się to podobało, jak ją przewalałam z boku na bok, ale teraz już jej się to z przewracaniem na brzuch kojarzy i zaczęła marudzić. O tyle dobrze, że przestała się tak prężyć. No ale i tak się martwię trochę, czy ona się dobrze rozwija. Ani nie głuży za bardzo, ani nie kombinuje ruchowo
Za to uśmiechów, a nawet śmiechu na głos jest bardzo dużo ostatnio, więc może w tę stronę idzie teraz.
Catlady, moja też tak czasem robi tą głową jak ją próbuję przystawić do cycka, tak jakby myślała, że on z materaca wystaje, nie kumam tego, co ona czasem odstawia. -
szatanka wrote:Ej, a moja w ogóle nie ćwiczy żadnych obrotów
Najchętniej by leżała cały dzień na plecach, bo brzuch to też wciąż problem, albo była noszona na krzesełko. Więc leży na tych plecach, a jak się już jej nudzi to pomiałkuje. Próbuję ją zachęcać do ćwiczenia obrotów i nawet na początku jej się to podobało, jak ją przewalałam z boku na bok, ale teraz już jej się to z przewracaniem na brzuch kojarzy i zaczęła marudzić. O tyle dobrze, że przestała się tak prężyć. No ale i tak się martwię trochę, czy ona się dobrze rozwija. Ani nie głuży za bardzo, ani nie kombinuje ruchowo
Za to uśmiechów, a nawet śmiechu na głos jest bardzo dużo ostatnio, więc może w tę stronę idzie teraz.
Catlady, moja też tak czasem robi tą głową jak ją próbuję przystawić do cycka, tak jakby myślała, że on z materaca wystaje, nie kumam tego, co ona czasem odstawia.
Każde dziecko ma swoje tempo, mała była oglądana i przez lekarza i przez fizjo, wiec się nie denerwuj. To czasem kwestia charakteru jedno dziecko bedzie spokojniejsze inne bardziej aktywne...2020
2023 -
Szatanka Oli jak był w wieku Twojej też nie robił. Teraz robi piękne na boczek i brzuch bez żadnych wygięć, a ma 4,5 miesiąca. Każdy ma swoje tempo.
Ale to stękające męczybułstwo w nocy jest drażniące 🙄 takie nie wiadomo co to. Ja to chociaż w dzień mam spokój ale jak Wam nie śpią w dzień to dzięki. -
W ogóle wszystkie mądre blogi piszą, że obroty plecy-brzuch to 5-6 miesiąc i jeśli w tych miesiącach nadal ich nie ma to jest to nieprawidłowość więc ja bym tym 3-4 miesięcznym nie robiła ciśnienia
Pewnie każda już czytała cały internet ale wydaje mi się, że tu jest fajne podsumowanie dobrych i złych nawyków:
https://falmed.pl/prawidlowe-i-nieprawidlowe-zachowania-niemowlat-w-5-i-6-miesiacu/ -
Wiesz Karolka jak to jest każda wie że dziecko rozwija się w swoim tempie ale tu czytasz że jednen maluch pięknie leży na brzuchu, drugi obraca się pięknie na brzuch przez ona boki, trzeci cały czas się ba głos śmieje, czwarty łapie zabawki do rączek i niby wiesz ze na jeszcze sporo czasu ba to wszystko ale tylko czekasz kiedy się to pojawi. A jak już się pojawi to chciałabyś żeby robił to prawidłowo i tak w kółko 😉
Szatanka ja bym chciała taki, ale niestety dla Antka już za mały 😔 muszę poszukać czegoś podobnego a przynajmniej w rozmiarze 80.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 10:15
szatanka lubi tę wiadomość
-
Mój by dostał szału w takim śpiworku. Nie wiem, jak on zimą będzie funkcjonował, na razie śpimy razem pod kocem, ale w końcu chyba pójdzie do łóżeczka...
Czy któryś dzieć nadal jest anty łóżeczko i śpi ze starymi? Czy tylko mój... -
Karolllla wrote:No pewnie coś w tym jest 😏
A Wam się nie rozkopują maluchy, że śpiworki chcecie? Bo młody to wierzga ostro u mnie by nie przeszło coś takiego. I wtedy usypiacie już w tym i odkładacie?
Ja mam grobag, juz od dawna, z tym ze latem zwykle było na niego za gorąco... (mam 1 tog) jak dla mnie świetna sprawa zakładam zanim zasnie... wierzgać mozna w śpiworku tez... na nogi jest sporo miejsca, Weronika go bardzo lubi bo pod spodem ma gołe nogi, a to uwielbia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 11:00
2020
2023 -
Ajka wrote:Ja mam grobag, juz od dawna, z tym ze latem zwykle było na niego za gorąco... (mam 1 tog) jak dla mnie świetna sprawa zakładam zanim zasnie... wierzgać mozna w śpiworku tez... na nogi jest sporo miejsca, Weronika go bardzo lubi bo pod spodem ma gołe nogi, a to uwielbia
Musiałam wygooglować co to 🙂 No bez tych rękawów to prędzej ale ja to jakaś nie śpiworkowa jestem chyba hehe
Fru ja teraz jak stęka to biorę go do łóżka ale potem odkładam, różnie nie, że całą noc razem. -
Ja teraz też mam taki śpiworek jak Ajka ale szukam czegoś na zimę cieplejszego. No nic najwyżej kupię taki gruby i ciepłego bodziaka z długim rękawem do tego.
Frustracji u Nas pierwsza część nocki w dostawce a po karmieniu zostaje już z nami ale to bardziej z mojej wygody. -
Catlady wrote:Dajesz nadzieję. Oby to szybko minęło. Co polecasz na Netflixie?
U nas dzisiaj w ciągu dnia drzemka 30 min i nie zapowiada się, żeby miał zasnąć.. walkaniech ten dzień się kończy
Bardziej serialowo czy filmowo?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
mwm wrote:No właśnie, co dalej jak dzieciaki wyrosną z kosza, dostawki? Macie pomysły? Moj spi w dostawce bo to mega wygodne, a pół nocy z nami. Swój pokój z dużym łóżeczkiem ma urządzony i nie bardzo chce przenosić jego łóżeczko do naszej sypialni, sama jej wiem co robić.
Czy Wasze dzieciaki na noc zasypiają samodzielnie?
Nasz po pewnym czasie nie chciał w koszu wiec przytargalismy to łóżeczko 😂
A w życiu sam 😂 przy piersi czasami raz dwa czasami cyrki troszkę i potem wisi. Cały proces do odłożenia 45m-1,5h3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Karolllla wrote:W ogóle wszystkie mądre blogi piszą, że obroty plecy-brzuch to 5-6 miesiąc i jeśli w tych miesiącach nadal ich nie ma to jest to nieprawidłowość więc ja bym tym 3-4 miesięcznym nie robiła ciśnienia
Pewnie każda już czytała cały internet ale wydaje mi się, że tu jest fajne podsumowanie dobrych i złych nawyków:
https://falmed.pl/prawidlowe-i-nieprawidlowe-zachowania-niemowlat-w-5-i-6-miesiacu/
Dokładnie, nie m się co przejmować.
Mój na przykład w 3 miesiącu robił piękne obroty na boki i brzuch z dnia na dzień przez kilka dni i potem przestał nagle. Od jakiś 2-1,5 tygodnia nie umie jakby znowu i luz. Może co innego ćwiczy.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp