MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hercia35 wrote:Niestety nie każdy ma ten komfort żeby mieć z kim dziecko zostawić i wyjść na cala noc . I wtedy nikt sobie w łeb nie strzela 😉
Karolllla lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Karolllla wrote:Oli tak samo pod kranem jaka leci taka leci, chusteczki zimne luz, mleko zimne też luz ale jednak stopy w jeziorze nagle to inna bajka dla niego
Ajka, Karolla to mój jednak musi mieć cieplutko w pupkę 😂Karolllla lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Hercia35 wrote:Niestety nie każdy ma ten komfort żeby mieć z kim dziecko zostawić i wyjść na cala noc . I wtedy nikt sobie w łeb nie strzela 😉
A kto tu pisze o całej nocy mówię o wyjściu z domu samej bez dziecka choćby na godzinę, ojca chyba dziecko ma -
MIMI wrote:W nocy jadła 2 razy po 170, więc ewidentnie w dzień nie dojadła, ale po tym ataku szału pierwszy raz od miesiąca miałam normalną noc, wyjątkowo spokojnie dzisiaj spała. Czuję się jak nowonarodzona.
Może skok? A może musiała coś bidulka odreagować?
Współczuje ale super ze chociaż noc udana 🙏🏻3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Catlady wrote:Z tym spuszczaniem wody w wc w nocy u nas jest tak samo 😅
Co do okresu - myślałam, że już dostałam ale teraz to sama nie wiem. 7 tygodni po porodzie miałam krwawienie, które trwało 3-4 dni. Było niezbyt obfite, raczej bym powiedziała że skąpe, ale wyglądało typowo okresowo. Miałam doła, że to już, tak szybko, ale teraz jest cisza a minęło już 14 tygodni. Więc nie wiem czy tamto krwawienie traktować jako okres, czy co to było 🤷🏻♀️ Czy te pierwsze miesiączki po porodzie mogą być aż tak nieregularne?
My mieliśmy z mężem w sobotę wychodne - pojechaliśmy na parapetówkę do koleżanki 40km od domu. Tadeusz miał zostać z moją mamą na całą noc - już raz został u niej tak długo jak szliśmy na wesele 3 tygodnie temu i dobrze to zniósł, moja mama ma fajne podejście do dzieci, nie mam obaw zostawiając z nią dziecko. Był problem z butelką wieczorem, nie chciał jeść i płakał, ale mama sobie poradziła, i Tadziu spał u babci 21:40-7:20 😮 pierwsza taka przespana noc!
Dobrze mi zrobiło takie wyjście, ale powiem Wam że zdążyłam się za nim stęsknić w tym czasie na maxa 😍
Ale zdałam sobie sprawę, że w takich gorszych momentach kiedy przychodzi niemoc i załamka, naprawdę wystarczy wyjście z domu na parę h aby odreagować i psychicznie odpocząć. I tak jak ostatnio narzekałam na wiszenie na piersi, tak po wieczorze i nocy bez synka przy piersi, autentycznie nie mogłam się następnego dnia doczekać kiedy go odbierzemy od mojej mamy i kiedy go przytulę do piersi 😊
Ale super ❤️
Fajnie ze mama ma takie podejście i ogarnia!
U nas właśnie nie mam nikogo z kim mogłabym w spokoju ducha zostawic, oprócz M - wiadomo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 09:30
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Karolllla wrote:Zgadzam się, jeśli tylko dziecko nie jest antybutelkowe to trzeba wychodzić z domu jak najszybciej! Albo wyjść zaraz po karmieniu i wrócić na kolejne. Nie wyobrażam sobie mieć pierwszych wyjść jak dziecko ma już kilka miesięcy ja bym sobie w łeb strzeliła i to nie przez dziecko tylko po prostu od braku jakiejkolwiek wolności czy swobody czy złapania oddechu. Tak samo jeśli miałabym tylko z M. spędzać czas, a nie z jakimiś znajomymi, kocham go ale nie aż tak 😅 (żart). Ja też jak młodego chwile nie widzę to wracam stęskniona jak nie wiem!
Dokładnie - tu nie chodzi nawet o dziecko ale to poczucie ze życie się skończyło i brak oddechu. U mnie właśnie trochę tak jest - mały antybutla, je co 2h wiec kaplica. Ale tez ja w głowie miałam tak ze nie chciałam żeby wogole płakał i bałam się zostawic na dłużej nawet z mężem - przeszło mi już 😂🙈
Tu na wakacjach M wczoraj poszedł z nim nad morze, a ja się wyszczotkowalam, wzięłam spokojnie prysznic, umalowalam
Wyjsc technicznie jeszcze nie ma jak ale małymi krokami do przodu ❤️Karolllla, Catlady lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Ja taż niemam z kim zostawiać przez to tak długo zwlekałam z decyzja o drugim bo ciężko tak bez pomocy a mąż pracuje od rana do wieczora aczkolwiek do sedna 😁 jak mała przestała wisiec na cycku (odciąganie nam nie idzie) czyli tak po drugim miesiącu to od razu umowilam się do kumpeli na paznokcie starego poinformowałam 3 tygodnie wcześniej miał wystarczająco czasu żeby sobie wolne popołudnie załatwić , mała nakarmiłam przed wyjściem i musiał sobie poradzić przez 2h .. Powiem wam było mega 😂😂😂 od razu zapisalam się na następny termin! 😆😆 I nie przyszło mi do głowy pytać go o zdanie.. Bez przesady żebym raz w miesiącu nie miała godziny wolnej siedzę z nimi okrągły rok, wszedzie wleke za sobą od lekarzy po urzędy więc raz nq jakiś czas może zostać..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 09:33
lipcowka86, lilly., Karolllla lubią tę wiadomość
-
A wogole teraz już wiemy na 100% ze mój maluch to dziecko dworu 🙈😍
Przy wyjściu na dwór (na rękach rzecz jasna 😂) totalny chill out. Przy spacerach przy morzu jak na lekach na uspokojenie - patrzy, spokojny i zaciesza dziąsłami do fal 😂❤️ To samo ma na drzewa, tuje, las ale morze to jest hit!Karolllla, Catlady lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Lilly no i super, że odpuściłaś
a młody cóż, bierzesz namiot i przed dom 😂♥️
Ja też oprócz M. nie mam nikogo z kim mogłabym zostawić, no przyjaciółka, która bardzo chce pomóc ale ja nie chce nikomu go zostawiać jeszcze oprócz nas. Myślę, że każdy z naszych facetów obojętnie jaką ma pracę ten raz na jakiś czas może wygospodarować godzinę- dwie jeśli nie w tygodniu to w weekend jeśli w weekend nie pracuje.
Na noc nawet dostałam propozycje od M. Ba! Nawet na weekend, że on sam pojedzie z Olim do rodziców, a ja pojadę sobie gdzieś tam (chciał się zrekompensować bo on sobie miał dwa weekendy z rzędu przyjemności i byłam sama) ale nie dam go jak karmie cyckiem w nocy bo to byłby koniec mojej i tak kulejącej laktacji. Więc aż tak jeszcze nie mam, żeby nie być z nim w nocy bo lubię te nasze przytulasy i lubię to, że tylko ja mogę go utulić tym cyckiem do snu, więc aż tak zdesperowana na wolność nie jestem ale w dzień proszę bardzo! 😁lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHercia35 wrote:Niestety nie każdy ma ten komfort żeby mieć z kim dziecko zostawić i wyjść na cala noc . I wtedy nikt sobie w łeb nie strzela 😉
Nie każdy ma sztab rodziny stojącej w kolejce do opieki nad dziećmi. I to nie ważne czy cała noc czy kilka godzin.
Więc wystarczy trochę pomyśleć by wychodzić z dziećmi. I czerpać z tego radość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 10:10
-
PLPaulina wrote:Dokładnie.
Nie każdy ma sztab rodziny stojącej w kolejce do opieki nad dziećmi. I to nie ważne czy cała noc czy kilka godzin.
Więc wystarczy trochę pomyśleć by wychodzić z dziećmi. I czerpać z tego radość.
I sama z dzieckiem też wychodzę. Czerpiąc radośćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 10:12
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady wrote:Paulina, ja sztabu też nie mam. Jak zwykle wyolbrzymiasz.
I sama z dzieckiem też wychodzę. Czerpiąc radość
Oczywiście i wyjście na noc jeśli dziecko nie jest na cycku też jest ok przecież nie wychodzicie codziennieUważam też, że jest to bardzo zdrowe i bardzo dobre jak tatuś sam zostanie z dzieckiem na głupią godzinę, a nawet pół, w końcu nie jest tylko od plemników i klepania pieniędzy.
Catlady lubi tę wiadomość
-
Karolllla wrote:Lilly no i super, że odpuściłaś
a młody cóż, bierzesz namiot i przed dom 😂♥️
Ja też oprócz M. nie mam nikogo z kim mogłabym zostawić, no przyjaciółka, która bardzo chce pomóc ale ja nie chce nikomu go zostawiać jeszcze oprócz nas. Myślę, że każdy z naszych facetów obojętnie jaką ma pracę ten raz na jakiś czas może wygospodarować godzinę- dwie jeśli nie w tygodniu to w weekend jeśli w weekend nie pracuje.
Na noc nawet dostałam propozycje od M. Ba! Nawet na weekend, że on sam pojedzie z Olim do rodziców, a ja pojadę sobie gdzieś tam (chciał się zrekompensować bo on sobie miał dwa weekendy z rzędu przyjemności i byłam sama) ale nie dam go jak karmie cyckiem w nocy bo to byłby koniec mojej i tak kulejącej laktacji. Więc aż tak jeszcze nie mam, żeby nie być z nim w nocy bo lubię te nasze przytulasy i lubię to, że tylko ja mogę go utulić tym cyckiem do snu, więc aż tak zdesperowana na wolność nie jestem ale w dzień proszę bardzo! 😁
Takiego Oliego to ja moge przygarnąć na troche, a co tam....
a tak na serio... to ja przez ta pandemie jakos tak mam mniejsza potrzebe, gdzies lazic... brakuje mi bardzo niedzielnych wizyt u rodziców, ale nie chce ich narazac... bo sa w grupie najwikszego ryzyka (wiek i choroby przewlekle) i w sumie troche przez to nie mam komu dziecka zostawic... sa zawsze moi bracia i siostra meza, ale to bardziej na kryzysowe sytuacje rozwiazanie.
Z reszta moje kumpele chca młodą ogladac i raczej nastawienie jest ze mam ja brac jak się spotykamy...więc i tak bez sensu. Raz miałam sie wybrac do knajpy pogadac z jedną... a tu zaraz ze jak to ze Weronika w domu zostaje z tata... i ostatecznie byl spacer po parku z dzieckiem i jak zasnela to dopiero knajpka.
Narzekam ze G. sie mało zajmuje, ale tak naprawde zawsze po pracy bierze młodą i ja sie zamykam w lazience puszczam wode w wannie, i mnie nie ma przez 45 min. Albo czasem w sobote rano po karmieniu mu ją wreczam i ide spac na 2-3h... wiec nie jest źle... Tak naprawde to chciałbym raz sie z nim gdzies wybrac tylko we dwoje...
2020
2023 -
Karola, my jesteśmy na cycku. A i tak udało nam się 2 razy wyjść na całą noc
da się.
I tak jak piszesz, mama to nie sztab ludzi. Moja mama pracuje w UK i przyjeżdża do PL co kilka miesięcy ba parę tygodni. I też chce się w tym czasie nacieszyć wnukiem „na zapas” chociaż tak się nie da. W przyszłym tygodniu wraca już do pracy.
I generalnie nie jestem gotowa jeszcze na to aby z kimkolwiek innym zostawiać synka. Nawet z teściową.Karolllla lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualnyKażdy ma inne życie. I odrazu mówienie, że spędzanie czasu z dzieckiem to tragedia. I trzeba wychodzić bo można sobie w łeb strzelić to bardzo radykalny pogląd!
I może urazić wiele kobiet które takiego komfortu jak zostawienie z kimś dziecka nie mają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 11:10
Hercia35 lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Każdy ma inne życie. I odrazu mówienie, że spędzanie czasu z dzieckiem to tragedia. I trzeba wychodzić bo można sobie w łeb strzelić to bardzo radykalny pogląd!
I może urazić wiele kobiet które takiego komfortu jak zostawienie z kimś dziecka nie mają.
Paulina jak zwykle nadinterpretujesz. Ale w sumie nie powinno mnie to już dziwić 😅😅😅😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 11:23
Baby H.
Baby T.
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
28dpt - mamy ❤️ -
Paulina mi się wydaje ze co by nie było zawsze ktoś może zostać z dzieckiem. Mąż/ktoś z rodziny/przyjaciółka chociażby. My mieszkamy za granica i tez nikogo tu nie mamy oprócz siebie nawzajem ale mimo wszystko mój mąż zawsze mnie pyta po całym tygodniu jak się czuje i czy nie chce gdzieś sobie wyjść sama. Także czasem korzystam i idę na miasto, do koleżanki albo na spacer na gora dwie godziny. Nawet pomagają mi zwykle zakupy spożywcze w lidlu. Myśle ze to jest bardzo ważne i to nie oznacza od razu ze nie kocham mojego dziecka czy coś. Uważam ze w momencie jak zostajesz matka to nie jesteś TYLKO MATKĄ ale tez nadal kobieta która ma swoje potrzeby.
Karolllla, lipcowka86, lilly. lubią tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
To wygląda mniej więcej tak np. Ja w tym roku ma wakacje nie pojechałam bo fundusze nie pozwoliły i będąc tobą musiałbym napisać podróżującym
'ja tam uważam że to bardzo nie odpowiedzialne jechać z tak małym dzieckiem w góry, każdy ma swoje zdanie ale JA uważam że tak się nie powinno urazacie tym inne kobiety bo nie każdy może sobie pozwolić' 🤣🤣Lilka94 lubi tę wiadomość