X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Szatanka, ja tez ten blad popełniłam i chciałam młodego karmić co trzy godziny🤦‍♀️ A jak nie chciał jesc to panika ze sie odwodni. No ale on już nie jest noworodkiem i od kiedy pozwalam mu samemu decydować kiedy chce jesc, to karmienie o wiele przyjemniej przebiega😏 czasem je co dwie godziny, czasem co cztery. Jego wybor😏

No a jak poznajesz, że on chce jeść? Bo kurde, zabijcie, ale ja nie umiem dostrzec oznak głodu u swojej. Że jest zmęczona to widzę, bo ziewa, ale z głodem zawsze mam problem. No i tak łazimy teraz co chwila na łóżko, bo karmimy się na leżąco, wywalam tego cycka i jest chwila niepotrzebnego płaczu + jednak trochę to niewygodne tak łazić, kłaść się i wstawać. Może mogłabym tego jakoś uniknąć?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uważam, ze Paulina nie chce złe, tylko jest trochę rozgoryczona swoim macierzyństwem. Jest szczęśliwa, to widać, ale chyba ciężko jej się słucha o takich złotych dzieciakach jak Oliwer, musiała dużo przejść z córka. Pewnie mnie za to zjedzie, ale ja uważam, ze problem tkwi głęboko w niej. Widać to z reszta po jej szerokiej wiedzy, prawda jest taka ze jak ktoś nie ma problemu np z napięciem to nie zna się na rehabilitacji. A ona wie sporo o każdym temacie, wiec można to w jeden sposób odczytać

szatanka lubi tę wiadomość

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    No a jak poznajesz, że on chce jeść? Bo kurde, zabijcie, ale ja nie umiem dostrzec oznak głodu u swojej. Że jest zmęczona to widzę, bo ziewa, ale z głodem zawsze mam problem. No i tak łazimy teraz co chwila na łóżko, bo karmimy się na leżąco, wywalam tego cycka i jest chwila niepotrzebnego płaczu + jednak trochę to niewygodne tak łazić, kłaść się i wstawać. Może mogłabym tego jakoś uniknąć?
    Kuba tak śmiesznie mlaszcze ustami jak jest głodny, delikatnie język wysuwa i usta oblizuje🙂

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Uważaj z tym wywaleniem, moj młody je pod korek z nudów, przyczajenia po tych upałach. Potrafi ulać mlekiem od razu po skończeniu jedzenia jakby mu się nie mieściło. W ogóle mamy mega duży refluks :/ ulewa chlusta tragedia..
    Ja bym na Twoim miejscu próbowała zająć czymś dziecko i odwrócić uwagę od chcka i przede wszystkim nie nosić głowa w cycku bo czuje mleko i to jest już przegrana akcja 😀 jak widzę ze po godzinie znowu szuka cycka to odwracam go przodem daje zabawkę i często działa.

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj jeszcze fajnie opisane oznaki glodu, może zobaczysz jakieś u Lilianki.
    https://www.hafija.pl/2017/03/jak-nie-zabic-dziecka-piersia.html

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Kuba tak śmiesznie mlaszcze ustami jak jest głodny, delikatnie język wysuwa i usta oblizuje🙂

No właśnie, jestem prawie pewna, że moja tak nie robi i to mi bardzo utrudnia sprawę :/

mwm wrote:
    Uważaj z tym wywaleniem, moj młody je pod korek z nudów, przyczajenia po tych upałach. Potrafi ulać mlekiem od razu po skończeniu jedzenia jakby mu się nie mieściło. W ogóle mamy mega duży refluks :/ ulewa chlusta tragedia..
    Ja bym na Twoim miejscu próbowała zająć czymś dziecko i odwrócić uwagę od chcka i przede wszystkim nie nosić głowa w cycku bo czuje mleko i to jest już przegrana akcja 😀 jak widzę ze po godzinie znowu szuka cycka to odwracam go przodem daje zabawkę i często działa.

Kiedy u mnie właśnie odwrotnie, mała na pewno nie umrze z przejedzenia ;)

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    A byłaś w jakimś ośrodku wczesnej interwencji? Bo jeśli tak, to ja bym bardziej ufała im, niż prywaciarzom, chyba że prywaciarz jakiś z super polecenia.

A jaka jest różnica w asymetrii utrwalonej i funkcjonalnej? Bo moja wciąż wygina się w C i trochę mnie to martwi. :/ W niedzielę kończy 4 miesiące.

A tak w ogóle, to super Ajka! Jak widzisz wygląda na to, że wszystko z Weroniką będzie ok i będziecie sobie żyć normalnie. Bardzo się cieszę.

Byłam w Instytucie Matki i Dziecka... tam jest tez osrodek rehabilitacji dziennej dla dzieci... oby mieli racje...

Weronika tez czasem robi banana jak wraca z pozycji bocznej na plecy, ale potem to koryguje do symetrii i to podobno jest ok

2020 :)
    2023 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Kiedy u mnie właśnie odwrotnie, mała na pewno nie umrze z przejedzenia ;)
    A jak przyrosty?

• szatanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Byłam w Instytucie Matki i Dziecka... tam jest tez osrodek rehabilitacji dziennej dla dzieci... oby mieli racje...

Weronika tez czasem robi banana jak wraca z pozycji bocznej na plecy, ale potem to koryguje do symetrii i to podobno jest ok

No to chyba im bym zaufała. Tak jak drzemka napisała - prywaciarz chce zarobić.

Moja się krzywi np. jak ją odkładam na przewijak i też później się doprostowuje. W czwartek idę do fizjo, to zobaczymy.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja mam dokladnie tak samo z jedzeniem...nawet z tym rykiem

• szatanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    A jak przyrosty?
    Teraz mamy po 150-200 tygodniowo, co w tym wieku jest już chyba całkiem ok.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 to w pierwszym kwartale tez ok...

szatanka lubi tę wiadomość

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    No Paulina jest z lekka pesymistyczna i dopatrująca się problemów, ale mi to nie przeszkadza... Karolla z kolei jest z cyklu "happy-go-lucky", wiec mamy dwa przeciwieństwa... i jest zabawa.

Paulina z tym całym swoim pesymizmem ma wiele ciekawych rzeczy do powiedzenia... Trzeba tylko to przefiltrować przez Karolle, żeby w depresje i paranoje nie popaść...

Edit:
    to było apropos tego co Szatanka napisAŁA

HAHAHAHHAHAHAHA padłam 😂😂😂 „happy-go-lucky” kocham ♥️ Piękne podsumowanie naszej dwójki 😅
    No właśnie przefiltrujcie to sobie i będzie miodzio!

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Szatanka ja mam dokladnie tak samo z jedzeniem...nawet z tym rykiem

Czyli brak oznak i darcie się, gdy chcesz nakarmić? Ja się zastanawiam, czy to się na niej nie odbija psychicznie.

A z innej beczki: czy Wy też musicie swoim dzieciom podwijać rękawki w bodziakach i pajacach? U nas stopa ledwo włazi, a rękawy zawsze do samych palców prawie.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Czyli brak oznak i darcie się, gdy chcesz nakarmić? Ja się zastanawiam, czy to się na niej nie odbija psychicznie.

A z innej beczki: czy Wy też musicie swoim dzieciom podwijać rękawki w bodziakach i pajacach? U nas stopa ledwo włazi, a rękawy zawsze do samych palców prawie.

tak... to samo. Jak rekaw sie robi dobry, to juz reszta nie pasuje.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:

Moja sie drze w sekundach liczac, wiec nie przesadzajmy... jak zabieram butle to spokoj... cyca zas zwyczajnie wypluwa i odwraca glowe, dopiero jak jej kilka razy wciskam cycka to sie denerwuje...ale tez jak przestaje to spokoj

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja miałam z małą na odwrót-chciałam ja karmić co 3 godziny a się okazało ze ona chce co 2. I niestety tez nie umiem poznać kiedy jest głodna bo jej płacz zawsze wyglada tak samo... Trochę lipa, może muszę bardziej poobserwowac.
    A co do Pauliny mnie tez mega denerwowała na początku ale teraz już się przyzwyczaiłam. Rozumiem jednak ze ona może kogoś na maksa wkurzyć.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończąc dyskusje co do mnie i Pauli ja nawet nie porównuje naszych dzieci, nie przyszło by mi to do głowy. Tylko strasznie nie lubię jak przekręca to co napiszę, jest to irytujące i tyle i zawsze to prostuję. A Kama fakt atakuje potem niepotrzebnie ;)

Co do jedzenia, nigdy nie liczę co ile Oli je, jest pobudka jest cycek, zabawa, butla, zabawa, sen. Na głód ma inny płacz i na zmęczenie też inny.

Body nie muszę podwijać, raczej mam problem, że niektóre są wąskie, a pajacy nie nosi od dawna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 21:51

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama92 wrote:
    Wróciliśmy ze szkoły właśnie, dziewczyny jaki młody ma ciężki plecak nie wiem co będzie dalej 🙆
    Ps. Konflikt z kolegą póki co ucichł tylko matka histeryczka została 🤣

U nas na szczęście mają swoje szafki i nie muszą dźwigać wszystkiego. Pierwszego dnia jak musiał zabrać właśnie do szafek to biedny wywrócił się z plecakiem bo nie miał siły iść 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ps. A konfliktów to pewnie będzie dużo. Za naszych czasów 🤣🤣🤣też tak było.

Ja powiem Wam szczerze żyje teraz na takich obrotach 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Bez kitu jedno dziecko to Pikuś.
    Ja żyję teraz z organizerem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Szkoła syna mnie bez kitu położyła na łopatki. Ledwo co odprowadze zaraz odbieram i szybko na zajęcia. 3 razy piłka nożna w tyg 2 razy w tyg karate i jeszcze basen 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ moje dziecko jest niezniszczalne. Jak z nim rozmawiałam mówię Alan może coś odpuscisz bo wiesz szkoła nauka . Na to On Mamooo ja chcę jeszcze na boks żebyś mnie zapisała 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Cieszę się że to 1 klasa więc nauki jest mało...

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Kończąc dyskusje co do mnie i Pauli ja nawet nie porównuje naszych dzieci, nie przyszło by mi to do głowy. Tylko strasznie nie lubię jak przekręca to co napiszę, jest to irytujące i tyle i zawsze to prostuję. A Kama fakt atakuje potem niepotrzebnie ;)

Co do jedzenia, nigdy nie liczę co ile Oli je, jest pobudka jest cycek, zabawa, butla, zabawa, sen. Na głód ma inny płacz i na zmęczenie też inny.

Laski luzujemy pośladki żeby nam się dobrze "siedziało "na tym forum.

Karollla pewne rzeczy olej albo udaj, że nie widzisz;)

Ja z tych co tylko czeka na weekend jak mogę wręczyć do rąk najmłodszego i starszego Tatusiowi.
    Mówię Papapa i bez skrupułów ruszam w miastooooo.
    Bo jak na tyg jestem matką polką która oddaje się dzieciom w 100 % tak w weekend chce być kobietą, koleżanka,przyjaciółką która spędza czas ze znajomymi i jej tematem to nie są dzieci.

Niestety z mężem nam się ciężko wyrwać bo moi rodzice nie żyją A teście boją się siedzieć z młodym także ten 😉 mój mąż musi się narazie zadowolić relacjami na instagramie 🤪🤣🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 22:04

Karolllla lubi tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ