X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Szatanka, ja tez ten blad popełniłam i chciałam młodego karmić co trzy godziny🤦‍♀️ A jak nie chciał jesc to panika ze sie odwodni. No ale on już nie jest noworodkiem i od kiedy pozwalam mu samemu decydować kiedy chce jesc, to karmienie o wiele przyjemniej przebiega😏 czasem je co dwie godziny, czasem co cztery. Jego wybor😏

No a jak poznajesz, że on chce jeść? Bo kurde, zabijcie, ale ja nie umiem dostrzec oznak głodu u swojej. Że jest zmęczona to widzę, bo ziewa, ale z głodem zawsze mam problem. No i tak łazimy teraz co chwila na łóżko, bo karmimy się na leżąco, wywalam tego cycka i jest chwila niepotrzebnego płaczu + jednak trochę to niewygodne tak łazić, kłaść się i wstawać. Może mogłabym tego jakoś uniknąć?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uważam, ze Paulina nie chce złe, tylko jest trochę rozgoryczona swoim macierzyństwem. Jest szczęśliwa, to widać, ale chyba ciężko jej się słucha o takich złotych dzieciakach jak Oliwer, musiała dużo przejść z córka. Pewnie mnie za to zjedzie, ale ja uważam, ze problem tkwi głęboko w niej. Widać to z reszta po jej szerokiej wiedzy, prawda jest taka ze jak ktoś nie ma problemu np z napięciem to nie zna się na rehabilitacji. A ona wie sporo o każdym temacie, wiec można to w jeden sposób odczytać

szatanka lubi tę wiadomość

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    No a jak poznajesz, że on chce jeść? Bo kurde, zabijcie, ale ja nie umiem dostrzec oznak głodu u swojej. Że jest zmęczona to widzę, bo ziewa, ale z głodem zawsze mam problem. No i tak łazimy teraz co chwila na łóżko, bo karmimy się na leżąco, wywalam tego cycka i jest chwila niepotrzebnego płaczu + jednak trochę to niewygodne tak łazić, kłaść się i wstawać. Może mogłabym tego jakoś uniknąć?
    Kuba tak śmiesznie mlaszcze ustami jak jest głodny, delikatnie język wysuwa i usta oblizuje🙂

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Uważaj z tym wywaleniem, moj młody je pod korek z nudów, przyczajenia po tych upałach. Potrafi ulać mlekiem od razu po skończeniu jedzenia jakby mu się nie mieściło. W ogóle mamy mega duży refluks :/ ulewa chlusta tragedia..
    Ja bym na Twoim miejscu próbowała zająć czymś dziecko i odwrócić uwagę od chcka i przede wszystkim nie nosić głowa w cycku bo czuje mleko i to jest już przegrana akcja 😀 jak widzę ze po godzinie znowu szuka cycka to odwracam go przodem daje zabawkę i często działa.

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj jeszcze fajnie opisane oznaki glodu, może zobaczysz jakieś u Lilianki.
    https://www.hafija.pl/2017/03/jak-nie-zabic-dziecka-piersia.html

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Kuba tak śmiesznie mlaszcze ustami jak jest głodny, delikatnie język wysuwa i usta oblizuje🙂

No właśnie, jestem prawie pewna, że moja tak nie robi i to mi bardzo utrudnia sprawę :/

mwm wrote:
    Uważaj z tym wywaleniem, moj młody je pod korek z nudów, przyczajenia po tych upałach. Potrafi ulać mlekiem od razu po skończeniu jedzenia jakby mu się nie mieściło. W ogóle mamy mega duży refluks :/ ulewa chlusta tragedia..
    Ja bym na Twoim miejscu próbowała zająć czymś dziecko i odwrócić uwagę od chcka i przede wszystkim nie nosić głowa w cycku bo czuje mleko i to jest już przegrana akcja 😀 jak widzę ze po godzinie znowu szuka cycka to odwracam go przodem daje zabawkę i często działa.

Kiedy u mnie właśnie odwrotnie, mała na pewno nie umrze z przejedzenia ;)

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    A byłaś w jakimś ośrodku wczesnej interwencji? Bo jeśli tak, to ja bym bardziej ufała im, niż prywaciarzom, chyba że prywaciarz jakiś z super polecenia.

A jaka jest różnica w asymetrii utrwalonej i funkcjonalnej? Bo moja wciąż wygina się w C i trochę mnie to martwi. :/ W niedzielę kończy 4 miesiące.

A tak w ogóle, to super Ajka! Jak widzisz wygląda na to, że wszystko z Weroniką będzie ok i będziecie sobie żyć normalnie. Bardzo się cieszę.

Byłam w Instytucie Matki i Dziecka... tam jest tez osrodek rehabilitacji dziennej dla dzieci... oby mieli racje...

Weronika tez czasem robi banana jak wraca z pozycji bocznej na plecy, ale potem to koryguje do symetrii i to podobno jest ok

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 ?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Kiedy u mnie właśnie odwrotnie, mała na pewno nie umrze z przejedzenia ;)
    A jak przyrosty?

• szatanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Byłam w Instytucie Matki i Dziecka... tam jest tez osrodek rehabilitacji dziennej dla dzieci... oby mieli racje...

Weronika tez czasem robi banana jak wraca z pozycji bocznej na plecy, ale potem to koryguje do symetrii i to podobno jest ok

No to chyba im bym zaufała. Tak jak drzemka napisała - prywaciarz chce zarobić.

Moja się krzywi np. jak ją odkładam na przewijak i też później się doprostowuje. W czwartek idę do fizjo, to zobaczymy.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja mam dokladnie tak samo z jedzeniem...nawet z tym rykiem

👧 potworniaki jajników

2026 ?

preg.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    A jak przyrosty?
    Teraz mamy po 150-200 tygodniowo, co w tym wieku jest już chyba całkiem ok.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    200 to w pierwszym kwartale tez ok...

szatanka lubi tę wiadomość

👧 potworniaki jajników

2026 ?

preg.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    No Paulina jest z lekka pesymistyczna i dopatrująca się problemów, ale mi to nie przeszkadza... Karolla z kolei jest z cyklu "happy-go-lucky", wiec mamy dwa przeciwieństwa... i jest zabawa.

Paulina z tym całym swoim pesymizmem ma wiele ciekawych rzeczy do powiedzenia... Trzeba tylko to przefiltrować przez Karolle, żeby w depresje i paranoje nie popaść...

Edit:
    to było apropos tego co Szatanka napisAŁA

HAHAHAHHAHAHAHA padłam 😂😂😂 „happy-go-lucky” kocham ♥️ Piękne podsumowanie naszej dwójki 😅
    No właśnie przefiltrujcie to sobie i będzie miodzio!

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Szatanka ja mam dokladnie tak samo z jedzeniem...nawet z tym rykiem

Czyli brak oznak i darcie się, gdy chcesz nakarmić? Ja się zastanawiam, czy to się na niej nie odbija psychicznie.

A z innej beczki: czy Wy też musicie swoim dzieciom podwijać rękawki w bodziakach i pajacach? U nas stopa ledwo włazi, a rękawy zawsze do samych palców prawie.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• Ajka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Czyli brak oznak i darcie się, gdy chcesz nakarmić? Ja się zastanawiam, czy to się na niej nie odbija psychicznie.

A z innej beczki: czy Wy też musicie swoim dzieciom podwijać rękawki w bodziakach i pajacach? U nas stopa ledwo włazi, a rękawy zawsze do samych palców prawie.

tak... to samo. Jak rekaw sie robi dobry, to juz reszta nie pasuje.

👧 potworniaki jajników

2026 ?

preg.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:

Moja sie drze w sekundach liczac, wiec nie przesadzajmy... jak zabieram butle to spokoj... cyca zas zwyczajnie wypluwa i odwraca glowe, dopiero jak jej kilka razy wciskam cycka to sie denerwuje...ale tez jak przestaje to spokoj

👧 potworniaki jajników

2026 ?

preg.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja miałam z małą na odwrót-chciałam ja karmić co 3 godziny a się okazało ze ona chce co 2. I niestety tez nie umiem poznać kiedy jest głodna bo jej płacz zawsze wyglada tak samo... Trochę lipa, może muszę bardziej poobserwowac.
    A co do Pauliny mnie tez mega denerwowała na początku ale teraz już się przyzwyczaiłam. Rozumiem jednak ze ona może kogoś na maksa wkurzyć.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończąc dyskusje co do mnie i Pauli ja nawet nie porównuje naszych dzieci, nie przyszło by mi to do głowy. Tylko strasznie nie lubię jak przekręca to co napiszę, jest to irytujące i tyle i zawsze to prostuję. A Kama fakt atakuje potem niepotrzebnie ;)

Co do jedzenia, nigdy nie liczę co ile Oli je, jest pobudka jest cycek, zabawa, butla, zabawa, sen. Na głód ma inny płacz i na zmęczenie też inny.

Body nie muszę podwijać, raczej mam problem, że niektóre są wąskie, a pajacy nie nosi od dawna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 21:51

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama92 wrote:
    Wróciliśmy ze szkoły właśnie, dziewczyny jaki młody ma ciężki plecak nie wiem co będzie dalej 🙆
    Ps. Konflikt z kolegą póki co ucichł tylko matka histeryczka została 🤣

U nas na szczęście mają swoje szafki i nie muszą dźwigać wszystkiego. Pierwszego dnia jak musiał zabrać właśnie do szafek to biedny wywrócił się z plecakiem bo nie miał siły iść 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ps. A konfliktów to pewnie będzie dużo. Za naszych czasów 🤣🤣🤣też tak było.

Ja powiem Wam szczerze żyje teraz na takich obrotach 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Bez kitu jedno dziecko to Pikuś.
    Ja żyję teraz z organizerem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Szkoła syna mnie bez kitu położyła na łopatki. Ledwo co odprowadze zaraz odbieram i szybko na zajęcia. 3 razy piłka nożna w tyg 2 razy w tyg karate i jeszcze basen 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ moje dziecko jest niezniszczalne. Jak z nim rozmawiałam mówię Alan może coś odpuscisz bo wiesz szkoła nauka . Na to On Mamooo ja chcę jeszcze na boks żebyś mnie zapisała 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Cieszę się że to 1 klasa więc nauki jest mało...

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
  • Mimi1987 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Kończąc dyskusje co do mnie i Pauli ja nawet nie porównuje naszych dzieci, nie przyszło by mi to do głowy. Tylko strasznie nie lubię jak przekręca to co napiszę, jest to irytujące i tyle i zawsze to prostuję. A Kama fakt atakuje potem niepotrzebnie ;)

Co do jedzenia, nigdy nie liczę co ile Oli je, jest pobudka jest cycek, zabawa, butla, zabawa, sen. Na głód ma inny płacz i na zmęczenie też inny.

Laski luzujemy pośladki żeby nam się dobrze "siedziało "na tym forum.

Karollla pewne rzeczy olej albo udaj, że nie widzisz;)

Ja z tych co tylko czeka na weekend jak mogę wręczyć do rąk najmłodszego i starszego Tatusiowi.
    Mówię Papapa i bez skrupułów ruszam w miastooooo.
    Bo jak na tyg jestem matką polką która oddaje się dzieciom w 100 % tak w weekend chce być kobietą, koleżanka,przyjaciółką która spędza czas ze znajomymi i jej tematem to nie są dzieci.

Niestety z mężem nam się ciężko wyrwać bo moi rodzice nie żyją A teście boją się siedzieć z młodym także ten 😉 mój mąż musi się narazie zadowolić relacjami na instagramie 🤪🤣🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 22:04

Karolllla lubi tę wiadomość

20.10.2012 👰🤵💍
    21.10.2013 👶 Alan 👪 4210 g 💪
    20.05.2020 👶 Leon 🤱👨‍👩‍👦‍👦 4230 g 💪
    25.04.2022 👶 Bruno 🤱 3970 g 💪
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ