X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy, czy której z Was się już udało na meningokoki z refundacja z miasta załapać? Wiem ze moja przychodnia jest uwzględniona w przetargu. Ale jak pytałam na poczatku września to jeszcze nie mogłam zaszczepić.

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Drzemka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy, czy której z Was się już udało na meningokoki z refundacja z miasta załapać? Wiem ze moja przychodnia jest uwzględniona w przetargu. Ale jak pytałam na poczatku września to jeszcze nie mogłam zaszczepić.

• Ajka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla 7300... no to Twój Kruszon nas przegonił i to z zapasem... Bo Weronika 6600 z hakiem ważyła ostatnio... cały czas leci miedzy 38 a 42 centylem, więc luz, ale chyba bedzie tu najlżejsza... (bo długosc to u nas zupełnie inna historia u nas)

2020 :)
    2023 :)
  • Drzemka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu dwa razu się dodało?

• Ajka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:

A jest jakaś refundacja muszę obczaić.

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest, na koniec sierpnia ogłosili wyniki przetargu🙂 ciesze się, bo to droga szepinonka.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Nie... moze za ciepło ubierasz. Podobno po meningo jest czesto goraczka, gdzies czytałam ze nawet jest zalecenie zeby dac paracetamol prewencyjnie jesli chodzi o goraczke i moze nawet bardziej przeciwbolowo bo podobno bolesna szczepionaka.

Tez musze ogarnac meningokoki, dziwne ze mi jakos o tym w przychodni nie mowili.
    No właśnie nie za ciepło. Może leżeć w samym bodziaku na krótki rękaw, a głowa mokra.

Prewencyjnie dałam rano paracetamol, na razie wszystko jest ok. Trochę popił, pospal... Szaleje na macie. A faktycznie chyba bolesny zastrzyk bo mocno kazała mi go trzymać...

No i dziś waży 7820g 😉

Ajka lubi tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla ciekawskich mamusiek kalkulator centyli:

https://www.infantchart.com/

Catlady lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waży 6400kg, więc raczej ona jest najlżejsza. ☺️

Karolla większość dzieci najpierw siada a Potem dopiero czworakuje. ☺️

• Ajka Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina moja prawie 5 miesiecy...takze ten...

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Moja waży 6400kg, więc raczej ona jest najlżejsza. ☺️

Karolla większość dzieci najpierw siada a Potem dopiero czworakuje. ☺️

No to może go poniosło :)

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Karolla 7300... no to Twój Kruszon nas przegonił i to z zapasem... Bo Weronika 6600 z hakiem ważyła ostatnio... cały czas leci miedzy 38 a 42 centylem, więc luz, ale chyba bedzie tu najlżejsza... (bo długosc to u nas zupełnie inna historia u nas)

Noo po kruszonie nie ma śladu, a ja i tak nie daje mu tyle ile mógłby zjeść. Bo tak jak mu daje nie chodzi wcale głodny, nie jest utyty, a widzę, że jakbym dała więcej to zjadłby z chęcią skoro dają 🙈

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    No to może go poniosło :)
    Różnie bywa, czasami dzieciaki spieszą się z umiejętnościami. A i znam takie co najpierw zaczęły wstawać a potem raczkować.

Więc któż to wie jak będzie. 🤷🏻‍♀️☺️

• PattisonBM Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlzejsza bedzie moja 4mc za tydzien a tydz temu miala 5660...
    Ale jam dumna zaczela wiecej jesc ;D

Karolllla lubi tę wiadomość

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Różnie bywa, czasami dzieciaki spieszą się z umiejętnościami. A i znam takie co najpierw zaczęły wstawać a potem raczkować.

Więc któż to wie jak będzie. 🤷🏻‍♀️☺️

Zobaczymy, mi tam obojętne kiedy co będzie robił byle jakoś w normie. Ale jak tak go obserwuje i patrzę później na te wszystkie „normy” to idzie dokładnie tak jak wynosi średnia ani za szybko nic nie robi ani za późno więc spoko niech sobie chłopak działa. Na przełomie ostatnich 3 tygodni to zrobił ogromny progress, śmiesznie też „pływa” do zabawki więc człowiek nim się obejrzy to znów coś nowego.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mamy regres drzemek w ciągu dnia i nie miałabym nic przeciwko gdyby nie to ze jest strasznie marudna jak nie śpi...

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze bardziej mam dość męża niż dziecka. Zero wsparcia. Byliśmy w knajpie i tam mały cyrki na cycku. Raz jeden raz drugi noszenenie. W końcu nie wytrzymałam i mówię w nerwach do M ze wstyd iść z nim do restauracji. On zamiast wyciszyć uspokoić to zrobił jazde, kurwowal, ze nie będę tak mówić o synu, wbił mnie w poczucie winy ze jestem taka matka. No naprawdę. Łatwo mu mówić bo zajmuje się nim na wyjeździe trochę a tak wieczorami i wielki tatuś nagle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 15:10

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Powiem Wam ze bardziej mam dość męża niż dziecka. Zero wsparcia. Byliśmy w knajpie i tam mały cyrki na cycku. Raz jeden raz drugi noszenenie. W końcu nie wytrzymałam i mówię w nerwach do M ze wstyd iść z nim do restauracji. On zamiast wyciszyć uspokoić to zrobił jazde, kurwowal, ze nie będę tak mówić o synu, wbił mnie w poczucie winy ze jestem taka matka. No naprawdę. Łatwo mu mówić bo zajmuje się nim na wyjeździe trochę a tak wieczorami i wielki tatuś nagle.

Lilly współczuje :/ nawet nie wiem co napisać, bo będę niemiła dla Twojego M. ... Oni nie mają pojęcia co to jazdy na cycku i nigdy nie zrozumieją jak kobieta się czuje wtedy. Pilnujcie i rozmawiajcie dużo bo szybko traci się szacunek, a dziecko szybko będzie chłonąć zle emocje.

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly ja tez współczuje i nie wiem co powiedzieć bo mój mąż jest bardzo wyrozumiały. Na początku było kilka spięć ale to oboje musieliśmy się oswoić z posiadaniem dziecka. No ale tak to już jest ze mężczyźni nigdy nas kobiet tak do końca nie zrozumieją.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • MIMI Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly nie łam się. Nie wiem jak to u Was wygląda, ile czasu tatuś zajmuje się dzieckiem. Bo u nas w sumie mąż jest wieczorami no i w nocy chcąc nie chcąc też się budzi, ale nawet przez tak krótki czas tak mu Mała daje w kość że też czasem coś rzuci, więc jesteśmy kwita. Może bardziej zaangażuj go w opiekę żeby zobaczył jak to jest, choć tak naprawdę to w Twojej sytuacji nigdy nie będzie i nie odczuje jak Ci czasem ciężko bo to wszystko tylko na chwilę.

‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ