X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2020
Odpowiedz

MAJ 2020

Oceń ten wątek:
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po tym skoku mały się non stop uśmiecha, znów obraca chociaż tylko na prawo, fotelika nadal nie lubi, zaczął się tez w ciągu dnia budzić z płaczem - oczy zamknięte i plakusia. U nas pomaga wzięcie jak do odbicia i noszenie.

Ostatnio się śmieje ze mam pierwotne dziecko 😂 noszenie, chusta, cycek i natura i złoty wtedy ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 19:23

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Karola, mam pytanie bo u nas jest podobnie. Syn jakby nie potrafił wybudzić się spokojnej, czasami jest fajnie głównie w dzień, przekręca się na brzuszek i zaczyna bawić, a czasami strasznie płacze z zamkniętymi oczami nie działa cycek, lulanoe, śpiew.. właśnie odłożyłam go do leżaczka i zaczął się cieszyć i bawić. Tylko w dzień ok, ale w nocy tez mam to robić? Nie rozregulowuje to snu? Z góry dziękuje za odpowiedz co tam u Was pomogło.. tez wyglada to na koszmar albo trudność w ogarnięciu rzeczywistości ;)

Chyba nie pomogę bo u mnie nigdy ten płacz nie jest taki po wybudzeniu, że cycek nie pomoże, wręcz przeciwnie, przytulam i cisza dlatego w nocy częściej go przystawiam. Ale zauważyłam, że w dzień wystarczy, że zacznę mówić on otwiera oczy i jest oooo uśmiech tak jakby trzeba go wydostać z tego snu 😏 Także nie wiem co Wam może pomóc kurcze 😕

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Chyba nie pomogę bo u mnie nigdy ten płacz nie jest taki po wybudzeniu, że cycek nie pomoże, wręcz przeciwnie, przytulam i cisza dlatego w nocy częściej go przystawiam. Ale zauważyłam, że w dzień wystarczy, że zacznę mówić on otwiera oczy i jest oooo uśmiech tak jakby trzeba go wydostać z tego snu 😏 Także nie wiem co Wam może pomóc kurcze 😕
    Psychiatra 😂 Dziękuje i tak 😘

Karolllla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    U nas po tym skoku mały się non stop uśmiecha, znów obraca chociaż tylko na prawo, fotelika nadal nie lubi, zaczął się tez w ciągu dnia budzić z płaczem - oczy zamknięte i plakusia. U nas pomaga wzięcie jak do odbicia i noszenie.

Ostatnio się śmieje ze mam pierwotne dziecko 😂 noszenie, chusta, cycek i natura i złoty wtedy ❤️
    A czy jak go tak nosisz to się wybudza? Czy zasypia? Bo ja totalnie nie mogę tego ogarnąć, wiem ze każde dziecko jest inne ale już próbowałam wszystkiego. Boze 4 miesiace miałam dzieciaka z katalogu, a teraz noce jak z horroru 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 20:26

• Karolllla Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Psychiatra 😂 Dziękuje i tak 😘

😂 Ja bym go chyba wybudziła skoro cycek/przytulenie z zamkniętymi oczami nie pomaga. Tak żeby przerwać mu powód płaczu. Wtedy cycek i znowu ululanie. Nie wiem czy to pomoże ale ja bym zaryzykowała 😏

szatanka lubi tę wiadomość

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 19 września 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, a ja napisałam, że łudzę się, że będziemy przesypiać noce do rana, a dzisiaj karmienie co 2 h. Jakoś tak nie miałam serca nie nakarmić jej o tej 1.00, a potem budziła się co chwilę. No ale trudno. Ja też w sumie lubię nocne karmienia, ale ostatnio mam mega stresa, że mi potem nie zaśnie i się będę z nią 2-3 h bujać. Parę dni temu to tak się tym stresowałam, że nie mogłam przez 2 h zasnąć, a jak już czułam, że idzie sen, to ona się oczywiście obudziła :D

W każdym razie dzisiaj znowu była przesłodka, byli u nas teście i widać wyraźną różnicę w interakcji z nimi, cały czas się uśmiechała, interesowała tym, co robimy, była bardzo towarzyszka. Jednak 4 miesiące to już nie to samo co pierwsze trzy.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spie od 3h.. skok się skończył to brak snu się rozkręca..
    😓
    Nie dziwie się ze jak są dzieci co śpią, jedzą i bawią się to bycie mama jest boskie.
    Dla mnie tez by było ale śpię po 2h na dobę i wiadomo ze nie umre ale mam wrażenie ze zaraz mnie jakaś choroba wykończy. Już mam tego guzka w piersi który nie schodzi, plecy siadły dwa razy, pojawiły mi się hemoroidy od wysiłku - nawet w ciąży nie miałam i po porodzie prawie wogole, a z wypadających włosów to już perukę można by zrobić.
    A mąż który kiedyś wstawał ze mną teraz ani drgnie w nocy. Wiem ze nie ma sensu żebyśmy wstawali oboje do karmienia ale to mnie tak irytuje ze nie wiem. Już wiem skąd te memy.
    A najlepsze jest to ze mały się wierci jakby nie wiem co się działo i jak tylko wstanę usiądę założę okulary to cisza jak makiem zasiał i tak od 2h.
    Karola pamietam ze Twój się tak kręcił - co robiłaś? Zatyczki?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly biedna :/ Jak tylko stękał to przeczekiwałam ale jak widzę, że się rozkręca, że dłużej to potrwa to na leżąco go z dostawki biorę szybko do cycka i jest spokój od razu. Chwile poje, pociumka i zasypia od razu wtedy siup do dostawki i jak znowu stęka to znowu go biorę i śpimy już razem aż mocniej zaśnie. Czasami po odłożeniu śpi już ładnie.
    A co do M. i że śpi jak kamień to już się pogodziłam z tym i się nie wkurzam, to jest inny gatunek 🙄

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    A czy jak go tak nosisz to się wybudza? Czy zasypia? Bo ja totalnie nie mogę tego ogarnąć, wiem ze każde dziecko jest inne ale już próbowałam wszystkiego. Boze 4 miesiace miałam dzieciaka z katalogu, a teraz noce jak z horroru 😀

Wybudza się i znów zasypia.
    U mnie horror od początku wiec łudzę się ze potem będzie katalog 😂
    Wczoraj spotkaliśmy się ze znajomymi którzy mieli przez rok złote dziecko. Wszędzie z nimi jeździło, 5h spacery, butelka, cycek, smoczek, wszystko ładnie, spalo itp. Od kiedy skończyło 1,5 roku szatan. Nawet chcą badania głowy mu zrobić pod katem neurologicznym. Wygina się wali głowa o wszystko i nie śpi. Współczuje im ale może u mnie będzie na odwrót 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 12:54

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    Lilly biedna :/ Jak tylko stękał to przeczekiwałam ale jak widzę, że się rozkręca, że dłużej to potrwa to na leżąco go z dostawki biorę szybko do cycka i jest spokój od razu. Chwile poje, pociumka i zasypia od razu wtedy siup do dostawki i jak znowu stęka to znowu go biorę i śpimy już razem aż mocniej zaśnie. Czasami po odłożeniu śpi już ładnie.
    A co do M. i że śpi jak kamień to już się pogodziłam z tym i się nie wkurzam, to jest inny gatunek 🙄

To robiłam podobnie. No nic. W sumie gdyby nie to wiercenie to jadł tylko dwa razy. Zobaczymy dziś.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez noc ciezka. O 1.00 jedzenie i 1.5 h noszenie,bo wiecej dzis ulewa...mam nadzieje ,ze to chwilowe.

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki a korzystacie jeszcze z przewijakow od koedy dzieci się tak kręcą? Czy zmieniacie na podłodze pampersa?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała się wścieka jak nie może złapać zabawki albo jak nie może jej wsadzić do buzi i niezła awantura z tego... Wasze dzieciaki tez tak miały?

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly ja póki co nadal przewijak

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka94 wrote:
    Moja mała się wścieka jak nie może złapać zabawki albo jak nie może jej wsadzić do buzi i niezła awantura z tego... Wasze dzieciaki tez tak miały?

Mój tak ma. Na gryzaki tez się wkurza 😂 tylko na właśnie ręce nie

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam b. duży przewijak z takimi barierkami po bokach... Weronika mi się na nim spokojnie na brzuch okręca... Tylko zawsze jej pilnuję z przodu, ale nie ma problemu...

A jeśli chodzi o noc to jakaś masakra dziś u mnie też...pierwsza pobudka 12:00, ale tylko na cyca 20 minut...potem o 3:00 cyc...a po cycu przez 2h uchcha w dziecko...koło 4:30-5:00 już mniej uchchane i znów cyc...po 5 poszłyśmy spać...7:30 pobudka cyc i spaliśmy do 9:00

2020 :)
    2023 :)
  • PattisonBM Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez przewijak. I tak jak nie siega zabawki to maruda sie zalacza ;D

Patrycja
    ckai3e3k58e1o9b9.png
    klz9krhmuufdsvvx.png
    22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
    23.08.2021 II na teście ❤
    16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
    29.06.2019 🤵👰
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka u Nas afera na całego jak zabawka nie trafia do buzi.

Lilly my ciągle korzystamy z przewijaka, co prawda teraz już trzymam młodego ręką jak sięgam do umywalki zmoczyć gazik ale zazwyczaj leży spokojnie.

U Nas w nocy też była przerwa 2h w spaniu ale za to przez dzień miał drzemkę 2.5h

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Karolllla Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coraz częściej na łóżku przewijam, a przewijak sporadycznie ale wciąż w użyciu.
    Zabawki wszystkie wpycha do buzi więc afery nie ma, może czasami ale nie zauważyłam tego jakoś mocno.

W ogóle wróciliśmy z kolacji, w knajpie była dziewczynka na oko 2-3 lata taką aferę kręciła, a raczej był to krzyk rozpaczy. Wiła się w wózku taką szajbe miała, a mamusia przerywając zniesmaczona Aperola cały czas tylko telefon podawała, a i tak była afera. Cała knajpa się gapiła bo nikt nie ogarniał, że oni sobie drinkują, a dziecko swoje. Nie oceniam zazwyczaj po wyglądzie ale dupa na wierzchu w mini szortach daje mi jakiś obraz, stary też wywalone miał. Kelnerzy, goście każdy się gapił. W pewnym momencie największej szajby ona odjechała tym wózkiem, odwróciła go plecami do nich żeby jej nie widzieli i dalej drinkowali 😳 Kurna myślałam, że nie wytrzymam aż się prosiło żeby ją wziąć na ręce odejść na bok i porozmawiać...W końcu zaczęła pluć krztusić się od płaczu i się zrzygała. Na wtedy to już wstałam żeby do niej podbiec bo się krztusiła tyłem do nich ale mamusia łaskawie aperolka przerwała i podeszła do niej 😒 Mówię Wam, nie wnikam jak kto wychowuje ale to było straszne. Manager nie wytrzymał myślałam, że idzie im zwrócić uwagę, a on co? Zaniósł małej kredki! Dziecko nagle siedziało i sobie rysowało! Boszzzz wytargałabym tą dziunię za kłaki i te szorty krótkie na łeb naciągnęła 😡
    Ja wiem, że czasami się zostawia dziecko w szajbie itp. ale to wyglądało na masakryczne zlanie dziecka. Aj musiałam to wyrzucić 😏

qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 20 września 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla mnie tez zawsze krew zalewa jak coś takiego widzę... Nie każdy powinien mieć dzieci. Jak nie mogłam mieć swoich w takich sytuacjach miałam naprawdę mordercze myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 21:38

2020 :)
    2023 :)
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ