MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
W rossmann promka na sloiczki bobovita na karte rossne. regulamin
Kochane czy myslucie juz o zestawach talerzykow i sztuccow na rozszerzanie diety? Nie wiem czym sie kierowac przy kupnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 14:57
Drzemka lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
Zostawienie samemu sobie niemowlaka do wypłakania bo sterroryzuje rodziców to niezła teoria 🙄
Patti ja kupie zwykłą płytką łyżeczkę są oznaczone po którym miesiącu i dostałam w prezencie taki bambusowy zestaw dla dzieci (talerzyki i kubek) to ten talerzyk na blw pewnie wezmę i tyle.PattisonBM lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:21
-
Karolllla wrote:Zostawienie samemu sobie niemowlaka do wypłakania bo sterroryzuje rodziców to niezła teoria 🙄
Patti ja kupie zwykłą płytką łyżeczkę są oznaczone po którym miesiącu i dostałam w prezencie taki bambusowy zestaw dla dzieci (talerzyki i kubek) to ten talerzyk na blw pewnie wezmę i tyle.
Widziałam blw na synku kumpeli i talerzyk do blw to może być bardzo głupi pomysł, oczywiście zależy od dziecka.. no chyba że jakiś zupelnie płaski, który trudno oderwać od podłoża. Te foteliki do karmienia mają taką tackę blat i to jest w sam raz...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 18:48
PattisonBM lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:Widziałam blw na synku kumpeli i talerzyk do blw to może być bardzo głupi pomysł, oczywiście zależy od dziecka.. no chyba że jakiś zupelnie płaski, który trudno oderwać od podłoża. Te foteliki do karmienia mają taką tackę blat i to jest w sam raz...
No może, widziałam te z przyssawką talerzyki to pewnie zakupie jeśli będzie chciał jeść w ogóle -
nick nieaktualnyPattisonBM wrote:W rossmann promka na sloiczki bobovita na karte rossne. regulamin
Kochane czy myslucie juz o zestawach talerzykow i sztuccow na rozszerzanie diety? Nie wiem czym sie kierowac przy kupnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 09:12
-
Dziwne...ja jako niejadek mialam miseczke plastikowa co sie wlewalo wrzatek do niej zeby zarelko nie styglo i gadalam dosc szybko,wiec nie wiem czy ma znaczenie ze dziecku trzeba dawac na porcelaniePatrycja
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:O sztućcach mówię. ☺️Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
U nas 2 zęby. Jeden już ostro czuć, drugi wychodzi. Ale na szczęście bez większych afer i gorączki.
Też już powoli organizuje młodemu kwestie jedzeniowe, typu naczynia i krzesełko. Fartuszki i śliniaki już mam.
Nadrabiam Was, trochę nie zaglądałam, bo wymyśliliśmy sobie ze przeprowadzamy się w moje rodzinne strony i teraz trzeba tyyyle załatwić, ogarnąć i się przewieźć... Aaaa 🙆♀️Karolllla lubi tę wiadomość
-
100 km od Poznania 😂 już widzę to pakowanie się z niemowlakiem na podłodze... Ale tak będzie nam najlepiej. Tylko na szczepienia na razie będę jeździć do Poznania, bo tam przychodnia nieczynna przez koronę...
-
PLPaulina wrote:O sztućcach mówię. ☺️
Nom, widziałam we francuskim żłobku, gdzie ostro jest grana Montessori, że trzylatki jadły metalowymi sztućcami, nożem i widelcem. Strasznie mnie to wtedy zszokowało i rozczuliło, że takie poważne.
Ja mam teraz za dnia dziecko z katalogu, za to znowu w nocy przerwy w spaniu. Podziwiam Was laski, że dajecie radę, bo ja po jednej takiej nocy jestem jak zombie. Ale też zdaje się, że ja chodzę najpóźniej spać, dzisiaj o pierwszej, to sama sobie jestem winna. Raptem mi 4 h snu z dwugodzinną przerwą wyszło.
Kurdę, też muszę młodej zajrzeć dokładniej w buźkę, bo takie wybrzuszenia to zdaje mi się, że widziałam! -
Frufru wrote:100 km od Poznania 😂 już widzę to pakowanie się z niemowlakiem na podłodze... Ale tak będzie nam najlepiej. Tylko na szczepienia na razie będę jeździć do Poznania, bo tam przychodnia nieczynna przez koronę...
To faktycznie podziwiam. Mnie to przeprowadzka w ogóle przeraża, co dopiero z dzieckiem. Za to pewnie potem będziesz miała wielką pomoc od rodziców.Frufru lubi tę wiadomość
-
Pola dzisiaj pierwszy raz przekręciła się na brzuszek po kilku dniach prób ale póki co rączka jej zostaje pod brzuszkiem i nie może jej wyciągnąć. Wasze maluchy tez na początku nie robiły tego jak trzeba?22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
szatanka wrote:Nom, widziałam we francuskim żłobku, gdzie ostro jest grana Montessori, że trzylatki jadły metalowymi sztućcami, nożem i widelcem. Strasznie mnie to wtedy zszokowało i rozczuliło, że takie poważne.
Ja mam teraz za dnia dziecko z katalogu, za to znowu w nocy przerwy w spaniu. Podziwiam Was laski, że dajecie radę, bo ja po jednej takiej nocy jestem jak zombie. Ale też zdaje się, że ja chodzę najpóźniej spać, dzisiaj o pierwszej, to sama sobie jestem winna. Raptem mi 4 h snu z dwugodzinną przerwą wyszło.
Kurdę, też muszę młodej zajrzeć dokładniej w buźkę, bo takie wybrzuszenia to zdaje mi się, że widziałam!
Ty nic nie mów o spaniu... Weronika wczoraj zasnęła o 18:00 myślałam że to drzemka a ona dopiero o północy wstała i bumelowala do 3...potem w końcu spanie do 4:30 i koniec... Dopiero o 9:00 zasnęła, ale znów na godzinę... Ostatecznie nie poszłam spac.
Dziś choćby się darła godzinami nie idze spać przed 22. W tym momencie ma ostatnia drzemkę na cycu...jak się obudzi to nie daje spać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 18:18
2020
2023 -
Moje dziecię też miało przerwę tej nocy w spaniu od 4.15 do 5.30 ale jak zasnęli do dospało do 7.30 także całkiem ok. Teraz już śpi więc nie narzekam, jeszcze jakby przez dzień chciał mieć dłuższe drzemki to by było super a tak to 1-1.5h po karmieniu śpi jakieś 30-40 min.
U mamyginekolog wprowadzili teraz do sklepu naczynia ezpz i twistshake takie z prztssawkami mają też sztućce metalowe i plastikowe to sobie zobaczcie, ja pewno będę zamawiać u nich ale nie wiem jeszcze co.
Pękam dziś z dumy 😊
Mieliśmy wizytę u fizjo i Antek zaliczył próbę trakcji, ma pełną kontrolę głowy, zaczął już pływanie. Pani była bardzo zadowolona mówiła że rozwojowo jest jak dziecko 5 miesięczne a on dopiero skończył 4. Pracujemy jeszcze nad obrotem i leżeniem na prawej stronie i mamy stymulować reakcje krzyżowe a poza tym wszystko super 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:27
Ajka, Karolllla, Catlady lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny