MAJ 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolla, faktycznie słaba sytuacja. Ja bym pewniej szybciej odpaliła, bo mam krótki lont
Moja kocha przewijak i jak się nad nią pochylam i tam przy niej majstruję. Uwielbia np. brać witaminy, sama mi otwiera już buźkę i jej po prostu wkraplam, pewnie dlatego, że od samego początku śpiewam jej do tego piosenkę "Witaminki, witaminki..."Żelazo też chętnie je i strasznie się już cieszy jak je mieszam, normalnie lekoman mi rośnie, haha, a przynajmniej na razie nie martwię się o rozszerzanie diety, bo lubi różne dziwne smaki
No ale do rzeczy, moja lubi przewijak, ale się już na niego ledwo mieści, bo ma już prawie 70 cm :o. I tu mam zonka, co teraz.
W gondoli też już ledwo co, maks. miesiąc i musimy ogarnąć przesiadkę. Karolla, a Ty widziałaś, jak beznadziejnie brzydkie szelki ma ta nasza spacerówka? Jak całość mi się w miarę podoba, to te szelki to jakiś dramat - najtańsza, tandetna tasiemka. Coraz bardziej rozważam sprzedanie tego i zakup Oyster 3. A propos: Andzia, a Ty co w końcu kupiłaś?
Moja na zabawki też się drze, normalnie ostatnio strach jej coś dawać, bo zaraz złość. Nie wiem, czy dlatego, że nie mieści się do buzi, czy że mleko nie leci... -
Paulina ostrzegałas żeby nie było 🙈
Słuchajcie ja myślałam ze te pobudki co 1-2h na karmienie to był regres snu ale chyba to była „niedogodność” towarzysząca skokowi a w regres weszliśmy teraz 😂
Dziś usypianie od 17:30, zasnął w minute ale nie dał sie odłożyć do 19:30. 23 pobudka na karmienie i od tego momentu spał ale wiercił się do 1 tak jakby kolce były w łóżeczku. O 3 pobudka i nie spimy.mwm lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Szatanka to u nas tez zaciesz na zelazo i inne leki...czasem az taki mocny ze zelazo wylatuje kacikiem
...
U nas tez na widok lyzeczki buzia otwartai tak bylo od poczatku...
lilly. lubi tę wiadomość
Patrycja
22.04.2022 Mateusz juz z nami 🤱
23.08.2021 II na teście ❤
16.05.2020 Lilianka juz z nami 🤱
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
29.06.2019 🤵👰 -
PattisonBM wrote:U nas tez noc ciezka. O 1.00 jedzenie i 1.5 h noszenie,bo wiecej dzis ulewa...mam nadzieje ,ze to chwilowe.
Łącze się w bólu 🙏🏻
Jak dzisiaj?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Szatanka nie widziałam jeszcze mam ją wysoko na szafie i jeszcze nie ściągaliśmy. Ale jak znam życie gdybyś nie napisała to bym uwagi nie zwróciła
Kupie ładne nakładki zatem. Oli też lubi przewijak i otwiera buzie na hasło witaminka ale na łóżku jak robię te same procedury też zaciesza więc niedługo wyjazd z przewijakiem.
U nas noce wracają do normy, znowu pierwsza pobudka ok 3, a później to różnie, wciąż stękająco ale zdecydowanie mniej także mogę chyba pożegnać regres po 4 miesiącu.lilly. lubi tę wiadomość
-
Karolla rozumiem Cię doskonale!
Do nas ostatnio dołączyli znajomi tacy trochę dalsi na obiad na mieście i jak słuchałam tych metod.. był jeden tata z dwójka dzieci (żona wyjechała) i parka (dzieci u babci). Głównie wypowiadali się faceci, ona milczała. Jak to trzeba zostawic dziecko żeby się wypłakalo, ze ono nie może kontrolować życia, ze wyslal żonę do innego pokoju bo ona nie mogła znieść płaczu i chciała podnieść a on wytrzymał. Jaki dumny z siebie był. To ich maluch tak wali głowa. Tylu farmazonów w życiu nie słyszałam. Jeden plus z tego obiadu - obojętnie jaki mój maluch jest nieznośny i jak bardzo się wkurzam, to teraz tym bardziej jestem przekonana ze trzeba przytulać i okazywać empatię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 10:24
Karolllla lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Lilly myślę, że przy starszych może to się sprawdza bo jak mojego M. 10 latek coś przeskrobie to M. daje mu się wypłakać samemu w szajbie przemyśleć swoje zachowanie i młody wraca później z bardzo dobrymi wnioskami i przeprosinami ale takie maluchy to wątpię, na pewno są różne sytuacje ale wczoraj tam coś nie zagrało ewidentnie i ten telefon! Może gdyby nie on to aż tak by nie raziło ale naprawdę cała knajpa zagryzała paznokcie bo to olewanie dziwne było. Laska typowy glonojad co to sweetfocia najważniejsza. No, a te kredki to rozwaliły system po prostu. Eeehhhh
-
Lili to jeszcze w ciazy pojechalismy z M w gory. Ja zostalam w schronisku a on poszedl na Sniezke. Sluchaj 5h sluchalam jak to nie wolno dziecku dac wejsc sobie na glowe, jakto nie wolno nosic tulic bo dziecko sie przyzwyczai, ze jak ryczy to na drugi boczek przelozyc i sie uspokoi samo...ect...
Bosz...straszne...
To ja mam wyrzuty ze czasem ja placzaca odloze bo mi plecy siadaja...
Lili dzis noc lepiej...ale pozniej chodzi spac,bo o 20 a budzi sie o 1 na jedzenie i dzis o 3iej tez ale malo zjadla dopiero po 6tej pelna butle o 10 tez...butla na raty...
Za to zimno mi straznie bylo...i glowa peka...dobrze,ze mloda wdala sie w ojca i jest ciepla w pajacu pod kocem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 11:31
lilly. lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
Mój mąż tez chciał próbować tego wyplakiwania na takim maluszku ale wybiłam mu to z głowy. Już nawet odłożył mała w pokoju i powiedział ze nie węzme jej ale powiedziałam mu ze jest walnięty, dałam troche argumentów czemu się tak nie robi i odpuścił. Pozniej poczytal troche o stwierdził ze to był głupi pomysł.
A najbardziej mnie wkurzają nasi znajomi, mamy taka parke co nie maja dzieci i rzucają nam teksty w stylu „to mała terrorystka, ona was wykorzystuje” albo „ale ja przyzwyczaicie do tego noszenia i do tej piłki”, „moja mama nas podnosiła tylko jak nie płakaliśmy i nie miała z nami takich problemów” 🤦🏼♀️ Ja tylko czekam aż oni będą mieli dzieci i jestem ciekawa czy będą tak robic...lilly. lubi tę wiadomość
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Lilka to trzeba spisywac takie zlote rady a potem im takie dawac...
lilly. lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
nick nieaktualnyJa coraz częściej uważam ze sen nie jest mi potrzebny, to strata czasu 😂 dzisiaj cycek był grany mysle, ze z 10 razy.. niby jestem zła, ale jak patrzę ze on tak szybko rośnie i wiem ze niedługo te noce będą przespane, a zaczną się inne problemy, to i tak staram się cieszyć chwila i jego każdym uśmiechem.. 😊
Karolllla, lilly., lipcowka86 lubią tę wiadomość
-
Ja muszę się przyznać, że faktycznie zanim miałam dziecko myslalam ze nie mozna się dac zmanipulować i dac mu popłakać aż sie uspokoi. Dopiero jak się młody urodził i zaczelam trochę czytac na ten temat, to nie wyobrazam sobie swojego dziecka zostawić płaczącego, chyba ze już naprawde muszę, ale to wtedy na minutę albo dwie. Swoje dziecko baaaardzo zmieniło mój punkt widzenia.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Zabieranie nic nie da...wzmocni zlosc i tyle...moim zdaniem...
Ja stworze taki kat z poducha jakas gdzie bedzie to miejsce wyciszenia zlosci malej wlasnie,zeby sama po motywujacej i konstruktywnej rozmowie z rodzicami (mam nadzieje,ze takie beda a nie karanie i wrzask) zeby mogla pojsc i sie wyciszyc uspokoic sama ze soba dojsc do ladu...nie kat za kare ale taka...miejsce kontemplacji
Ale mam wizje...hahaha...lilly. lubi tę wiadomość
Patrycja
29.06.2019 🤵👰 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 16:21
Karolllla lubi tę wiadomość